Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

GGG, Kinderboerderij

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek

Ga je tegenwoordig naar de kinderboerderij, dan dien je eigenlijk een extra verzekering af te sluiten. Zeker als die kinderboerderij ook nog eens in Helmond is gelegen.
Toonden die dieren vroeger nogal wat respect voor de mensen, maar dat begint zienderogen af te nemen. Je zou er als kind nog iets aan over kunnen houden als je zo verrast wordt.

  voor een opdringerig dier.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
165reacties

Huren in Helmond

— — — — — —
Voor het log over Wooniezie klik hier.
— — — — — —

Huren in Helmond

Dat Huren in Helmond een hot item is, is een open deur. Onderwerpen te over, denk eens aan de leegstand, het juiste aantal woningzoekenden, bewoners die uit hun woning moeten vanwege sloop, zijn er wel voldoende huurwoningen van een bepaald soort in Helmond en bouwen we niet te veel appartementen (bijvoorbeeld op Suytkade).

We zijn benieuwd naar wat je vindt van:

  • de hoogte van de huidige huren voor zowel de zittende als nieuwe huurders? Die laatste moeten soms wel 100 euro meer betalen dan de huurder die er voorheen zat.
  • het streven om de huren aan te passen, hetgeen in veel gevallen hogere huren tot gevolg heeft?
  • het 1 jaar oude verhuursysteem Huren in Helmond? Een systeem via internet waar iedereen zijn of haar huurwensen kenbaar mag maken maar waar desondanks in het laatste kwartaal 1573 keer een aangeboden woning niet werd geaccepteerd?

Kortom maak je bevindingen hier kenbaar, ventileer jouw mening wat goed of slecht is op het huurgebied in Helmond.
Of stel de vragen waar je mee zit. Omdat we zelf intensief gebruik maken van het nieuwe verhuursysteem in Helmond, hebben we daar behoorlijk wat kennis over opgedaan. Als je specifieke vragen daarover hebt, geven wij, daar waar mogelijk, graag antwoord daarop. Al blijven de woningbouwcorporaties in feite natuurlijk het eerste aanspreekpunt.

10reacties

GGG, Ruzie met UPC

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek

Een paar maanden geleden lazen we dat 1 van onze stamgasten zeer ontevreden was over UPC. Dat leidde er uiteindelijk zelfs toe dat hij bezwoer nooit meer iets met UPC te maken te willen hebben. Zijn kabelabonnement verruilde hij voor digitale satelliettelevisie, zo beweerde hij.
Natuurlijk worden dergelijke zware beweringen altijd even door ons gecontroleerd. De weblog heeft immers een naam hoogte te houden daar waar het over de eerlijkheid, betrouwbaarheid en feitelijkheden op de weblog gaat.
Voornoemde controle heeft vorige week plaatsgevonden. En zoals eigenlijk altijd weer blijkt met dit soort controles, ook deze stamgast sprak de waarheid. Wél vinden wij dat overdrijven ook een kunst is en dat deze stamgast daarom een kunstenaar is.

  voor zijn staaltje van overdrijving.

2reacties

GGG, Bocht naar rechts

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek

In de buurt van de Medevoort troffen wij onderstaande situatie aan. Zulke borden worden geplaatst om het verkeer te waarschuwen voor een gevaarlijke situatie. Maar als je het op deze manier doet, werkt ’t misschien juist averechts.
Wij weten niet goed wat we er van moeten denken. Wij houden het op een foutje van een ambtenaar op maandagmorgen. Maar wellicht hebben jullie betere verklaringen.

  voor de situatie.

124reacties

Vraag 146 in Het WWWWW-spel

Tekstjes



Wie scoorde het tweede doelpunt?

(voornaam, eventuele tussenvoegsels en achternaam)
_______________________________________________________________________________

Tussenstand:
10 punten: Helga
05 punten: jan willem
05 punten: Merke
04 punten: fr@ boy SLIM
03 punten: Ad
02 punten: G-force
02 punten: J.E. Mulder
02 punten: Porcupine (a.k.a. Noud)
en01 punt: Tasjabeest