Buiten is het 9 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 110.572 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

8reacties

Komend jaar krijgen 16 Helmondse evenementen tussen de 5.000 en 36.000 euro subsidie van de gemeente. De betreffende organisatoren ontvangen daarmee opgeteld 291.845 euro. Bijna alle aangevraagde subsidiebedragen werden (vrijwel) in hun geheel toegekend, alleen de bedragen voor Jazz in Catstown en Triathlon waren aanzienlijk lager dan gevraagd. Het verzoek van kanovereniging HWC de Helmvaarders voor HIT werd als enige afgewezen.
In onderstaande tabel zie je welke evenement hoeveel euro subsidie krijgt.

Evenement  Toegekende subsidie
Kasteeltuinconcerten € 36.000                 
Kasteel van Sinterklaas € 36.000                 
Huis van de Kerstman € 36.000                 
Bluesroute € 25.200                 
Braverun Obstakelrun € 20.000                 
Minor € 18.000                 
Helmond Live € 18.000                 
Ibiza Festival € 17.500                 
Halve van Helmond € 17.500                 
Helmond Art € 16.645                 
Blaasfestijn Centrum Helmond € 12.000                 
Triathlon € 12.000                 
Koningsnacht € 10.000                 
Helmondse Lichtjes Parade € 6.000                 
Jazz in Catstown € 6.000                 
Boeremèrt Brouwhuis  € 5.000                 
Totaal       € 291.845                 

.
De Adviescommissie subsidies evenementen beoordeelde alle ingediende aanvragen. B&W nam vervolgens hun gemotiveerde adviezen (pdf) integraal over. Voor de liefhebber: de commissie-beoordeling is gebaseerd op de systematiek zoals beschreven in de Subsidieregeling evenementen Helmond 2023 (pdf)

Voor alle evenementen in 2023 heeft de gemeente een subsidiepot van 501.670 euro. Een deel (72.000 euro) van dat jaarbudget gaat naar basisevenementen zoals de sinterklaasintocht en een deel naar wijkevenementen (34.500 euro). De rest van het 2023-subsidiebudget gaat naar de zogenoemde reguliere evenementen als hierboven. Dat laatste bedrag van 395.170 euro is zo’n 70 mille meer dan er voor 2022 was gereserveerd, zie hier.
Omdat er nog een ton subsidie over is, maken nieuwe aanvragen die in de loop van het jaar worden ingediend, ook nog kans op gemeentelijke evenementensubsidie. En mocht het zo zijn dat organisatoren besluiten om hun evenement geen doorgang te laten vinden, dan komt hun vervallen subsidie weer beschikbaar voor nieuwe aanvragen.

8 reacties:

Top dat er meer geld voor de leuke dingen is. Maar wat eeuwige zonde dat er dus definitief geen Los Zand Festival meer is, (geen schaatsen op de Markt wist ik al).

Beantwoorden

Hopelijk moet de boekhouding op het gemeentehuis aangeleverd worden.
20k voor een obstakelrun. In de bossen kan dat voor niks.

Beantwoorden

36.000 euro voor het huis van de kerstman? Snap niet dat dat zoveel moet kosten? Laat dat maar grotendeels betalen door de winkeliers in de Elzaspassage want dat is toch vooral om kopers daar naar toe te krijgen. Zo gaat dat toch in de meeste gemeentes?
Had liever gezien dat dat geld naar het een overdekte schaatsbaan op de Markt was gegaan. Veel leuker (wie herinnert zich niet schaatsen in zijn/haar jeugd) en de jeugd beweegt weer eens wat, toch ook een doelstelling van de gemeente.

Beantwoorden

Vraag me af waarom de Kayakers (HIT), die toch wel een interessant internationaal sporttournooi opzetten, buiten de prijzen zijn gevallen.

Beantwoorden

Ik vind het wel goed verdeelt zo. Jazz in Catstown is een tijd weggeweest en de organisatie zal zich moeten gaan bewijzen voordat ze meer krijgen.

Beantwoorden

‘t is altijd arbitrair, subsidie.
Een goed idee moet ook met private financiering uit kunnen.

Beantwoorden

@Wilko op vrijdag 30 december 2022 om 07:27:

Ik ben met je betoog eens, het is voornamelijk bedoeld om de winkeliers in de elzaspassage te helpen. De kerstman kent toevallig de juiste mensen in het gemeentehuis en kan goed praten, dus dan is de kans groter dat je een flinke pot subsidie te pakken krijgt.

Beantwoorden

@Bert op vrijdag 30 december 2022 om 10:19:

“Hoewel het een mooi sporttoernooi is, komen de Helmvaarders met een score van 53 punten niet in aanmerking voor een evenementensubsidie” staat in die adviezen van die commissie.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *