Rood Wit maakt het onnodig moeilijk

Het spel van Rood Wit ´62 oogde vanmiddag rommelig tijdens de eerste helft. Het leek net alsof de voorhoedespelers ruzie hadden met de bal en ze konden die dan ook niet in de ploeg houden. Wel bleek al vlug dat de thuisclub kwalitatief een stuk beter was dan de tegenstander ONDO. Maar de mogelijkheden werden slecht uitgespeeld. Het eerste doelpunt kwam tegen alle verhoudingen in voor de uitploeg. Kees Verberne combineerde met Rudi Nijssen, deze schoot in de 7de minuut beheerst in 0-1.De backs Thijs van Rijt en Roy Lukassen waren niet in beste doen bij de rood/witten en de thuisclub kreeg nog een tweede doelpunt tegen. Deze werd gescoord in de 17de minuut door Kees Verberne. Tussenstand 0-2.

Toch leek niets uit te wijzen dat de thuisploeg nu kansloos zou zijn. Ze lieten zich dan ook niet van de wijs brengen en hielden veldoverwicht. Nummer 9 Roel Merkx van de thuisploeg tekende dan ook in de 31ste minuut de 1-2 aan. Deze kan normaal gesproken de combinatie met nummer 11 Stephan van de Water goed vinden. Ook nu toonden ze zich regelmatig dreigend al lieten ze de bal ook regelmatig van de schoen afspringen.
De scheidsrechter trok 8 minuten extra tijd bij, de spelers van ONDO waren regelmatig geblesseerd. Zo nu en dan leek het echter dat ze zich wel gemakkelijk lieten vallen.

Desalniettemin, bij de rust leek het er reeds op dat de thuisclub de achterstand recht ging zetten. De wisselspelers maakten bij de rood/witten vandaag het verschil. Rens Sanders bracht zijn routine in het veld en toonde zich balvast. Amin Benali die inviel als linksback was dreigend voor de goal en heeft een goede techniek. Nadat Roel Merkx de bevrijdende 2-2 had gescoord deed invaller Jordi van den Boom er een schepje bovenop en scoorde in de 75ste minuut na een goede actie de dik verdiende 3-2. Mede door de 3 goede invallers liep het na rust voor de thuisploeg een stuk beter. Daarna was het kat in het bakkie, ONDO veranderde in een tandeloze tijger die niet meer gevaarlijk was. Een andere opvallende speler namelijk Tom Hertogs maakte in de 42ste minuut de 4-2. Even leek het voor Rood Wit nog mooier te worden toen Rens Sanders na een goede combinatie de 5-2 leek aan te tekenen. Het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd, de vraag is of dit ook zo was. Het riekte na een foutieve beslissing van de scheidsrechter op aangeven van zijn assistent.

Het mocht de pret niet drukken. De stand 4-2 stond ook nog bij het eindsignaal op het scorebord. Rood Wit ´62 kent een goed elftal maar vandaag oogde het spel vooral voor rust erg slordig.