Buiten is het 12 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 108.529 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
299reacties

Wooniezie Huren vervangt Huren in Helmond“Huren in Helmond” heet voortaan Wooniezie (spreek uit: woon easy). Op www.wooniezie.nl staat “een geheel vernieuwd, overzichtelijker en nog beter woonruimteverdeelsysteem,” aldus de woningbouwcorporaties Woonpartners, woCom en Compaen. Het in 2005 ingevoerde systeem was goed vonden (vinden?) deze initiatiefnemers maar niet voor Helmond. Anders gezegd: Huren in Helmond voldeed niet. Er waren domweg té veel klachten. Ons log Huren in Helmond is daar misschien wel het duidelijkste bewijs van.
Daarom is een nieuwe website ontwikkeld om de woonruimten te verdelen. Helaas opnieuw zonder woningbouwvereniging Volksbelang. Die blijft via haar eigen website huurwoningen aanbieden.
We weten dat de woningbouwcorporaties hier weer gaan meelezen. Zij realiseren zich beter dan wie dan ook, dat ervaringsdeskundigen hen wijzer kunnen maken. Per slot van rekening zijn opmerkingen en klachten uitnodigingen tot verbeteringen om makkelijker te gaan wonen.

In de reacties hieronder staan updates.

299 reacties:

Ik ben dus allerminst gelukkig met deze wijziging, omdat ik uitsluitend een woning zoek in een specifieke (voormalige) cluster
en daar na vier jaar wachten vrijwel aan de beurt was, nu weer enkele jaren vertraging verwacht.

Nog een minpuntje is, dat de woningen om 12:00 uur geupdated worden en de optie “Direct te huur” voor mensen die dan op de werkvloer staan kansloos is.

Beantwoorden

Mijn persoonlijke mening is dat het er wel op vooruit is gegaan.
Wel weet ik via vrienden dat de serviceverlening aan de balie vies tegenvalt.

Een van mijn vrienden kwam er niet uit via internet en ging hulp vragen bij de balie. Hier kreeg hij enkel als antwoord dat op de site alle informatie te vinden was. Verder werd hij niet geholpen.

Ook hij had trouwens het punt dat hij op nmr1 stond voor huisje in de Rijpel. Het huis waarvoor hij op nmr 1 stond staat al langere tijd vrij (sinds februari!!!) maar stond op de nominatie voor renovatie. Het huisje is inmiddels nog niet gerenoveerd, vooralsnog leegstaand en die vriend van mij? Die krijgt als antwoord dat hij ‘pech’ heeft gehad.
En bedankt!!

Wellicht een idee voor wooniezie om een instructiefilmpje of iets dergelijks te maken waar er uitleg wordt gegeven over hoe de site werkt en waar je wat kunt vinden.

Succes aan alle woningzoekende. Het is allemaal niet zo moeilijk als het er uit ziet, als je maar weet hoe je de site moet gebruiken.

mbt de update om 12:00 uur wat het vermoeilijkt voor werkzoekende: dan zou er geen enkel tijdstip goed zijn. Je hebt ook mensen die bv ploegen werken etc. Ze moeten toch ergens een keuze in maken en 12:00 uur lijkt mij een goede tijd wat dat betreft.

Beantwoorden

Mooi dat er ook over Wooniezie een log komt op deze site! Hopelijk kunnen we met deze reacties de dienstverlening verbeteren. Alle commentaar is dus welkom.

Mensen die al ‘jaren’ aan het wachten zijn op een woning in een cluster dat nu niet meer bestaat, zijn niet de pineut. De mutatiegraad in zo’n cluster is niet veranderd. Het verschil is dat de woningen uit dat cluster nu als ‘losse’ woning worden geadverteerd. Je neemt dus geen optie meer op een cluster van woningen, maar reageert op adresniveau.

Dat gaat in bijna alle gevallen op basis van inschrijftijd. Dus als je al ‘jaren’ een optie had, dan blijven die ‘jaren’ gewoon behouden en maak je een goede kans op zo’n woning. Erik hoeft dus niet weer opnieuw jaren te wachten.

Op http://www.wooniezie.nl staat een heel duidelijke instructifilm, Heidi. Deze staat op de homepage, iets onderaan links. Op de linker banner moet dan gelikt worden en dan start de uitleg over de site en de gebruikte modellen.

Beantwoorden

Wat me wel erg stoort is dat er veel woningen zijn voor of senioren of voor mensen vanaf de 40…. En maar weinig woningen die betaalbaar zijn voor een starter…… 🙁

Beantwoorden

Toch klopt het niet. Ik stond in Brouwhuis in 3 clusters bijna bovenaan. Nu bestaan die clusters niet meer. Als nu iemand die wel al een poos ingeschreven staat, maar toen niet voor die clusters, ineens de geest krijgt en toch naar zo’n huis wil, grijp ik er toch mooi naast, terwijl ik in het oude systeem wel aan de beurt geweest zou zijn. Dat is wat anders dan “een goede kans”, met het clustersysteem was je er meer zeker van. En daar baal ik wel van, heel eerlijk gezegd!!

Beantwoorden

Paula, het klopt dat je zegt: “Als nu iemand die wel al een poos ingeschreven staat, maar toen niet voor die clusters, ineens de geest krijgt en toch naar zo’n huis wil, grijp ik er toch mooi naast, terwijl ik in het oude systeem wel aan de beurt geweest zou zijn.”

Maar dan kun je net zo goed zeggen: “Als iemand die altijd een optie had op dat cluster nu ineens de geest krijgt en ergens anders wil gaan wonen, jij dus extra kans maakt op een woning”.

Bij het oude clustersysteem was je van één ding zeker: je moest altijd lang wachten op een woning. Nu heb je de zekerheid dat je ook sneller aan een woning kunt komen.

Niet alle wachtenden in een oud cluster gaan nu direct reageren op een woning. Niet iedereen is immers per direct op zoek naar een woning.

Veel mensen bij Huren in Helmond wilden op termijn een nieuwe woning, maar namen vast uit voorzorg een optie. Deze groep gaat niet vandaag op een vrije woning in Brouwhuis reageren. Jij wel, dus jij maakt dan meer kans dan eerst.

Beantwoorden

De naam snap ik niet! Waarom Woonizie? Bekt niet!

Beantwoorden

@ Joris

Versimpeling van WoonEASY, maar dan meer geschreven zoals je het uitspreekt: iezie. Eigenlijk moet je het dus als twee aparte woorden zien.

Beantwoorden

Het transparante systeem van hureninhelmond is overigens ook verdwenen, we kunnen immers niet meer zien welke woningen onder welke omstandigheden verhuurd zijn.

BV: Gaan de leuke woningen niet te veel naar de winkel (lees: slooplijst)
En er voor de zoekende slechts
..Ahum, een Appartement zonder lift over blijft.

Beantwoorden

@Erik, je kunt nog steeds zien welke woningen er verhuurd zijn en “aan wie”. Deze vind je onder het tabblad Mijn Woningen – Verhuurde woningen. Alle woningen waarop je in het verleden hebt gereageerd, worden daar verantwoord. Inclusief positie.

Beantwoorden

@ Wooniezie
Klopt, maar dat gaat alleen op voor woningen waar je zelf op gereageerd hebt.
En wat er via de winkel gaat, is al helemaal niet meer te zien.

Beantwoorden

Hoe gaan de woningbouwverenigingen eigenlijk om met oudere mensen en minder computergeletterde mensen die Wooniezie niet (kunnen, of misschien willen) gebruiken?

Krijgen zij op een andere vriendelijke manier woningen aangeboden?

Of mag deze toch al niet zo mobiele groep zelf naar kantoor komen?
Is er een alternatief voor deze mensen?
Een telefonische attenderingservice misschien?

Of moeten zij een beroep doen op buurt- vrienden- of familiehulp?

Beantwoorden

@-anoniem-, klopt, daar zie je een persoonlijke verantwoording, zodat je precies weet wat er met “jouw” woningen is gebeurd. De winkelwoningen waren ook bij HiH niet te zien. Dat is volledig random, één op de x vrije woningen gaat automatisch naar de winkel.

@Rob Mientjes, als een woning wordt aangeboden aan een woningzoekende, dan zijn er drie contactmomenten per 24 uur. Dat is een SMS, een e-mail én een telefoontje. Dus oudere mensen die niet (veel) gebruik maken van een computer, krijgen ook sowieso een telefoontje van de corporatie waarin wordt verteld dat ze een woning aangeboden hebben gekregen.

Beantwoorden

Wooniezie niet zo easy
Wooniezie, Wooniezie, Wooniezie! Ik kan m'n kont niet meer keren in de stad of een bord schreeuwt me die naam toe. "Die fijne buurt begint op…" Net als meer woonruimte trouwens, gelijkvloers, of uitzicht op het park.
Ik kan me mateloos ergeren aan dit soort rare namen. Easy living of makkelijk wonen was tenminste nog Engels of Nederlands. Maar deze malle modieuze combinatie van twee talen? Uit de eerste reacties hierboven blijkt al dat een gewone Helmonder dat niet begrijpt of uit kan spreken. De naam zal wel door te hoog gesalarieerde mannen verzonnen zijn na een ruige reerug en bij iets te veel rode port ben ik bang.
In die toestand kan ik er ook wel 'n paar verzinnen: ManorMakkelijk, LivingRuimte, HausingHalte. Toch zeker goed voor 50.000 euro per naam lijkt me.
Genoeg grappen over deze domme onzin. Veel belangrijker is de inhoud. En daar word ik ook niet erg vrolijk van. Net zo min als de gebruikers die zich hier op De weblog melden. Om dit verhaal maar een beetje kort te houden: de gemeente had nooit de regie over de woonruimteverdeling uit handen mogen geven. Dit is het zoveelste voorbeeld van overdreven privatisering en namaak bezuiniging. Met het prompte bewijs dat dit niet werkt. Verhuurders die niet meedoen en schimmige regels zijn het gevolg. Of het hele systeem nu fout is of niet, het wantrouwen wordt – terecht – volop gevoed.
Er zitten in deze website ook volop zaken om wantrouwig te worden. 45 Euro 'bemiddelingskosten'. Dat is zoiets als 'poliskosten’. Geldklopperij namelijk. Kreten als 'koopproducten' waar ondoorzichtige financiële regelingen mee bedoeld worden. En 'top of the bill' en zo mooi passend in dit namaak Engels: data die geen data zijn…
Je zou als woningzoekende eigenlijk zo een site moeten boycotten. Helaas lukt dat niet, aangezien deze club vrijwel een monopolie heeft. Zou de daarvoor ingestelde toezichthouder daar wel blij mee zijn? vraag ik me af.

Beantwoorden

@Jean Cat, thanks voor je lange verhaal. Ik heb het gelezen en zie gelukkig ook één inhoudelijk punt. Dat gaat over de bemiddelingskosten. Je noemt het geldklopperij. Vergeleken met Huren in Helmond valt dat wel mee. Bij Huren in Helmond betaalde je voor je inschrijving en vervolgens ieder jaar voor de verlenging. Jaar in, jaar uit. Nu betaal je niks bij inschrijving en ook niks bij verlengen. Pas op het moment dat je een woning accepteert, wordt er 45 euro aan bemiddelingskosten gevraagd. Niet echt geldklopperij, toch?

Overigens is de woonruimte’verdeling’ bij Wooniezie volledig transparant. Woningen gaan via vier verschillende modellen met alle vier duidelijke en transparante regels. En bij iedere reactie kun je zien op welke plaats je staat. En stond, als de woning jou niet wordt aangeboden.

Maar als er meer of andere mogelijkheden zijn om de “schimmigheid” duidelijk te maken, dan horen we dat graag!

Beantwoorden

@ Wooniezie
Beste Wooniezie (what's behind a name?),
Dat de kosten hier lager zijn dan voorheen, bewijst alleen dat bij huren in Helmond teveel geld gevraagd werd. Waarmee het centrale punt overeind blijft: waarom geld vragen terwijl woningbemiddelaars aan alle kanten al volop geld verdienen? Dat is zoiets als een tandarts die geld vraagt om op zijn stoel te mogen zitten. Mensen hebben geen keus dus ze betalen wel. Maar het is net zo hard in jullie belang woningen te verhuren of verkopen dus die kosten hoeven niet op de klant afgewenteld te worden, direct of indirect.
Dat jullie als professionals de regels duidelijk en transparant vinden mag ik hopen. Niet minder dan vier verschillende modellen. Dat zal wel in het kader van het 'maatwerk' zijn. Maar wie heeft ooit beweerd dat klanten op al dat zelf doen zitten te wachten? Wie geloofd nu echt dat mensen al dat extra werk willen doen? In feite bent u uw werk aan het afwentelen op de burgers.
En mijn (niet zo) lange verhaal geeft nog wel wat meer redenen waarom dit een klantonvriendelijk geheel is. Waarbij het opvallend is dat u voorbij gaat aan het centrale punt: woningverdeling moet je niet aan marktpartijen overlaten. Dat is de dokter die zichzelf voor het tuchtcollege beoordeelt, de rechter die zichzelf berecht, de garage die zelf de kwaliteit van zijn reparatie meet. Als Wooniezie, – inclusief uw reactie – al iets bewijst, is dat u ver van de markt staat en niet met beide benen in de samenleving. Te veel managers, te weinig vakkennis zou ik bijna zeggen.

Beantwoorden

Thanks voor je snelle reactie! De vergelijking met de tandarts en zijn stoel is niet helemaal eerlijk. Wooniezie is iets anders dan de corporaties. Wooniezie zorgt voor het systeem dat de woningen ‘verdeelt’. De verhuring vindt plaats door de corporaties zelf. Wooniezie heeft zelf geen woning en verhuurt zelf geen woningen. Wooniezie is dus niet de tandarts en ook niet de stoel.

Beantwoorden

@Wooniezie:
Bedankt voor het antwoord.
Goede actie, voor wat betreft de communicatie naar ouderen en mensen die niet gebruik maken van het internet.

Vraagje nog?
Worden deze mensen ook op tijd gebeld?
Daarmee bedoel ik ‘s morgens vroeg, nog voordat de internetgeneratie ‘wakker’ wordt!

Email kunnen ze niet beantwoorden en ik denk ook niet dat ze SMS-berichten lezen, mochten ze al een mobiele telefoon hebben.

Ik vraag dat omdat deze groep in de samenleving evenveel kansen verdient om een goede woning te vinden als mensen die wel vlot zijn met internet of kinderen hebben die daarmee weten om te gaan.

Beantwoorden

@Wooniezie
De naam Wooniezie blijft een beetje raar. Hoewel ik niet in de markt ben voor een woning, wil ik jullie wel even de complimenten geven voor het feit dat jullie hier netjes alle vragen en problemen beantwoorden. Klasse, wat een goede service!!

Beantwoorden

@Jean Cat, om antwoord te geven op jouw laatste vraag die je twee keer hebt moeten stellen, het volgende:

Wooniezie is geen woningcorporatie en Wooniezie is geen overheid. De overheid heeft besloten dat woonruimteverdeling niet (meer) via de gemeente verloopt maar via corporaties. Dit zijn de ‘marktpartijen’ in jouw ogen. Daar kunnen de corporaties niets aan doen en Wooniezie natuurlijk ook niet.

Omdat de overheid heeft besloten dat het zo moet werken, doet Wooniezie haar best om dit zo goed mogelijk te laten verlopen. En Wooniezie is beter voor de woningzoekende dan dat Huren in Helmond was.

Nogmaals, Wooniezie is geen tandarts die je laat betalen om op een stoel te laten zitten. Zie Wooniezie eerder als een makelaar, die kopers (huurders) en verkopers (verhuurders) bij elkaar brengt.

@Rob Mientjes, bij een woningaanbieding maakt het niet uit hoe laat iemand gebeld wordt. De eerste kandidaat moet eerst een beslissing nemen voordat de tweede kandidaat wordt geïnformeerd.

Beantwoorden

@Wooniezie:

Dus als ik het goed begrijp worden niet alle beschikbare woningen via de website Wooniezie.nl aangeboden.

Sommige woningen worden dus eerst rechtsreeks via de telefoon aangeboden aan ouderen en mensen die geen internet hebben?

Prima.

Vervolgens mag die oudere besluiten of ie de woning neemt. Pas daarna verschijnt de woning op de website.

Dat is een acceptabele regeling.

Immers als de woning al wordt aangeboden op Wooniezie.nl nog voordat de oudere potentiele kandidaat gebeld wordt is de kans groot dat die woning al weg is.

Dan komen de ouderen nooit aan een geschikte woning.

Als het systeem zo werkt is dit een prima regeling.

Beantwoorden

@Rob Mientjes,

Nee, alle woningen die beschikbaar zijn komen op de website te staan. Ze worden niet eerst ‘tegengehouden’ en pas later geplaatst. Woningen worden dus NIET rechtstreeks via telefoon aangeboden voordat ze op de site komen. Dat zou immers niet eerlijk en transparant zijn.

Dat “de woning al weg is”, zal niet zo vaak voorkomen. Alleen bij woningen die via Direct te huur gaan, geldt het principe: “wie het eerst komt, het eerst maalt.” Als je daar niet vroeg bij bent, dan heeft iemand anders ‘m inderdaad al.

De meeste woningen (tussen de 60 en 70 procent) gaan via het Aanbodmodel. Daarbij maakt het niet uit of je om 12.01 uur reageert, of pas na vijf dagen om 11.59 uur. De inschrijfduur bepaalt namelijk de volgorde.

Beantwoorden

@ Wooniezie

Buiten het feit dat je een goed pr-mannetje bent 🙂
kun je me uitleggen hoe ik die 60 a 70% moet interpreteren ?
is dat incl. winkel ( een op de drie woningen) verhuur aan SMO en evt. bijzondere verhuring ?

Beantwoorden

@Erik,

Dat kan ik zeker. De corporaties hebben gezamenlijk ongeveer 14.000 woningen. Iedere woning heeft een label gekregen: aanbod / loting / optie / direct te huur. Als ik het aantal woningen optel met het label ‘aanbod’, dan komt dat uit op 66%. Optie is 11%. Loting en Direct te huur zijn 9%. Het resterende percentage moet nog een label krijgen.

De winkel staat volledig los van deze verdeling en deze percentages. Volledig willekeurig gaat nu automatisch 1 op de 8 vrijgekomen woningen naar de winkel. Dat kan dus een Aanbodwoning zijn, maar ook een woningen die een label heeft gekregen voor een ander model.

Beantwoorden

nu nog hopen dat de corporaties wat eerlijker gaan worden en dan doel ik op de wocom.De mensen die uit het haagje moeten verhuizen, omdat een of andere malloot vind dat er een soort van randweg moet komen, kregen te horen dat degene die het langst huurde de eerste keuze had maar wat doet zich voor,niet de langsthurende mensen maar degene met de meeste vriendjes kregen als eerste een andere woonruimte toegewezen.Daarmee bewijst Wocom maar weer eens dat haar woord niet veel waarde heeft

Beantwoorden

Hoi,
Ik heb vorige jaar een huur woning gekregen ik gebruikte toen hureninhelmond.
Ik ben opzoek voor en andere woning maar ik zie dat de woning aanbod op de vernieuwde site veel minder is zelf de adres waar ik nu woon (Van Meelsstraat) staat er niet meer op.
Toen ik hurenin helmond gebruikte en ik koos bijv Helmond oost dan had ik veel meer keuze.
Nu als ik helmond oost kies heb ik maar 6 clusters om uit te kiezen.
Waar zijn al die woningen gebleven.
moeten die nog op de site komen?

Beantwoorden

@John,

Maar omdat de meeste woningen op Wooniezie via andere modellen worden aangeboden, vervalt het merendeel van de clusters. Deze woningen worden nu via andere modellen aangeboden. De woningen komen pas op de site als deze daadwerkelijk beschikbaar zijn. Je kunt vanaf nu rechtstreeks op een woning van je keuze reageren. Maar alleen als deze daadwerkelijk beschikbaar is.

De grootste verandering is de manier waarop waarop woningen worden aangeboden. In het verleden nam je een optie op een cluster van woningen en moest je afwachten totdat er een woning vrijkwam en je bovenaan stond.

Als er nu een woning vrijkomt (via Huuraanbod – Nu Beschikbaar) en je reageert, dan maak je op basis van je inschrijftijd een kans. Ook kun je meeloten of als eerste reageren via Direct te huur. Deze modellen zijn bijzonder geschikt voor Spoedzoekers.

Je reageert nu dus niet meer alleen op een cluster van woningen, maar op een woning zelf. Deze vind je via Huuraanbod – Nu beschikbaar.

Als daar op dit moment geen woningen van jouw keuze staan, dan betekent dat dat er nu geen woningen beschikbaar zijn. Het woningaanbod wordt iedere dag om 12.00 uur vernieuwd, dus wellicht staat er morgen wél een woning van jouw keuze op die beschikbaar is. Je kunt ook gratis een tipbericht instellen. Als je bij Mijn Inschrijving een zoekprofiel invult, dan ontvang jeu automatisch per e-mail een bericht met woningen die aan jouw wensen voldoen.

Voor de duidelijkheid: de inschrijftijd blijft behouden. Bij beschikbare woningen in het aanbodmodel maak je op basis van uw inschrijftijd een kans. Bij Direct te huur maak je kans als je snel reageert en bij loting heeft iedereen gelijke kansen.

De manier van woningen aangeboden krijgen is veranderd. Dat betekent dat je vanaf nu zelf actief moet reageren op woningen.

Beantwoorden

@Wooniezie:
Bedankt voor de beantwoording van de vragen. Het is haast onmogelijk om als woonbemiddelaar het iedereen naar de zin te maken.

Het verdient daarom lof hoe op alle vragen antwoord gegeven wordt. Dat schept duidelijkheid naar de klant.

Hopelijk leidt de kritische vraagstelling van de klanten tevens tot een nog betere dienstverlening van Wooniezie.

Beantwoorden

Nog even een vraagje over de bemiddelingskosten. Worden daar de kosten die ik bij inschrijven en verlengen, de afgelopen jaren, betaald heb, vanaf getrokken? Zo niet, dan moet ik dus min of meer dubbel betalen… :(. Ook niet echt eerlijk, nietwaar?

Beantwoorden

Wooniezie,
wat ik belachelijk vind.
Mijn salaris zit op een bepaald niveau dus ik mag bij Wooniezie alleen kijken naar woningen boven 548 euro. Dan is er nog een hoop voor senioren etc, blijft maar heel erg weinig over. En wat er over blijft zit vooral in de aanbod-module, moeilijk aan te komen voor iemand die net pas ingeschreven staat.
Ik kan ook wel naar een particuliere verhuurder gaan maar die geeft juist een bovengrens aan: met mijn salaris mag ik aan een woning niet meer betalen dan 650 euro per maand.
Oftewel ik mag me eigenlijk alleen maar vestigen op vrijkomende huizen/appartementen tussen 550 en 650 euro. En dan maar geluk hebben dat ik een keer aan de beurt ben.
Wanneer denkt u dat ik een huis heb? 2018? Ondertussen heb ik straks wel geen dak meer boven mijn hoofd. Fijn hoe dat gaat in Nederland!

Denk dat ik maar ontslag neem en bij de supermarkt ga werken, kan ik ook een goedkopere woning nemen, is de kans dat ik snel kan verhuizen heel wat hoger!!

Beantwoorden

@Paula, volledig mee eens. Daar wordt rekening mee gehouden. Dubbel betalen is natuurlijk niet de bedoeling.

@Joris, ik snap precies wat je zegt. Het probleem is dat het een Europese richtlijn is waar corporaties zich verplicht aan moeten houden. De corporaties zelf zijn er echter absoluut niet gelukkig mee. Sterker nog, 133 corporaties zijn in beroep gegaan tegen deze regeling. Meer informatie vind je hier: http://www.aedesnet.nl/nieuws,2010/05/133-corporaties-in-beroep-bij-Europees-Gerecht.html

Helaas, tot het moment dat er een definitieve uitspraak komt, zijn corporaties verplicht om zich aan deze – van bovenaf opgelegde – eis te houden. Hoe vervelend het ook is…

Beantwoorden

Dank Wooniezie voor je antwoord: kun je me vertellen wanneer die definitieve uitspraak wordt verwacht? Dat de minder rijke medemens ook genoeg keus moet houden is evident, maar dit mag niet ten koste gaan van de wat meer bemiddelde woningzoeker. Zoals ik hier eerder al zei: voor mij is de markt nu wel erg klein geworden…

Beantwoorden

@Joris,

Dat is niet bekend, dergelijke procedures nemen over het algemeen behoorlijk wat tijd in beslag. Daar komt nog bij dat Nederland nu ‘zonder regering’ zit en er ook vanuit de Nederlandse overheid geen druk of actie wordt uitgevoerd.

Beantwoorden

Wooniezie. Ik begrijp dat er een ondergrens is. Dat je niet onder de 548 euro mag huren als je een meer dan gemiddeld salaris hebt.
Is er ook aan de andere kant een bovengrens? Is er een formule waarmee ik kan berekenen of ik in aanmerking kom voor een duurdere woning, met mijn salaris? Bijvoorbeeld: brutosalaris gedeeld door 3 is je plafond.

Beantwoorden

Hallo Wooniezie nou dankjewel weer voor je antwoord. Erg vervelend blijft het. Wat nou als ik spotgoedkoop ergens wil huren zodat ik de andere helft van het jaar lekker kan reizen? De overheid zorgt er met al die regels dat zoiets mij onmogelijk wordt gemaakt!! Toch bizar??

Hoe controleren jullie wat iemand verdient? Een loonstrookje? Een jaaropgave? Ik ben in staat om tegen mijn baas te zeggen: geef mij de komende maanden maar wat minder zodat ik net onder de 33.000 blijf in 2010…

Beantwoorden

@Steven Thieme,

De grenzen zijn als volgt:

tot 375 euro: min. 0 euro, max. 33000 euro
357 tot 548 euro: min. 0 euro, max. 33000 euro
548 tot 647 euro: geen grenzen
647 tot 750 euro: min. 33001 euro, geen max.
750 en meer euro: min. 33001 euro, geen max.

@Joris,

De corporaties controleren het inkomen bij het ‘intakegesprek’ aan de hand van de belastingaangifte.

Beantwoorden

Aan de ene kant ben ik blij met dit nieuwe systeem maar als ik zie hoeveel reacties er komen op de huizen waar ik op reageer
(soms meer dan 200) ben ik bang dat ik nog heel lang kan wachten, er zitten altijd wel mensen tussen die al langer dan 2 jaar ingeschreven staan. Bij Helmond huren had je nog een indicatie van wachtduur tot 1 jaar of langer, ik denk dat het laatste realistischer is gezien de vele reacties en woningzoekenden en je pas een beetje kans gaat maken vanaf 3 jaar inschrijfduur, vooral voor de wat leukere populaire wijken/woningen.

Beantwoorden

@Debbie Spruijt, bij HiH had je één zekerheid: je moest altijd lang wachten op een woning. Bij Wooniezie heb je veel meer kansen om aan een woning te komen en hoef je minder lang te wachten. Natuurlijk speelt inschrijftijd een belangrijke rol, maar omdat je nu echt op een woning zelf reageert, kom je eerder aan de beurt omdat het aantal reacties op een woning lager is dan het aantal optienemers bij HiH. Bij Wooniezie kun je ook via Loting en Direct te huur aan een woning komen, zelfs met nul maanden inschrijftijd.

Beantwoorden

Ja dat klopt maar ik vind het direct te huur model niet echt een eerlijk model. Mensen die snel en vooral geluk hebben (het is immers een soort loterij) komen op deze manier sneller aan een woning dan mensen die al langer wachten en die woning ook graag zouden willen. Het is erg zuur dat iemand die net ingeschreven staat die woning krijgt zonder enige wachttijd terwijl jij echt een woning nodig hebt. Ik heb vanaf 5 juli geen woonruimte meer, mijn huis heb ik helaas moeten verkopen en ik moet vanaf die datum gedwongen logeren (beter dan de straat natuurlijk)hoelang deze logeerpartij gaat duren is heel onzeker maar ik vrees nog zeker een jaar voor de woningen waar ik op reageer o.a rijpelberg, brouwhuis en brandevoort. Ik weet niet hoeveel optienemers er waren bij HIH maar er komen ook veel reacties op woningen soms tot over de 200 en dan kan je ook nog lang wachten, dat je nu minder lang hoef te wachten denk ik niet tenzij je inderdaad veel geluk hebt met het direct te huur maar dat zijn maar erg weinig woningen en dan nog wil je natuurlijk niet overal wonen. Neem nou de volderhof ik schrok van de vele reacties hierop, meestal is brouwhuis de primeur wat reacties betreft. En positie 33 schiet echt niet op, bij positie 2 heb je eigenlijk al weinig kans laat staan meer.

Beantwoorden

@Debbie Spruijt:

Direct te huur is geen loterij. Het model is volledig eerlijk en transparant. Wie het eerste reageert, krijgt als eerste een aanbieding. Je hebt dus geen geluk nodig, alleen snelheid.

Loting is wel een loterij. Dit zegt de naam immers al. Daarbij bepaalt het lot de kandidaat.

Deze twee modellen zijn speciaal bedoeld voor mensen die met spoed een andere woning nodig hebben. Ook dat is een doelgroep.

Het zou pas oneerlijk zijn dat de inschrijftijd of de wachttijd altijd de kandidaat bepaalt. Dan komt er dus maar één doelgroep aan bod: de personen die al lang staan ingeschreven.

Beantwoorden

Hoi

Sorry dat ik me er even tussen meng mijn dochter staat bijna 3 jaar ingeschreven en ook zei reageerd op bepaalde woningen en bij aanbod schrik je gewoon hoeveel mensen daarop reageren en dan als het inbehandeling is sta je nog op plaats 18 ofzo en ooit wel meer.
Ik zie het duister in want mijn dochter woond met haar vriend en dochter bij ons in en ik wordt er ster gek van dat het zolang moet duren voor hun een huis hebben.

Beantwoorden

Het verbaasd me er dat er zo weinig woningen op Wooniezie staan, en dan ook nog vooral appartementen…
Hier in Helmond-oost staan zeker vier eengezinwoningen leeg waar ik op wacht, maar steeds niet op de site verschijnen.

Beantwoorden

Ik weet ook nog wel een paar huizen hier in de rijpelberg waar ik woon die ook al lang leeg staan en waar niets mee gebeurt! De meeste huizen hier worden verkocht zodra ze leeg komen!
Dus zullen er steeds minder huurhuizen overblijven! Kopen is de beste optie maar ja niet voor iedereen weggelegd helaas!

Beantwoorden

Ineens is het stil… ja men ( DE instanties) houden niet zo van klagende mensen he;-)
Maar het is niet klagen, eerder onvrede en die onvrede zal alleen maar toenemen, nu maar hopen op een kabinet die er ook echt iets aan gaat doen!

Beantwoorden

@Debbie Spruijt,

Als er een vraag is waarop je antwoord wil, laat het dan weten. Dan geven we uiteraard de antwoorden waarop je wacht. Maar volgens mij staan er in de laatste berichten geen vragen meer. Alleen maar opmerkingen waar Wooniezie zelf helaas niks aan kan doen. Wij bepalen niet welke woningtypen er beschikbaar zijn en waar…

Beantwoorden

Nee dat klopt…maar kan je me dan wel een antwoord geven op de vraag van mij en ook van Erik een paar reacties terug waarom lege huizen die al lange tijd leeg staan ( soms al een jaar of langer) niet op de site verschijnen? En waarom de renovaties voor sommige huizen zo lang op zich laten wachten? Is leegstand geen pure geldverkwisting en vooral in deze tijd van woningnood ook onacceptabel?

Beantwoorden

@Debbie Spruijt, daar kan Wooniezie gaan antwoord op geven. Wooniezie staat tussen de corporaties en de woningzoekenden in en zorgt dat woningen gemakkelijk, eerlijk en transparant worden verhuurd. Met leegstand, renovatie of sloop heeft Wooniezie niets te maken. Dat is echt iets van de drie corporaties zelf. Pas als een corporatie zegt dat een woning weer opnieuw verhuurd kan worden, komt ‘ie op de site van Wooniezie. En anders niet.

Beantwoorden

Dus als ik het goed begrijp moet ik met deze vraag bij de corporaties zijn van de betreffende woningen die al geruime tijd leeg staan? Maar alle corporaties zijn toch juist bij jullie onder gebracht of zie ik dat verkeerd? Er staat ook nog steeds een bord “Woonpartners” op jullie deur.

Beantwoorden

Klopt, voor vragen over woningen en dergelijke moet je inderdaad bij de corporaties zijn. De corporaties zijn niet ‘ondergebracht’ bij Wooniezie. Wooniezie is alleen de gezamenlijke website waarop de drie corporaties hun woningen aanbieden. Maar Wooniezie doet niets meer dan woningen op de site zetten en de reacties van op de woningen weer aan de corporaties doorgeven. Als er een woning wordt aangeboden, dat doet Wooniezie dat niet, maar dat gebeurt rechtstreeks door de corporatie aan de kandidaat op plaats 1. Wooniezie is eigenlijk een soort ‘makelaar’, maar dan gratis.

Beantwoorden

Ik heb een vraag
Wie weet als je bij volksbelang ook ingeschreven staat en daar een huis toegewezen krijgt en je accepteerd hem blijf je dan nog wel ingeschreven staan bij wooniezie???

Beantwoorden

@klant wooniezie,

Ja, Volksbelang doet niet mee met Wooniezie en staat er dus los van. Een acceptatie bij Volksbelang heeft dus geen invloed op je inschrijving en wachttijd bij Wooniezie.

Beantwoorden

Wooniezie,

Bedankt voor je snelle reactie dsan weet ik teminste waar ik aan toe ben.

Beantwoorden

Weet je waar ik me zo super aan irriteer…
ik heb nu namelijk dringemd eem huis nodig, maar ik sta nog maar 11maanden ingeschreven en de meesten staan al veel langer ingeschreven. Dus als ik een reactie plaats (ook al ben ik een van de eersten) word ik hoger in de rij gezet omdat er anderen reageren die al veel langer ingeschreven staan. Dus op deze manier maak ik weinig kan. Nu kan je wel verwijzen naar wonengen die diret te huur zij, dus wie het eerst komt wie het eerst maal, maar jah dat soort wooningen worden er niet zoveel op de site gezet. het zijn meestal de aanbod model of de loting model huurhuizen. Zoals ik al eerder gezegd heb, maak ik dus weinig kans. Wie kan er mij nu helpen om zo snel mogelijk aan een (goedkope (rond de 450E) huurhuis te komen??

Beantwoorden

@woningzoekende

Voor het aanbodmodel geldt inderdaad de langste inschrijftijd.

Naast het aanbodmodel is er de direct te huur module waar u al over sprak waarbij de woningzoekende die het eerste reageert, als eerste een aanbieding krijgt.
Ook van het lotingmodel kunt u gebruik maken waarbij niet gekeken wordt naar de langste inschrijftijd. Daarbij bepaalt het lot de kandidaat.Ook voor u dus een geschikt model.

Deze twee modellen zijn speciaal bedoeld voor mensen die met spoed een andere woning nodig hebben. We hopen dat u, met deze modellen en het aanbodmodel een geschikte woning kunt vinden.

Beantwoorden

Ook voor mensen die langer dan 2 jaar ingeschreven staan is het al moeilijk een huis te vinden, ik hoorde laatst dat iemand 3 jaar heeft moeten wachten op een huis. Maar alles hangt af van waar je wilt wonen en welke eisen je stelt aan een woning en woonomgeving. Slechtere buurten krijgen minder reacties en populaire wijken heel veel.

Beantwoorden

voor mij maak het helemaal niet uit waar ik terecht kom, en ik stel ook niet veel eisen, als ik maar een woning heb.. de loting model en het direct huren model haalt ook niet veel uit zoals ik al eerder gezegd heb. en de laatste tijden worden er ook bijne geen direct te huur woningen aangeboden..

Beantwoorden

Tsja met 11 maanden zal dat toch moeilijk worden ongeacht waar je wilt wonen.
En direct te huur model is inderdaad maar weinig aanbod en vaak ook nog met hoge huren.
Je kunt kijken of je eventueel particulier iets kan vinden tot die tijd, ook bij particulier huren kan je bv huurtoeslag krijgen.

Beantwoorden

Vraagje voor de woningzoekenden:

Wat vinden jullie van het publicatietijdstip van 12.00 uur uur? We denken er over om deze te veranderen naar 19.00 uur ‘s avonds.

Zo heeft een grote groep woningzoekenden de kans om direct te reageren. Want iemand die overdag werkt en geen computer heeft, loopt de woningen om 12.00 uur mis.

Wat vinden jullie? Of is er nog een beter tijdstip?

Beantwoorden

@ Wooniezie
Het lijkt me eerlijker om de(direct te huur) woningen
elke dag op een willekeurig tijdstip te publiceren,
zodat niemand van tevoren weet waneer ze aangeboden worden.

Beantwoorden

@Erik:
Een willekeurig tijdstip betekent dat de persoon die het meeste tijd heeft de hele dag het meest kijkt/klikt en daarom dus het meeste kans heeft. Dat is niet eerlijk. Mij lijkt ‘s avond om 7 uur een beter tijdstip dan ‘s middags om 12 uur.

Beantwoorden

@ Laat bij direct te huur ook de langst ingeschrevene voor de woning in aanmerking komen en geef de mensen de gelegenheid om de hele dag op de woning te reageren.

Beantwoorden

Ik ben het met de vorige reactie helemaal eens, het is eerlijker om inderdaad ook bij het direct te huur model de woning toe te wijzen aan de langst ingeschrevene dan hoef je verder geen tijdstip te geven en kan iedereen er elk moment van de dag op reageren, probleem opgelost voor iedereen!
Ik vond het sowieso al een oneerlijk model, “wie het eerst komt, wie het eerst maalt” ongeacht hoe lang je ingeschreven staat zelfs al is dat maar 1 dag krijg je meteen die woning als je als eerste reageert…terwijl andere al jaren wachten op een woning of geen woning meer hebben.
Snap niet dat wooniezie het oneerlijke hier niet van wil inzien. Ook het loting model vind ik een raar model, loten om een huis het moet niet gekker worden, hierbij word er ook al niet gekeken naar hoe lang je ingeschreven staat maar is puur een loterij, dit terwijl er mensen zijn die al lang wachten op een huis en echt urgent zijn, wonen moet niet een kwestie van geluk worden maar is en blijft een 1e levensbehoefte en geen loterij!
Het optie model en aanbod model zijn de enige eerlijke modellen: wie het langst wacht ( ingeschreven staat) krijgt als eerste de woning! En zo hoort het ook te zijn!

Beantwoorden

Ik vindt het direct & lotingsmodel zo gek nog niet.
Door overbevolking in dit land slipt de sociale huursector totaal dicht en wachttijden zullen in de toekomst nog enorm toenemen.
Met de bovengenoemde modellen maak je nog een kans (of illusie) snel een woning te krijgen.
Bijvoorbeeld: Ik sta nu bijna vier jaar ingeschreven,en heb dus wel wat in de pap te brokkelen wat betreft het aanbodsmodel.
Maar stel dat de nieuwe woning je op den duur niet echt bevalt en je dan weer jaren in de wachtrij moet staan van meer dan 7000 ingeschrevenen ?

Beantwoorden

Sta je echt al zo lang ingeschreven????
En ik blijf er bij eerst de mensen die het langst ingeschreven staan helpen aan een woning en mensen die al een woning hebben maar liever ergens anders willen wonen moeten gewoon weer aansluiten, zij hebben immers al een woning geaccepteerd.

Beantwoorden

@J.E. Mulder en @Debbie Spruijt,

Waar jullie om vragen is er óók! Dat is het Aanbod-model. Daarin telt maar één ding: inschrijfduur. Dus wie het langs staat ingeschreven, krijgt de woning.

Als je bij Direct te huur en Loting de inschrijfduur laat meetellen, dan is het geen direct te huur of loting meer. Dan is het… Aanbod!

En omdat iedere woningzoekende verschillend is (de één heeft al inschrijfduur, de ander wil pas over vijf jaar een woning, de één moet met spoed een woning en de ander vrij snel), zijn er verschillende modellen.

Een uitlegje:

Aanbodmodel
66% van alle woningen
Op basis van inschrijfduur
Als je al inschrijfduur hebt opgebouwd

Loting
9% van alle woningen
Willekeurig, loten
Als je vrij snel een woning wil en geen inschrijfduur hebt opgebouwd

Direct te huur
9% van alle woningen
Wie het eerst komt, het eerst maalt
Als je met spoed een andere woning nodig hebt en geen inschrijfduur hebt opgebouwd

Optie
11% van alle woningen
Op basis van optieneemdatum
Als je een specifieke woonwens hebt en bereid bent te wachten (zoals senioren die op termijn gelijkvloers willen wonen)

De overige 5% moet nog een model krijgen.

Maar laten we terug gaan naar de vraag:

Hoe laat zou het dagelijkse aanbod op de site moeten komen?

Beantwoorden

aan wooniezie

Ik hoorde vanmorgen op het werk dat jullie hier antwoorden geven. Al best wat op gepakt uit de antwoorden bij vragen en ik ga het volgen. Misschien een idee om een link hiernaar op de wooniezie-website te zetten.

Ik zou dat dagelijkse aanbod ook graag in de avond willen krijgen want dan werk ik niet, zoals vele!!

Beantwoorden
inschrijver wooniezie

Gezien de vele reacties op deze log zou een FAQ (Frequently Asked Questions) op de website http://www.wooniezie.nl niet misstaan.

Liefst met ook nog bijgevoegd een OGA (Often Given Answers).

Een eerste aanzet is op deze log al gegeven.
Ik zou tegen Wooniezie willen zeggen: Copy and paste easy !!!

Beantwoorden

@Mien
Je wordt op je wenken bediend: http://www.wooniezie.nl/informatie/faq
Ik stem ook voor ‘s avonds om 7 uur.

Beantwoorden

@Jan en wooniezie:

Kijk zo komt de informatie bij de burger.
De FAQ wordt misschien niet door iedereen onmiddelijk gevonden op Wooniezie. Of bevat misschien nog niet alle vragen en antwoorden.

Nu nog even de extra input van deze log knippen en plakken naar Wooniezie.

Kortom werk aan de winkel.
Wie voelt zich geroepen?

Beantwoorden

@ Debbie Spruijt
Dat klopt.
Maar omdat ik uitsluitend een woning in de Bloemenwijk zocht heb ik wat tegenslagen gehad.
Veel woningen gingen naar de winkel.
Ik was zelfs bijna buurman van een Wethouder…
maar de woning ging naar “bijzondere verhuring”
En nu staat er weer een huis in de Tulpstraat leeg die maar niet op de site verschijnd.
Maar ik ben van mening veranderd…Ik ga naar de Gansewinkel.

Beantwoorden

een tijdstip van 7 uur is een super idee.. de meesten werken op de tijdstip van 12 uur.. degenen die thuis zitten hebben de grootste kans en de genen die werken moeten zich dan in allerlei bochten wringen om in de middag nog uberhoubt te kunnen reageren.. dus nogmaals, een tijdstip van 7 uur ‘s avonds is een super idee!! zeker doen zou ik zeggen..

Beantwoorden

@ Wooniezie

Ondanks de aantal kritieken over het gehele model van wooniezie wil ik toch even kwijt dat ik het een geweldig systeem vind. T enige wat me opvalt is dat er bij het aanbodmodel vooral huizen op t hout staan en bij direct te huur de woningen die ikzelf graag wil hebben. Is daar een reden voor?
Een vriendin van me heeft via jullie systeem na 3 dagen inschrijving al een leuk plekje gevonden. (Krijg nu zeker weer commentaar hoe oneerlijk dat is) maar dat is jullie model en ik weet zeker dat ze niet zouden klagen als ze zelf ook de eerste waren die zou reageren…. Dus tussen alle kritieken hier wil ik jullie ook nog een dikke pluim in jullie r**t stoppen met dit geweldige nieuwe systeem!
Ga zo door!

Vwb de tijdstippen… Beetje onzin… Men kan ook de avond daarvoro kijken… Als je om 12 uur nog moet reageren lijkt het me dat je dan zeker niet eerste bent….

Beantwoorden

@linda,

Bedankt voor je reactie. Voor wat betreft het woningaanbod: de drie corporaties plaatsen de vrije woningen er op en kiezen een model. De reden zou je bij de betreffende corporatie moeten vragen. Het kan zijn dat er veel verloop is in ‘t Hout en er daarom veel woningen van ‘t Hout beschikbaar komen.

Wat betreft de tijdstippen: dat is geen beetje onzin. Het gaat bij het tijdstip om de Direct te huur woningen. Daarbij geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt. En om 19.00 uur kunnen ook de werkende mensen reageren en om 12.00 uur niet. Dus dan lijkt 19.00 uur een beter tijdstip.

Mooi dat je vriendin snel een plekje heeft gevonden. Dat is het voordeel van Direct te huur. En iemand met veel inschrijftijd: die kan via Aanbod een woning vinden.

Beantwoorden

@ Wooniezie

Ik kan het niet direct op de site vinden.
Maar, mag je onbeperkt een woning weigeren of zit er een limiet aan ?

Beantwoorden

@erik

Je mag als woningzoekende een woning weigeren. Als dit meerdere keren achter elkaar voorkomt, dan kan de inschrijving geblokkeerd worden. Bij het optiemodel is het van belang dat je, wanneer je nog niet wilt verhuizen, de opties in de parkeerstand zet. Het kan voorkomen dat de corporatie je opties in de parkeerstand zet wanneer zij van de woningzoekende meerdere weigeringen of geen reacties op woningaanbiedingen ontvangt.

Beantwoorden

@ Wooniezie

Bedankt voor het andwoord, maar mijn vraag is inmiddels niet meer relevant.
Want ik heb een leuke woning gevonden.
Ik moet toegeven dat ik in het begin sceptisch was met het Wooniezie systeem.
Maar, om niet meer aan clusters gebonden te zijn heeft ook voordelen.
Ik ga nu in een compleet andere wijk
als waar ik me vier jaar geleden voor inschreef,
… waar ik in de tussentijd mijn interesse voor verloor.
Dus toch zo gek nog niet dat Wooniezie.

Beantwoorden

Hallo,

Een vraag aan Wooniezie. Ik vond het ‘te woon’ model wel ineressant, dus ben ik gaan zoeken. Maar kan geen woning vinden die deze optie biedt.
Moet dit nog komen? En kun je er dan een optie op zetten?
Het aanbod van huizen valt trouwens heel erg tegen.

Alvast bedankt.

Beantwoorden

Na het lezen van de diverse reacties, is besloten om het tijdstip van 12.00 uur te veranderen in 19.00 uur.

Vanaf 1 september wordt het nieuwe aanbod dagelijks om 19.00 uur gepubliceerd op Wooniezie.

Erg handig voor mensen die om 12.00 uur niet achter de computer kunnen, maar toch op een Direct te Huur woning willen reageren.

Meer informatie: http://www.wooniezie.nl/informatie/nieuws/1/17

Zeg het voort!

Beantwoorden

@anoniem,

De Te Woon woningen worden vooralsnog alleen door woCom verhuurd of verkocht. Daardoor is het aanbod nog erg klein. Voor meer informatie kun je het beste contact opnemen met woCom. Meer informatie staat hier: http://www.wocom.nl/templates/content.aspx?mnu_id=3&page_id=336

De Te Woon woningen worden via Aanbod of Loting of Direct te huur gepubliceerd. Je hoeft dus géén optie te nemen op een Te Woon woning.

Beantwoorden

@ wooniezie | 16 augustus 2010 om 09:24
Op jullie plaatje met klok staat rechtsonder dat je daarop kan klikken voor meer informatie, maar die link doet het niet.

Beantwoorden

@heer Janssen,

Dat is vreemd; de link werkt hier prima. Mijn muis wordt een handje en als ik er op klik, dan leidt deze link naar: http://www.wooniezie.nl/informatie/nieuws/1/17.

Beantwoorden

@ Wooniezie | 17 augustus 2010 om 10:41
Bedankt voor uw antwoord. Ik denk dat we elkaar verkeerd begrijpen. Onder de tekst -die hier helemaal onderaan plaatste- , staat op die pagina een plaatje met klok met rechtsonder in dat plaatje de onderstreepte tekst “Meer informatie” met een > erachter. Maar die link doet het dus niet of is dat helemaal geen link ondanks de onderstreping en dat >?

Bekijk ons actuele aanbod voortaan ‘s avonds

Vanaf 1 september publiceren wij ons actuele woningaanbod voortaan vanaf 19 uur op onze website. Op die manier kunt u op uw gemak na werktijd het aanbod bekijken en reageren op de woning van uw keuze. Wij vragen u hier rekening mee te houden.

Beantwoorden

@heer Janssen,

Ik snap het! Je doelt op het nieuwsberichtje waar het plaatje bovenaan staat. Daar kun je inderdaad niet meer klikken. Het plaatje komt van de hoofdpagina (rechts onderaan) en wordt daar nog een keertje ‘misbruikt’. We zullen het plaatje aanpassen op die ene plaats.

Bedankt!

Beantwoorden

Wooniezie. Kan zijn dat hier eerder over is geschreven op deze pagina, heb niet alles gelezen; advies om een grotere server aan te schaffen! Elke dag om 12 uur loopt die site vast, frustrerend! Zal nog erger worden als de updates om 19 uur komen, nog meer mensen tegelijk naar die site! Graag investeren!
Dank alvast.

Beantwoorden

@heer Janssen,

De banner is aangepast.

@Stefan,

De geluiden dat de site “elke dag om 12.00 uur vastloopt” heb ik nog niet eerder gehoord. De capaciteit van de server is zeer ruim. Op de eerste dagen waren er 5.000 bezoekers per dag en de server heeft nog steeds dezelfde capaciteit. Er zijn nu maximaal 2.000 bezoekers per dag op de site. Zou jij de site in de gaten kunnen houden en aan de bel kunnen trekken als hij er inderdaad “elke dag om 12.00 uur uitligt”?

Thanks!

Beantwoorden

Beste wooniezie
Mijn ouders willen zijn huis verkopen,wegens gezondsheid problemen maar durven niet omdat ze niet weten of er dan wel een woning beschikbaar is. Ze staan al tien jaar ingeschreven, de clusters zijn weg.Wat nu

Beantwoorden

@heer Davies,

Ik weet niet wat de excacte woonwens is van uw ouders en ik heb ook geen gegevens van de inschrijving. Wanneer ze echter 10 jaar staan ingeschreven dan zouden ze in principe op basis van woningen die in het aanbodmodel worden aangeboden snel aan de beurt kunnen zijn. Hiervoor moeten ze dan wel actief reageren op voor hen geschikte woningen. Wanneer u meer informatie verstrekt aan ons dan kan Wooniezie of de aangesloten corporaties de inschrijving voor u nakijken. Dit kan via [email protected] of via de balie van de corporaties.

Beantwoorden

Het valt me op dat er steeds meer en meer woningen voor senioren te huur zijn, niets mis mee natuurlijk, maar ik mis de “normale” appertementen/flatten zodat er meer aanbod is voor beginners.
Ik ben nu zo ver dat ik aan het denken ben om me maar bij volksbelang in te schrijven…..

Beantwoorden

@Linda

Woningen worden gepubliceerd wanneer deze zijn opgezegd. Dit kunnen we helemaal niet beinvloeden. Er wordt gepubliceerd wat beschikbaar komt. Op dit moment staat er overigens maar één woning speciaal voor 55+ in. Verder zijn het reguliere woningen geschikt voor alle leeftijdklasses. Mocht u deze ervaring blijven houden dan vernemen wij dat overigens graag.

Beantwoorden

Het actuele woningaanbod wordt voortaan om 19.00 uur gepubliceerd. Graag vernemen wij uw mening hierover. Laat uw stem achter op de poll van Wooniezie: http://www.wooniezie.nl/informatie/poll

Beantwoorden

Aan de heer Davis:
als u ouders al 10 jaar ingeschreven staan moeten ze allang aan de beurt zijn voor een woning, lijkt mij. Als het met 10 jaar al niet lukt dan kan ik nog lang wachten.
De laatste tijd is er erg weinig aanbod maar waarschijnlijk komt dat door de vakantieperiode. En mensen in populaire wijken verhuizen minder snel dan mensen in wijken waar ik liever niet wil wonen, anders had ik misschien al iets gehad. Maar heb je eenmaal een woning aanvaard word je weer uitgeschreven en kan je weer van voor af aan beginnen. Beter dus wachten op het huis wat je echt wilt en waar je de komende jaren wilt blijven wonen, ook al moet je dan langer wachten.

Beantwoorden

Ik vind het jammer toen het nog clusters waren waar je op inschreven stond zag je je eigen langzaam zakke.

Maar nu sta 2 jaar ingeschreven en dan maak je geen schijn van kans bij aanbod,
en soms de reactie maar 100 man gereageerd op 1 woning laatst nog 1 gezien 400man op 1 huis gereageerd.

Dan denk ik daar kom ik noot tussen,
en idd ik zit gemiddeld bij elke reactie in aanbod op positie 50,

hoeveel jaar moet ik nog ingeschreven staan om een kans te maken moet verhuizen ivm huis te klein is heb een meid van 13 en jongen van 11 kan je niet meer op 1 kamer leggen dus nu gebruiken we de zolder als slaapkamer die er eigenlijk niet voor bedoeld is.

Ik vind het er slechter op geworde,
Optie is dan ook maar inschrijven bij volksbelang

reactie tijd van 1 week is ook te lang!!

Beantwoorden

@Eagle,
Ik begrijp dat u in het binnen Huren in Helmond prettig vond dat u uw mogelijkheden zag groeien terwijl u wachtte. Binnen Wooniezie zult u op termijn ook merken dat u positie in de wachtrij zal veranderen. Binnen het aanbodmodel worden mensen nu geholpen met een langere wachttijd en zullen straks niet meer reageren op woningen. Dan zal u positie verbeteren.

Verder gaan we op termijn slaagkans toevoegen aan het systeem. Wanneer u reageert op een woning dan ziet u direct wat de kans van slagen is. We kunnen dit nu nog niet realiseren omdat we hiervoor eerst ervaringen op moeten doen. Wie slagen er voor welke woningen.

Beantwoorden

@ Wooniezie

Ook al word er door jullie gezegd dat het verhuren van huizen eerlijk gaat en “volgens de regels” hoe kan het dan zo zijn dat er mensen zijn die 1.5 maanden ingeschreven staan een huis krijgen terwijl ik al bijna 2 jaar ingeschreven sta? Je kan niet zeggen dat er alleen maar mensen op reageerde die minder stonden ingeschreven dan 1.5 maanden?

Hoe zit het trouwens met de starters of <23 woningen? Je kan mij niet vertellen dat die er geen zijn hier in Helmond. Ik als starter kan geen €500,- huur ophoesten.

Elke keer als er een woning bij "Nu beschikbaar" vrij komt word er door mij of mijn partner gereageerd. Blijkbaar zijn mensen zo wanhopig geworden door jullie site dat er per woning 400 keer word gereageerd. Als je wiskunde op je school had kan je berekenen dat je dan nog maar 0.25% kans hebt om die woning te krijgen. Zo kan ik blijven zoeken tot ik een ons weeg!

Mijn partner en ik stonden op de 17e plaats en op de 21e plaats met Huren in Helmond en zagen er op uit dat we "bijna" gingen samen wonen.. Nu kijken we er tegenop om weer op MakkelijkWonen te kijken..

Beantwoorden

@N.
Ik verneem graag meer informatie van u over de woningzoekenden die een woning hebben en 1,5 maand stond ingeschreven. Dan kan ik u de situatie concreter uitleggen. De wachttijd kan per woning verschillen. Dit is afhankelijk van het aantal reacties per woning. De ene keer veel reacties, op een andere woning 400 reacties.

Verder zijn er zeker <23 woningen in Helmond. Deze zullen dan alleen op dit moment niet opgezegd zijn. Om hiervan op de hoogte te blijven adviseer ik u het zoekprofiel in te vullen. Wanneer een woning beschikbaar is, krijgt u dit via het tipbericht per mail toegzonden.

De toen 17 of 21 plaats was geen garantie op 'snel' een woning. Daarvoor moest er in dat hele specifieke cluster echt woningen beschikbaar komen. Kwam daar geen woning vrij, maar elders ook geschikt voor u, maar geen optie genomen, dan helemaal geen kans.
Stuur ons via [email protected] uw inschrijfgegevens en voorbeeld van de situatie die u schetst. Dan kijk ik even met u mee!

Beantwoorden

Als je bij een van de woningcorporaties een huurachterstand hebt en dus je huis uit moet dan kom je binnen Helmond niet meer aan een woning ook al heb je beschermings bewind en de huur 100% zeker wordt betaald.Zelfs de gemeente Helmond wat ik schandelijk vindt weert je uit hun gemeente.

Beantwoorden

Dat er inderdaad mensen zijn die al na 1,5 maand inschrijftijd een huis krijgen of zelfs al met 1 dag inschrijving komt door het “direct te huurmodel”, dat is een soort kansspel waarbij geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Gelukkig is dit aanbod zeer klein. Ik heb ook ooit heel snel gereageerd maar was toch nog de 14e in de rij terwijl ik echt 1 voor 12 gedrukt had, dat bedoel ik met een kansspel.

Beantwoorden

Ik denk dat je pas een klein beetje kans van slagen hebt op een woning bij een inschrijving vanaf 3 jaar en langer, daaronder is de kans bijna nihil te noemen, gezien de vele reacties die er komen bijv op een simpel huis in de rijpelberg. Sommige mensen gaan er vanuit dat ze na 2 jaar inschrijving wel een huis hebben, ik denk dat wooniezie dat beeld nu schept maar dat klopt niet meer in deze huidige tijd. De wachttijden worden alleen maar langer, er komen steeds minder huurwoningen en er komen steeds meer woningzoekenden. Kortom: er is woningnood!

Beantwoorden

@debbie,
De afgelopen periode is het aantal huuropzeggingen afgenomen. Mensen verhuizen in verband met de economische crisis even minder snel. Ook de stap naar een koopwoning wordt wat mogelijk minder snel gemaakt. Dat maakt het vinden van een woning moeilijker. Het is echter niet zo dat er altijd een minimale inschrijfduur nodig is van 3 jaar. Dit is echt afhankelijk van het aantal reacties op een woning. Voor de ene woning zijn dat er meer dan bij een andere. Dit is afhankelijk van bijvoorbeeld het woningtype, de buurt en de huurprijs.

Beantwoorden

@Swinkels,
Het klopt dat wanneer een woningzoekende een woning moet verlaten in verband met huuracterstand de corporaties eerst afspraken wil maken over de oude huurachterstand. In principe zal de corporatie weer een woning verhuren wanneer de vordering is voldaan/een goede aflossingsregeling is gemaakt.

Beantwoorden

Het is dan maar te hopen dat de economische crisis niet te lang voortduurt maar met het huidige kabinet moeten we dat nog maar afwachten. En als corporaties ook al over gaan tot het verkopen van huurwoningen hebben we straks nog minder huurwoningen voor al die mensen die juist door die economische crisis aangewezen zullen zijn op een huurwoning.

Beantwoorden

Hallo Wooniezie,

Ik sta al een tijdje ingeschreven bij wooniezie. Ik reageer actief op woningen. Nu staan al enkele woningen minimaal 2 weken in behandeling. Hoelang duurt dit voordat het zichtbaar is aan wie de woningen worden toegewezen?

Met vriendelijke groet,

M

Beantwoorden

@M
Soms kan dat wat langer duren. Pas op het moment dat het huurcontract met de nieuwe huurder is getekend wordt de status aangepast. Wanneer u de woning zelf krijgt aangeboden dan komt de woning eerst nog in de status ‘aan mij toegewezen’.
Hoop dat de situatie voor u hiermee duidelijk is.

Beantwoorden

@Wooniezie:
Waarom hebben Woonpartners, woCom en Compaen eigenlijk samen een verhuursysteem en Volksbelang een eigen ander systeem om huurwoningen toe te wijzen?
Het zou voor de Helmondse woningzoekenden toch veel makkelijker en beter zijn als alle Helmondse woningbouwverenigingen een gezamelijk systeem zouden hebben?

Beantwoorden

@Johan,

Daar zijn wij het volledig mee eens! Wel zo makkelijk. Volksbelang is uitgenodigd deel te nemen aan Wooniezie. Zij hebben hierin helaas een andere keuze gemaakt. Misschien sluiten ze in de toekomst nog aan.

Beantwoorden

Wooniezie, ik vind wel dat de laatste tijd enorm veel Direct te Huur-woningen die via jullie site worden aangeboden, vallen onder het duurste segment. Dan gaat het dus om woningen van >700 euro, bij zo’n 80% van die Direct te Huur-woningen.
Ik zou het op prijs stellen als meer woningen van rond de 500 euro werden aangeboeden via Direct te Huur.

Beantwoorden

Hallo wooniezie,

Kunt u mij een bepaalde duur/periode aangeven hoelang het gaat duren voordat je een woning krijgt toegewezen?.

Hoelang moet je ingeschreven staan om een kans te maken op een woning? Is dat daadwerkelijk 3 jaar(daarbij laten we het lotingsmodel achterwege)

Ik bedoel er zijn mensen en die reageren dagelijks. op: nu beschikbaar, en op het aanbodmodel. Dit hangt dus van je inschrijfduur af.
Maar jullie hebben in het systeem een overzicht van clienten hoelang ze staan ingeschreven. Zoals u op de site vermeld. De persoon met de hoogte inschrijfduur krijgt de woning toegewezen.

Dus bijvoorbeeld u heeft de afgelopen dagen vast wel aan iemand of meerdere personen een woning toegewezen, Kunt u mij vertellen hoelang deze clienten hebben staan ingeschreven? Gaat dit om een periode van 1? of 2 jaar? of zelfs langer?

Of mag u daar geen uitspraak over doen?

Als dat wel zo is kunt u mij en mede woningzoekende een beetje op de hoogte stellen over wat voor duur het dan gaat.
Ik denk dat u daar veel mensen mee geruststeld.

Met vriendelijke groet,

M.

Beantwoorden

@ M

Zelf ben ik pas verhuist (Eengezinswoning) na een wachtijd van 4 jaar.
Ik denk dat je nu zelfs op een langere wachttijd kunt rekenen,
er van uitgaande dat er ruim 6500 woningzoekende zijn waarvan misschien 1000 active, en het aanbod bestaat uit een paar appartementen met een enkele eengezinswoning.

Beantwoorden

Het is niet concreet aan te geven hoeland de wachttijd is. Het is echter niet zo dat er altijd een minimale inschrijfduur nodig is van bijvoorbeeld 3 jaar. Dit is echt afhankelijk van het aantal reacties op een woning. Voor de ene woning zijn dat er meer dan bij een andere. Dit is afhankelijk van bijvoorbeeld het woningtype, de buurt en de huurprijs.

Beantwoorden

ik las hier ergens dat iemand beweerde dat de site niet vastloopt
nou degelijk dus wel en vind dit niet eerlijk
het is nu 7 over19.00 en kan er nog steeds niet in
ik zoek met spoed een woning en vind dit zwaar oneerlijk
aub kijk erna

Beantwoorden

correctie ik heb 22 minuten niet kunnen reageren ik sta dus nu op plaats 22
fijnnn bedankt hoor super systeem dat wooniezie bah bah

Beantwoorden

Het geluid dat de site om 19.00 uur vastloopt hoor ik nu voor de 2e keer. Zoals toen al werd aangegeven is de capaciteit van de server zeer ruim. Op de eerste dagen waren er 5.000 bezoekers per dag en de server heeft nog steeds dezelfde capaciteit. Er zijn nu maximaal 2.000 bezoekers per dag op de site. Ik neem uw probleem op met onze automatiseerder.

Beantwoorden

nou vandaag dus weer
ik kan dit niet begrijpen
ik sta op straat met kerst
en heb een woning nodig
dit is oneerlijk en het ligt nie aan mijn pc
dat is een ding wat zeker is

Beantwoorden

@Iris,
Ik heb uw probleem gisteren direct doorgegeven aan de automatiseerder. Zij onderzoeken dit. Ik adviseer u toch ook een andere computer/internetverbinding te gebruiken.

Beantwoorden

@ Wooniezie

Dat de server 5000 bezoekers per dag af kan geloof ik direct.
Maar stel dat er slechts 500 bezoekers tegelijk om 19:00 uur naar de site gaan,
dan krijg je bij een matige hosting gelijk een server overload.
..Waar Iris gelijk in heeft want de site is slecht bereikbaar rond 19:00 uur
(Zelfs met een 120 Mb verbinding)

Beantwoorden

@Erik,
Dank voor het bericht. In het begin van Wooniezie is ook met de piekbelasting rekening gehouden. Ik heb de automatiseerder gevraagd naar dit probleem te kijken. Hoop dat hierover spoedig meer duidelijkheid is!

Beantwoorden

De automatiseerder heeft prima werk verricht.
De site is de laatste dagen vlot bereikbaar rond 19:00 uur.

Beantwoorden

dat heb ik gemerkt 🙂
hartstikke bedankt

Beantwoorden

Beste Wooniezie;
ik hoef niet meer op jullie website te kijken, geloof ik. Vergeefse moeite.
Ik verdien teveel geld voor de goedkopere woningen onder 650 euro, maar volgens de wet te weinig voor de duurdere van pak ‘m beet 800 euro. In het segment dat overblijft wordt weinig tot niets aangeboden; al helemaal niet bij Direct Te Huur (ik ben sinds afgelopen zomer ingeschreven, dus hoef niet te rekenen op huizen uit de sectie Aanbod.)
Particulier huren is alleen maar nog duurder.
Wat raad u mij aan? Is het warm onder het Traverseviaduct of zijn er andere plekjes die ik niet ken?

Dit systeem is niet waterdicht: young professionals die per jaar ongeveer 35.000 verdienen, zijn de klos. Misschien moet ik maar een tijdje in een supermarkt gaan werken, zodat ik ook in het goedkope segment kan ‘shoppen’!

Graag uw reactie,
groet van een cynisch geworden woningzoeker

Beantwoorden

@ een cynisch geworden woningzoeker,
Dank voor uw bericht. Graag geven wij u hierbij onze reactie daarop.

Wij kunnen ons voorstellen dat deze nieuwe regelgeving vervelende gevolgen heeft voor u. Helaas zijn wij verplicht ons aan deze nieuwe regelgeving te houden. Ons advies aan u is om langs te gaan bij één van de deelnemende woningcorporaties. Zij kijken graag samen met u naar mogelijke alternatieven.

Beantwoorden

Sinds de woningbouwverenigingen de door hun beheerde woningen in eigendom hebben gekregen van vadertje staat(voor een prikkie) lijkt het wel alsof alleen arrogantie en hooghartigheid zijn gestegen binnen de besturen en niet de intelligentie om een goede verdeelsleutel voor de woningen te vinden. De directeuren slepen grote salarissen naar huis maar het vermogen van de woningbouwen neemt zienderogen af. Zie wocom, die laten huurwoningen afbreken in de Suurhofstraat en nu komen er koopwoningen voor terug omdat ze geen geld meer hebben voor het bouwen van huurwoningen en zulke amateurs moeten dan onze woningnood oplossen????

Beantwoorden

Nog even een vraagje over de bemiddelingskosten. Worden daar de kosten die ik bij inschrijven en verlengen, de afgelopen jaren, betaald heb, vanaf getrokken? Zo niet, dan moet ik dus min of meer dubbel betalen… :(. Ook niet echt eerlijk, nietwaar?

Geplaatst door: Paula | 15 juni 2010 om 13:58

Paula volledig mee eens. Daar wordt rekening mee gehouden. Dubbel betalen is natuurlijk niet de bedoeling. Antwoord wooniezie op 17 juni om 17.22 uur

Ik heb een vraag over bovenstaande reacties:
Nu blijkt dus dat ik gewoon WEL bemiddelingskosten moet betalen en er dus GEEN rekening mee word gehouden en ik dus inderdaad dubbel mag gaan betalen. Het feit dat er nu een ander systeem is die gratis is en ik nog ingeschreven stond bij huren in helmond daar kan ik ( en al die andere woningzoekenden) toch niets aan doen en dat hoeft toch niet afgewenteld te worden op ons. Hoe oneerlijk is dit. De mensen die nu ingeschreven staan betalen ook bemiddelingskosten maar hebben zich gratis in kunnen schrijven en betalen dus eenmalig 45 euro en wij 2 keer. Dit vind ik naast het oneerlijke ook echt geldklopperij en diegene vanuit wooniezie die heeft gezegd dat er rekening mee word gehouden omdat dubbel betalen niet de bedoeling is liegt dus dat het gedrukt staat! Thanks!

Beantwoorden

Ik vind het aanbod maar matig.
Vrijwel alleen appartementen waarvan het overgrote deel duurder dan 750 Euro.
Terwijl ik op diverse plaatsen toch eengezinswoningen leeg zie(heb zien)staan.

Beantwoorden

Gisteren toch maar weer eens om 7 uur gekeken op de site. Om 18:55 werkte hij uitstekend op mijn goede computer met snel internet. Om 19:00 uur kon de site niet meer geladen worden en dit heeft tot 19:06 geduurd. Als er al een woning geschikt zou zijn geweest in de ‘Direct te huur’-sectie, zou ie aan mijn neus voorbij zijn gegaan.
Vanavond maar eens kijken of dit probleem eenmalig was…

Beantwoorden

Ik zou toch heel graag vanuit wooniezie (en met name van die persoon die hier heeft verkondigd dat daar rekening mee word gehouden omdat dubbel betalen niet de bedoeling is) een reactie krijgen over die “bemiddelingskosten” die 2 x betaald moeten worden en hoe dat zit? Kan wel zeggen ik betaal ze niet ( ‘k heb ze immers al betaald) maar dan krijg ik dus geen huis en dat weten jullie ook, jullie hebben de MACHT immers maar dit stinkt en is heel oneerlijk! Ik zal maandag ook nog de coordinator hierover bellen.

Beantwoorden

als je gelukkig getrouwd of als je het financiel goed hebt,SCHRIJF JE NU IN!!
want het kan ineens drastisch veranderen,
en als je al al die emoties moet verwerken,moet je ook nog eens als n bezetenen elke avond om 7 uur achter je pc zitten.tis frustrerend,vernederend en kinderachtig.

Beantwoorden

@ Sonja ik begrijp dat het frustrerend en verdrietig is, heb het zelf ook meegemaakt en dat kan iedereen overkomen. Ik heb nu eindelijk een huis, ‘k heb een tijdje particulier moeten huren omdat ik nog niet aan de beurt was. Maar hoezo vernederend en kinderachtig? Je kan nu zelf reageren op de huizen die jij wilt maar alles is afhankelijk van inschrijfduur of anders als je veel geluk hebt bij de woningen die direct te huur zijn. Houdt de moed erin en sterkte met alles!

Beantwoorden

@André,
Wij hopen met Wooniezie een goede en in ieder geval een eerlijke verdeelsleutel te hebben. Neem niet weg dat op dit moment meer vraag dan aanbod is waardoor een geschikte woning vinden lastig is. Wat betreft de woningen in de Suurhoffstraat. Daar worden naast de koopwoningen die op de website zijn gepubliceerd ook 8 senioren huurwoningen en 9 eengezinshuurwoningen gerealiseerd. Hierover komt nog een nieuwbouwpagina

Beantwoorden

@Paula en Debbie,
Binnen Huren in Helmond betaalde je inschrijf- en verlengkosten. Nu is de website gratis en betaal je alleen bij het afsluiten van de huurovereenkomst een bemiddelingsfee. Dat is wel zo aantrekkelijk. In de reactie van Wooniezie van juni 2010 wordt aangegeven dat dubbel betalen niet de bedoeling is. Dat is niet juist en daarvoor biedt ik mijn excuses aan. Het feit dat je als woningzoekende die als ingeschreven stond bij Huren in Helmond "dubbel" moet betalen, heeft wel degelijk een voordeel ten opzichte van de gratis Wooniezie-mensen. Je hebt immers dan al inschrijfduur opgebouwd en daar pluk je de vruchten van. Je staat dus eerder op plaats één. Daarbij wil ik nog opmerken dat je binnen Huren in Helmond steeds een vast bedrag per jaar betaalde dat steeg en steeg. Nu betaal je nog maar één keer een bedrag en dat is bij contract tekenen.

Beantwoorden

@Geert,
We kunnen helaas alleen maar woningen publiceren die beschikbaar zijn en zijn opgezegd. Het kan zijn dat wanneer je woningen leeg ziet staan, al wel verhuurd zijn, maar bijvoorbeeld eerst gerenoveerd moet worden. Hoop dat u spoedig een voor uw gewenste woning vindt.

Beantwoorden

@Roos,
Recentelijk zijn aanpassingen gedaan waardoor de website ook om 19.00 uur perfect bereikbaar is. Graag verneem ik wanneer de slechtere bereikbaarheid zich blijft voordoen. Dan ga ik daar met de automatiseerder weer mee aan de slag.

Beantwoorden

In de reactie van Wooniezie van juni 2010 wordt aangegeven dat dubbel betalen niet de bedoeling is. Dat is niet juist en daarvoor biedt ik mijn excuses aan.

Grrrr
Ja ik was er al weer bang voor, eerst iets roepen voor je weet hoe het zit en achteraf zeggen dat het niet JUIST is en excuses aanbieden om er maar vanaf te zijn! Maar het is wel gezegd en waarom is het dan nu ineens niet juist?

Nou volgens mij is het wel JUIST want het is DUBBEL betalen als je het goed bekijkt en niets anders! Het is makkelijk om er maar weer een onzin verhaal om heen te kletsen, zoals gewoonlijk want betalen zouden we anders hebben we GEEN huis dus we betalen wel weer.

Het feit dat je als woningzoekende die al ingeschreven stond bij Huren in Helmond "dubbel" moet betalen, heeft wel degelijk een voordeel ten opzichte van de gratis Wooniezie-mensen. Je hebt immers dan al inschrijfduur opgebouwd en daar pluk je de vruchten van. Je staat dus eerder op plaats één

Hierboven zeg je weer dat we WEL “dubbel” betalen en eerst zeg je dat het niet JUIST is, wat is het nou????? Je spreekt je zelf nogal tegen.

En verder wat een grote onzin zeg. Welk voordeel hebben wij op de gratis wooniezie mensen???? Wij hebben helemaal GEEN voordeel, wij hebben juist vette PECH dat inschrijven nu GRATIS is en wij wel hebben moeten betalen jaar in jaar uit en nu WEER moeten betalen, wat we allang voor bemiddeling betaald hebben. Nog een voordeel voor mensen die zich nu inschrijven is het direct te huurmodel die er nu is, dit betekent dat mensen met een korte inschrijfduur ( zelfs met 2 dagen inschrijfduur) zowel gratis en sneller aan een huis kunnen komen met wat geluk, dus is het niet eerder andersom? Zij hebben juist meer voordeel ten opzichte van mensen die zich nog in hebben geschreven bij huren in helmond, toen was dat er ook nog niet! En laten we eerlijk zijn bij de bakker betaal je ook maar 1x voor je brood. En nieuwe gratis wooniezie mensen moeten ook inschrijfduur opbouwen voor ze een huis krijgen, via aanbod ook een aantal jaren maar hebben zich later ingeschreven, dat is ieders eigen keus. Dus als zij ook 3 jaar moeten wachten op een huis net als ik, is het nog steeds een feit dat zij maar 1x die 45 euro betalen en ik 2x heb moeten betalen DAAR GAAT HET OM!!!!!!!!!!!! Dus je kan lullen als brugman om je fout recht te trekken maar kom niet met dit soort onzin aan en hoor wat je zegt, het slaat nergens op!

Beantwoorden

Wat vinden andere mensen hier eigenlijk van dat ze “dubbel” moeten betalen? Ik praat niet alleen voor mezelf maar voor al die mensen die zich nog hebben ingeschreven via huren in helmond.

Beantwoorden

Wij hopen met Wooniezie een goede en in ieder geval een eerlijke verdeelsleutel te hebben

Eerlijke verdeelsleutel??? Dat geldt dus niet voor de bemiddelingskosten! Daar is immers niets eerlijks aan.

Beantwoorden

@Debbie Spruijt

Ik ben zelf inmiddels weer vijf maanden terug verhuisd na vier jaar ingescheven te hebben staan.
Dat ik bemiddeling kosten moest betalen was voor mij geen probleem, ik was blij met mijn nieuwe huis en die 45 Euro konden er
boven op de verhuiskosten ook nog wel bij.
En zoals Wooniezie al aan gaf,heb je met het jaarlijkse inschijfgeld toch een positie opgebouwd op de wachtlijst.
Sterker nog, ik zou weer liever teruggaan naar de oude betaalsysteem zodat er alleen echte woningzoekende overblijven en de wachtlijst daardoor waarschijnlijk korter wordt.

Beantwoorden

@Debbie Spruijt
Ik ben zelf geen woningzoekende meer, maar die 45 euro zou ik niet zo als een probleem zien. Vind het erg netjes van Wooniezie hoe ze hier reageren op allerlei klachten, daar zou Woonpartners bij https://www.deweblogvanhelmond.nl/2011/01/bejaard-echtpaar-uit-huis-woonpartners-helmond-gezet/ een voorbeeld aan moeten nemen.

Beantwoorden

@Erik
Het gaat mij er niet om dat ik bemiddelingskosten moet betalen maar waarom 2x? En wat die positie betreft dat vind ik daar los van staan, dat heeft te maken met wanneer iemand zich wenst in te schrijven. Dan hadden ze zich ook eerder in moeten schrijven dus dat gaat hier niet op. Het feit blijft dat zij straks eenmalig 45 euro betalen en wij 2x. Je betaald bij de bakker toch ook maar 1 keer voor je brood?

@ Pieter
Voor mij is 45 euro een hoop geld en wooniezie staat hier los van, het is woonpartners die deze kosten 2x in rekening brengt ( daar de vruchten van plukt) zij verhuren woningen, wooniezie niet.

Beantwoorden

Het komt er dus op neer dat ik 90 euro heb betaald voor bemiddeling, een hoop geld niet waar!

Beantwoorden

Debbie ik besef dat 45 euro voor sommigen een hoop geld is, maar ik denk dat er wel ergere problemen zijn in de sociale woningbouw, dan die eenmalige extra 45 euro. Enorme vraag en laag aanbod. Mensen die iets meer verdienen en vervolgens niet meer onder de 650 euro kunnen huren. Mensen die pas sinds kort op zoek zijn en vele Helmonders voor zich moeten dulden op wachtlijsten. Et cetera.

@wooniezie – problemen met internet deden zich afgelopen maandag voor – dins- en woensdag ging het iets beter.
Ik zou die 45 graag betalen, zelfs het 10-voudige, als ik daarmee een mooie woning kon bemachtigen.

Beantwoorden

@ Debbie

Ik ben er achtergekomen dat die positie
wel heel belanrijk is.
Toen ik twaalf jaar geleden mijn vorige woning toegewezen kreeg stond ik een week ingeschreven,die tijden zijn voorbij.
Ik heb me trouwens op de dag dat ik de sleutel van mijn huidige wonig ontving
direct weer ingeschreven om als ik ooit besluit te verhuizen niet weer jaren moet wachten.

Beantwoorden

@ Pieter

Ik wil je goede zin niet verpesten.
Maar,Wooniezie is een onderneming van Woonpartners 🙂

Beantwoorden

@ Roos
Debbie ik besef dat 45 euro voor sommigen een hoop geld is, maar ik denk dat er wel ergere problemen zijn in de sociale woningbouw, dan die eenmalige extra 45 euro

Nee het is dus niet EENMALIG 45 euro maar 2 maal 45 euro en daar wringt de schoen. Mensen die zich later hebben ingeschreven betalen inderdaad maar eenmalig bemiddelingskosten en mensen die voor 2010 al stonden ingeschreven betalen dus nog eens extra 45 euro. Jammer dat niemand hier het “oneerlijke” van in ziet en dat het om een principe kwestie gaat.
En al die andere problemen doen hier niet ter zake en staan er helemaal los van. Mensen die zich nu inschrijven kunen zelfs eerder aan een huis komen via het direct te huurmodel als ze een beetje geluk hebben, al sta je maar 1 dag ingeschreven maakt daarbij niet uit. Maar nogmaals dit is niet waar het hier om gaat en zou moeten gaan.

Maar Erik wooniezie verhuurt geen woningen, toch?

Beantwoorden

[email protected] Ik zou die 45 graag betalen, zelfs het 10-voudige, als ik daarmee een mooie woning kon bemachtigen.

Het is wel duidelijk dat jij geld genoeg hebt dat je zelfs het 10 voudige over hebt voor een woning. Ik krijg ook een beetje het gevoel dat jij van woonpartners bent?

@ Roos
Mensen die pas sinds kort op zoek zijn en vele Helmonders voor zich moeten dulden op wachtlijsten. Et cetera.

Maar Roos dat geldt hier toch voor iedereen, ik heb ook 3 jaar moeten wachten toen ik 3 jaar geleden op zoek was en heb ook vele Helmonders voor mij moeten dulden die al langer op de wachtlijst stonden dan ik, dus logischer wijs eerder aan de beurt waren. En toen bestond er niet eens een kleine kans om sneller aan een huis te komen door een direct te huurmodel, dat was er toen nog niet.

Beantwoorden

Nu is het net alsof huren in helmond weer meer voordelen heeft gehad dan wooniezie. Dat is ook alleen maar omdat het nu zo uitkomt. Maar wooniezie is toch zo transparant, eerlijk en vooral met z’n meerdere modellen zouden mensen eerder aan een huis komen, dit heb ik niet verkondigd maar jullie zelf!

Beantwoorden

@ wooniezie schrijft
Je hebt immers dan al inschrijfduur opgebouwd en daar pluk je de vruchten van. Je staat dus eerder op plaats één

Wat een kul, hoezo pluk ik daar de vruchten van? Ik heb ook 3 jaar moeten wachten op een huis voor ik op een eerste plaats stond en moet nu weer bemiddelingskosten betalen, wie plukt hier nou de vruchten van, ik toch zeker niet. Integendeel, ik ben ineens 90 euro armer! Maar ik hou er nu over op, dit ga ik toch niet winnen is vechten tegen de bierkaai en tegen dovenmansoren. Jullie zullen wel gelijk hebben, zoals altijd!

Beantwoorden

@Debbie,
Jammer dat je zo’n negatieve kijk op Wooniezie blijft houden. Vanuit het oogpunt van de klant hebben we ervoor gekozen het inschrijfgeld en de verlengkosten af te schaffen. Deze aanpassing is gedaan omdat wij dachten de woningzoekenden tegemoet te komen! Wooniezie is ingevoerd in mei 2010. Bij een nieuw systeem horen nieuwe uitgangspunten. Een van die die uitgangspunten is het afschaffen van de inschrijf- en verlengkosten en daarvoor in de plaats een bemiddelingsfee op het moment dat u daadwerkelijk een woning krijgt aangeboden.

Beantwoorden

Nee dat heb ik niet maar ik hou alleen niet van om dingen heen draaien. Als je meteen had gezegd: inderdaad jullie hebben de vette pech nog in het oude systeem ingeschreven te hebben gestaan en dus inderdaad betalen jullie ten opzichte van nieuwe klanten meer (EXTRA) voor de bemiddeling aan het einde van de rit. En dan had je al die andere argumenten weg moeten laten en niet net doen of mensen die bij huren in helmond ingeschreven stonden de vruchten plukken of dergelijke flauwekul die hier word geroepen!
Dus samengevat: Wij betalen meer voor de bemiddeling JA. Hebben wij eerder een huis NEE. Worden wij tegemoet gekomen als oude klant NEE!

Beantwoorden

@Wooniezie
Deze aanpassing is gedaan omdat wij dachten de woningzoekenden tegemoet te komen.
@ Dit geldt dan alleen voor nieuwe klanten, oude klanten hebben pech.

Beantwoorden

Nogmaals Debbie: erg vervelend voor je maar ik denk dat het probleem dat velen hebben (niet aan een woning kunnen komen) wel van een iets andere orde is dan die inschrijfkosten die je ooit hebt moeten betalen. En nee, ik ben niet van Wooniezie. Ik zeg alleen: ik betaal graag 450 euro (om maar iets te noemen) als ik me daarmee verzeker van een mooie huurwoning in Helmond.

Beantwoorden

@ Debbie

Je kunt je toch niet meer beroepen op het oude inschrijfgeld van afgelopen jaren.
Door de wijziging in 2010 heb je voor dat jaar geen 15 Euro verlenging hoeven te betalen maar wel 45 Euro bemiddelingskosten.
Daardoor ben je slechts 30 Euro meer kwijt dan de oude regeling,maar daar is toch wel mee te leven ?

Beantwoorden

@ Erik Het is meer dan 35 euro, 25 inschrijfgeld en 10 euro verlenging per elk jaar inschrijving wat ik meer heb betaald
Ik leef momenteel van een ww uitkering omdat ik mijn baan ben kwijtgeraakt door de crisis en voor mij is 45 euro wel een hoop geld, ik moet daar bijna een week van leven maar is daar mee te leven? Ja. Maar voor mij was het ook een principe kwestie en vooral het feit dat er hier eerst werd verkondigd vanuit wooniezie zelf dat daar rekening mee werd gehouden, omdat “dubbel” betalen niet de bedoeling is! Dus eerst word dat toegegeven en nu blijkt dat niet zo te zijn!
En Roos het gaat hier wel om een huurwoning via de sociale woningbouw, als ik veel geld zou hebben zou ik niet in aanmerking komen voor zo’n woning/ of kocht ik wel een huis.

Beantwoorden

“Recentelijk zijn aanpassingen gedaan waardoor de website ook om 19.00 uur perfect bereikbaar is. Graag verneem ik wanneer de slechtere bereikbaarheid zich blijft voordoen. Dan ga ik daar met de automatiseerder weer mee aan de slag.”

Wooniezie, ik adviseer echt om een grotere server te plaatsen. Dagelijks traag om 19 uur, gisteren voor mij van 19:01 tot 19:06 onbereikbaar. En dit ligt niet aan de ict-omgeving bij mij thuis.

Beantwoorden

@Wooniezie,

Wordt het aanbod nog vergroot voor mensen die dus buiten de boot vallen ivm de nieuwe wetgeving en alleen boven de 652 euro mogen huren? Het aanbod is zo minimaal, met grotendeels alleen woningen voor ouderen of appartementen met max 2 slaapkamers. Er blijft zo totaal geen keuze over. Waarom bouwen jullie niet eventueel nieuwe eengezinswoningen of ruimere appartement met een huur van 652 euro?

Beantwoorden

Ik ondek dat er dus ook nog een site bestaat waar je je klachten / opmerkingen kwijt kan over de geweldige vernieuwde site genaamd woonieze. Nou zo iezie is het toch echt niet. Enkele maanden geleden toen de site nog hureninhelmond werd benoemd had je optie’s waarbij je je plekkie heel langzaam omhoog zag kruipen. Na 2 jaar ingeschreven te staan met 3 optie’s gekozen te hebben was ineens op de een of andere dag 1 optie verdwenen wat bleek die optie (paar gekozen straten) waren ineens koopwoningen geworden. Maar goed moed blijven houden na haast 3,5 jaar inschrijving eindelijk een plekkie 6 gescoort (dus na mijn doen duurde het niet meer erg lang of wij konden eindelijk verhuizen, dan valt er een brief op de deurmat en de overige 2 optie’s (hureninhelmond) ploep verdwenen weg plekkie weg moed. Het werd een vernieuwde site “wooniezie”. Dus kon je iedere dag als een waakhond bij je pc liggen en vlug klikken want tja degene die zich bijwijze van vandaag inschrijft is misschien wel bevoorrecht voor degene die nu al haast 4,5 jaar ingeschreven stond en nog niets had Met het fantastische ingevoerde systeem “direct huren” En wie zegt dat jij eigenlijk niet als eerste was, ze kunnen er wel mooi een positieplekkie erbij vermeldden. Is het wel allemaal zo eerlijk zoals er gezegd wordt???? Laat dan maar eens als wooniezie-zijde de tijden en secondes er maar derbij zetten zodat het vergeleken kan worden dat je echt weer niet de eerste was die exact gestipt om 19:00 (met de wereldtijd gelijk) heb geklikt. Dus ik vraag me af waar plukte ik (en niet ik alleen maar velen die deze klachten site nog niet kennen) die heerlijke vruchten. In ieder geval hoef ik geen uitleg of ander excuses van woonieze want ze draaien er toch om heen omdat anders hun goede site zo afgekraakt wordt en die moet toch in ere worden gehouden want het is net nieuw zelfwetend dat die niet deugdelijk genoeg/ continue vastloopt is. (geweldig site toch)Na +/- 4,5 jaar inschrijving heb ik het gehad met heel het zooitje ongeregeld. Mijn man heeft nu inmiddels opslag waarbij wij nu gaan kopen. Want dat is uiteindelijk wat ze willen dat er meer mensen gaan kopen daar draait de economie toch immers op. (geen kopers, geen economie) Dan maar de bank aanspekken (1 koper, 1 huis, 4 vorige kopers, 4 hypotheken al verleend voor hetzelfde huis) Wauw Nederland zit vol goede systemen. Heel veel succes voor de mensen die nog een klein beetje hoop hebben om ooit een nieuw huurhuisje te kunnen bemachtigen. Groet Gerrie G.

Beantwoorden

De site van wooniezie is duidelijk nog niet op orde. in 1 maand tijd doen zich 2 dingen voor in mijn directe omgeving.

Mevr A staat jaren ingeschreven voor een appartement het liefst de flats in de wijk helmond noord. Dan komt ineens per 1 januari de nieuwe europese regelgeving waar overigens wooniezie niets aan kan doen. Dus per 1 januari kan Mevr A niet meer reageren op woningen beneden de 652 euro. Dan opeens krijgt ze een sms van wooniezie. Gefeliciteerd aan u is de woning aan …….laan aangeboden. De flat waar ze al jaren wil gaan wonen. Mevr A heeft niet eens kunnen reageren op deze woning daar als zij dat wel wilde een vakje kreeg te zien dat ze niet kon reageren daar haar inkomen te hoog is. Dus de flat waar ze jaren van droomde wordt haar door d’r neus geboord vanwege de nieuwe EU regelgeving.

Hoe kan het dan dat het systeem haar ondanks dat ze niet kan reageren toch een felicitatiebericht stuurt dat zij deze woning heeft toegewezen gekregen?

Dan gebeurt vandaag het volgende. Dhr B staat 4 jaar ingeschreven voor een woning waar hij graag wil wonen. Jaren gaan voorbij en yess ze staan bijna op plek 1. Maar helaas wordt de site veranderd in wooniezie. Weg plek en weer achteraan sluiten. Een jaar later reageert hij op een woning, perfecte ligging en perfecte buurt. Hij kreeg het bericht dat de woning aan hem is toegewezen, dolblij belde hij op dat hij erg enthousiast was en er al helemaal zin in had. En dan valt zijn droomwoning als een kaartenhuis in elkaar. Helaas kunnen wij u de woning niet toewijzen, daar u sinds de wederom beruchte EU regelgeving teveel verdiend voor deze woning.

Hoe kan het dat Dhr B wel heeft kunnen reageren op deze woning en geen vakje zoals Mevr A te zien kreeg dat hij hierop niet kon reageren ivm zijn inkomen?

Dus in 1 maand 2 grote fouten via de site van wooniezie, die 2 gezinnen enorm teleur hebben gesteld.

Natuurlijk komt dan wederom de vraag omhoog hoe betrouwbaar het systeem is? Hoe kan het dat iemand die niet reageert op een woning toch een sms bericht ontvangt dat zij deze woning hebben toegewezen gekregen en hoe kan het dat iemand wel kan reageren op een woning die niet aan het inkomen voldoet?

Ik kan me voorstellen dat alle woningbouwcorporaties balen van de nieuwe EU regelgeving

Maar ik denk ook dat véle véle mensen/gezinnen worden gedupeerd op de woningmarkt zoals die nu is. Niet alleen in helmond, maar in héél nederland.

Erg triest dat dit in Nederland in de toch al vastlopende woningmarkt gebeurt en zoveel mensen dupeert!!

owja en mocht ook u vanwege de nieuwe EU regelgeving vastlopen in uw zoektocht naar een voor uw betaalbare woning, deponeer dan uw klacht op de site ikwilookwonen.nl van de woonbond!!!

Beantwoorden

@kwiebes en Rajae
Hoog tijd voor een reactie vanuit Wooniezie.De nieuwe Europese regelgeving is een regeling waar de corporaties zich aan moeten houden. De mogelijkheden voor de klant worden hierdoor beperkt wat we ons realiseren, maar waar we weinig aan kunnen veranderen. Het aanbod kan helaas niet worden vergroot omdat we afhankelijk zijn van vrijkomende woningen.

De meldingen over het inkomen zijn aangepast. In het being van het jaar kon niet gereageerd worden op een woning die niet passend was. Nu is het geven van een reactie wel mogelijk, maar wordt duidelijk aangegeven dat woning niet passend is. Dat is dus geen fout, maar een aanpassing. Feit blijft dat we gebonden zijn aan de regelgeving die de corporaties is opgelegd.

Beantwoorden

@gerrie g.
Wanneer u al geruime tijd staat ingeschreven dan is het niet nodig iedere dat om 1900 uur te reageren op woningen. Op basis van uw inschrijftijd kan een woning via het aanbodmodel ook een geschikte woning voor uw opleveren. Allen voor het direct te huur model is het van belang dat u direct om 19.00 uur uw reactie geeft. Voor de andere woningen heeft u een aantal dagen om te reageren. Na de sluitingsdatum wordt volgorde door het systeem bepaald.

De bereikbaarheid om 19.00 uur zou op dit moment gewoon goed moeten zijn. Hierop is recentelijk nog een aanpassing gedaan. Wanneer website om 1900 uur geen toegang geeft dan vernemen wij dat graag!

Beantwoorden

@wooniezie

ik denk dat je niet goed mijn verhaal hebt gelezen. Dhr B had geen melding gekregenbij het reageren op een woning, kreeg een sms dat hij de woning had en bij contact bleek dat zijn huur te hoog was, die sms kwam toch echt van wooniezie.

Mevr A had totaal niet gereageerd en kreeg een sms dat zij een woning had toegewezen gekregen terwijl ze er niet op had en kon reageren, ook deze sms kwam ook echt van wooniezie.

Als het systeem waterdicht was, hadden deze mensen ook geen sms ontvangen dat zij deze woningen hebben toegewezen gekregen.

Beantwoorden

@kwiebes,

Graag ontvang ik van u meer informatie over de betreffenden woningzoekenden. U kunt de gegevens doorsturen naar [email protected]. Stuurt u mij namen en inschrijfnummers door dan kan ik dit voor u onderzoeken. Alvast dank daarvoor!

Beantwoorden

Hallo Wooniezie,

Wat mij is opgevallen is en ik overigens ook totaal niet eerlijk vind is, dat ik al meer dan 2,5 jaar sta ingeschreven bij wooniezie.
Ik heb op een woning gereageerd voor langer termijn.
Ik sta bij een bepaalde woning op plek 408. Terwijl ik iemand ken en zich een maand geleden heeft inschreven voor deze zelfde woning op plek 108 staat!

Dit vind ik totaal niet eerlijk. Wooniezie zegt we kijken naar de inschrijfduur van iemand. Nu blijkt wel dat er dus degelijk naar het inkomen word gekeken.

met vriendelijke groet,

M

Beantwoorden

OPROEP
De manier waarop in Helmond huurwoningen worden toegewezen, roept onder meer gezien dit log heel wat reacties op. Heeft u vragen of problemen, opmerkingen of complimenten over of voor de woningtoewijzing in Helmond? Daarover gaat het radioprogramma Marktplein bij Stadsradio komende zaterdag, 4 juni.
U bent van harte welkom om daar te komen kijken, luisteren en vooral mee te praten.
De studio van Stadsradio Helmond ligt aan de Evertsenstraat 19 in Helmond-Oost. Vanaf 12.45 staat de deur open en de koffie klaar!

Beantwoorden
Gabriël van Neerven, programma

Jammer, daar was ik graag bij geweest.
Maar ik heb morgenmiddag een verjaardag buiten Helmond.
Hoewel ik het huidige systeem van toewijzing
wel eerlijk vind (toewijzen via wachttijd)
Heb ik toch twijfels. Namelijk nu de sloop in de binnenstad in volle gang is krijgen de bewoners aldaar urgentie waardoor er op Wooniezie slechts appartementen te vinden zijn (waarvan de helft boven 750 Euro huur)
en af en toe een eengezinswoning.
Mijn vraag is, wat krijgen we terug in de binnenstad, subsidiabele woningen of wordt het boven de 652,52 Euro ?

Ps* Is de uitzending later nog ergens te beluisteren*

Beantwoorden

@Erik
Beetje laat, bedacht ineens dat nu die herhaling zou zijn. Daarom even afgestemd op stadsradio, maar nope, hoor alleen muziek, nou ja muziek.

Beantwoorden

@Pieter
Ik heb de uitzending toch kunnen beluisteren
vorige week, maar het was eigenlijk de moeite niet waard.
Er werd slechts een podium aan Wooniezie gegeven zonder enkele Kritische vraagstelling, en volgens dhr de Wilde was het allemaal de schuld van de overheid.
(Waar hij wel een beetje gelijk in heeft)
Maar veel wijzer ben ik er niet van geworden.

Beantwoorden

@M,
Graag ontvang ik van u meer informatie zodat ik u situatie concreet kan nakijken. Wanneer iemand met een kortere inschrijfduur staat ingeschreven dan kan deze alleen in het loting of direct te huurmodel hoger in de wachtrij komen te staan. Daar geldt namelijk het principe loting of wie het eerst komt, het eerst maalt. In het aanbodmodel is het absoluut niet mogelijk om met een langere inschrijfduur op een lagere positie te komen.

Beantwoorden

@Erik,
Ten dele moet ik je gelijk geven: het was een wat eenzijdig verhaal. Zoals je echter ook hebt kunnen horen, heb ik ook Volksbelang, het Platform Helmondse Bewonersorganisaties en andere betrokkenen uitgenodigd. Wanneer die om hun moverende redenen niet kunnen of willen komen, roeien we met de riemen die we hebben.
Ook op de hierboven gedane oproep, is geen enkele reactie gekomen. Het aantal klagers valt dus na een jaar gewenning kennelijk wel mee.

Beantwoorden
Gabriël van Neerven, programma

@ Gabriël van Neerven

Als de betrokken partijen niet aanschuiven
wordt het inderdaad lastiger om er een gevarieerd programma te maken. Wel vreemd overigens dat PHB hier verstek heeft laten gaan zij dienen immers de belangen van huurders te Behartigen.
Maar goed, ik het wat meer diepgang over de binnenstad verwacht zoals ik al eerder aangaf, wat gaat er terugkomen waneer en hoeveel .En hoe zit het met het Sociaal plan
Hoeveel % van de woningen gaat daarheen ?
Nogmaals ik heb geen klachten over de opzet van Wooniezie, maar als je het aanbod op de site ziet wordt je niet gelukkig als woningzoekende.

Beantwoorden

@ Erik

Ik begrijp dat u benieuwd bent naar de plannen voor de Binnenstad. Wooniezie heeft helaas geen zicht op de toekomstplannen van de corporaties voor de invulling van herstructureringsgebieden. U kunt daarvoor wel contact opnemen met de betreffende woningcorporatie Woonpartners.

Beantwoorden

Ik heb gereageerd op een woning in wooniezie, sta op positie 0. Betekent dit nu dat ik de wonig toegewezen ga krijgen?? Of is dit een fout.Wie kan me helpen aan een antwoord??

Beantwoorden

@Soufiane,

Dit probleem hebben wij voorgelegd aan onze automatiseerder, maar is helaas nog niet opgelost. Ze zijn hiermee aan de slag.
Voor u is uw positie niet zichtbaar, maar in onze administratie is dit wel het geval. Het heeft dus geen enkele negatieve consequentie voor u. Zodra het probleem is opgelost, is uw juiste positie ook voor u weer zichtbaar.

Beantwoorden

Dat is mooi, zit je in de WSNP, dat je eindelijk weer je leven op orde krijgt, maar dan kan je via Wooniezie geen huis krijgen.. Fraai!

Beantwoorden

Ik weet niet of Susanne hier nog meeleest.
Maar,Ik ben ineens een paar clusters kwijt bij de opties van Wooniezie
zonder dat er een reden voor te vinden is. BV. Engelseweg e/o
is niet meer te vinden.

Beantwoorden

@ Erik, De weblog is weer online, dus Wooniezie zal vanaf nu weer meelezen op deze weblog en reageren op vragen of opmerkingen. Voor deze specifieke verwijs ik u door naar WoCom. Het is namelijk een cluster dat door WoCom wordt beheert. Zij kunnen u duidelijkheid geven over de stand van zaken van dit cluster. 

Beantwoorden

ik vind het vervelend dat je om 19 uur niet in kan loggen op wooniezie
zooooooo druk .
verdeel dat over een dag de woningen .
heeft een ieder kans .

Beantwoorden

@ Charl

Het is bij Wooniezie bekend dat de drukte om 19.00 een probleem is voor veel woningzoekenden. Op dit moment is Wooniezie bezig te onderzoeken hoe dit verbeterd kan worden. Op korte termijn volgt een proefperiode met verbeteringen. Wanneer deze proefperiode ingaat, zullen wij dit op deze weblog vermelden, zodat u ook in de gaten kunt houden of het inderdaad beter gaat. Mocht dit in deze periode niet het geval zijn, dan horen we dat uiteraard graag.

Let op! Reageren om 19.00 uur is alleen belangrijk wanneer u reageert op woningen in het Direct-te-huur model. Voor alle andere modellen binnen Wooniezie maakt het niet uit op welk tijdstip u reageert, omdat de woningen in deze modellen op een andere manier worden aangeboden.

Beantwoorden

Beste redactie,

dit is reactie 176 op dit item. Is het niet mogelijk om de laatste reacties bovenaan te vermelden, in plaats van onderaan. Nu moet je scrollen tot je een ons weegt (ik overdrijf graag) en ik vrees dat veel mensen de laatste reacties niet eens meer lezen. Jammer voor de mensen en organisaties die de moeite nemen te reageren. Zie het als een voorzetje:) U mag inkoppen.

Beantwoorden

@ Hans Gruijters
Als je bij “Laatste reacties” op de naam van de poster klikt ga
je direct naar de onderkant, anders even de scrollbalk rechts omlaag trekken.
Ik merk overigens wel dat een pagina met veel reacties traag laadt met IE.8
Firefox is aanzienelijk sneller.

Beantwoorden

@Hans Gruijters op 26 maart 2012 om 23:00:
Als je steeds helemaal moet scrollen krijg je wel een lamme arm bij dit soort topics. Veel makkelijker is het om dan op de End-knop van je toetsenbord te drukken, dan ga je meteen naar het einde van de pagina.
Hoop dat ze deze volgorde aanhouden!

@Wooniezie op 26 maart 2012 om 11:21:
Goede zaak dat jullie het systeem steeds blijven verbeteren en aanpassen waar nodig.
Hoeveel mensen zijn er nu in totaal ingeschreven bij Wooniezie?

Beantwoorden

Het is bij Wooniezie bekend dat de drukte om 19.00 een probleem is voor veel woningzoekenden. Vanaf vandaag (27 maart) zijn er verbeteringen doorgevoerd. We willen u vragen om aan te geven of er inderdaad verbeteringen zijn. Mocht dit in deze periode niet het geval zijn, dan horen we dat uiteraard ook graag.

Let op! Reageren om 19.00 uur is alleen belangrijk wanneer u reageert op woningen in het Direct-te-huur model. Voor alle andere modellen binnen Wooniezie maakt het niet uit op welk tijdstip u reageert, omdat de woningen in deze modellen op een andere manier worden aangeboden.

Beantwoorden

@ Hans Gruijters
Op dit moment staan er circa 10.000 woningzoenden ingeschreven. Dit is een behoorlijk aantal, maar een grote groep daarvan staat preventief ingeschreven. We gaan de komende periode meer onderzoek doen naar de actieve woningzoekenden zodat wij meer inzicht krijgen in die groep.

Beantwoorden

@Hans Gruijters op 26 maart 2012 om 23:00:

Aanvullend op wat Erik en Ronald hierboven al schreven:
Er valt natuurlijk iets te zeggen voor jouw voorzetje om de laatste reactie steeds bovenaan te plaatsen. Vooral bij logs met veel reacties. We krijgen die opmerking wel eens vaker.
De belangrijkste reden dat de laatste reactie onderaan wordt geplaatst, is omdat er ook op reacties gereageerd wordt. Net zoals dat nu voor de derde keer op die van jou gebeurt. Op jouw manier krijg je dan een onlogische volgorde als je eerst het antwoord leest en daarna pas de bijbehorende vraag.

Verder is de door ons gekozen chronologische volgorde een soort van standaard en de meest gebruikte volgorde bij weblogs en fora. Zie bijvoorbeeld bij de grote jongens als GeenStijl, FOK! en Frankwatching.

Maar er komt in april een hulpmiddeltje aan. We zijn namelijk bezig een handige button met een scroll-functie (voor naar boven en beneden) te maken.

———-
@Erik op 26 maart 2012 om 23:41:

We kregen die opmerking al een keer eerder per mail van een ander. Daarom zijn we daarmee aan de slag gegaan en we verwachten dat het in de komende maand wordt opgelost.

Beantwoorden

Zie bijvoorbeeld bij de grote jongens als GeenStijl, FOK! en Frankwatching.
Wel een heel bijzondere vergelijking. Not my peace of cake!
Misschien een hulplijntje uitzetten naar Wooniezie lijkt me een veel beter plan.

Beantwoorden

Heb de woning van mijn dromen gekregen dankzij de “loting” 😀 Ben zo ongelofelijk blij dat ik eindelijk een plekkie voor mezelf heb! Houd moed, mensen! En blijf klikken! 🙂 sta je achter in de rij net als ik, dan moet je het van loting en direct te huur hebben, en niet zo kieskeurig zijn. Dan komt alles heel snel goed! 😀

Beantwoorden

In aanvulling wat we op 27 maart 2012 om 21:00 schreven:

@Hans Gruijters:
Voor elke browser, behalve voor Internet Explorer 8, is er nu aan de linkerkant dat handige hulpmiddeltje met de scrolfunctie.

@Erik
Voor elke browser, behalve voor Internet Explorer 8, is de site en dus ook dit log geoptimaliseerd en dus sneller gemaakt.

Ineternet Explorer 8 is een ware beproeving voor onze technische dienst. Want daar moet ook nu weer een apart script voor worden ontwikkeld of een andere manier gezocht worden om het bovengenoemde zinvol werkend te krijgen. Bewerkelijk en dat gaat dus helaas nog een tijd duren voordat dat gefikst is.

Beantwoorden

De problemen met reageren op woningen zijn naar mijn ondervinding absoluut niet minder. Elke dag is het een ellende om te proberen op de loting- en direct te huur mogelijkheden te reageren. Als je al ingelogd raakt (van tevoren inloggen helpt niets), dan is het mij nog maar een heel beperkt aantal keren gelukt om met succes te reageren. Meestal is (welke browser of PC of locatie ik ook gebruik) het afwachten óf en wanneer er een verbinding tot stand komt. Zo frustrerend, want als er dan na ooit eens 47 minuten een verbinding tot stand komt en je op het knopje “reageer” drukt, kun je er donder op zeggen dat er weer na een hoop getob om een verbinding te krijgen een fijne mededeling komt “het maximaal aantal reacties is bereikt”. Geen idee wat het maximaal aantal reacties is, maar het staat er.

Er komen ook erg vaak foutmeldingen en dan weet je zeker dat het nooit meer lukt als je het nog eens opnieuw probeert. Gisteren waren er 5 huizen waar ik graag op wilde reageren, waaronder 2 loting en 3 aanbod. Meestal open ik de linkjes alvast in aparte tabbladen, zodat ze alvast klaar staan om 19.00 uur. Gisteren kreeg ik vóór 19.00 uur daarbij meteen de mededeling dat deze woningen niet langer beschikbaar waren??? Uh? Paar keer opnieuw gedaan met en zonder ingelogd te zijn, maar geen verschil. Toch maar om 19.00 uur geprobeerd en ik had zowaar binnen een minuut voor alle 5 de woningen de mededeling dat het maximaal aantal reacties bereikt was! Gestoord word ik ervan.

Beantwoorden

@Francine op 11 mei 2012 om 12:37:

Misschien is het raadzaam op een later tijdstip te reageren? Je hoeft niet om 19.00 uur precies in de startblokken te staan. Veel woningzoekenden menen dat. De verdeling van woningen vindt niet plaats volgens het systeem ‘wie het eerst komt het eerst maalt’.

Beantwoorden

inschrijven en verlengen is nu gratis, ik heb daar wel voor betaald sinds ik ingeschreven sta sinds 2008, krijg ik dat geld terug??

Beantwoorden

@ Francine: Dank voor je reactie. De proefperiode is voorbij en het probleem van reageren om 19.00 uur is inderdaad nog niet opgelost. De automatiseerder van Wooniezie heeft gezocht naar een andere oplossing en deze wordt waarschijnlijk volgende week doorgevoerd. We hopen dan snel verbeteringen te zien.

Daarnaast is het waar wat Tejo zegt. Wanneer je op woningen in het loting- of aanbodmodel reageert, speelt het tijdstip van reageren geen rol. Deze woningen worden namelijk verloot of aangeboden op basis van inschrijftijd. Alleen woningen in het direct-te-huur model worden aangeboden op basis van het principe: wie het eerst komt, het eerst maalt.

Beantwoorden

@ Anne: Het inschrijven en verlengen is nu inderdaad gratis. Het is helaas niet mogelijk om het betaalde inschrijfgeld dat u vóór Wooniezie betaald heeft terug te krijgen.

Beantwoorden

@ Francine

Die melding “maximaal aantal reacties” krijg je waarschijnlijk als je
op meer dan drie woningen reageert

Ik heb overigens de laatste dagen rond 19:00 uur op de site gekeken,
maar hij laad hier zonder problemen, de nieuwe optie om meerdere
resultaten per pagina in te stellen is ook een verbetering.

Beantwoorden

@Erik,

Goed te vernemen dat de site rond 19:00 uur geen problemen meer lijkt te geven. Ook prima te horen dat de verbetering die is doorgevoerd wordt gewaardeerd. Wanneer er suggesties voor verbetering zijn dan horen wij dat graag.

Beantwoorden

@ Wooniezie

Een suggestie zou misschien zijn om je positie direct zichtbaar te krijgen
zodat je vooraf een beetje weet wat je kansen zijn.
Zo voorkom je misschien ook dat men massaal rond de piektijd van 19:00
inlogt om de uitslag te bekijken.

Beantwoorden

@ Erik
Dank voor de reactie. Binnenkort komt er een slaagkansberekening zodat je vooraf je kansen kunt inschatten. We hopen dat dit voldoet aan je suggestie.

Beantwoorden

@ Wooniezie

Voor direct te huur woningen zou het erg ideaal zijn als je vrijwel direct je positie te zien krijgt. Hoef je niet nog 5 dagen in spanning te zitten.

Beantwoorden

@Sophie

Wooniezie gaat hiermee aan de slag. Dank voor de suggestie!

Beantwoorden

Van de gemeente ontvingen we vandaag dit overzicht (pdf) van de leegstaande woningen in onze stad.

Beantwoorden

@ Erik

Er zijn inmiddels aanpassingen in het systeem gedaan. Wanneer iemand nu reageert in het direct-te-huur model, kan diegene direct zien op welke positie hij/zij staat. Dit is te zien bij: Mijn inschrijving – Mijn woningen – Mijn reacties.

Als er nog meer suggesties zijn om Wooniezie verder te verbeteren, dan horen we het graag. In ieder geval dank voor deze tip!

Beantwoorden

@Wooniezie op donderdag 26 juli 2012 om 07:59:

Mooi, weer een verbetering.

Ik zag overigens bij de reacties op het aanbodmodel
“Mijn positie: nog niet bekend” staan.
Gaat het hiervoor in de toekomst ook werken, of is dat
technisch moeilijk of lastig ivm servercapaciteit.

Beantwoorden

@ Erik,

Dat klopt. Bij het aanbod- en lotingmodel wordt de positie pas getoond als de sluitingsdatum verstreken is. Dit omdat in het aanbodmodel de positie van alle woningzoekenden, die gereageerd hebben, steeds veranderd. Iedere keer als er iemand reageert met een langere inschrijftermijn zou je dan een plaatsje dalen of andersom. Bij het lotingmodel worden tijdens de publicatietermijn alle reacties verzameld. De daadwerkelijke loting vindt pas plaats na de sluitingsdatum, vandaar dat de positie nog niet eerder kan worden weergegeven.

Als er verder nog vragen of opmerkingen zijn dan horen we het graag.

Beantwoorden

@wooniezie

Ik ben sinds twee dagen bekend met jullie website van wooniezie. Heb me hiervoor ingeschreven en al. Alleen hoorde ik dus dat je elke werkdag vanaf 19uur kunt reageren op de woningen die direct te huur zijn. Ook al geef ik bij mijn criteria geen voorkeur aan dan nog staan er geen woningen op. Heeft dit te maken met mijn computer of zijn er gewoon geen woningen beschikbaar?

Beantwoorden

Ik weet al wat het probleem was! Goedkoopste woning was vanaf 798 euro. Zit dus niet in mijn budget haha. Afwachten maar…

Beantwoorden

Erik tipte ons dat de weblog vermeld wordt in de nieuwsbrief van Wooniezie die ruim 11.000 mensen ontvangen. Leuk natuurlijk, hieronder de afbeelding uit die nieuwsbrief:

Beantwoorden

Ik vind de website van Wooniezie er goed en duidelijk uitzien. Mag ook wel eens gezegd worden. 🙂

Beantwoorden

Goed om te horen!

Beantwoorden

Hallo,
Ik vroeg me af op het moment dat je een woning toegewezen krijgt en onder het inkomen van plus minus 34.000 euro blijft. Wat zijn de gevolgen als er iemand bij komt wonen en je boven deze inkomen komt?

Met vriendelijke groet,

Anoniem

Beantwoorden

Beste anoniem,

Wanneer u samen ingeschreven staat binnen Wooniezie telt het gezamenlijke inkomen voor woningtoewijzingen. Op het moment dat u samen boven € 34.229 (vanaf jan 2013) verdient moeten de corporaties zich houden aan de wettelijke regels en moet de woning een huurprijs hebben van minimaal € 681,02.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Wooniezie

Beantwoorden

Het was vandaag weer één grote ellende om 7uur. de site was weer voor de zoveelste keer onbereikbaar.. tot 19:17 maar toen waren er natuurlijk al 56 reacties. Top! waar huisvesten jullie wooniezie? kom ik gezellig bij “jullie” wonen met mijn vrouw en kinderen, want je kunt zoals mij en vele anderen wel elke keer klaar zitten vanaf 18.45, maar daar zul je om 19:00uur toch niks aan hebben.

Beantwoorden

Beste Nicky,

Het probleem is inmiddels bekend bij Wooniezie. We vinden het erg vervelend dat u en ook andere woningzoekenden hier last van ondervinden. We gaan er dan ook alles aan doen om dit zo snel mogelijk op te lossen.

Halfweg 2012 heeft dit probleem ook gespeeld en zijn er door onze automatiseerder aanpassingen aan de website gedaan om dit op te lossen. Nadat we de laatste weken weer signalen ontvingen over problemen bij het reageren om 19.00 uur, hebben wij op de homepage van onze website een poll geplaatst om te monitoren of het probleem van reageren om 19.00 uur inderdaad weer terug is. Deze poll heeft inmiddels ook uitgewezen dat dit het geval is. Onze automatiseerder is nu daarom opnieuw bezig om het probleem definitief op te lossen. Zodra wij meer weten over de voortgang hiervan zullen wij dit ook op dit forum kenbaar maken.

We hopen jullie op korte termijn te kunnen berichten.

Wooniezie

Beantwoorden

HULPROEP VOOR SAMANTHA in Helmond

Ik zou graag even jullie aandacht willen vragen voor een belangrijke zaak.
Het gaat over mijn vriendin Samantha.
Zij word per 1 April buiten haar schuld om, uit haar huurhuis gezet.
Dus met andere woorden, gewoon op straat.

Gemeente Helmond leeft wel met haar mee, maar stuurt haar van het kastje naar de muur. Instanties kunnen haar niet helpen omdat ze een vrouw is die te goed van verstand is (!!)
Omdat ze alles op een rijtje heeft (nu nog), haar zaakjes goed kan regelen, word ze nergens geholpen. Moet je dan eerst de goot in om geholpen te worden, lijkt mij de omgekeerde wereld.

Er is tot nu toe voor haar geen woonruimte beschikbaar, want WOONIEZIE in HELMOND ( waar ze al 3 jaar is ingeschreven ) laat het totaal afweten. Wat betekend dat ze met 2 kinderen, een hond en zijzelf over 3 weken op straat komt te staan.

Ikzelf heb alle DJ’s, TV zenders, wethouders, burgemeester en kranten aangeschreven.
En ik ga nog verder, al moet ik tot aan de minister gaan. Elke week zal ik schrijven, net zolang tot er iemand reageert en actie onderneemt. Wil je helpen, stuur dit naar zoveel mensen toe, zeker in de buurt van HELMOND, dat we een ketting reactie ontketenen.
Zodat iedereen weet dat dit niet mag en kan en dat ze het lezen.

Vandaar dat ikzelf in de pen ben gekropen en deze HULPROEP hier neer zet. Het word tijd dat zij en haar kinderen geholpen gaan worden.

Rolando Kinderartiest

Beantwoorden

Ik hoop door mijn actie dat er eindelijk actie word ondernomen. Ik heb tot nu toe 250 mails verstuurd, tot aan de ministers toe. Radar, de wereld draait door, natasja froger, noem het maar op. AD, Telegraaf alle TV zenders, lokale en NL radio stations. Alle kranten zijn aangeschreven. OOk alle wethouders, gemeente en burgemaaster heb ik aangeschreven. Ik blijf dit net zo alng doen tot er iets gebeurt. Het is gek voor woorden dat dit allemaal in ons land kan gebeuren.

Beantwoorden

Er worden dagelijks mensen in Nederland uit hun (huur)huis gegooid wegens betalingsachterstand(en). En of die betalingsachterstand nou wel of geen eigen schuld is, daar heeft niemand van de schuldeisers een boodschap aan helaas. En alle tv zenders, media, en hulpinstanties krijgen ook dagelijks dit soort mailtjes en telefoontjes, die kiezen alleen de alleralleraller schrijnendste eruit voor eventuele media aandacht, dus daar ga je weinig mee opschieten. Je kunt je tijd beter besteden door ze te helpen met het vinden van een oplossing en (tijdelijk) onderdak.

Beantwoorden

Zij heeft totaal geen huurachterstand, maar door het overlijden van de eigenaar, willen de erven het huis per definitie verkopen. Zij huurde dit huis doordat zij hiervoor ook al dezelfde situatie kreeg. Door haar eigen standvastigheid en vindingrijkheid had ze deze eigenaar zover gevonden dat die haar het huis wilde verhuren. Dus dit heeft niets met schuldeisers te maken, laten we daar even duidelijk over zijn.
Maar doordat ze zelf alles onderneemt, en alles perfect heeft, word ze niet geholpen.

En mijn tijd die ik hier aan besteed, help ik haar juist, aangezien niemand HAAR wilt helpen. Ik ben er zelf bij geweest hoe iedereen haar van het kastje naar de muur stuurde. En de media is voor mij bekend terrein, dus dat komt wel goed. De eerste kranten zijn er al mee bezig, en de SP heeft ook al gebeld naar de situatie. En omdat deze situatie zo uitzonderlijk is, waren ze zeer gedesinteresseerd.

Dus zoals je ziet, werkt het wel, het kost tijd, maar heb dat er graag voor over.

Beantwoorden

Bedoelde natuurlijk dat de SP geïnteresseerd was. Spellingscontrole wil nog wel eens wat anders neer zetten blijkt.

Beantwoorden

http://www.interveste.nl

Ook woningen in Helmond

Beantwoorden

“Zij heeft totaal geen huurachterstand, maar door het overlijden van de eigenaar, willen de erven het huis per definitie verkopen.”

Treurig, maar dan had het huurcontract wellicht beter gemoeten.

Beantwoorden

@De Textielbaron op vrijdag 1 maart 2013 om 14:28:

Het gaat ook niet over het huurcontract, het gaat in mijn verhaal er over dat je in de steek word gelaten door instanties, die er wel voor jou zouden moeten zijn.
Over dat instanties niet van elkaar weten wat er speelt, niet weten wie wat doet. Waardoor je dus alleen maar in cirkeltjes blijft lopen.
Ze werken je tegen, en niet met je mee, en dat is absurd. Ik hoop juist te bewerkstelligen, dat hier meer mensen mee geholpen zijn in de toekomst..

Beantwoorden

@Specht op vrijdag 1 maart 2013 om 13:30:

Nounou wat een meelevendheid. Het zal jou maar overkomen….
Op deze complimentendag gaat mijn compliment naar Roland. Ik hoop dat je slaagt!
Ik dacht altijd dat je als huurder huurbescherming had, ook al verandert het pand van eigenaar.

Beantwoorden

@Lieke op vrijdag 1 maart 2013 om 16:24:

Helaas is dat in dit geval anders Lieke. Het lijkt altijd dat er een hoop geregeld is, maar als je het werkelijk mee maakt, is er ineens niemand meer thuis.
En bedankt voor het compliment, maar voor mij is het alleen maar proberen mijn machteloosheid door middel van deze mail actie, te kunnen uiten.
Als ze niet zo willen luisteren, dan maar op een andere manier. En het werkt in ieder geval. Blijf nog steeds mails van mensen binnen krijgen en ook een aantal andere partijen hebben al commentaar geleverd. Dus het werkt wel.

Beantwoorden

Ronald, goed van je dat je de moeilijke procedures bij de verschillende instanties aan de kaak stelt. In deze situatie zijn een aantal zaken wel van belang. Enkel als de woning word verhuurd met een vergunning in het kader van de Leegstandswet, kan de verhuurder de huur beëindigen als de woning is verkocht. Bij reguliere verhuur geldt: Verkoop breekt geen huur. De huurders in dit land zijn ongelooflijk goed beschermd en uitzettingen omdat de eigenaar wil verkopen is echt niet zomaar mogelijk. Zelfs als er sprake is van een tijdelijke huurovereenkomst is uitzetting aan het einde van de termijn lastig om te regelen voor de verhuurder. Tenzij de rechter heeft bepaald dat uitzetting mag, is het gerechtvaardigd. Zo niet, dan heeft Samantha een goede kans dat ze gewoon kan blijven wonen. Win goed juridisch advies in, is mijn advies. Groet, Alex Ruwers

Beantwoorden

Dag Alex, het is geen reguliere verhuur, en met verkoop moest zij eruit. Is ook vastgelegd in de overeenkomst. Dit was ook een tijdelijke oplossing, omdat ze toen ook al geen woning kon krijgen. En op deze manier had ze in ieder geval een dak boven haar hoofd. Dus de situatie die ik hier neergezet heb, heeft ze verleden jaar al een keer meegemaakt. En dat maakt het zuur.
En omdat nu voor de tweede keer de instanties het laten afweten, en er geen koopwoning eigenaren reageerde op haar tweede noodoproep ( je weet nooit of het nog een keer lukt ), zit ze nu in deze situatie.

Beantwoorden

Dit kan alleen als er een bepalingen in de huurovereenkomst is opgenomen, wasrin staat dat ee huur eindigt als de verhuurder de woning voor eigen gebruik nodig heeft en dit aannemelijk kan maken. Zonder een dergelijk artikel kan de particuliere verhuurder je niet, zonder gerechtelijke tussenkomst, buiten zetten. Zeker als je je als goed huurder hebt gedragen. Mocht het toch blijken dat ze ondanks de huurdersbescherming toch de huur binnen de regels is beëindigd, kan ze kijken naar woningen die tijdelijk verhuurd worden. Dan heeft ze minimaal 6 maanden om iets nieuws te zoeken. Ik krijg binnenkort een woning in tijdelijke verhuur voor 1050 euro per maand ex gwl. Wat is haar budget? Anders bel je me even op 06-51442616. Dan kan ik kijken wat ik voor haar kan betekenen.

Beantwoorden

Bij particuliere verhuur worden vrijwel alle huurcontracten voor 1 jaar afgesloten en stilzwijgend verlengd, ik denk niet dat je daar veel rechten aan kunt ontlenen.
De wooncorporaties zijn niet meer zo gevoellig voor schijnende gevallen
omdat er daar tegenwoordig veel van zijn met de krappe huurmarkt.
Helmond kent niet eens een urgentie regeling meer.(Volksbelang weet ik niet)
Maar ze heeft in iedergeval drie jaar wachttijd opgebouwd en zal op korte termijn toch voor een appartement oid in aanmerking moeten komen.
Een collega van mij zit in een scheiding en heeft zich pas enkele weken terug ingeschreven, hij heeft de komende jaren dus helemaal geen zicht op een sociale huurwoning.

Beantwoorden

@Alex op vrijdag 1 maart 2013 om 19:12:

Dag Alex, bedankt voor de feedback. Het duurt even voordat ik kan antwoorden, aangezien ik in de weekenden optredens heb. Je gaf al in je vorige reactie aan over juridische advies inwinnen, maar ze heeft er al een advocaat naar laten kijken. Dus ook dat hebben we gedaan. Er zit meer aan vast, maar dat wil ik niet allemaal hier neer zetten. Het heeft, zoals een aantal steeds denken, niks met huurschuld etc te maken, ze moet er gewoon uit vanwege verkoop van deze huurwoning die zij tijdelijk huurde. Ze neemt na het weekend nog wel even contact met je op.

Beantwoorden

Even een update over de situatie van de actie voor Samantha. De 275 mails die ik tot nu toe verstuurd heb, gaan effect geven. Ben met verschillende media in overleg, en we gaan kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Facebook gaat ook als een raket, en iedereen komt met reacties, tips en stuurt het weer door naar andere. Twitter en hyves zijn ook de goede media, Op deze manier word het dus een sneeuwbal effect, wat ook de bedoeling is. Ik hoop ook dat niet alleen Samantha hier nut van gaat hebben, maar ook andere, die in de toekomst hier tegenaan lopen. Want het blijkt maar weer dat de burocratie in Nederland een drama is. Maar dat wisten we eigenlijk al.

Beantwoorden

Update 1:
Mondelinge vragen van de SP over urgente woningzoekenden
Naar aanleiding van het bovenstaande verhaal op de weblog zal de SP morgen om 19.00 uur, voorafgaande aan de gemeenteraadsvergadering (tijdens het vragenuurtje) mondelinge vragen stellen aan het college.
Hieronder het betoog en vragen van de SP Helmond:

HULPROEP VOOR SAMANTHA, kopt het groot op de weblog van Helmond. Zij is al jaren op zoek naar een betaalbare huurwoning, maar slaagt hier niet in. In april komt zij, met twee kinderen, op straat te staan. Hulp krijgt ze niet, omdat ze zelf alles goed geregeld heeft. Ze krijgt te horen dat ze niet tot de doelgroep hoort. Instanties lijken pas iets te kunnen doen als ze al op straat staat, of aan een verslaving begint. Aldus een betrokken vriend en enkele reacties.
Samantha staat niet op zichzelf. De SP krijgt regelmatig van mensen te horen dat de nood voor een woning hoog is, maar dat ze nergens terecht kunnen. Particuliere oplossingen zijn vaak te duur en het woonverdeelsysteem van de corporaties, Wooniezie, is hier simpelweg niet op ingericht. Ja, je kunt terecht in het ‘direct te huur’ model. Maar die site wordt al snel overvraagd, waardoor de server vastloopt en mensen het aanbod daar mislopen. Maar ook als je er wel doorheen komt, ben je een van de velen. Je komt in een lange wachtrij. Je moet wel heel veel geluk hebben om daar iets binnen te kunnen halen. Geluk zoeken deze mensen echter niet, zij zoeken een woonruimte en hulp.
Voor urgente gevallen is er dus eigenlijk geen hulp. Bij hen staat het water aan de lippen, en moet er met spoed een woning gevonden worden. Die mogelijkheid is er echter niet. Er wordt niet aan maatwerk gedaan, het computersysteem is het enige waar deze mensen terecht kunnen. Er kan pas iets gedaan worden als het eigenlijk al te laat is. Met alle gevolgen van dien.
Vandaar de volgende vragen aan de wethouder:
– Als dakloosheid dreigt is evident sprake van urgentie. Is de wethouder dat met ons eens?
– Betrokkene krijgt te horen dat ze niet tot de doelgroep hoort. Waarom laten de gemeente en corporaties mensen eerst dieper in de problemen zakken voor er hulp geboden kan worden?
– Hoeveel vergelijkbare situaties als die van Samantha zijn er in Helmond, ofwel: hoeveel urgente woningzoekenden hebben wij?
– Wat kan de gemeente, samen met corporaties en andere instanties, doen voor Samantha en vergelijkbare gevallen?
– Hoeveel woningen worden er in het ‘direct te huur’ model aangeboden? En deelt het college onze mening dat dit er, gezien de overbevraging, meer zouden moeten zijn?
– Deelt het college mijn mening dat maatwerk mogelijk moet zijn?
– Deelt het college mijn mening dat het systeem dus moet worden verbeterd, zodat urgente gevallen ook sneller geholpen kunnen worden?
– Is de wethouder bereid om in overleg met corporaties en hulpverlenende instanties de urgente status nieuw leven in te blazen? Zo nee, waarom niet?
– Klopt het dat mensen met een huurschuld überhaupt niet meer in aanmerking komen voor een woning? Zo ja, is het college met mij van mening dat ook hier elke menselijke maat ontbreekt, omdat de oorzaak per geval anders kan liggen?
– Is de wethouder bereid ook hierover in overleg te gaan met corporaties en hulpverlenende instanties, zodat ook hier beter naar de individuele gevallen gekeken kan worden?

Beantwoorden

Ik zie net dat jullie zelf het bericht van de SP geplaatst hebben. Ik ben hier zeer blij mee, omdat het niet alleen Samantha helpt, maar ook de mensen in de toekomst. Ik heb zelf deze situatie 10 jaar geleden meegemaakt, en nog is er in Nederland niks veranderd. Het is nu aan Wooniezie om positief te reageren, of negatief. Bij het laatste geval ga ik tot het uiterste. De volgende acties zijn alweer op touw gezet, vandaag alweer 100 mails de deur uit.

Beantwoorden

@ Roland,

Ik lees nu alles. maar snap niet alles.

Kan ze niet kopen? staat veel (goedkoop) leeg. Ze heeft alles voor elkaar dus lijkt me mogelijk.
En waarom moeten instanties bijspringen (Lees iedreens belastingsgeld) voor iemand die niet op tijd alles geregeld heeft? Dit is immers altijd te verwachten bij particuliere huur.
Heeft ze al contact opgenomen met de “nieuwe”eigenaren. Dat huis zal ook wel lang leegstaan als het nu de verkoop pas ingaat. misschien verlenging mogelijk?
maar vind wel dat je goed bezig bent hoor. Media/politiek erbij halen heeft altijd effect. Die houden mekaar (te) scherp in de gaten.
Jammer voor de vele gevallen die die wegen niet weten te bewandelen.

Beantwoorden

@Ruud op maandag 4 maart 2013 om 16:08:

Dag Ruud.
Even je vragen op een rijtje om het duidelijk te maken, want je bent iets voorbarig met denken.

Nee, ze kan niet kopen, daar zijn de middelen helaas niet voor.

Dat ze alles voor elkaar heeft, betekend dat ze niet aan de drugs, geen schulden heeft of wat dan ook. Je moet daar eerst aan raken volgens mij, wil je dus geholpen worden.

Ik vind het ook voorbarig dat je zegt dat iemand niet op tijd alles geregeld heeft. Ik zal het je nog even sterker vertellen. Deze dame heeft verleden jaar dit al een keer meegemaakt, ook buiten haar schuld.
Toen heeft ze dus de eigenaar van dit huis bereid gevonden om haar deze koopwoning ( die al jaren leeg stond ) te verhuren, door 100 brieven in allemaal koopwoningen te doen. Anders had ze toen ook al op straat gestaan.
Dus dat heeft ze zonder BELASTINGSGELD gedaan. Nu is ze al maanden ( LEES GOED ) al maanden hard bezig om iets anders te vinden. Maar loopt dus letterlijk tegen de muur.

Er is hier geen sprake van nieuwe eigenaren, hier is sprake van een overlijden van de huidige eigenaar. Vandaar dat de woning per 1 April verkocht word, dus niet verhuurd. !! Dus niemand had dit aan kunnen zien komen.

Sorry dat ik even zo fel reageer, maar iedereen denkt er het zijne van te weten. Maar deze dame heeft werkelijk alles tegen wat er maar tegen kan zitten. En zij doet er iedere keer weer alles aan om niemand tot last te zijn. Dus geen instanties, maar dopt haar eigen boontjes wel.

Alleen nu was de maat vol, en zag ze op een gegeven ogenblik door de gemeentelijke bomen het bos niet meer. En ben ik voor haar deze actie gestart. Omdat ZIJ HET VERDIEND. En hopelijk help ik vele andere in de toekomst. Er moet eens rust in dit gezin komen.

Beantwoorden

@Roland Mackaay op maandag 4 maart 2013 om 15:27:

Met de aandacht gaat het goed. Nu dus ook de Helmondse SP en daarna ook de krant en http://helmondmauwt.blogspot.nl/2013/03/dreigt-u-dakloos-te-raken-dan-kunt-u.html die errnee aan de slag zijn gegaan.
Samatha moet heel trots zijn op een kanjer als jij.

Beantwoorden

Dat ben ik ook zeker !! Hij is mijn steun en toeverlaat…

Beantwoorden

Tja er is veel mis bij de woningbouwverenigen. Bouwen veel dure appartementen en weinig betaalbare woningen. Zijn verplicht wanbetalers die uit huis gezet worden een nieuwe woning aan te bieden. en laten de wachtlijsten extreem oplopen.
Maar sorry. Heb toch het gevoel dat ik nog een deel van het verhaal mis.

@ Samantha veel succes hoop dat je op tijd iets leuks gevonden hebt.

Beantwoorden

@Ruud op maandag 4 maart 2013 om 19:29:

We kunnen niet alles hier neerzetten, dan zou ik het hele weblog in beslag gaan nemen. Dit is te ingewikkeld om dat te plaatsen, en dan snapt helemaal niemand er meer wat van. En het gaat mij erom dat er eindelijk iets gebeurt en dat de mensen die hier tegenaan lopen, zoals Samantha, geholpen gaan worden. En niet van het kastje naar de muur, totdat het echt te laat is.
Dat kost de gemeente meer geld, als dat ze gelijk zouden worden geholpen.

Beantwoorden

@Jan op maandag 4 maart 2013 om 18:20:

Dank je wel Jan voor het plaatsen, ik wilde op jullie blog al een bericht plaatsen, maar het lukte niet. Vandaar vanaf deze kant. Ben druk bezig met Radio en TV, en heb al een aantal contacten gelegd die meer wilde weten van deze situatie.

En ik bijt me gewoon vast in deze zaak, omdat het gewoon niet kan, zeker niet in het Nederland van nu. Wooniezie, gemeente en de burgemeester hebben nog niets van zich laten horen, en ik ga net zolang door, totdat er echt actie ondernomen word. Dus ik hou jullie op de hoogte.

Beantwoorden

@Ruud op maandag 4 maart 2013 om 19:29:

Hoi Ruud,
Wat denk je dan dat je mist aan het verhaal ?

Beantwoorden

Wooniezie heeft de hulpvraag ontvangen. Één van de aangesloten corporaties zal mevrouw uitnodigen voor een gesprek om de volledige situatie in beeld te krijgen.

Beantwoorden

Dank jullie wel voor de reactie. Wij zien graag dat dit gesprek zo snel mogelijk plaats gaat vinden, gezien de geringe tijd dat zij nog heeft. Ik mail jullie nog persoonlijk vandaag.

Beantwoorden

Woningprobleem in Helmond neemt rare vormen aan

Huren in Helmond klinkt simpeler dan het daad werkelijk is. Neem als voorbeeld de Helmondse Samantha, alles voor elkaar maar zij moet haar huurhuisje verlaten omdat de nieuwe eigenaren de woning willen verkopen. Zij is al maandenlang opzoek naar een andere woning maar het huidige systeem wil haar niet echt meehelpen.

Particulier huren is boven haar budget en de woningcorporaties worden overspoeld met aanvragen dus als er iets vrij komt binnen haar budget is het in eerste instantie al veel geluk hebben dat je online jezelf kunt aanmelden voor een woning, omdat de site vaak overbelast is op deze momenten en als dat dan al lukt is het nog geluk hebben dat je door de corporaties uitgekozen wordt voor het huisje waar je oog op is gevallen.

“Het TV programma Man bijt Hond steekt tijd in deze schrijnende zaak”

Lees meer op hun nieuwspagina zelf :

http://helmond.nieuws.nl/113122/woningprobleem_in_helmond_neemt_rare_vormen_aan

Beantwoorden

@ Roland

U kunt uw mail zenden aan: [email protected].

Beantwoorden

@Wooniezie op dinsdag 5 maart 2013 om 10:42:

Erg prettig om via het weblog te horen te krijgen dat er contact met me wordt opgenomen, zegt alweer genoeg over de werkwijze

Beantwoorden

Ik heb een brief naar jullie : [email protected] gestuurd met een voorstel.
Ik hoop dat jullie hier in mee willen gaan zodat we op deze manier samen tot een oplossing kunnen komen voor Samantha en dat de kinderen eindelijk een rustig gezinsleven krijgen.

Beantwoorden

Update 2:
Weinig Samantha-nieuws, wel een nieuw woonverdeelsysteem
Vanavond beantwoordde wethouder Frans Stienen de bovenstaande vragen van SP-fractievoorzitter Erik de Vries.
Zoals te verwachten wilde de wethouder niet ingaan op de individuele situatie van Samantha. Behalve dat hij het vervelend voor haar vond, dat zij door Wooniezie uitgenodigd zou worden en dat zij niet tot 1 van de 8 specifieke doelgroepen (zoals ex-gedetineerden en asielzoekers) behoort.
Opmerkelijker was vanavond de aankondiging van de wethouder dat de 8 regionale stedelijke gemeente (waaronder Helmond, Eindhoven, Veldhoven, Nuenen en Best) gesprekken voeren over 1 gezamenlijk woonverdeelsysteem. Zodoende zouden woningzoekenden voor bijvoorbeeld zowel Helmond als Eindhoven veel klantvriendelijker geholpen kunnen worden omdat ze overal op dezelfde wijze geholpen en beoordeeld worden. De betreffende 8 wethouders van die gemeenten zijn al druk in overleg met elkaar én met de woningbouwcorperaties. Wethouder Stienen verwacht voor de zomervakantie met meer informatie te komen.
Het huidige Eindhovense systeem heeft zijn voorkeur. Het nieuwe regionale systeem moet een urgentieregeling met objectieve criteria krijgen. Maar maatwerk voor uitzonderlijke gevallen moet altijd mogelijk zijn, vindt Stienen.
Op de vraag van SP-fractievoorzitter Erik de Vries hoe het nu zal gaan tot het nieuwe systeem er is, kwam er nog geen concreet antwoord. De later tijdens de raadsvergadering ingediende motie van de SP en PvdA die het college van B&W opriep om met de woningbouwcorporaties te gaan praten over het urgentiesysteem bij noodgevallen werd door B&W overgenomen.
Verder liet de wethouder weten dat er soms mensen urgentie krijgen als die via de wethouders of burgemeester binnenkomen. Dat gaat wethouder Frans Stienen vanaf nu coördineren. Op de vraag van Angelique Raaijmakers-van de Pol van het CDA of ook bij raadsleden binnenkomende serieuze verzoeken naar hem doorgesluisd konden worden, kreeg zij een bevestigend antwoord.
De wethouder opende zijn betoog om 19.01 uur met de mededeling dat hij blij was dat Wooniezie en de problemen nu via de SP aan de orde kwam. PvdA-fractievoorzitter Jos Boetzkes liet de wethouder weten dat de PvdA dit in het verleden al vaker tervergeefs aan de orde stelde.
Om 19.23 uur was de beantwoording teneinde.

Beantwoorden

Hmmm, gaat er eindelijk toch iets gebeuren voor mensen die straks werkelijk urgentie nodig hebben. We hebben tot nu toe dus al iets bereikt. Het is ook duidelijk dat de Burgemeester of Wethouders urgentie kan verlenen aan mensen die dit hard nodig hebben, moeten ze natuurlijk wel antwoorden op mails die je stuurt.
Maar heb gehoord dat de Burgemeester deze week veel buiten de deur was, dus neem aan dat ze alsnog gaat reageren.

Ik wil toch wel even alvast iedereen bedanken die naar aanleiding van mijn mails gereageerd hebben. Diegene die mij persoonlijk hebben benaderd, weten dit inmiddels, daar zij van mij antwoord gekregen hebben.
Maar ik vind het super dat de raadsleden, Burgerleden, de PVDA ( Jos Boetzkes, de SP ( Eric de Vries ) en Groen Links, kranten zoals Eindhovens Dagblad ( interview volgt deze dagen ) het Helmonds nieuws en het Weblog van Helmond achter Samantha en al de andere Helmondse burgers zijn gaan staan die , als de nood aan de man is, hulp moeten en gaan krijgen.

We gaan kijken wat er nog meer gaat gebeuren deze dagen, want we zijn er nog niet natuurlijk.Het is een begin, en dat na 5 dagen, super. !!

Beantwoorden

Je kan er niet meer omheen, vanmorgen met grote koppen in het Eindhoven Dagblad : Nieuw systeem bij Woningnood en Reageren op Wooniezie frustrerende zaak. Twee pagina’s met een heel mooi artikel over Samantha haar zaak en natuurlijk over Wooniezie. Zij staan letterlijk groot uitgebeeld in deze krant, en niet positief zullen we maar zeggen.
Ik hoop dat het AD en de Telegraaf dit over gaan nemen, zodat het nu een landelijke actie gaat worden. Want de urgentie verklaring moet overal terug komen voor mensen in nood.

Voorlopig heb ik van goed ingelichte bronnen vernomen dat mijn actie tot resultaat heeft geleid, dat de urgentie verklaring waarschijnlijk terug gaat komen in Helmond.Dat gaat natuurlijk nog wel een paar maanden duren waarschijnlijk, maar dat geeft niet.
Dit is wat ik wilde bewerkstelligen voor andere die het zelfde gaan meemaken als Samantha. Ik had hier eerder in het blog mensen die sceptisch waren over mijn actie, naar de media toe.
Maar zoals je ziet, vastbijten en niet meer los laten. En het resultaat is meer dat als ik ooit verwacht had. En ik ga gewoon door, reken maar. Net zolang tot dit een zaak voor de tweede kamer gaat worden, dat zou voor mij nu de kers op de taart zijn.

Ik hou wel van een feestje als dat straks zou lukken. Ik hou jullie weer op de hoogte, deze zaak gaat steeds meer een langere staart krijgen.

Beantwoorden

WOONIEZIE OFTEWEL WOONPARTNERS LATEN ONDANKS ALLES
SAMANTHA EN BLIJKBAAR ANDERE IN HELMOND GEWOON STIKKEN !!!!!

Na het gesprek wat Samantha heeft gehad met Wooniezie oftewel Woonpartners laten ze haar gewoon stikken.
Ik heb vernomen dat wooniezie, oftewel woonpartners niets voor haar kunnen betekenen aangezien ze niet van het systeem af willen wijken. Ik begrijp dat diegene die daar werkt,
die het gesprek met haar heeft gevoerd, waarschijnlijk hier niks aan kan doen, aangezien het van hogerhand komt.
Directeur GER DE WILDE de drijvende kracht achter woonpartners, is niet van plan toe te geven neem ik aan. Hij wil geen negatieve media over wooniezie, dan snapt hij toch niet helemaal waar die mee bezig is.
Ik had gehoopt dat WOONIEZIE het positief zou benaderen, aangezien heel veel mensen in d shit zitten door op straat te komen te staan.
Volgens mij wil de Burgemeester ook niet dat er meer Daklozen in Helmond terecht komen, ga zo door met dit systeem en jullie worden trendsetter in Helmond.

Ik zal nu ook niet meer rusten voordat zij een woning binnen korte tijd heeft. En ik heb ruim de tijd en de middelen daarvoor om iedereen te benaderen, aangezien ik de weg nu weet.
Dit word vervolgt en ik hou jullie zeker op de hoogte.

Beantwoorden

“Bedankt” Wooniezie voor het “nuttige” gesprek. Ik had zelf mijn zaakjes al beter uitgepluist als jullie. Fijn dat jullie me nog een trap nageven en me gewoon als Helmondse burger in de stront laten zakken ! Heerlijke simpele denkwijze hebben jullie. En o wat is het jammer dat jullie het systeem van Helmond beheren en dat we allemaal afhankelijk zijn van jullie manier van woonverdeling. Nogmaals, super Wooniezie ! 1 April aanstaande sta ik met mijn kinderen bij jullie dure kantoorgebouw, jullie hebben daar vast een kamer voor ons vrij….

Beantwoorden

Reactie van een vriendin via Facebook: Ze kunnen makkelijk van het systeem afwijken. Wij zijn zo al jaren bezig voor (maar) een garagebox. Ook via wooniezie. Staan we eindelijk op nummer 1 krijgen we gewoon niks te horen. Toen ik ervoor ging bellen hadden ze hem gewoon aan iemand anders gegeven, Want ” die wilde hem zo graag”!! Duhhhh.

Beantwoorden

Reactie van een vriendin via Facebook: ja ik ken helemaal ik stond 3 jaar geleden ook op straat kreeg jetzelfde te horen of ze zeiden kun je nietnaar familie of vrinden

Beantwoorden

Reactie van een vriendin op Facebook: belachelijk!!!!!! onbegrijpelijk

Beantwoorden

Het gonst nu van de activiteiten en zoals jullie begrijpen vind iedereen dit te gek voor woorden. Op het ogenblik ben ik nog steeds bezig en de eerste 200 mails zijn alweer de deur uit. Alleen spaar ik nu niemand meer. Ik heb me nog netjes opgesteld omdat ik dacht dat WOONIEZIE met een oplossing zou komen.

Mijn woede is niet weg, word alleen maar sterker naar hun toe. Ik roep HELMONDSE burgers op om ook hier hun grief tegen het systeem van WOONIEZIE neer te zetten. De politiek kijkt hier namelijk mee en laten we ons samen sterk maken.

Ik ben toch niet de enigste burger die hier tegen aan loopt. Diegene die het al meegemaakt hebben, zet je verhaal hier alsjeblieft neer. Alleen op die manier kunnen we WOONIEZIE gaan dwingen. Het zal toch niet zo zijn dat zij de MACHT houden voor jullie Helmondse burgers.Kom dus in actie en help al die andere burgers, zoals Samantha nu, die hier tegen aan lopen.

Ik hoop op veel reacties en bedankt alvast HELMOND.

Beantwoorden

Ik had de uitkomst min of meer wel verwacht.
Als Samantha een woning had gekregen dan hadden zich er morgen waarschijnlijk enkele tientallen gemeld om ook een woning op te eisen.
Met het verdeelsysteem van Wooniezie is eigenlijk niets mis
het probleem is, dat er te weinig betaalbare huurwoningen zijn.
De corperaties hebben de laatste jaren veel huurwoningen verkocht
en complete wijken zijn gesloopt en vervangen door dure huurwoningen
en koophuizen (zie Vossenberg) het probleem dient dus daar aangepakt te moeten worden.

Je schreef eerder dat ze al drie jaar staat ingeschreven.
Hoe staat het daar met haar positie ?
Ik zelf ben twee en een half jaar geleden verhuisd
en heb me dezelfde dag weer ingeschreven, als ik nu af en toe peil
sta voor een appartement op ca. de 15de plaats en voor een eengezinswoning met twee slaapkamers op ong. 25/35
Met drie jaar moet ze dus dichterbij komen.

Als ze echt dakloos dreigt te worden kan ze zich het beste tot SMO
wenden, die kunnen enigzins nog wat bereiken, maar volgens mij zijn ook daar weer wachtlijsten.

Beantwoorden

@Erik op woensdag 6 maart 2013 om 21:05:

SMO heb ik al meerdere malen benaderd. Ze kunnen niks doen omdat ik niet in hun doelgroep pas. Met andere woorden: was ik verslaafd, psychisch niet in orde of geen financiele controle of iets dergelijks, dan wordt je geholpen aan een woning in verband met woonbegeleiding. Maar omdat ik een verstandig persoon ben die haar zaakjes zelf kan regelen, helpen ze me niet. Behalve idd aan een kamer voor mij alleen en dan moest ik de kinderen maar ergens anders onderbrengen.
Urgentie en echt urgentie zijn, in mijn ogen, 2 totaal verschillende dingen. Ik denk dat mijn kwestie wel urgent genoeg is voor echte urgentie ! Toen ik de vraag stelde bij Wooniezie wat ze meer urgent was als een vrouw die met 2 kinderen op straat komt te staan, gaf ze me geen antwoord. Dat zegt al genoeg. O o o wat leven ze allemaal toch mee ! Harteloze mensen lijken het mij die werken bij woningcooperaties als deze drie om mensen zo de deur te moeten wijzen. En dat in opdracht van 1 persoon die met zijn machtige toverstafje alles bepaald. Bah !

Beantwoorden

@Erik op woensdag 6 maart 2013 om 21:05:

Beste Eric, het systeem klopt niet, heel simpel. En al is er dan een tekort aan woningen, ik begrijp jouw standpunt daar wel in, dan nog moeten ze toch iets voor haar kunnen beteken. Daarom maken we ons nu sterk voor een urgentie verklaring terug te krijgen.
Het leuke van haar positie is dat ze steeds een andere heeft, dus je krijgt daar zelf totaal geen zicht op. Ik heb al verhalen gehoord dat er mensen een positie 1 hadden, die hadden recht op een garage. Alleen had WOONIEZIE deze weg gegeven aan iemand die hem heel graag wilde hebben. Dat is toch ook niet de bedoeling.
En SMO kan helemaal niets voor haar doen, wij hebben al contact met hun opgenomen..Ja, ze kunnen haar een kamer geven zonder de kinderen, dat is nou niet echt de oplossing, je verscheurt een gezin uit elkaar. Maar ik ga door, ook als ze op straat komt te staan.
Op het ogenblik dat ik dit schrijf het ik ( letterlijk ) alle kamer leden van de 1e en tweede kamer aangeschreven. Voor mezelf wil ik het gevoel hebben dat ik alles gedaan heb hierin.

Beantwoorden

HET IS FEEST FEEST FEEST, WE VIEREN FEEST.

Het is zover, 7 dagen lang actie voeren, en het is zover.!!!!
De oplossing is NIET gekomen door Wooniezie !!!, want die laten het overal afweten.

Maar door VOLKSBELANG, alle EER gaat naar hun toe, zij hebben een huis geregeld voor Samantha. Dus die heb ik nu ook persoonlijk al gebeld en bedankt.

Maar er zijn meer mensen die ik hier ga bedanken, want zonder hun steun had ik het niet allemaal kunnen doen. Natuurlijk krijgen jullie ook allemaal nog persoonlijk een mail van me.

Eerst hier het weblog van Helmond, waar ik alles op kon zetten.

Fractie voorzitter Jos Boetzkes van de PVDA van Helmond, die gelijk de eerste dag al contact met Samantha zocht.
Fractie voorzitter Eric de Vries van de SP van Helmond, die zeer begaan was met dit probleem.
Burgerlid Harrie Schrijvens van de SP van Helmond, die zich achter de zaak zette.
Diny van Hagen van Helmond actief
Ruud Verhoeven van Groen/Links in Helmond

Het Helmonds nieuws met Jan van Bree, die een mooi stuk geschreven had en door dit stuk, meer mensen liet weten wat er speelt in helmond.
Het Eindhovens dagblad, met John Graat die twee mooie pagina’s aan dit probleem hebben geweid. Waar naar voren kwam dat er iets moet gebeuren aan het Wooncorporatie systeem.

Alle Raadsleden en burgerleden van Helmond bedank ik hierbij dat ze toch meegedacht hebben en in het vragenuurtje de zaak onder de aandacht hebben gebracht. Waardoor misschien in de toekomst de Urgentie Verklaring weer terug kan komen.

En iedereen die meegeleefd heeft en meegedacht heeft om een oplossing te vinden voor Samantha en de andere die in de toekomst tegen dit probleem aanlopen.
Wooniezie heeft geluk dat er instanties bestaan zoals VOLKSBELANG, die wel hart voor mensen heeft. Maar die helaas gebonden zijn aan de machtspositie van Wooniezie.

Laten we hopen dat deze actie in de toekomst nog een staartje krijgt en dat er een beter systeem komt in Nederland, zoals de Urgentie Verklaring die we altijd hebben gehad.

Dank jullie wel allemaal !!!!

Groetjes Roland

Beantwoorden

Ik wist dat het zou lukken.Gelukkig is Volksbelang niet bij Wooniezie aangesloten,waardoor er voor Samantha een oplossing is gevonden.

Beantwoorden

@Roland op donderdag 7 maart 2013 om 13:03:

Laten wij Samantha en jou hier als eerste feliciteren met het behaalde resultaat. Wij weten dat jullie er heel erg veel tijd aan hebben besteed, maar het resultaat van die inspanningen is er dan ook naar!

Beantwoorden

We worden op dit moment overstelpt met felicitaties, zowel van facebook, twitter, politiek en andere mensen die mee leefde en mee dachten.
De telefoon staat roodgloeiend, dus blijkt maar weer dat iedereen dit op de voet heeft gevolgd. Ik hoop dat dit nog heel veel gevolgen gaat krijgen voor het huidige systeem en dat er in de toekomst voor mensen die dakloos gaan raken, wel hulp komt.

Beantwoorden

Roland! Petje af voor al jouw inzet voor Samantha en andere burgers die door het systeem in de problemen dreigen te komen. Echt super geweldig! Dikke complimenten dus!

Samantha! Van Harte gefeliciteerd! Dat je straks in je nieuwe huisje maar veel geluk en rust mag vinden met je kids en hond! Het is je gegund!

En laten we hopen dat de Helmondse politiek hier echt iets aan gaat doen, ik vertrouw erop dat, in ieder geval de SP, hier werk van maakt. En dat dit urgentie probleem en het hele systeem van woningcoöperaties maar eens flink onder de loep genomen word.

een kleine ps: ik sta niet ingeschreven maar heb wel eens wooniezie.nl bezocht, maar ik vind het gewoon een *ahum* ruk-site… Ik ga er verder ook niet meer op in, omdat ik dus ook niet woningzoekend ben, in ieder geval niet meer in Helmond! De meeste ergenissen staan hierboven al beschreven.

Beantwoorden

Proficiat Roland en Samantha!
Voor Samantha en haar gezin: veel woonplezier toegewenst en dat je er maar net zo lang kan blijven wonen als je zelf wilt!
Voor Roland: je bent een top-actievoerder! Hopelijk komt er snel een beter systeem waaraan ALLE wooncorporaties meedoen.

Beantwoorden
Mirjam van der Pijl

Jullie maken me wel verlegen hoor, ik heb het gewoon gedaan, zo simpel is dat. En het blijkt gelukkig toch maar, dat als je ergens voor gaat, dat het vruchten afwerpt. Maar je moet er wel wat voor doen, dat is zeker. In de afgelopen 7 dagen ( niet in het weekend ) heb ik rond de 1000 mails verstuurd.
Nu mag ik mails versturen die veel leuker zijn, en de berichten vliegen Samantha en mij nog steeds om de oren, helemaal super.
Helmond, bedankt nogmaals voor jullie meeleven in deze zaak.

Beantwoorden

Proficiat , Volksbelang werk inderdaad niet met Wooniezie
en voorheen Huren in Helmond, ze hanteren nog de oude stijl.
Daar werkt het nog om met je beste colbert en stropdas binnen te lopen 😉

Beantwoorden

De naam zegt het al, Volks belang, oftewel het belang voor het volk. Dat hebben ze wel bewezen. En Wooniezie, tja, ………….

Beantwoorden

Gefeliciteerd, ik had er zelf een hard hoofd in.
Veel urgente woningzoekenden zullen jullie voorbeeeld nu volgen. Dus politiek, schiet op en regel het.

Beantwoorden

Wij van Helmond Mauwt feliciteren Roland en Samantha met dit fantastische nieuws!

Omdat er een paar van ons in de uitkering zitten, kunnen ze vast wel komen helpen verhuizen.

Beantwoorden

Frank en Helmond Mauwt, dank jullie wel voor de felicitaties.En ik hoop inderdaad dat de politiek snel een oplossing vind en dat mijn actie het staartje krijgt wat het verdiend. De Urgentie aanvraag terug in Helmond, en misschien later in heel Nederland. Zou stoer zijn.
We krijgen nog steeds veel reacties binnen, erg lief allemaal.

Eindelijk een huisje waar ze zich kan settelen en het haar eigen kan maken. En niet op een schopstoel zitten, alleen dat is al fijn.
Hoop dat er voor andere ook snel een oplossing komt.En natuurlijk houden we jullie op de hoogte van de gang van zaken. Want ik blijf met deze zaak toch nog bezig, om te kijken of ik er zelf ook nog wat in kan blijven betekenen.

Beantwoorden

Alle woningbouwen moeten gewoon terug naar de kerntaak, sociale woningbouw. Volksbelang heeft begrepen hoe het hoort. Alle woningbouwverenigingen terug naar dit oude systeem en geen overkoepelend systeem.

Beantwoorden

Teveel macht is niet altijd goed, dat zie je maar. Dan kun je geen kant meer op. Volksbelang heeft maar erg weinig woningen in Helmond, maar wist als enige dat het urgentie systeem niet mocht weg vallen. Aleen het probleem is natuurlijk, als je niet veel woningen hebt,kun je zo weinig doen.
Maar ze hebben het wel gedaan, zegt wel weer iets van de mentaliteit. En de drie grote wooncorporaties lieten het afweten, terwijl ze zoveel woningen hebben. En tuurlijk moet je goed verdelen, en kan je ook op zo’n moment niet alle mensen helpen. Maar maak wel een verschil tussen een hele hoge nood.
Dus als ik het overal zo lees op forums en rondom de politiek in Helmond, komen we elke week wel ietsjes dichterbij het doel.

Beantwoorden

Wilde namens deze weg iedereen bedanken die mij gesteund, geholpen en gevolgd hebben. Ben erg blij met het dak boven mijn hoofd dat ik dankzij Volksbelang kreeg. Wooniezie heeft na mijn gesprek niks meer laten weten, terwijl er gezegd werd dat ze me nog zouden terugbellen voor die week vrijdags 13:00 uur. Volgens mij moet je aardig harteloos en gevoelloos zijn om daar te kunnen werken en mensen zo in de shit te laten zitten. Maar ach, als ze zelf hun dure huizen en kantoorpanden maar hebben, toch ? Dan hoeft je je niet druk te maken om andere mensen’ woonprobleem.
Gelukkig is er een beginnetje gemaakt voor mensen die na mij in een soortgelijke ongevraagde situatie terecht komen. Mocht ik nog iets kunnen betekenen, hoor ik het graag. Ik wil graag behulpzaam blijven in het oplossen van dit probleem.

Beantwoorden

“Volgens mij moet je aardig harteloos en gevoelloos zijn om daar te kunnen werken en mensen zo in de shit te laten zitten. Maar ach, als ze zelf hun dure huizen en kantoorpanden maar hebben, toch ? Dan hoeft je je niet druk te maken om andere mensen’ woonprobleem.”

Zo dacht ik er ook over!
Helaas zie je dat steeds vaker terug in de maatschappij 🙁 (tenminste, dat valt míj op)
Als ik het maar goed heb, dan kan de rest stikken…

Beantwoorden

RAAR

Vervelend voor me schoonouders maar raar van de woning bouw zei zijn gaan scheiden maar vader zoekt een huis natuurlijk..
WAT DUS NIET KLOPT WOONIEZIE IS DUS DAT IK VOOR DEZELFDE STRAAT INGESCHREVEN STAAT EN IK VIER JAAR WACHT EN HIJ BINNE EEM WEEK EEN HUIS HAD IN DEZELFDE STRAAT HOE KAN DIT ZO ZIE JE MAAR WEER DE WONINGCORPERATIE KLOPT VOOR GEEN METER…..

Beantwoorden

@Angelique,

Kunt u aangeven om welke woning het gaat? Dan kunnen wij nakijken hoe de verhuring tot stand is gekomen.

Beantwoorden

Wooniezie stelt uw mening op prijs
In Helmond wordt de komende periode de woonruimteverdeling geëvalueerd. We zijn daarmee ook erg benieuwd naar uw ervaringen met het gebruik van Wooniezie. Daarom heeft een deel van onze woningzoekenden een vragenlijst ontvangen. Heeft u een vragenlijst per post of mail ontvangen? Dan waarderen wij het enorm als u deze invult.

In september 2013 verwachten wij de evaluatie af te ronden. Uiteraard informeren wij u dan over de bevindingen.

Heeft u opmerkingen of suggesties voor Wooniezie. Laat het ons weten op de facebookpagina van Wooniezie.

Beantwoorden

@ Wooniezie

Ik heb de lijst niet ontvangen, maar zou er graag
aan meedoen.
Anders stuur ik wel even een mail via Wooniezie.

Beantwoorden

@ Erik

We hebben u als het goed is een vragenlijst nagezonden, heeft u deze inmiddels ontvangen?

Beantwoorden

@ Wooniezie

Ja, ik heb hem per mail gehad.
Ik heb hem reeds ingevuld.

Beantwoorden

Om 18,30 uur krijg je een mail waarin staat welke woningen er bij je passen.Zit je een half uur te wachten met de vinger op de toetsen om snel te reageren.Meteen dat het erop kwam druk ik op reageren en vervolgens ben je nummer 34.Ze kunnen mij niet wijs maken dat dit eerlijk gaat.Het computersysteem kan niet uit zichzelf gaan selecteren wie nummer 1 is.

Beantwoorden

@ Diana,

Dank voor je reactie. Rond 19.00 uur reageren er heel veel mensen tegelijk. Het computersysteem houdt op de seconde bij welke reacties er binnen komen. De selectie verloopt altijd eerlijk en transparant.

Beantwoorden

Sta al langer als 3 jaar ingeschreven zit particulier te wonen gezien inkomen moet ik boven 681 huren maar er komen geen woniingen vrij ja asterstraat 2 zie je dan en weverspoort maar die zijn weer uitbesteed aan makelaars die ook weer kosten berekenen. Antwoord van woonpartners is dat ze geen doelgroep hebben die boven 700 wil huren vandaar de uitbesteding..ja en ik tel dus niet mee. Weverspoort huurwoningen niks aanbodmodel maar toetsing door woningbouw als ze je geschikt vinden, creditcheck door makelaar inzake evt. Schulden en dan moet je ook nog als snelste ingeschreven hebben..je wordt zowel wel behoorlijk van kastje naar muur gestuurd transparant systeem dat wooniezie…vb. asterstraat 2 op wooniezie voor 824 ongeveer maar bij makelaar 888 ongeveer het is toch geen funda site. Huur nu voor 820 particulier maar woongenot ho maar….

Beantwoorden

@ Erwin
Wooniezie is de centrale plek waar woningen in de regio Helmond worden gepubliceerd. In dit geval worden de woningen via het direct te huur model aangeboden. Daarbij geldt ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. Soms kiest een corporatie ervoor de daadwerkelijke verhuur uit te besteden aan een makelaar. De makelaar vraagt hiervoor geen extra bemiddelingskosten. Deze kosten zijn dezelfde kosten als bij Woonpartners in uw voorbeeld. Bij de woning Asterstraat 2 waren de kosten onjuist op de Funda weergegeven.

Beantwoorden

Wat een vreselijke site is wooniezie zeg! Niks easy aan! Het is behoorlijk onoverzichtelijk, grote eengezinswoningen die aan mensen zonder kinderen worden gegeven.. hoe belachelijker moet het nog gaan worden?! Nou dat kan! Toen ik gister keek, stonden er 4 huizen met 3 meer slaapkamers.. 1 was belachelijk duur, 1 seniorenwoning, 1 in een wijk waar ik niet wil wonen en 1 bovenwoning.. Waar moet ik met mn kinderen dan nog op reageren? Dan heeft een vrouw die ik ken een huis wat voor mij ideaal is.. maar nee hoor, dat grote huis wordt gewoon aan stellen zonder kinderen aangeboden! :-/
Ik zit nu in een huis waar t bed van mn zoon nog maar net in z’n kamer van 2×2 past.. maar dan staat het wel strak tegen de muur en strak tegen de kachel aan.. vraag maar niet hoe dat bed ooit in elkaar gezet is! :-/

Beantwoorden

Beste Natasja,

Dank voor je reactie. We vinden het erg vervelend dat er binnen Wooniezie nog geen passend aanbod voor u is vrijgekomen. Helaas hebben wij en de corporaties hier geen invloed op, omdat we hierin afhankelijk zijn van de huuropzeggingen die bij de corporaties worden gedaan.

Daarnaast geeft u aan dat u het niet vind kunnen dat eengezinswoningen aan stellen zonder kinderen worden toegewezen. Binnen Wooniezie is het uitgangspunt keuzevrijheid. Wij kunnen niet voor een woningzoekende bepalen in welke woning hij/zij moet gaan wonen. We laten de klant hierin juist vrij. Het is naar onze mening niet aan ons om te bepalen wie wel en wie niet in een eengezinswoning mag wonen. Een jong stel dat naar zo’n woning verhuist wil misschien wel gezinsuitbreiding.

Dat maakt het niet minder vervelend dat u nog geen passende woning heeft gevonden. U geeft ook aan dat u Wooniezie onoverzichtelijk vindt. Mocht u meer informatie over Wooniezie willen ontvangen dan is het mogelijk in een gesprek meer uitleg te krijgen. U kunt hiervoor contact opnemen met een van de aangesloten corporaties.

Beantwoorden

@Wooniezie op maandag 26 augustus 2013 om 10:30:

Keurig hoe jullie altijd op iedereen antwoorden. Dat doet ook niet iederen. Mag ook wel eens gezegd worden.

Beantwoorden

Bedankt voor je antwoord wooniezie.. Ik heb geen uitleg over de site nodig.. het is gewoon heel onoverzichtelijk. Zo kwam ik er pas na maanden achter dat ik kon zien op welke positie ik op mijn reacties sta. Het is dat iemand me er op wees dat ik ben gaan zoeken! Ik kan me voorstellen dat veel mensen niks begrijpen van de site, vooral niet als mensen niet handig zijn met de computer.

Dat een stel hun gezin een groter huis neemt/krijgt omdat ze willen uitbreiden is ok, maar wat ik bedoel.. een huis met 4 slaapkamers is dan wel overdreven naar mijn mening!

Beantwoorden

Op zich een goed duidelijk systeem , maar hoe zit het met urgentie gevallen ?
Als je op zo snel mogelijk een nieuwe woonruimte nodig hebt ……….
Kan je dat ook aangeven bij de inschrijving , je persoonlijke redenen waarom je opzoek bent (noodgedwongen ) naar een andere woonruimte en word daar dan rekening mee gehouden ?

Beantwoorden

@Natasja,
Dank voor de mail. We doen ons best om de website zo overzichtelijk mogelijk te maken. Helaas is dat nog niet voldoende gelukt. Via nieuwsberichten, veelgestelde vragen, Facebook en nieuwsbrieven attenderen we mensen daarnaast op de mogelijkheden van het systeem. Daarnaast is het altijd mogelijk om samen met iemand van de corporaties alle mogelijkheden van het systeem te bekijken.

Beantwoorden

@Omi,
Wooniezie heeft geen urgentieregeling.
Uitgangspunt binnen Wooniezie zijn de modellen. Voor het aanbodmodel geldt de langste inschrijftijd. Wanneer u met spoed op zoek bent naar een woning en nog maar kort staat ingeschreven is dit model niet zo geschikt.

Naast het aanbodmodel is er de direct te huur module waarbij de woningzoekende die het eerste reageert, als eerste een aanbieding krijgt.
Ook van het lotingmodel kunt u gebruik maken waarbij niet gekeken wordt naar de langste inschrijftijd. Daarbij bepaalt het lot de kandidaat.

Deze twee modellen zijn speciaal bedoeld voor mensen die met spoed een andere woning nodig hebben. We hopen dat u, met deze modellen en het aanbodmodel een geschikte woning kunt vinden.

De reden van verhuizing kunt u aangeven bij u inschrijving. Met deze reden kunt u echter geen voorrang krijgen.

Beantwoorden

Weet u dat Wooniezie sinds enige tijd een Facebookpagina heeft? We houden u daar op de hoogte van ontwikkelingen en laatste nieuwtjes van Wooniezie. Ook kunt u hier uw meningen en tips kwijt.

Beantwoorden

Kunt u mijn helpen

Beantwoorden

@ Mevrouw Wetzer,

Graag ontvangen we van u wat meer informatie over uw vraag. Stuurt u ons even een berichtje naar [email protected]?

Beantwoorden

zoek een woning voor 2 personen

Beantwoorden

ik zoek 1 woning met een achter tuin en 4 slaap [email protected] op maandag 8 september 2014 om 15:47:

waar woont u nu dan als im vragen mag

Beantwoorden

Hallo,
Ik ben nu al 5 maanden aan het reageren op direct te huur woningen, omdat ik dringend op zoek ben en dagelijks 2 uur moet rijden van en naar mn werk.
Enkel daar zijn binnen 2 seconden al tallen reacties op, maar wat me het meest stoort is je 30 minuten moet wachten voordat de uitslag over je positie bekend is.
Waarom moet je hier 30 minuten op wachten? Hoor het systeem dit niet gelijk weer te geven?

Iemand is als eerst of iemand is het niet. Een systeem hoeft daar toch niet over na te denken?

Ik hoor het graag.

Mvg Sylvia

Beantwoorden

Beste Sylvia,

Helaas is dat wel het geval. Het systeem heeft verwerkingstijd nodig om alle reacties te sorteren. Het gaat vaak namelijk om tientallen reacties die bijna op hetzelfde moment binnen komen (de verschillen zijn vaak tienden per seconde). Het sorteren hiervan zorgt voor de verwerkingstijd van circa een half uur, we kunnen dit helaas niet voorkomen.

Mvg Team Wooniezie

Beantwoorden

Bij direct te huur is het wel heel jammer dat een gedeelte van helmond e.o meteen kan reageren, omdat men schijnbaar direct kunnen inloggen, maar voordat ik ben in gelogt en echt ik zit klaar, zijn er al zeker 35 a 40 voor mij, ik heb het eens na gevraagt bij de woningbouw en idd, het ligt er aan via waar je inlogt, dan klopt dat systeem nooit en kom ik nooit daarvoor in aanmerking, samen met mij dus vele anderen ook niet!!!!!!!!!!

Maak er fdan maar een loting van, dan is het tenminste nog eerlijk

Hoop dat wooniezie iets met deze info gaat doen, bvd Maya

Beantwoorden

Waarom moet ik ondanks dat ik mijn woonwensen kenbaar heb gemaakt bij mijn inschrijving: n.l. WMO woning, toch iedere keer als ik inlog om te kijken als er iets in de aanbieding is (nul treden/WMO woning) mijn woonwensen weer kenbaar maken. MIJN WOONWENSEN ZIJN NIET DOOR MIJ BEPAALD MAAR DOOR HET CIZ. Ik krijg er een punt hoofd van om mij iedere keer weer opnieuw “in te schrijven/mijn profiel aan te passen”.

Beantwoorden

Is het mogelijk om een andere woning toe gewezen te krijgen als je het niet naar je zin hebt in je geaccepteerde woning? Ik heb een appartement toegewezen gekregen, maar wil graag een huisje met een tuintje.

Beantwoorden

wat mij opvalt is dat in het loting model veel toewijzingen naar ‘positie’ 1 en 2 gaan, toeval? Of is het toch een ander systeem?

met vriendelijke groeten, Susan

Beantwoorden

Hoe kan dat dat ik weet zeker dat ik heb bv 4de gerageerd op de woning en naa paar dagen zie ik dat ik op 100ste positie ben.

Beantwoorden

Ik ben al meer dan 8 jaar op zoek naar een woning, Ik heb ook een klacht ingediend op 28 September 2017 bij wooniezie, na 48 uur zou ik een reactie terug krijgen, we zijn nu 5 oktober 2017, nog steeds geen reactie van wooniezie.

Beantwoorden

herinschrijving huurwoning dit is een jaarllekse update voor een huurwoning
in verband met leeftijd (70 en 71 jaar wil ik mij ieder jaar opnieuw inschrijven.
ik huur momenteel een woning bij stichting goed wonen Gemert daar wil
ik ook bij blijven.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *