1reactie

HVV Helmond wint eerste periodetitel

SPV uit Vlierden tegen HVV Helmond was vanmiddag een match in de bovenste regionen van de 4de Klasse. Een leuke competitie waar iedereen van iedereen kan winnen. SPV stond voor de wedstrijd derde, de geel/zwarten eerste met nog geen enkel puntverlies.

SPV-speler Toon van Lierop speelde tegen zijn oude club en was zeer dreigend voor het vijandelijke doel. Hij kreeg in de 6de minuut reeds een gevaarlijke kans en maakte onbedoeld een ongelukkige overtreding op doelman Lesley Jacobs van HVV en kreeg hiervoor de gele kaart.

HVV begon nerveus en liet zich door de Vlierdenaren de kaas van het brood eten. Toon van Lierop schoot in de 9de minuut op goal, de doelman pareerde de bal en uit de rebound schoot spits Bram Rijnders binnen. Tussenstand 1-0. Op dat moment een terechte stand.
HVV begon wat timide aan de wedstrijd en er heerste onrust binnen het elftal.  Zeker nadat ze een achterstand hadden opgelopen. Het team nam een afwachtende houding aan.

Scheidsrechter Twan Keijsers zat er kort op maar had vooral moeite met het praten van de spelers. Niet altijd terecht want voetbal is toch emotie? Men had er niet van op hoeven kijken als er een speler met rood van het veld werd afgestuurd vanwege praten, dat zou wel eens averechts hebben kunnen werken en tot opruiing leiden. Gelukkig bleef dat deze wedstrijd bespaard.

Tijdens de eerste helft werd er mannelijk gevoetbald. Het voetje werd niet ingehouden als er sprake was van een ziekenhuisbal en zo hoort het ook in een topwedstrijd. Echt goed was het voetbal niet, er stond veel spanning op beide teams en daardoor lukten de dingen niet die normaal gesproken wel altijd lukken. HVV had mooie kansen maar de thuisploeg zeker ook. Af en toe was er sprake van een flinke overtreding maar het werd nooit gemeen.

De geel/zwarten zijn wat fysieker, de thuisclub is wat technischer. De ruststand was 1-0 en in feite was dit ook wel terecht hoewel beide elftallen elkaar niet veel ontliepen. SPV rook de overwinning. Zou het nu toch gebeuren dat ze van de Helmonders gingen winnen?

Bij het begin van de tweede helft was er bij beide elftallen weer sprake van een afwachtende houding. Het was geen goeie match maar wel spannend. In de 70ste minuut viel vanuit het niets de 1-1. Doelpuntenmaker was invaller Mo Elmaach via een afstandsschot. Dat was het keerpunt in de wedstrijd. SPV liet zich daarna aftroeven door de Helmonders en in de 77ste minuut viel wederom via een afstandsschot de 1-2 binnen. De goal kwam op naam van Johan van der Laak, een belangrijke schakel binnen dit team. HVV weet heel goed hoe men zo’n wedstrijd dan uit moet spelen. Het is een ploeg die wedstrijden kan winnen ook al voetballen ze niet denderend. Een compliment verdient Abdelouamap Yahia, een echte leider bij de geel/zwarten. Beide elftallen waren bang de belangrijke punten te verliezen en het ging dan ook echt om het echie. Niet altijd even goed maar wel spannend.

Het bleef bij 1-2. Op grond van de tweede helft zou men denken dat dit terecht is maar gezien de eerste helft had SPV zeker een gelijkspel verdiend. Deze wedstrijd was niet de beste van de geel/zwarten. Toch knap dat je die dan toch wint, zeker gezien het feit dat SPV een goeie ploeg heeft die in de top meedoet. Verder deed HVV Helmond goeie zaken, het won zijn zevende wedstrijd op rij en tevens de eerste periodetitel.