22reacties

Heksenketel eindigt in politie-aangifte

SC Helmondia tegen RKPVV werd een heksenketel die voor scheidsrechter Brian Versteegh eindigde in een hel. Na de goedgekeurde gelijkmaker in de 93ste minuut van Helmondia waarbij de grensrechter onterecht voor buitenspel vlagde was er een flink handgemeen. Speler Tonny van de Wijst duwde de arbiter eerst in zijn rug, Helmondia-spelers probeerden de scheids te beveiligen en gingen om hem heen staan.

Het mocht niet baten, Van de Wijst wurmde zich ertussen en ging scheidsrechter Versteegh fysiek te lijf. Iedereen van SC Helmondia en RKPVV liep het veld op maar gelukkig werd de leidsman daarna niet verder gemolesteerd met name omdat spelers hem bescherming boden. Toen men het veld afliep leken ook de gemoederen bij de supporters hoog op te lopen maar gelukkig bleef dit binnen de perken. Jammer van dit incident want het zorgde voor een wrange nasmaak van een overigens niet onsportieve wedstrijd. Er is er aangifte bij de politie gedaan en deze heeft enkele getuigen verhoord. Van de Wijst excuseerde zich na de wedstrijd voor zijn gedrag. Zowel clubbestuurders van Helmondia als van PVV waren het er over eens dat dit niets met voetbal te maken heeft. Tonny van de Wijst wacht waarschijnlijk een lange schorsing.

Er stond veel druk op de wedstrijd, de zenuwen speelden beide ploegen parten. Het duel was dan ook niet echt goed maar wel spannend. Er waren felle duels soms op het scherpst van de snede. Arbiter Versteegh maakte weliswaar bij tijd en wijlen een foutje maar toonde zich een persoonlijkheid door moedige beslissingen te nemen. De jonge Versteegh bleef kalm ondanks soms oplopende emoties en ging niet onnodig met spelers de discussie aan. In de eerste helft was SC Helmondia ietwat het betere team en na rust RKPVV. Een gelijkspel zou voor beide ploegen een mooi resultaat zijn geweest.

In de 19de minuut kwam SC Helmondia op voorsprong door een doelpunt van Stephan van de Water na een goede voorzet van routinier Amos Letwory. In de 38ste scoorde Luigi Burhenne tegen na een goed genomen vrije trap. Het bleef voor rust 1-1. Na de thee werd het feller en agressiever. Een echte derby waarbij men niet van zou staan te kijken als die niet eindigde met 22 man. Tot dan toe mocht dat de pret niet drukken. Johan van Lierop schoot in de 58ste minuut met een fantastisch schot de 1-2 binnen. SC Helmondia werd kort daarop onterecht teruggefloten voor buitenspel nadat de bal alsnog in het doel verdween. Invaller Bart van den Broek van de uitploeg werd in de 88ste minuut terecht van het veld gestuurd wegens natrappen. De laatste minuten van de wedstrijd waren bloedstollend. In de 90ste minuut verrichtte doelman Antonie van Lierop een knappe redding na een fantastisch genomen vrije trap van Sjors Kandelaars van de thuisploeg. In de 93ste minuut viel alsnog het doelpunt en brak er op het veld tumult uit. Deze keer bevond de hooligan zich niet tussen het publiek maar op het veld. DIEPROOD! Er zat een grote smet op het feest dat daarna door beide verenigingen in de kantine gevierd werd. RKPVV mag van geluk spreken als het geen strafpunten in mindering krijgt. De grootste verliezer van deze Heksenketel was echter scheidsrechter Brian Versteegh. Hopelijk is hij van deze rel vlug bekomen.