43reacties

Kasteeltuinconcert in 2006

Logo KasteeltuinconcertenHet is weer juli. Tijd van schoolvakantie, Tour de France en natuurlijk de Kasteeltuinconcerten. 7 Weken lang vrijdagavond vanaf 20:30 uur muziek van uiteenlopende genres. Waar het evenement een paar jaar geleden, door de toenmalige wethouder van financiën, nog dreigde te worden opgeheven, is het nu een niet meer weg te denken evenement in Helmond.

De inrichting van het festivalterrein is enigszins aangepast ten opzichte van andere jaren. De bar, die toch ook belangrijk is, staat nu aan de zijkant van het terrein, met daarnaast de kassa waar je de bonnen kunt kopen. Aan de achterkant staan de eetkraampjes waarin o.a. de nieuwe, zeer smakelijke, Helmondburger wordt verkocht. Ook is er een flink stuk bebossing verwijderd, zodat er nog meer ruimte is op het terrein.

Banda LoboAfgelopen vrijdag was de start van de zesde editie met Banda Lobo, een band rond de Braziliaanse zanger/gitarist Zéu Lobo. De, in zeer groten getale aanwezige, bezoekers werden getrakteerd op een mix van populaire en traditionele Braziliaanse klanken, die uitnodigen om te dansen. Tijdens de drum en percussie solo’s ging het publiek, vooral aan het podium, uit het dak. Er werd dan ook volop gebruik gemaakt van de nieuwe, uitgelichte, dansvloer.
Kortom het was weer een zeer gezellige en gemoedelijke avond in de Kasteeltuin.

Voor u speelden:
Zéu Lobo (Bra) – zang/gitaar
Henk Koekkoek (NL) – saxofoon/fluit/achtergrond zang
Jeroen van Vliet (NL) – toetsen
Matthias Haffner (DU) – percussie/achtergrond zang
Michiel Westerhuis (NL) – drums/percussie
Gerard Brohm (NL) – bass/achtergrond zang

Aanstaande vrijdag staat de band Infinity op het podium in de Kasteeltuin.