Buiten is het 22 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 88.730 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
298reacties

Wooniezie Huren vervangt Huren in Helmond

“Huren in Helmond” heet voortaan Wooniezie (spreek uit: woon easy). Op www.wooniezie.nl staat “een geheel vernieuwd, overzichtelijker en nog beter woonruimteverdeelsysteem,” aldus de woningbouwcorporaties Woonpartners, woCom en Compaen. Het in 2005 ingevoerde systeem was goed vonden (vinden?) deze initiatiefnemers maar niet voor Helmond. Anders gezegd: Huren in Helmond voldeed niet. Er waren domweg té veel klachten. Ons log Huren in Helmond is daar misschien wel het duidelijkste bewijs van.
Daarom is een nieuwe website ontwikkeld om de woonruimten te verdelen. Helaas opnieuw zonder woningbouwvereniging Volksbelang. Die blijft via haar eigen website huurwoningen aanbieden.
We weten dat de woningbouwcorporaties hier weer gaan meelezen. Zij realiseren zich beter dan wie dan ook, dat ervaringsdeskundigen hen wijzer kunnen maken. Per slot van rekening zijn opmerkingen en klachten uitnodigingen tot verbeteringen om makkelijker te gaan wonen.

298 reacties:

Ik weet al wat het probleem was! Goedkoopste woning was vanaf 798 euro. Zit dus niet in mijn budget haha. Afwachten maar…

Beantwoorden

Erik tipte ons dat de weblog vermeld wordt in de nieuwsbrief van Wooniezie die ruim 11.000 mensen ontvangen. Leuk natuurlijk, hieronder de afbeelding uit die nieuwsbrief:

Beantwoorden

Ik vind de website van Wooniezie er goed en duidelijk uitzien. Mag ook wel eens gezegd worden. 🙂

Beantwoorden

Goed om te horen!

Beantwoorden

Hallo,
Ik vroeg me af op het moment dat je een woning toegewezen krijgt en onder het inkomen van plus minus 34.000 euro blijft. Wat zijn de gevolgen als er iemand bij komt wonen en je boven deze inkomen komt?

Met vriendelijke groet,

Anoniem

Beantwoorden

Beste anoniem,

Wanneer u samen ingeschreven staat binnen Wooniezie telt het gezamenlijke inkomen voor woningtoewijzingen. Op het moment dat u samen boven € 34.229 (vanaf jan 2013) verdient moeten de corporaties zich houden aan de wettelijke regels en moet de woning een huurprijs hebben van minimaal € 681,02.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Wooniezie

Beantwoorden

Het was vandaag weer één grote ellende om 7uur. de site was weer voor de zoveelste keer onbereikbaar.. tot 19:17 maar toen waren er natuurlijk al 56 reacties. Top! waar huisvesten jullie wooniezie? kom ik gezellig bij “jullie” wonen met mijn vrouw en kinderen, want je kunt zoals mij en vele anderen wel elke keer klaar zitten vanaf 18.45, maar daar zul je om 19:00uur toch niks aan hebben.

Beantwoorden

Beste Nicky,

Het probleem is inmiddels bekend bij Wooniezie. We vinden het erg vervelend dat u en ook andere woningzoekenden hier last van ondervinden. We gaan er dan ook alles aan doen om dit zo snel mogelijk op te lossen.

Halfweg 2012 heeft dit probleem ook gespeeld en zijn er door onze automatiseerder aanpassingen aan de website gedaan om dit op te lossen. Nadat we de laatste weken weer signalen ontvingen over problemen bij het reageren om 19.00 uur, hebben wij op de homepage van onze website een poll geplaatst om te monitoren of het probleem van reageren om 19.00 uur inderdaad weer terug is. Deze poll heeft inmiddels ook uitgewezen dat dit het geval is. Onze automatiseerder is nu daarom opnieuw bezig om het probleem definitief op te lossen. Zodra wij meer weten over de voortgang hiervan zullen wij dit ook op dit forum kenbaar maken.

We hopen jullie op korte termijn te kunnen berichten.

Wooniezie

Beantwoorden

HULPROEP VOOR SAMANTHA in Helmond

Ik zou graag even jullie aandacht willen vragen voor een belangrijke zaak.
Het gaat over mijn vriendin Samantha.
Zij word per 1 April buiten haar schuld om, uit haar huurhuis gezet.
Dus met andere woorden, gewoon op straat.

Gemeente Helmond leeft wel met haar mee, maar stuurt haar van het kastje naar de muur. Instanties kunnen haar niet helpen omdat ze een vrouw is die te goed van verstand is (!!)
Omdat ze alles op een rijtje heeft (nu nog), haar zaakjes goed kan regelen, word ze nergens geholpen. Moet je dan eerst de goot in om geholpen te worden, lijkt mij de omgekeerde wereld.

Er is tot nu toe voor haar geen woonruimte beschikbaar, want WOONIEZIE in HELMOND ( waar ze al 3 jaar is ingeschreven ) laat het totaal afweten. Wat betekend dat ze met 2 kinderen, een hond en zijzelf over 3 weken op straat komt te staan.

Ikzelf heb alle DJ’s, TV zenders, wethouders, burgemeester en kranten aangeschreven.
En ik ga nog verder, al moet ik tot aan de minister gaan. Elke week zal ik schrijven, net zolang tot er iemand reageert en actie onderneemt. Wil je helpen, stuur dit naar zoveel mensen toe, zeker in de buurt van HELMOND, dat we een ketting reactie ontketenen.
Zodat iedereen weet dat dit niet mag en kan en dat ze het lezen.

Vandaar dat ikzelf in de pen ben gekropen en deze HULPROEP hier neer zet. Het word tijd dat zij en haar kinderen geholpen gaan worden.

Rolando Kinderartiest

Beantwoorden

Ik hoop door mijn actie dat er eindelijk actie word ondernomen. Ik heb tot nu toe 250 mails verstuurd, tot aan de ministers toe. Radar, de wereld draait door, natasja froger, noem het maar op. AD, Telegraaf alle TV zenders, lokale en NL radio stations. Alle kranten zijn aangeschreven. OOk alle wethouders, gemeente en burgemaaster heb ik aangeschreven. Ik blijf dit net zo alng doen tot er iets gebeurt. Het is gek voor woorden dat dit allemaal in ons land kan gebeuren.

Beantwoorden

Er worden dagelijks mensen in Nederland uit hun (huur)huis gegooid wegens betalingsachterstand(en). En of die betalingsachterstand nou wel of geen eigen schuld is, daar heeft niemand van de schuldeisers een boodschap aan helaas. En alle tv zenders, media, en hulpinstanties krijgen ook dagelijks dit soort mailtjes en telefoontjes, die kiezen alleen de alleralleraller schrijnendste eruit voor eventuele media aandacht, dus daar ga je weinig mee opschieten. Je kunt je tijd beter besteden door ze te helpen met het vinden van een oplossing en (tijdelijk) onderdak.

Beantwoorden

Zij heeft totaal geen huurachterstand, maar door het overlijden van de eigenaar, willen de erven het huis per definitie verkopen. Zij huurde dit huis doordat zij hiervoor ook al dezelfde situatie kreeg. Door haar eigen standvastigheid en vindingrijkheid had ze deze eigenaar zover gevonden dat die haar het huis wilde verhuren. Dus dit heeft niets met schuldeisers te maken, laten we daar even duidelijk over zijn.
Maar doordat ze zelf alles onderneemt, en alles perfect heeft, word ze niet geholpen.

En mijn tijd die ik hier aan besteed, help ik haar juist, aangezien niemand HAAR wilt helpen. Ik ben er zelf bij geweest hoe iedereen haar van het kastje naar de muur stuurde. En de media is voor mij bekend terrein, dus dat komt wel goed. De eerste kranten zijn er al mee bezig, en de SP heeft ook al gebeld naar de situatie. En omdat deze situatie zo uitzonderlijk is, waren ze zeer gedesinteresseerd.

Dus zoals je ziet, werkt het wel, het kost tijd, maar heb dat er graag voor over.

Beantwoorden

Bedoelde natuurlijk dat de SP geïnteresseerd was. Spellingscontrole wil nog wel eens wat anders neer zetten blijkt.

Beantwoorden

http://www.interveste.nl

Ook woningen in Helmond

Beantwoorden

“Zij heeft totaal geen huurachterstand, maar door het overlijden van de eigenaar, willen de erven het huis per definitie verkopen.”

Treurig, maar dan had het huurcontract wellicht beter gemoeten.

Beantwoorden

@De Textielbaron op vrijdag 1 maart 2013 om 14:28:

Het gaat ook niet over het huurcontract, het gaat in mijn verhaal er over dat je in de steek word gelaten door instanties, die er wel voor jou zouden moeten zijn.
Over dat instanties niet van elkaar weten wat er speelt, niet weten wie wat doet. Waardoor je dus alleen maar in cirkeltjes blijft lopen.
Ze werken je tegen, en niet met je mee, en dat is absurd. Ik hoop juist te bewerkstelligen, dat hier meer mensen mee geholpen zijn in de toekomst..

Beantwoorden

@Specht op vrijdag 1 maart 2013 om 13:30:

Nounou wat een meelevendheid. Het zal jou maar overkomen….
Op deze complimentendag gaat mijn compliment naar Roland. Ik hoop dat je slaagt!
Ik dacht altijd dat je als huurder huurbescherming had, ook al verandert het pand van eigenaar.

Beantwoorden

@Lieke op vrijdag 1 maart 2013 om 16:24:

Helaas is dat in dit geval anders Lieke. Het lijkt altijd dat er een hoop geregeld is, maar als je het werkelijk mee maakt, is er ineens niemand meer thuis.
En bedankt voor het compliment, maar voor mij is het alleen maar proberen mijn machteloosheid door middel van deze mail actie, te kunnen uiten.
Als ze niet zo willen luisteren, dan maar op een andere manier. En het werkt in ieder geval. Blijf nog steeds mails van mensen binnen krijgen en ook een aantal andere partijen hebben al commentaar geleverd. Dus het werkt wel.

Beantwoorden

Ronald, goed van je dat je de moeilijke procedures bij de verschillende instanties aan de kaak stelt. In deze situatie zijn een aantal zaken wel van belang. Enkel als de woning word verhuurd met een vergunning in het kader van de Leegstandswet, kan de verhuurder de huur beëindigen als de woning is verkocht. Bij reguliere verhuur geldt: Verkoop breekt geen huur. De huurders in dit land zijn ongelooflijk goed beschermd en uitzettingen omdat de eigenaar wil verkopen is echt niet zomaar mogelijk. Zelfs als er sprake is van een tijdelijke huurovereenkomst is uitzetting aan het einde van de termijn lastig om te regelen voor de verhuurder. Tenzij de rechter heeft bepaald dat uitzetting mag, is het gerechtvaardigd. Zo niet, dan heeft Samantha een goede kans dat ze gewoon kan blijven wonen. Win goed juridisch advies in, is mijn advies. Groet, Alex Ruwers

Beantwoorden

Dag Alex, het is geen reguliere verhuur, en met verkoop moest zij eruit. Is ook vastgelegd in de overeenkomst. Dit was ook een tijdelijke oplossing, omdat ze toen ook al geen woning kon krijgen. En op deze manier had ze in ieder geval een dak boven haar hoofd. Dus de situatie die ik hier neergezet heb, heeft ze verleden jaar al een keer meegemaakt. En dat maakt het zuur.
En omdat nu voor de tweede keer de instanties het laten afweten, en er geen koopwoning eigenaren reageerde op haar tweede noodoproep ( je weet nooit of het nog een keer lukt ), zit ze nu in deze situatie.

Beantwoorden

Dit kan alleen als er een bepalingen in de huurovereenkomst is opgenomen, wasrin staat dat ee huur eindigt als de verhuurder de woning voor eigen gebruik nodig heeft en dit aannemelijk kan maken. Zonder een dergelijk artikel kan de particuliere verhuurder je niet, zonder gerechtelijke tussenkomst, buiten zetten. Zeker als je je als goed huurder hebt gedragen. Mocht het toch blijken dat ze ondanks de huurdersbescherming toch de huur binnen de regels is beëindigd, kan ze kijken naar woningen die tijdelijk verhuurd worden. Dan heeft ze minimaal 6 maanden om iets nieuws te zoeken. Ik krijg binnenkort een woning in tijdelijke verhuur voor 1050 euro per maand ex gwl. Wat is haar budget? Anders bel je me even op 06-51442616. Dan kan ik kijken wat ik voor haar kan betekenen.

Beantwoorden

Bij particuliere verhuur worden vrijwel alle huurcontracten voor 1 jaar afgesloten en stilzwijgend verlengd, ik denk niet dat je daar veel rechten aan kunt ontlenen.
De wooncorporaties zijn niet meer zo gevoellig voor schijnende gevallen
omdat er daar tegenwoordig veel van zijn met de krappe huurmarkt.
Helmond kent niet eens een urgentie regeling meer.(Volksbelang weet ik niet)
Maar ze heeft in iedergeval drie jaar wachttijd opgebouwd en zal op korte termijn toch voor een appartement oid in aanmerking moeten komen.
Een collega van mij zit in een scheiding en heeft zich pas enkele weken terug ingeschreven, hij heeft de komende jaren dus helemaal geen zicht op een sociale huurwoning.

Beantwoorden

@Alex op vrijdag 1 maart 2013 om 19:12:

Dag Alex, bedankt voor de feedback. Het duurt even voordat ik kan antwoorden, aangezien ik in de weekenden optredens heb. Je gaf al in je vorige reactie aan over juridische advies inwinnen, maar ze heeft er al een advocaat naar laten kijken. Dus ook dat hebben we gedaan. Er zit meer aan vast, maar dat wil ik niet allemaal hier neer zetten. Het heeft, zoals een aantal steeds denken, niks met huurschuld etc te maken, ze moet er gewoon uit vanwege verkoop van deze huurwoning die zij tijdelijk huurde. Ze neemt na het weekend nog wel even contact met je op.

Beantwoorden

Even een update over de situatie van de actie voor Samantha. De 275 mails die ik tot nu toe verstuurd heb, gaan effect geven. Ben met verschillende media in overleg, en we gaan kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Facebook gaat ook als een raket, en iedereen komt met reacties, tips en stuurt het weer door naar andere. Twitter en hyves zijn ook de goede media, Op deze manier word het dus een sneeuwbal effect, wat ook de bedoeling is. Ik hoop ook dat niet alleen Samantha hier nut van gaat hebben, maar ook andere, die in de toekomst hier tegenaan lopen. Want het blijkt maar weer dat de burocratie in Nederland een drama is. Maar dat wisten we eigenlijk al.

Beantwoorden

Mondelinge vragen van de SP over urgente woningzoekenden
Naar aanleiding van het bovenstaande verhaal op de weblog zal de SP morgen om 19.00 uur, voorafgaande aan de gemeenteraadsvergadering (tijdens het vragenuurtje) mondelinge vragen stellen aan het college.
Hieronder het betoog en vragen van de SP Helmond:

HULPROEP VOOR SAMANTHA, kopt het groot op de weblog van Helmond. Zij is al jaren op zoek naar een betaalbare huurwoning, maar slaagt hier niet in. In april komt zij, met twee kinderen, op straat te staan. Hulp krijgt ze niet, omdat ze zelf alles goed geregeld heeft. Ze krijgt te horen dat ze niet tot de doelgroep hoort. Instanties lijken pas iets te kunnen doen als ze al op straat staat, of aan een verslaving begint. Aldus een betrokken vriend en enkele reacties.
Samantha staat niet op zichzelf. De SP krijgt regelmatig van mensen te horen dat de nood voor een woning hoog is, maar dat ze nergens terecht kunnen. Particuliere oplossingen zijn vaak te duur en het woonverdeelsysteem van de corporaties, Wooniezie, is hier simpelweg niet op ingericht. Ja, je kunt terecht in het ‘direct te huur’ model. Maar die site wordt al snel overvraagd, waardoor de server vastloopt en mensen het aanbod daar mislopen. Maar ook als je er wel doorheen komt, ben je een van de velen. Je komt in een lange wachtrij. Je moet wel heel veel geluk hebben om daar iets binnen te kunnen halen. Geluk zoeken deze mensen echter niet, zij zoeken een woonruimte en hulp.
Voor urgente gevallen is er dus eigenlijk geen hulp. Bij hen staat het water aan de lippen, en moet er met spoed een woning gevonden worden. Die mogelijkheid is er echter niet. Er wordt niet aan maatwerk gedaan, het computersysteem is het enige waar deze mensen terecht kunnen. Er kan pas iets gedaan worden als het eigenlijk al te laat is. Met alle gevolgen van dien.
Vandaar de volgende vragen aan de wethouder:
– Als dakloosheid dreigt is evident sprake van urgentie. Is de wethouder dat met ons eens?
– Betrokkene krijgt te horen dat ze niet tot de doelgroep hoort. Waarom laten de gemeente en corporaties mensen eerst dieper in de problemen zakken voor er hulp geboden kan worden?
– Hoeveel vergelijkbare situaties als die van Samantha zijn er in Helmond, ofwel: hoeveel urgente woningzoekenden hebben wij?
– Wat kan de gemeente, samen met corporaties en andere instanties, doen voor Samantha en vergelijkbare gevallen?
– Hoeveel woningen worden er in het ‘direct te huur’ model aangeboden? En deelt het college onze mening dat dit er, gezien de overbevraging, meer zouden moeten zijn?
– Deelt het college mijn mening dat maatwerk mogelijk moet zijn?
– Deelt het college mijn mening dat het systeem dus moet worden verbeterd, zodat urgente gevallen ook sneller geholpen kunnen worden?
– Is de wethouder bereid om in overleg met corporaties en hulpverlenende instanties de urgente status nieuw leven in te blazen? Zo nee, waarom niet?
– Klopt het dat mensen met een huurschuld überhaupt niet meer in aanmerking komen voor een woning? Zo ja, is het college met mij van mening dat ook hier elke menselijke maat ontbreekt, omdat de oorzaak per geval anders kan liggen?
– Is de wethouder bereid ook hierover in overleg te gaan met corporaties en hulpverlenende instanties, zodat ook hier beter naar de individuele gevallen gekeken kan worden?

Beantwoorden

Ik zie net dat jullie zelf het bericht van de SP geplaatst hebben. Ik ben hier zeer blij mee, omdat het niet alleen Samantha helpt, maar ook de mensen in de toekomst. Ik heb zelf deze situatie 10 jaar geleden meegemaakt, en nog is er in Nederland niks veranderd. Het is nu aan Wooniezie om positief te reageren, of negatief. Bij het laatste geval ga ik tot het uiterste. De volgende acties zijn alweer op touw gezet, vandaag alweer 100 mails de deur uit.

Beantwoorden

@ Roland,

Ik lees nu alles. maar snap niet alles.

Kan ze niet kopen? staat veel (goedkoop) leeg. Ze heeft alles voor elkaar dus lijkt me mogelijk.
En waarom moeten instanties bijspringen (Lees iedreens belastingsgeld) voor iemand die niet op tijd alles geregeld heeft? Dit is immers altijd te verwachten bij particuliere huur.
Heeft ze al contact opgenomen met de “nieuwe”eigenaren. Dat huis zal ook wel lang leegstaan als het nu de verkoop pas ingaat. misschien verlenging mogelijk?
maar vind wel dat je goed bezig bent hoor. Media/politiek erbij halen heeft altijd effect. Die houden mekaar (te) scherp in de gaten.
Jammer voor de vele gevallen die die wegen niet weten te bewandelen.

Beantwoorden

@Ruud op maandag 4 maart 2013 om 16:08:

Dag Ruud.
Even je vragen op een rijtje om het duidelijk te maken, want je bent iets voorbarig met denken.

Nee, ze kan niet kopen, daar zijn de middelen helaas niet voor.

Dat ze alles voor elkaar heeft, betekend dat ze niet aan de drugs, geen schulden heeft of wat dan ook. Je moet daar eerst aan raken volgens mij, wil je dus geholpen worden.

Ik vind het ook voorbarig dat je zegt dat iemand niet op tijd alles geregeld heeft. Ik zal het je nog even sterker vertellen. Deze dame heeft verleden jaar dit al een keer meegemaakt, ook buiten haar schuld.
Toen heeft ze dus de eigenaar van dit huis bereid gevonden om haar deze koopwoning ( die al jaren leeg stond ) te verhuren, door 100 brieven in allemaal koopwoningen te doen. Anders had ze toen ook al op straat gestaan.
Dus dat heeft ze zonder BELASTINGSGELD gedaan. Nu is ze al maanden ( LEES GOED ) al maanden hard bezig om iets anders te vinden. Maar loopt dus letterlijk tegen de muur.

Er is hier geen sprake van nieuwe eigenaren, hier is sprake van een overlijden van de huidige eigenaar. Vandaar dat de woning per 1 April verkocht word, dus niet verhuurd. !! Dus niemand had dit aan kunnen zien komen.

Sorry dat ik even zo fel reageer, maar iedereen denkt er het zijne van te weten. Maar deze dame heeft werkelijk alles tegen wat er maar tegen kan zitten. En zij doet er iedere keer weer alles aan om niemand tot last te zijn. Dus geen instanties, maar dopt haar eigen boontjes wel.

Alleen nu was de maat vol, en zag ze op een gegeven ogenblik door de gemeentelijke bomen het bos niet meer. En ben ik voor haar deze actie gestart. Omdat ZIJ HET VERDIEND. En hopelijk help ik vele andere in de toekomst. Er moet eens rust in dit gezin komen.

Beantwoorden

@Roland Mackaay op maandag 4 maart 2013 om 15:27:

Met de aandacht gaat het goed. Nu dus ook de Helmondse SP en daarna ook de krant en http://helmondmauwt.blogspot.nl/2013/03/dreigt-u-dakloos-te-raken-dan-kunt-u.html die errnee aan de slag zijn gegaan.
Samatha moet heel trots zijn op een kanjer als jij.

Beantwoorden

Dat ben ik ook zeker !! Hij is mijn steun en toeverlaat…

Beantwoorden

Tja er is veel mis bij de woningbouwverenigen. Bouwen veel dure appartementen en weinig betaalbare woningen. Zijn verplicht wanbetalers die uit huis gezet worden een nieuwe woning aan te bieden. en laten de wachtlijsten extreem oplopen.
Maar sorry. Heb toch het gevoel dat ik nog een deel van het verhaal mis.

@ Samantha veel succes hoop dat je op tijd iets leuks gevonden hebt.

Beantwoorden

@Ruud op maandag 4 maart 2013 om 19:29:

We kunnen niet alles hier neerzetten, dan zou ik het hele weblog in beslag gaan nemen. Dit is te ingewikkeld om dat te plaatsen, en dan snapt helemaal niemand er meer wat van. En het gaat mij erom dat er eindelijk iets gebeurt en dat de mensen die hier tegenaan lopen, zoals Samantha, geholpen gaan worden. En niet van het kastje naar de muur, totdat het echt te laat is.
Dat kost de gemeente meer geld, als dat ze gelijk zouden worden geholpen.

Beantwoorden

@Jan op maandag 4 maart 2013 om 18:20:

Dank je wel Jan voor het plaatsen, ik wilde op jullie blog al een bericht plaatsen, maar het lukte niet. Vandaar vanaf deze kant. Ben druk bezig met Radio en TV, en heb al een aantal contacten gelegd die meer wilde weten van deze situatie.

En ik bijt me gewoon vast in deze zaak, omdat het gewoon niet kan, zeker niet in het Nederland van nu. Wooniezie, gemeente en de burgemeester hebben nog niets van zich laten horen, en ik ga net zolang door, totdat er echt actie ondernomen word. Dus ik hou jullie op de hoogte.

Beantwoorden

@Ruud op maandag 4 maart 2013 om 19:29:

Hoi Ruud,
Wat denk je dan dat je mist aan het verhaal ?

Beantwoorden

Wooniezie heeft de hulpvraag ontvangen. Één van de aangesloten corporaties zal mevrouw uitnodigen voor een gesprek om de volledige situatie in beeld te krijgen.

Beantwoorden

Dank jullie wel voor de reactie. Wij zien graag dat dit gesprek zo snel mogelijk plaats gaat vinden, gezien de geringe tijd dat zij nog heeft. Ik mail jullie nog persoonlijk vandaag.

Beantwoorden

Woningprobleem in Helmond neemt rare vormen aan

Huren in Helmond klinkt simpeler dan het daad werkelijk is. Neem als voorbeeld de Helmondse Samantha, alles voor elkaar maar zij moet haar huurhuisje verlaten omdat de nieuwe eigenaren de woning willen verkopen. Zij is al maandenlang opzoek naar een andere woning maar het huidige systeem wil haar niet echt meehelpen.

Particulier huren is boven haar budget en de woningcorporaties worden overspoeld met aanvragen dus als er iets vrij komt binnen haar budget is het in eerste instantie al veel geluk hebben dat je online jezelf kunt aanmelden voor een woning, omdat de site vaak overbelast is op deze momenten en als dat dan al lukt is het nog geluk hebben dat je door de corporaties uitgekozen wordt voor het huisje waar je oog op is gevallen.

“Het TV programma Man bijt Hond steekt tijd in deze schrijnende zaak”

Lees meer op hun nieuwspagina zelf :

http://helmond.nieuws.nl/113122/woningprobleem_in_helmond_neemt_rare_vormen_aan

Beantwoorden

@ Roland

U kunt uw mail zenden aan: [email protected].

Beantwoorden

@Wooniezie op dinsdag 5 maart 2013 om 10:42:

Erg prettig om via het weblog te horen te krijgen dat er contact met me wordt opgenomen, zegt alweer genoeg over de werkwijze

Beantwoorden

Ik heb een brief naar jullie : [email protected] gestuurd met een voorstel.
Ik hoop dat jullie hier in mee willen gaan zodat we op deze manier samen tot een oplossing kunnen komen voor Samantha en dat de kinderen eindelijk een rustig gezinsleven krijgen.

Beantwoorden

Weinig Samantha-nieuws, wel een nieuw woonverdeelsysteem
Vanavond beantwoordde wethouder Frans Stienen de bovenstaande vragen van SP-fractievoorzitter Erik de Vries.
Zoals te verwachten wilde de wethouder niet ingaan op de individuele situatie van Samantha. Behalve dat hij het vervelend voor haar vond, dat zij door Wooniezie uitgenodigd zou worden en dat zij niet tot 1 van de 8 specifieke doelgroepen (zoals ex-gedetineerden en asielzoekers) behoort.
Opmerkelijker was vanavond de aankondiging van de wethouder dat de 8 regionale stedelijke gemeente (waaronder Helmond, Eindhoven, Veldhoven, Nuenen en Best) gesprekken voeren over 1 gezamenlijk woonverdeelsysteem. Zodoende zouden woningzoekenden voor bijvoorbeeld zowel Helmond als Eindhoven veel klantvriendelijker geholpen kunnen worden omdat ze overal op dezelfde wijze geholpen en beoordeeld worden. De betreffende 8 wethouders van die gemeenten zijn al druk in overleg met elkaar én met de woningbouwcorperaties. Wethouder Stienen verwacht voor de zomervakantie met meer informatie te komen.
Het huidige Eindhovense systeem heeft zijn voorkeur. Het nieuwe regionale systeem moet een urgentieregeling met objectieve criteria krijgen. Maar maatwerk voor uitzonderlijke gevallen moet altijd mogelijk zijn, vindt Stienen.
Op de vraag van SP-fractievoorzitter Erik de Vries hoe het nu zal gaan tot het nieuwe systeem er is, kwam er nog geen concreet antwoord. De later tijdens de raadsvergadering ingediende motie van de SP en PvdA die het college van B&W opriep om met de woningbouwcorporaties te gaan praten over het urgentiesysteem bij noodgevallen werd door B&W overgenomen.
Verder liet de wethouder weten dat er soms mensen urgentie krijgen als die via de wethouders of burgemeester binnenkomen. Dat gaat wethouder Frans Stienen vanaf nu coördineren. Op de vraag van Angelique Raaijmakers-van de Pol van het CDA of ook bij raadsleden binnenkomende serieuze verzoeken naar hem doorgesluisd konden worden, kreeg zij een bevestigend antwoord.
De wethouder opende zijn betoog om 19.01 uur met de mededeling dat hij blij was dat Wooniezie en de problemen nu via de SP aan de orde kwam. PvdA-fractievoorzitter Jos Boetzkes liet de wethouder weten dat de PvdA dit in het verleden al vaker tervergeefs aan de orde stelde.
Om 19.23 uur was de beantwoording teneinde.

Beantwoorden

Hmmm, gaat er eindelijk toch iets gebeuren voor mensen die straks werkelijk urgentie nodig hebben. We hebben tot nu toe dus al iets bereikt. Het is ook duidelijk dat de Burgemeester of Wethouders urgentie kan verlenen aan mensen die dit hard nodig hebben, moeten ze natuurlijk wel antwoorden op mails die je stuurt.
Maar heb gehoord dat de Burgemeester deze week veel buiten de deur was, dus neem aan dat ze alsnog gaat reageren.

Ik wil toch wel even alvast iedereen bedanken die naar aanleiding van mijn mails gereageerd hebben. Diegene die mij persoonlijk hebben benaderd, weten dit inmiddels, daar zij van mij antwoord gekregen hebben.
Maar ik vind het super dat de raadsleden, Burgerleden, de PVDA ( Jos Boetzkes, de SP ( Eric de Vries ) en Groen Links, kranten zoals Eindhovens Dagblad ( interview volgt deze dagen ) het Helmonds nieuws en het Weblog van Helmond achter Samantha en al de andere Helmondse burgers zijn gaan staan die , als de nood aan de man is, hulp moeten en gaan krijgen.

We gaan kijken wat er nog meer gaat gebeuren deze dagen, want we zijn er nog niet natuurlijk.Het is een begin, en dat na 5 dagen, super. !!

Beantwoorden

Je kan er niet meer omheen, vanmorgen met grote koppen in het Eindhoven Dagblad : Nieuw systeem bij Woningnood en Reageren op Wooniezie frustrerende zaak. Twee pagina’s met een heel mooi artikel over Samantha haar zaak en natuurlijk over Wooniezie. Zij staan letterlijk groot uitgebeeld in deze krant, en niet positief zullen we maar zeggen.
Ik hoop dat het AD en de Telegraaf dit over gaan nemen, zodat het nu een landelijke actie gaat worden. Want de urgentie verklaring moet overal terug komen voor mensen in nood.

Voorlopig heb ik van goed ingelichte bronnen vernomen dat mijn actie tot resultaat heeft geleid, dat de urgentie verklaring waarschijnlijk terug gaat komen in Helmond.Dat gaat natuurlijk nog wel een paar maanden duren waarschijnlijk, maar dat geeft niet.
Dit is wat ik wilde bewerkstelligen voor andere die het zelfde gaan meemaken als Samantha. Ik had hier eerder in het blog mensen die sceptisch waren over mijn actie, naar de media toe.
Maar zoals je ziet, vastbijten en niet meer los laten. En het resultaat is meer dat als ik ooit verwacht had. En ik ga gewoon door, reken maar. Net zolang tot dit een zaak voor de tweede kamer gaat worden, dat zou voor mij nu de kers op de taart zijn.

Ik hou wel van een feestje als dat straks zou lukken. Ik hou jullie weer op de hoogte, deze zaak gaat steeds meer een langere staart krijgen.

Beantwoorden

WOONIEZIE OFTEWEL WOONPARTNERS LATEN ONDANKS ALLES
SAMANTHA EN BLIJKBAAR ANDERE IN HELMOND GEWOON STIKKEN !!!!!

Na het gesprek wat Samantha heeft gehad met Wooniezie oftewel Woonpartners laten ze haar gewoon stikken.
Ik heb vernomen dat wooniezie, oftewel woonpartners niets voor haar kunnen betekenen aangezien ze niet van het systeem af willen wijken. Ik begrijp dat diegene die daar werkt,
die het gesprek met haar heeft gevoerd, waarschijnlijk hier niks aan kan doen, aangezien het van hogerhand komt.
Directeur GER DE WILDE de drijvende kracht achter woonpartners, is niet van plan toe te geven neem ik aan. Hij wil geen negatieve media over wooniezie, dan snapt hij toch niet helemaal waar die mee bezig is.
Ik had gehoopt dat WOONIEZIE het positief zou benaderen, aangezien heel veel mensen in d shit zitten door op straat te komen te staan.
Volgens mij wil de Burgemeester ook niet dat er meer Daklozen in Helmond terecht komen, ga zo door met dit systeem en jullie worden trendsetter in Helmond.

Ik zal nu ook niet meer rusten voordat zij een woning binnen korte tijd heeft. En ik heb ruim de tijd en de middelen daarvoor om iedereen te benaderen, aangezien ik de weg nu weet.
Dit word vervolgt en ik hou jullie zeker op de hoogte.

Beantwoorden

“Bedankt” Wooniezie voor het “nuttige” gesprek. Ik had zelf mijn zaakjes al beter uitgepluist als jullie. Fijn dat jullie me nog een trap nageven en me gewoon als Helmondse burger in de stront laten zakken ! Heerlijke simpele denkwijze hebben jullie. En o wat is het jammer dat jullie het systeem van Helmond beheren en dat we allemaal afhankelijk zijn van jullie manier van woonverdeling. Nogmaals, super Wooniezie ! 1 April aanstaande sta ik met mijn kinderen bij jullie dure kantoorgebouw, jullie hebben daar vast een kamer voor ons vrij….

Beantwoorden

Reactie van een vriendin via Facebook: Ze kunnen makkelijk van het systeem afwijken. Wij zijn zo al jaren bezig voor (maar) een garagebox. Ook via wooniezie. Staan we eindelijk op nummer 1 krijgen we gewoon niks te horen. Toen ik ervoor ging bellen hadden ze hem gewoon aan iemand anders gegeven, Want ” die wilde hem zo graag”!! Duhhhh.

Beantwoorden

Reactie van een vriendin via Facebook: ja ik ken helemaal ik stond 3 jaar geleden ook op straat kreeg jetzelfde te horen of ze zeiden kun je nietnaar familie of vrinden

Beantwoorden

Reactie van een vriendin op Facebook: belachelijk!!!!!! onbegrijpelijk

Beantwoorden

Het gonst nu van de activiteiten en zoals jullie begrijpen vind iedereen dit te gek voor woorden. Op het ogenblik ben ik nog steeds bezig en de eerste 200 mails zijn alweer de deur uit. Alleen spaar ik nu niemand meer. Ik heb me nog netjes opgesteld omdat ik dacht dat WOONIEZIE met een oplossing zou komen.

Mijn woede is niet weg, word alleen maar sterker naar hun toe. Ik roep HELMONDSE burgers op om ook hier hun grief tegen het systeem van WOONIEZIE neer te zetten. De politiek kijkt hier namelijk mee en laten we ons samen sterk maken.

Ik ben toch niet de enigste burger die hier tegen aan loopt. Diegene die het al meegemaakt hebben, zet je verhaal hier alsjeblieft neer. Alleen op die manier kunnen we WOONIEZIE gaan dwingen. Het zal toch niet zo zijn dat zij de MACHT houden voor jullie Helmondse burgers.Kom dus in actie en help al die andere burgers, zoals Samantha nu, die hier tegen aan lopen.

Ik hoop op veel reacties en bedankt alvast HELMOND.

Beantwoorden

Ik had de uitkomst min of meer wel verwacht.
Als Samantha een woning had gekregen dan hadden zich er morgen waarschijnlijk enkele tientallen gemeld om ook een woning op te eisen.
Met het verdeelsysteem van Wooniezie is eigenlijk niets mis
het probleem is, dat er te weinig betaalbare huurwoningen zijn.
De corperaties hebben de laatste jaren veel huurwoningen verkocht
en complete wijken zijn gesloopt en vervangen door dure huurwoningen
en koophuizen (zie Vossenberg) het probleem dient dus daar aangepakt te moeten worden.

Je schreef eerder dat ze al drie jaar staat ingeschreven.
Hoe staat het daar met haar positie ?
Ik zelf ben twee en een half jaar geleden verhuisd
en heb me dezelfde dag weer ingeschreven, als ik nu af en toe peil
sta voor een appartement op ca. de 15de plaats en voor een eengezinswoning met twee slaapkamers op ong. 25/35
Met drie jaar moet ze dus dichterbij komen.

Als ze echt dakloos dreigt te worden kan ze zich het beste tot SMO
wenden, die kunnen enigzins nog wat bereiken, maar volgens mij zijn ook daar weer wachtlijsten.

Beantwoorden

@Erik op woensdag 6 maart 2013 om 21:05:

SMO heb ik al meerdere malen benaderd. Ze kunnen niks doen omdat ik niet in hun doelgroep pas. Met andere woorden: was ik verslaafd, psychisch niet in orde of geen financiele controle of iets dergelijks, dan wordt je geholpen aan een woning in verband met woonbegeleiding. Maar omdat ik een verstandig persoon ben die haar zaakjes zelf kan regelen, helpen ze me niet. Behalve idd aan een kamer voor mij alleen en dan moest ik de kinderen maar ergens anders onderbrengen.
Urgentie en echt urgentie zijn, in mijn ogen, 2 totaal verschillende dingen. Ik denk dat mijn kwestie wel urgent genoeg is voor echte urgentie ! Toen ik de vraag stelde bij Wooniezie wat ze meer urgent was als een vrouw die met 2 kinderen op straat komt te staan, gaf ze me geen antwoord. Dat zegt al genoeg. O o o wat leven ze allemaal toch mee ! Harteloze mensen lijken het mij die werken bij woningcooperaties als deze drie om mensen zo de deur te moeten wijzen. En dat in opdracht van 1 persoon die met zijn machtige toverstafje alles bepaald. Bah !

Beantwoorden

@Erik op woensdag 6 maart 2013 om 21:05:

Beste Eric, het systeem klopt niet, heel simpel. En al is er dan een tekort aan woningen, ik begrijp jouw standpunt daar wel in, dan nog moeten ze toch iets voor haar kunnen beteken. Daarom maken we ons nu sterk voor een urgentie verklaring terug te krijgen.
Het leuke van haar positie is dat ze steeds een andere heeft, dus je krijgt daar zelf totaal geen zicht op. Ik heb al verhalen gehoord dat er mensen een positie 1 hadden, die hadden recht op een garage. Alleen had WOONIEZIE deze weg gegeven aan iemand die hem heel graag wilde hebben. Dat is toch ook niet de bedoeling.
En SMO kan helemaal niets voor haar doen, wij hebben al contact met hun opgenomen..Ja, ze kunnen haar een kamer geven zonder de kinderen, dat is nou niet echt de oplossing, je verscheurt een gezin uit elkaar. Maar ik ga door, ook als ze op straat komt te staan.
Op het ogenblik dat ik dit schrijf het ik ( letterlijk ) alle kamer leden van de 1e en tweede kamer aangeschreven. Voor mezelf wil ik het gevoel hebben dat ik alles gedaan heb hierin.

Beantwoorden

HET IS FEEST FEEST FEEST, WE VIEREN FEEST.

Het is zover, 7 dagen lang actie voeren, en het is zover.!!!!
De oplossing is NIET gekomen door Wooniezie !!!, want die laten het overal afweten.

Maar door VOLKSBELANG, alle EER gaat naar hun toe, zij hebben een huis geregeld voor Samantha. Dus die heb ik nu ook persoonlijk al gebeld en bedankt.

Maar er zijn meer mensen die ik hier ga bedanken, want zonder hun steun had ik het niet allemaal kunnen doen. Natuurlijk krijgen jullie ook allemaal nog persoonlijk een mail van me.

Eerst hier het weblog van Helmond, waar ik alles op kon zetten.

Fractie voorzitter Jos Boetzkes van de PVDA van Helmond, die gelijk de eerste dag al contact met Samantha zocht.
Fractie voorzitter Eric de Vries van de SP van Helmond, die zeer begaan was met dit probleem.
Burgerlid Harrie Schrijvens van de SP van Helmond, die zich achter de zaak zette.
Diny van Hagen van Helmond actief
Ruud Verhoeven van Groen/Links in Helmond

Het Helmonds nieuws met Jan van Bree, die een mooi stuk geschreven had en door dit stuk, meer mensen liet weten wat er speelt in helmond.
Het Eindhovens dagblad, met John Graat die twee mooie pagina’s aan dit probleem hebben geweid. Waar naar voren kwam dat er iets moet gebeuren aan het Wooncorporatie systeem.

Alle Raadsleden en burgerleden van Helmond bedank ik hierbij dat ze toch meegedacht hebben en in het vragenuurtje de zaak onder de aandacht hebben gebracht. Waardoor misschien in de toekomst de Urgentie Verklaring weer terug kan komen.

En iedereen die meegeleefd heeft en meegedacht heeft om een oplossing te vinden voor Samantha en de andere die in de toekomst tegen dit probleem aanlopen.
Wooniezie heeft geluk dat er instanties bestaan zoals VOLKSBELANG, die wel hart voor mensen heeft. Maar die helaas gebonden zijn aan de machtspositie van Wooniezie.

Laten we hopen dat deze actie in de toekomst nog een staartje krijgt en dat er een beter systeem komt in Nederland, zoals de Urgentie Verklaring die we altijd hebben gehad.

Dank jullie wel allemaal !!!!

Groetjes Roland

Beantwoorden

Ik wist dat het zou lukken.Gelukkig is Volksbelang niet bij Wooniezie aangesloten,waardoor er voor Samantha een oplossing is gevonden.

Beantwoorden

@Roland op donderdag 7 maart 2013 om 13:03:

Laten wij Samantha en jou hier als eerste feliciteren met het behaalde resultaat. Wij weten dat jullie er heel erg veel tijd aan hebben besteed, maar het resultaat van die inspanningen is er dan ook naar!

Beantwoorden

We worden op dit moment overstelpt met felicitaties, zowel van facebook, twitter, politiek en andere mensen die mee leefde en mee dachten.
De telefoon staat roodgloeiend, dus blijkt maar weer dat iedereen dit op de voet heeft gevolgd. Ik hoop dat dit nog heel veel gevolgen gaat krijgen voor het huidige systeem en dat er in de toekomst voor mensen die dakloos gaan raken, wel hulp komt.

Beantwoorden

Roland! Petje af voor al jouw inzet voor Samantha en andere burgers die door het systeem in de problemen dreigen te komen. Echt super geweldig! Dikke complimenten dus!

Samantha! Van Harte gefeliciteerd! Dat je straks in je nieuwe huisje maar veel geluk en rust mag vinden met je kids en hond! Het is je gegund!

En laten we hopen dat de Helmondse politiek hier echt iets aan gaat doen, ik vertrouw erop dat, in ieder geval de SP, hier werk van maakt. En dat dit urgentie probleem en het hele systeem van woningcoöperaties maar eens flink onder de loep genomen word.

een kleine ps: ik sta niet ingeschreven maar heb wel eens wooniezie.nl bezocht, maar ik vind het gewoon een *ahum* ruk-site… Ik ga er verder ook niet meer op in, omdat ik dus ook niet woningzoekend ben, in ieder geval niet meer in Helmond! De meeste ergenissen staan hierboven al beschreven.

Beantwoorden

Proficiat Roland en Samantha!
Voor Samantha en haar gezin: veel woonplezier toegewenst en dat je er maar net zo lang kan blijven wonen als je zelf wilt!
Voor Roland: je bent een top-actievoerder! Hopelijk komt er snel een beter systeem waaraan ALLE wooncorporaties meedoen.

Beantwoorden
Mirjam van der Pijl

Jullie maken me wel verlegen hoor, ik heb het gewoon gedaan, zo simpel is dat. En het blijkt gelukkig toch maar, dat als je ergens voor gaat, dat het vruchten afwerpt. Maar je moet er wel wat voor doen, dat is zeker. In de afgelopen 7 dagen ( niet in het weekend ) heb ik rond de 1000 mails verstuurd.
Nu mag ik mails versturen die veel leuker zijn, en de berichten vliegen Samantha en mij nog steeds om de oren, helemaal super.
Helmond, bedankt nogmaals voor jullie meeleven in deze zaak.

Beantwoorden

Proficiat , Volksbelang werk inderdaad niet met Wooniezie
en voorheen Huren in Helmond, ze hanteren nog de oude stijl.
Daar werkt het nog om met je beste colbert en stropdas binnen te lopen 😉

Beantwoorden

De naam zegt het al, Volks belang, oftewel het belang voor het volk. Dat hebben ze wel bewezen. En Wooniezie, tja, ………….

Beantwoorden

Gefeliciteerd, ik had er zelf een hard hoofd in.
Veel urgente woningzoekenden zullen jullie voorbeeeld nu volgen. Dus politiek, schiet op en regel het.

Beantwoorden

Wij van Helmond Mauwt feliciteren Roland en Samantha met dit fantastische nieuws!

Omdat er een paar van ons in de uitkering zitten, kunnen ze vast wel komen helpen verhuizen.

Beantwoorden

Frank en Helmond Mauwt, dank jullie wel voor de felicitaties.En ik hoop inderdaad dat de politiek snel een oplossing vind en dat mijn actie het staartje krijgt wat het verdiend. De Urgentie aanvraag terug in Helmond, en misschien later in heel Nederland. Zou stoer zijn.
We krijgen nog steeds veel reacties binnen, erg lief allemaal.

Eindelijk een huisje waar ze zich kan settelen en het haar eigen kan maken. En niet op een schopstoel zitten, alleen dat is al fijn.
Hoop dat er voor andere ook snel een oplossing komt.En natuurlijk houden we jullie op de hoogte van de gang van zaken. Want ik blijf met deze zaak toch nog bezig, om te kijken of ik er zelf ook nog wat in kan blijven betekenen.

Beantwoorden

Alle woningbouwen moeten gewoon terug naar de kerntaak, sociale woningbouw. Volksbelang heeft begrepen hoe het hoort. Alle woningbouwverenigingen terug naar dit oude systeem en geen overkoepelend systeem.

Beantwoorden

Teveel macht is niet altijd goed, dat zie je maar. Dan kun je geen kant meer op. Volksbelang heeft maar erg weinig woningen in Helmond, maar wist als enige dat het urgentie systeem niet mocht weg vallen. Aleen het probleem is natuurlijk, als je niet veel woningen hebt,kun je zo weinig doen.
Maar ze hebben het wel gedaan, zegt wel weer iets van de mentaliteit. En de drie grote wooncorporaties lieten het afweten, terwijl ze zoveel woningen hebben. En tuurlijk moet je goed verdelen, en kan je ook op zo’n moment niet alle mensen helpen. Maar maak wel een verschil tussen een hele hoge nood.
Dus als ik het overal zo lees op forums en rondom de politiek in Helmond, komen we elke week wel ietsjes dichterbij het doel.

Beantwoorden

Wilde namens deze weg iedereen bedanken die mij gesteund, geholpen en gevolgd hebben. Ben erg blij met het dak boven mijn hoofd dat ik dankzij Volksbelang kreeg. Wooniezie heeft na mijn gesprek niks meer laten weten, terwijl er gezegd werd dat ze me nog zouden terugbellen voor die week vrijdags 13:00 uur. Volgens mij moet je aardig harteloos en gevoelloos zijn om daar te kunnen werken en mensen zo in de shit te laten zitten. Maar ach, als ze zelf hun dure huizen en kantoorpanden maar hebben, toch ? Dan hoeft je je niet druk te maken om andere mensen’ woonprobleem.
Gelukkig is er een beginnetje gemaakt voor mensen die na mij in een soortgelijke ongevraagde situatie terecht komen. Mocht ik nog iets kunnen betekenen, hoor ik het graag. Ik wil graag behulpzaam blijven in het oplossen van dit probleem.

Beantwoorden

“Volgens mij moet je aardig harteloos en gevoelloos zijn om daar te kunnen werken en mensen zo in de shit te laten zitten. Maar ach, als ze zelf hun dure huizen en kantoorpanden maar hebben, toch ? Dan hoeft je je niet druk te maken om andere mensen’ woonprobleem.”

Zo dacht ik er ook over!
Helaas zie je dat steeds vaker terug in de maatschappij 🙁 (tenminste, dat valt míj op)
Als ik het maar goed heb, dan kan de rest stikken…

Beantwoorden

RAAR

Vervelend voor me schoonouders maar raar van de woning bouw zei zijn gaan scheiden maar vader zoekt een huis natuurlijk..
WAT DUS NIET KLOPT WOONIEZIE IS DUS DAT IK VOOR DEZELFDE STRAAT INGESCHREVEN STAAT EN IK VIER JAAR WACHT EN HIJ BINNE EEM WEEK EEN HUIS HAD IN DEZELFDE STRAAT HOE KAN DIT ZO ZIE JE MAAR WEER DE WONINGCORPERATIE KLOPT VOOR GEEN METER…..

Beantwoorden

@Angelique,

Kunt u aangeven om welke woning het gaat? Dan kunnen wij nakijken hoe de verhuring tot stand is gekomen.

Beantwoorden

Wooniezie stelt uw mening op prijs
In Helmond wordt de komende periode de woonruimteverdeling geëvalueerd. We zijn daarmee ook erg benieuwd naar uw ervaringen met het gebruik van Wooniezie. Daarom heeft een deel van onze woningzoekenden een vragenlijst ontvangen. Heeft u een vragenlijst per post of mail ontvangen? Dan waarderen wij het enorm als u deze invult.

In september 2013 verwachten wij de evaluatie af te ronden. Uiteraard informeren wij u dan over de bevindingen.

Heeft u opmerkingen of suggesties voor Wooniezie. Laat het ons weten op de facebookpagina van Wooniezie.

Beantwoorden

@ Wooniezie

Ik heb de lijst niet ontvangen, maar zou er graag
aan meedoen.
Anders stuur ik wel even een mail via Wooniezie.

Beantwoorden

@ Erik

We hebben u als het goed is een vragenlijst nagezonden, heeft u deze inmiddels ontvangen?

Beantwoorden

@ Wooniezie

Ja, ik heb hem per mail gehad.
Ik heb hem reeds ingevuld.

Beantwoorden

Om 18,30 uur krijg je een mail waarin staat welke woningen er bij je passen.Zit je een half uur te wachten met de vinger op de toetsen om snel te reageren.Meteen dat het erop kwam druk ik op reageren en vervolgens ben je nummer 34.Ze kunnen mij niet wijs maken dat dit eerlijk gaat.Het computersysteem kan niet uit zichzelf gaan selecteren wie nummer 1 is.

Beantwoorden

@ Diana,

Dank voor je reactie. Rond 19.00 uur reageren er heel veel mensen tegelijk. Het computersysteem houdt op de seconde bij welke reacties er binnen komen. De selectie verloopt altijd eerlijk en transparant.

Beantwoorden

Sta al langer als 3 jaar ingeschreven zit particulier te wonen gezien inkomen moet ik boven 681 huren maar er komen geen woniingen vrij ja asterstraat 2 zie je dan en weverspoort maar die zijn weer uitbesteed aan makelaars die ook weer kosten berekenen. Antwoord van woonpartners is dat ze geen doelgroep hebben die boven 700 wil huren vandaar de uitbesteding..ja en ik tel dus niet mee. Weverspoort huurwoningen niks aanbodmodel maar toetsing door woningbouw als ze je geschikt vinden, creditcheck door makelaar inzake evt. Schulden en dan moet je ook nog als snelste ingeschreven hebben..je wordt zowel wel behoorlijk van kastje naar muur gestuurd transparant systeem dat wooniezie…vb. asterstraat 2 op wooniezie voor 824 ongeveer maar bij makelaar 888 ongeveer het is toch geen funda site. Huur nu voor 820 particulier maar woongenot ho maar….

Beantwoorden

@ Erwin
Wooniezie is de centrale plek waar woningen in de regio Helmond worden gepubliceerd. In dit geval worden de woningen via het direct te huur model aangeboden. Daarbij geldt ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. Soms kiest een corporatie ervoor de daadwerkelijke verhuur uit te besteden aan een makelaar. De makelaar vraagt hiervoor geen extra bemiddelingskosten. Deze kosten zijn dezelfde kosten als bij Woonpartners in uw voorbeeld. Bij de woning Asterstraat 2 waren de kosten onjuist op de Funda weergegeven.

Beantwoorden

Wat een vreselijke site is wooniezie zeg! Niks easy aan! Het is behoorlijk onoverzichtelijk, grote eengezinswoningen die aan mensen zonder kinderen worden gegeven.. hoe belachelijker moet het nog gaan worden?! Nou dat kan! Toen ik gister keek, stonden er 4 huizen met 3 meer slaapkamers.. 1 was belachelijk duur, 1 seniorenwoning, 1 in een wijk waar ik niet wil wonen en 1 bovenwoning.. Waar moet ik met mn kinderen dan nog op reageren? Dan heeft een vrouw die ik ken een huis wat voor mij ideaal is.. maar nee hoor, dat grote huis wordt gewoon aan stellen zonder kinderen aangeboden! :-/
Ik zit nu in een huis waar t bed van mn zoon nog maar net in z’n kamer van 2×2 past.. maar dan staat het wel strak tegen de muur en strak tegen de kachel aan.. vraag maar niet hoe dat bed ooit in elkaar gezet is! :-/

Beantwoorden

Beste Natasja,

Dank voor je reactie. We vinden het erg vervelend dat er binnen Wooniezie nog geen passend aanbod voor u is vrijgekomen. Helaas hebben wij en de corporaties hier geen invloed op, omdat we hierin afhankelijk zijn van de huuropzeggingen die bij de corporaties worden gedaan.

Daarnaast geeft u aan dat u het niet vind kunnen dat eengezinswoningen aan stellen zonder kinderen worden toegewezen. Binnen Wooniezie is het uitgangspunt keuzevrijheid. Wij kunnen niet voor een woningzoekende bepalen in welke woning hij/zij moet gaan wonen. We laten de klant hierin juist vrij. Het is naar onze mening niet aan ons om te bepalen wie wel en wie niet in een eengezinswoning mag wonen. Een jong stel dat naar zo’n woning verhuist wil misschien wel gezinsuitbreiding.

Dat maakt het niet minder vervelend dat u nog geen passende woning heeft gevonden. U geeft ook aan dat u Wooniezie onoverzichtelijk vindt. Mocht u meer informatie over Wooniezie willen ontvangen dan is het mogelijk in een gesprek meer uitleg te krijgen. U kunt hiervoor contact opnemen met een van de aangesloten corporaties.

Beantwoorden

@Wooniezie op maandag 26 augustus 2013 om 10:30:

Keurig hoe jullie altijd op iedereen antwoorden. Dat doet ook niet iederen. Mag ook wel eens gezegd worden.

Beantwoorden

Bedankt voor je antwoord wooniezie.. Ik heb geen uitleg over de site nodig.. het is gewoon heel onoverzichtelijk. Zo kwam ik er pas na maanden achter dat ik kon zien op welke positie ik op mijn reacties sta. Het is dat iemand me er op wees dat ik ben gaan zoeken! Ik kan me voorstellen dat veel mensen niks begrijpen van de site, vooral niet als mensen niet handig zijn met de computer.

Dat een stel hun gezin een groter huis neemt/krijgt omdat ze willen uitbreiden is ok, maar wat ik bedoel.. een huis met 4 slaapkamers is dan wel overdreven naar mijn mening!

Beantwoorden

Op zich een goed duidelijk systeem , maar hoe zit het met urgentie gevallen ?
Als je op zo snel mogelijk een nieuwe woonruimte nodig hebt ……….
Kan je dat ook aangeven bij de inschrijving , je persoonlijke redenen waarom je opzoek bent (noodgedwongen ) naar een andere woonruimte en word daar dan rekening mee gehouden ?

Beantwoorden

@Natasja,
Dank voor de mail. We doen ons best om de website zo overzichtelijk mogelijk te maken. Helaas is dat nog niet voldoende gelukt. Via nieuwsberichten, veelgestelde vragen, Facebook en nieuwsbrieven attenderen we mensen daarnaast op de mogelijkheden van het systeem. Daarnaast is het altijd mogelijk om samen met iemand van de corporaties alle mogelijkheden van het systeem te bekijken.

Beantwoorden

@Omi,
Wooniezie heeft geen urgentieregeling.
Uitgangspunt binnen Wooniezie zijn de modellen. Voor het aanbodmodel geldt de langste inschrijftijd. Wanneer u met spoed op zoek bent naar een woning en nog maar kort staat ingeschreven is dit model niet zo geschikt.

Naast het aanbodmodel is er de direct te huur module waarbij de woningzoekende die het eerste reageert, als eerste een aanbieding krijgt.
Ook van het lotingmodel kunt u gebruik maken waarbij niet gekeken wordt naar de langste inschrijftijd. Daarbij bepaalt het lot de kandidaat.

Deze twee modellen zijn speciaal bedoeld voor mensen die met spoed een andere woning nodig hebben. We hopen dat u, met deze modellen en het aanbodmodel een geschikte woning kunt vinden.

De reden van verhuizing kunt u aangeven bij u inschrijving. Met deze reden kunt u echter geen voorrang krijgen.

Beantwoorden

Weet u dat Wooniezie sinds enige tijd een Facebookpagina heeft? We houden u daar op de hoogte van ontwikkelingen en laatste nieuwtjes van Wooniezie. Ook kunt u hier uw meningen en tips kwijt.

Beantwoorden

Kunt u mijn helpen

Beantwoorden

@ Mevrouw Wetzer,

Graag ontvangen we van u wat meer informatie over uw vraag. Stuurt u ons even een berichtje naar [email protected]?

Beantwoorden

zoek een woning voor 2 personen

Beantwoorden

ik zoek 1 woning met een achter tuin en 4 slaap [email protected] op maandag 8 september 2014 om 15:47:

waar woont u nu dan als im vragen mag

Beantwoorden

Hallo,
Ik ben nu al 5 maanden aan het reageren op direct te huur woningen, omdat ik dringend op zoek ben en dagelijks 2 uur moet rijden van en naar mn werk.
Enkel daar zijn binnen 2 seconden al tallen reacties op, maar wat me het meest stoort is je 30 minuten moet wachten voordat de uitslag over je positie bekend is.
Waarom moet je hier 30 minuten op wachten? Hoor het systeem dit niet gelijk weer te geven?

Iemand is als eerst of iemand is het niet. Een systeem hoeft daar toch niet over na te denken?

Ik hoor het graag.

Mvg Sylvia

Beantwoorden

Beste Sylvia,

Helaas is dat wel het geval. Het systeem heeft verwerkingstijd nodig om alle reacties te sorteren. Het gaat vaak namelijk om tientallen reacties die bijna op hetzelfde moment binnen komen (de verschillen zijn vaak tienden per seconde). Het sorteren hiervan zorgt voor de verwerkingstijd van circa een half uur, we kunnen dit helaas niet voorkomen.

Mvg Team Wooniezie

Beantwoorden

Bij direct te huur is het wel heel jammer dat een gedeelte van helmond e.o meteen kan reageren, omdat men schijnbaar direct kunnen inloggen, maar voordat ik ben in gelogt en echt ik zit klaar, zijn er al zeker 35 a 40 voor mij, ik heb het eens na gevraagt bij de woningbouw en idd, het ligt er aan via waar je inlogt, dan klopt dat systeem nooit en kom ik nooit daarvoor in aanmerking, samen met mij dus vele anderen ook niet!!!!!!!!!!

Maak er fdan maar een loting van, dan is het tenminste nog eerlijk

Hoop dat wooniezie iets met deze info gaat doen, bvd Maya

Beantwoorden

Waarom moet ik ondanks dat ik mijn woonwensen kenbaar heb gemaakt bij mijn inschrijving: n.l. WMO woning, toch iedere keer als ik inlog om te kijken als er iets in de aanbieding is (nul treden/WMO woning) mijn woonwensen weer kenbaar maken. MIJN WOONWENSEN ZIJN NIET DOOR MIJ BEPAALD MAAR DOOR HET CIZ. Ik krijg er een punt hoofd van om mij iedere keer weer opnieuw “in te schrijven/mijn profiel aan te passen”.

Beantwoorden

Is het mogelijk om een andere woning toe gewezen te krijgen als je het niet naar je zin hebt in je geaccepteerde woning? Ik heb een appartement toegewezen gekregen, maar wil graag een huisje met een tuintje.

Beantwoorden

wat mij opvalt is dat in het loting model veel toewijzingen naar ‘positie’ 1 en 2 gaan, toeval? Of is het toch een ander systeem?

met vriendelijke groeten, Susan

Beantwoorden

Hoe kan dat dat ik weet zeker dat ik heb bv 4de gerageerd op de woning en naa paar dagen zie ik dat ik op 100ste positie ben.

Beantwoorden

Ik ben al meer dan 8 jaar op zoek naar een woning, Ik heb ook een klacht ingediend op 28 September 2017 bij wooniezie, na 48 uur zou ik een reactie terug krijgen, we zijn nu 5 oktober 2017, nog steeds geen reactie van wooniezie.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *