Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.077 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
43reacties

Logo KasteeltuinconcertenHet is weer juli. Tijd van schoolvakantie, Tour de France en natuurlijk de Kasteeltuinconcerten. Zeven weken lang op vrijdagavond, vanaf 20:30 uur, muziek van uiteenlopende genres.  Waar het evenement een paar jaar geleden, door de toenmalige wethouder van financiën, nog dreigde te worden opgeheven, is het nu een niet meer weg te denken evenement in Helmond.

De inrichting van het festivalterrein is enigszins aangepast ten opzichte van andere jaren. De bar, die toch ook belangrijk is, staat nu aan de zijkant van het terrein, met daarnaast de kassa waar je de bonnen kunt kopen. Aan de achterkant staan nu de eetkraampjes, waarin o.a. de nieuwe, zeer smakelijke, Helmondburger, wordt verkocht. Ook is er een flink stuk bebossing verwijderd, zodat er nog meer ruimte is op het terrein.

Banda LoboAfgelopen vrijdag was de start van de zesde editie met Banda Lobo, een band rond de Braziliaanse zanger/gitarist Zéu Lobo. De, in zeer groten getale aanwezige, bezoekers werden getrakteerd op een mix van populaire en traditionele Braziliaanse klanken, die uitnodigen om te dansen. Tijdens de drum en percussie solo’s ging het publiek, vooral aan het podium, uit het dak. Er werd dan ook volop gebruik gemaakt van de nieuwe, uitgelichte, dansvloer.
Kortom het was weer een zeer gezellige en gemoedelijke avond in de Kasteeltuin.

Voor u speelden:
Zéu Lobo (Bra) – zang/gitaar
Henk Koekkoek (NL) – saxofoon/fluit/achtergrond zang
Jeroen van Vliet (NL) – toetsen
Matthias Haffner (DU) – percussie/achtergrond zang
Michiel Westerhuis (NL) – drums/percussie
Gerard Brohm (NL) – bass/achtergrond zang

Aanstaande vrijdag staat de band Infinity op het podium in de Kasteeltuin.

43 reacties:

Vandaag al meteen het eerste zichbare resultaat van onze nieuwe medewerkers: deze nieuwe muziekrubriek.

Beantwoorden

Ik vonde de opzet wel prima zo. Trouwens, nog even over die Helmond snack. De friture aan de Geyssendorferstraat verkoopt al jaaaaaaaaren een sncak met de naam Helmonder. Is ff platter, wat krokanter, 3x groter en met sateh saus niet te versmaden!

Beantwoorden

Moet gezellig geweest zijn hoorde ik ook van diverse kanten. Ook door het goede weer, maar zeker ook door de bereikbaarheid van de drank die vorige jaren altijd ver weg verkocht werden.
Leuk dat er nu meer muziekonderwerpen op deze weblog komen.

Beantwoorden

Ook al lekker aan het feesten geweest, ziet er gezellie uit!

Beantwoorden

Leuk, jammer genoeg kan ik er dit weekend niet heen, maar dan de volgende keer maar.
Kennissen van mij zeiden ook dat het er prima was en héél gezellig.

Beantwoorden

Het was gisteravond weer loeidruk in de Kasteeltuin. De muziek was goed. Een mooie mengeling van diverse stijlen waaronder Rhythm & Blues (de echte, dus niet de R&B waar je tegenwoordig mee wordt doodgegooid), Soul en Pop.
Het was zo druk dat de bar niet bereikbaar was. Het stond er op een gegeven moment 5 rijen dik. Misschien een suggestie om er maar een bar bij te plaatsen, of wat meer personeel achter de bar, want op deze manier gaat het een keer mis, denk ik zo.
Weet iemand trouwens hoeveel mensen er op het festivalterrein kunnen?

Beantwoorden

het was gisteren echt super met Infinity en echt super gezellig. Alleen aan de ene kant was het bier op en een vriend ging bier halen maar die kwam 45 min later pas weer terug met bier :S. Dus tsja dat was wel een nadeel. Stond ik de hele tijd in mijn eentje te dansen nouja…

Beantwoorden

Veel bedrijven vierden “bouwvak”, dit in combinatie met het goede weer en je hebt al bijna een topavond. Maar goed, als de drank op is, gaat het gauw de verkeerde kant op.

Beantwoorden

@Ad: het is dan te hopen dat ze er deze week wel rekening mee houden, vooral als het nog steeds zo heet is.

Beantwoorden

Is er niemand de afgelopen week naar Jagged Soul geweest??? daar was ik eigenlijk wel nieuwsgierig naar, toch meer dan 3000 bezoekers ook wel te danken aan het prachtige weer natuurlijk, ideaal om de hele avond buiten te zijn.

Aankomende vrijdag komt Poder Latino, die vond ik dus heel goed, heb ik in Breda gezien, moet je beslist heengaan, als je van Zuid-Amerikaanse muziek houd.

De fietsenstalling is extra lang open, achter de Hema.

Beantwoorden

Ik ben wel geweest en volgens mij hadden ze een erg lange pauze, en lange “solo” stukken van de diverse muzikanten. Voor mij persoonlijk was dit tot nu toe de mindere band (om het zo maar even te noemen).

Beantwoorden

Ook ik ben afgelopen vrijdag geweest en heb jou niet gezien, Ad, maar het was dan ook ontzettend druk. De sfeer was goed maar band vond ik ook minder. A.s. vrijdag word het swingen geblazen, denk ik, Salsa-muziek en zo heb ik me laten vertellen.

Beantwoorden

@Angelique
Voor het eerst sinds de afgelopen 2 jaar (of is het alweer 3 jaar?) ben ik er elke keer bij geweest. Door de drukte kan men makkelijk over het hoofd gezien worden.

@de Weblog van Helmond,
Nog gesproken met Van Meerwijk, of heeft hij het nog steeds te druk?

Beantwoorden

@Ad
verige week met PP gesproken, maar hij had het heel druk.
Hij moest zelf mee helpen met het opbouwen van de lucht kastelen.

Toch ben ik nog steeds benieuwd hoe dit financiele plaatje precies in elkaar zit.
Ik vind het zeer knap wat hier gratis neer gelegd wordt.
Mijn complimenten.

Beantwoorden

Jan-Willem en Ad, ik heb PP. ook gesproken en hij had het druk inderdaad.

De kasteeltuinconcerten zijn een A-evenement geworden, geheel terecht, en daarom meer financieen ontvangen van de gemeente en PP heeft laten zien wat er dit jaar extra gedaan is van de centen.
En Jan-Willem, ik heb ook mijn complimenten overgebracht!

Beantwoorden

@Ad:
Peter-Paul hebben we tijdens de Kasteeltuinconcerten dit jaar niet gesproken.

Beantwoorden

Zijn er trouwens nog tips om de kasteeltuinconcerten nog beter te laten verlopen. Bv. een spreiding van de bonnen verkoop. Zorgen dat er twee toegangen zijn en daar ook de bonnenverkoop laten plaats vinden. Mensen kunnen dan bij het betreden van het terrein meteen bonnen kopen, nu moeten ze eerst door een mensenmassa heen. Maar misschien zijn er nog wel andere dingen.

Beantwoorden

Ja Ad, dat zou een goed idee zijn, echt, misschien komen ze hier wel lezen :-)) en nemen ze jou goede raad aan! ik hoop het.

Beantwoorden

@Angelique, ja, lekker Salsa en zo goed stuk muziek geven ze weg.

Het is waarschijnlijk niet meer zo heet morgen, dus ga ik ook even kijken, denk ik….

Beantwoorden

@Solveg,
Je weet toch dat Peter-Paul een regelmatig lezer is van dit weblog, tenminste als hij zijn taak serieus neemt.

Daarbij is vorig jaar hier geoppert om meer drankverkooppunten te maken, zie ook hier is er vooruitgang geboekt. Je weet dus nooit wat er van komt.

Beantwoorden

@Ad: nou, we zullen zien……….

Beantwoorden

@Solveg,
Het blijft altijd afwachten….

Ik hoop wel dat het morgenavond gewoon droog blijft.

Beantwoorden

Ja Ad, dat hoop ik ook, maar er moet ook wel een flinke plens vallen, want het is nu wel erg droog overal.

Beantwoorden

@Solveg
Als er nu een behoorlijke bui zou vallen, zouden er veel problemen komen met de waterverwerking. Het is eigenlijk beter om langere tijd rustig te regenen. Maar daar zit ik eigenlijk niet op te wachten, na 5 minuten ben ik regen eigenlijk alweer beu.
Als het regent dan moet het maar ’s nachts regenen, hebben er ook veel minder mensen last van. In ieder geval niet tijdens de kasteeltuinconcerten, want dat zou wel heel jammer zijn.

Beantwoorden

Weer geluk met het weer, in Venlo kwam de regen met bakken de hemel uit, dus Helmond is weer gespaard gebleven.

Alweer de flesjes bier en cola op en dat om 22:15 uur! Dat kan toch eigenlijk niet. Het bier heeft een houdbaarheidsdatum tot december 2006, dus daarvoor hoeven ze het niet te laten. Sturen ze je naar de overkant waar nog wel genoeg is, maar uiteindelijk ook een stuk duurder.
Dus hierbij nog maar eens een tip gewoon een vrachtwagen van die bierflesjes laten komen en zorgen dat je niet uitverkocht raakt. Als dat de laatste avond zou gebeuren had ik er nog niet zo veel problemen mee, maar halvewege een concertreeks is onacceptabel!

Beantwoorden

Ben net terug van het kasteeltuinconcert en
ik vind de manier waarop alles geregeld is het er niet gezelliger op maken het lijkt net een grote staande receptie, allemaal groepjes die staan te praten en vanwege het lange staan toch ook al weer vlug verdwijnen en op het havenplein op een terras gaan zitten.
Ik denk als er allemaal van die lange banken neerzetten, zodat mensen bij elkaar kunnen zitten het veel gezelliger word en de mensen ook langer blijven + dat het een crime is om wat te drinken te krijgen.
Gehandicapte mensen die afhankelijk zijn van een scootmobiel of rolstoel die hadden al helemaal geen kans om maar enigzins dichterbij te komen dan het begin van het pad, want de mensen gingen echt niet opzij.
Ook voor de band was het denk ik niet echt gezellig er waren maar weinig mensen die er een beetje acht op sloegen en geklapt werd er al helemaal niet, misschien aan het einde, maar toen was ik al weg. Jammer…..

Beantwoorden

@Ad: Ja, ’s nacht regen dat is natuurlijk helemaal ideaal, maar ja, we hebben er niets over te vertellen.

Vanavond was het in iedergeval droog, op een paar druppels na.

@23.20: Ja, je hebt gelijk wat de drank betreft en kun je na gaan als ik erbij had kunnen komen dan was het om 21.30 uur al uitverkocht :-)))

Beantwoorden

Als we het toch hebben over adviezen voor volgend jaar, dan kun je bijvoorbeeld bonnen verkoop via internet regelen.
Thuis 40 consumptie bonnen kopen en afrekennen, afdrukken met barcode en op het terrein van je tegoed af laten scannen.
Mooi is ook als dit over meerdere avonden gespreid kan worden.
Is het eigenlijk de bedoeling dat de concerten volgend jaar in de kiosk op de markt worden gehouden? of weet niemand daar iets over?
De toegangkelijkheid is dan een stuk beter.
Op veel plaatsen hebben ze een soort openlucht theater waar permanent een podium, dansvloer en banken zijn.
De kasteeltuin is daar te klein voor, maar mogenlijk in een toekomstig project (vlak bij het havenplein) inplannen?

Beantwoorden

@jan willem
Tja, de kasteeltuinconcerten op de Markt. Ik denk niet dat het de bedoeling is om dit evenement te verplaatsen. Overigens hebben ze op de Haven speciaal voor dit soort doelen al een evenementenkast (stroom), maar wordt er sinds ze die hebben steeds minder georganiseerd zo lijkt het wel.
Ik weet trouwens ook niet of je moet willen dat het steeds groter wordt.

Beantwoorden

Ik ben er zelf nog niet geweest, dus mijn mening daarover kan ik niet geven. Maar door het woord ijdeltuiterij bij Woordenslang moest ik ineens denken het artikel in het Eindhovens Dagblad van zaterdag. De Helmondse stadspromotor Peter-Paul van Meerwijk vindt de Kasteeltuinconcerten een daverend succes. Dat mag hij vinden natuurlijk en wellicht is die kwalificatie helemaal terrecht.
Maar dan komt er dit stukje in het artikel:
Vanzelfsprekend heeft de stadspromotor de redenen voor het doorslaande succes van de concertreeks al op een rijtje gezet. “Een goede organisatie, dat is één. Een prachtige locatie. Een ijzersterk programma – met dank aan de nieuwe programmeur Erik van Tilburg. En een uitgekiende promotie-strategie, waardoor er niet alleen Helmonders, maar mensen uit de gehele regio naar de concerten komen."
Dat noem ik zelfbevlekking meneertje. Lig je weer zo onder vuur? Het enige wat hij er nog bij vergat te vertellen is dat hij bij die concerten zo goed het opgekomen volk toesprak. Of doet hij dat niet meer?

Beantwoorden

@Pieter
Ik neem aan dat je dit artikel uit het ED bedoeld.
Misschien is het wat ijdeltuiterij van Peter Paul, maar als stadspromotor mag hij best blij zijn met het resultaat. Natuurlijk is niet alleen zijn verdienste, maar van de hele ploeg die er aan werkt, en natuurlijk ook het publiek dat in groten getale elke keer naar de Kasteeltuin komt.
Je vergeet overigens er wel bij te vermelden dat Peter Paul de grote opkomst dit jaar ook aan het mooie weer dankt.
Enkele twijfels aan zijn verhaal heb ik wel. Hij denkt dat er een grote economische spin-off is. Ik zie echter veel mensen na de concerten direct naar huis fietsen. Ook aan de 7000 mensen die hij verwacht bij het concert van Beef, heb ik zo mijn twijfels. Dit aantal kan volgens mij niet eens op het terrein.

Peter Paul spreekt inderdaad nog altijd persoonlijk de toeschouwers toe.

Beantwoorden

De Traverse zal misschien als “tribune” gebruikt gaan worden…..

Beantwoorden

@Porcupine (a.k.a. Noud)
Dat was het artikel inderdaad.
Jij schreef: “Misschien is het wat ijdeltuiterij van Peter Paul, maar als stadspromotor mag hij best blij zijn met het resultaat.” Als je ‘Misschien is het wat’ vervangt door ‘Het is’ zijn we het helemaal eens.
En economisch spin-off: een veel misbruikte modeterm die helaas bijna nooit de lading dekt.
Voor alle duidelijkheid: die zomerconcerten mogen er wezen, geen twijfel voor mij. Maar schouderklopjes moet je andere mensen laten uitdelen. Het ziet er zo raar uit als je dat bij jezelf doet.

@Ad: De Traverse wordt dan afgesloten?

Beantwoorden

@Pieter
Het zicht vanaf de Traverse is niet optimaal, dus je moet het met het geluid doen. Afzetten is natuurlijk een mogelijkheid, maar ik betwijfel of dat nodig zou zijn.

Beantwoorden

Vanavond erg rustig bij de kasteeltuinconcerten, zeker gezien de vorige editie’s van de kasteeltuinconcerten. Het weer heeft dus zeker een hele grote rol gespeeld voor het opkomstpercentage, daar is geen twijfel over mogelijk.
Ik had het idee dat ik tot ongeveer half 10 naar een pauzenummer zat te kijken, maar uiteindelijk kwam het toch wel goed.
Ook de kinderen waren massaal afwezig, waardoor er flink wat te verdienen was voor de kinderen die wel de bekers en flesjes kwamen ophalen. Ik denk dat er vanavond veel zelf opgeruimd moet worden door de organisatie. Nog 2 concerten te gaan.

Beantwoorden

@Ad
Ik vond het wel meevallen met de rust in de Kasteeltuin. Ondanks het minder fraaie weer, gistermiddag schijnt het terrein een grote waterplas te zijn geweest, was het veld toch goed gevuld, tenminste toen ik er rond half elf aankwam.
Ook met de muziek zat het wel goed. Er werd tenminste weer volop gedanst op de muziek van Kraak & Smaak.
Het geluid stond wel wat harder dan normaal, en af en toe werd het door de wind meegedreven, en kon de funk hier in de Hortensialaan horen.

Beantwoorden

@Porcupine
Ben je met mij van mening dat dit een “normalere” opkomst van het publiek was in vergelijking met de concerten vorig jaar en dus afgelopen concerten zeker een kwart van het publiek er was vanwege het erg goede weer.
Het publiek kwam ook pas laat los, nadat de band live begon te spelen. Bij de DJ (tot ongeveer half 10) was het erg stijfjes allemaal. Rond half 11 ben ik trouwens weer gegaan.

Beantwoorden

@Ad
Het weer speelt zeker een belangrijke, zoniet de belangrijkste, rol bij de omkomst van het publiek. Wanneer het droog weer is is de opkomst maximaal en bij slecht weer gaan alleen de fanatiekelingen kijken.

Beantwoorden

Zit natuurlijk ook een voordeel aan, om kwart over 10 waren er nog gewoon flesjes bier te koop.

Beantwoorden

Erg druk vanavond. Het weer zat ook weer mee. Extra vaten bier waren in ieder geval nodig en werden omstreeks 22.50 uur nog gebracht! Of de flesjes deze keer ook weer op waren weet ik echter niet, omdat er eigenlijk geen doorkomen aan was. Daarnaast waren de bonnen op en hadden we geen zin om nog nieuwe te gaan halen.

De traverse was voor deze gelegenheid niet afgesloten, zie ook eerder berichten, maar dat zou ook niet kunnen, omdat deze weg bijna de enige weg was die nog beschikbaar was voor autoverkeer. De omringende wegen waren allen afgesloten, of voor werkzaamheden, of voor het jazzfestival.

Beantwoorden

Tjonge wat een fantastische afsluiter, Geweldig.
Oh ja en wat een deceptie als je daarna over de Steenweg liep. Smaken verschillen zullen we maar zeggen.

Beantwoorden

@Frans
Op de Steenweg was het inderdaad een stuk rustiger dan in de Kasteeltuin. Maar wat wil je ook als op de Havenplaein een band als Massada optreedt.

Helaas ben ik gisteren niet in de Kasteeltuin geweest, want ik had ergens anders een belangrijke afspraak. Maar waar ik was, in de Sperwerstraat, kon je de muziek van Beef wel goed horen.

Beantwoorden

Vandaag op RTV10 op de oneven uren een mooie sfeer-impressie (van zo’n 30 minuten) van de Kasteeltuinconcerten. Nog 4 kansen dus.
Zondag 1 en 8 oktober de herhalingen op StadsTV Helmond.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *