Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

2reacties

GGG, Fietsendieven

  GGG Helmond

Vannacht dacht 1 van ons het helemaal goed gedaan te hebben.
Wat is het geval. We hadden een feestje en hij was (in tegenstelling tot sommige andere drankrijders) netjes op de fiets gegaan. Zijn fiets had hij met maar liefst 2 hangsloten vastgelegd, je weet maar nooit. Maar in sommige straten in Helmond is dit nog niet goed genoeg, zo weet hij sinds een uurtje.

  en bekijk de schade.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
20reacties

Vraag 200 van Het WWWWW-spel

Het WWWWW-spel


Deze vraag werd ingezonden door Helga. Omdat haar inzending dus wordt gebruikt, werd zij beloond met 1 punt. Of zij nóg een punt voor haar fotovraag krijgt, ligt aan jullie.


Wat stond er op de vlag voordat wij die helemaal zwart maakten?
(het juiste antwoord kan op meerdere manieren worden verwoord)


Tussenstand:11 punten: Ad

08 punten: Helga

08 punten: Porcupine (a.k.a. Noud)

03 punten: fr@ boy slim

02 punten: Angie

01 punten: Ellen

01 punte n:natasjalex

GGG, Oversteken

  GGG Helmond

Vanochtend verscheen onze fotograaf met een opvallende weekendfoto. Daarop een recente verandering aan het rechter voetgangersverkeerslicht om van de Veestraatbrug over te steken naar de Steenweg. Inderdaad, onze fotograaf let écht op alles, maar hij was dan ook niet in het minst belangrijke deel van de stad.
Bij de gemeente konden we geen enkele verkeersdeskundige vinden die ons deze verandering kon uitleggen. Gelukkig weten wij dat menig bezoeker die hier komt, ook wel eens daar bij het kanaal komt. Hopelijk hebben jullie er een uitleg voor.

  voor dat voetgangersverkeerslicht.

20reacties

Naw en Vruuger I

Markt HelmondIn 1958, Vruuger dus, had de Markt een ander aangezicht dan Naw.
Op de foto van Vruuger staan onder andere het klooster van de zusters, bioscoop Centraal en het meubelhuis Van Gemert. Die zie je op de foto van Naw niet meer. Wat bij die van Vruuger ook opvalt, zijn de auto’s en fietsers.

3reacties

GGG, Warm weer

  GGG Helmond

Zo’n warm weer in het voorjaar, het is niet normaal meer. Bij ons op kantoor loopt er nu al eentje rond die de hele dag steen en been klaagt. Hij zegt absoluut niet tegen de warmte te kunnen en er zelfs ziek van te worden.
Op dit moment kunnen wij bij de weblog helemaal niemand missen. Daarom gaan we een paar keer per dag naar onze buren om hem wat op te frissen.

  en je krijgt het zelf ook meteen een stuk frisser.