Buiten is het 18 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.952 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
22reacties

SC Helmondia tegen RKPVV werd een heksenketel die voor scheidsrechter Brian Versteegh eindigde in een hel. Na de goedgekeurde gelijkmaker in de 93ste minuut van Helmondia waarbij de grensrechter onterecht voor buitenspel vlagde was er een flink handgemeen. Speler Tonny van de Wijst duwde de arbiter eerst in zijn rug, Helmondia-spelers probeerden de scheids te beveiligen en gingen om hem heen staan. Het mocht niet baten, Van de Wijst wurmde zich ertussen en ging scheidsrechter Versteegh fysiek te lijf. Iedereen van SC Helmondia en RKPVV liep het veld op maar gelukkig werd de leidsman daarna niet verder gemolesteerd met name omdat spelers hem bescherming boden. Toen men het veld afliep leken ook de gemoederen bij de supporters hoog op te lopen maar gelukkig bleef dit binnen de perken. Jammer van dit incident want het zorgde voor een wrange nasmaak van een overigens niet onsportieve wedstrijd. Er is er aangifte bij de politie gedaan en deze heeft enkele getuigen verhoord. Van de Wijst excuseerde zich na de wedstrijd voor zijn gedrag. Zowel clubbestuurders van Helmondia als van PVV waren het er over eens dat dit niets met voetbal te maken heeft. Tonny van de Wijst wacht waarschijnlijk een lange schorsing.

Er stond veel druk op de wedstrijd, de zenuwen speelden beide ploegen parten. Het duel was dan ook niet echt goed maar wel spannend. Er waren felle duels soms op het scherpst van de snede. Arbiter Versteegh maakte weliswaar bij tijd en wijlen een foutje maar toonde zich een persoonlijkheid door moedige beslissingen te nemen. De jonge Versteegh bleef kalm ondanks soms oplopende emoties en ging niet onnodig met spelers de discussie aan. In de eerste helft was SC Helmondia ietwat het betere team en na rust RKPVV. Een gelijkspel zou voor beide ploegen een mooi resultaat zijn geweest.

In de 19de minuut kwam SC Helmondia op voorsprong door een doelpunt van Stephan van de Water na een goede voorzet van routinier Amos Letwory. In de 38ste scoorde Luigi Burhenne tegen na een goed genomen vrije trap. Het bleef voor rust 1-1. Na de thee werd het feller en agressiever. Een echte derby waarbij men niet van zou staan te kijken als die niet eindigde met 22 man. Tot dan toe mocht dat de pret niet drukken. Johan van Lierop schoot in de 58ste minuut met een fantastisch schot de 1-2 binnen. SC Helmondia werd kort daarop onterecht teruggefloten voor buitenspel nadat de bal alsnog in het doel verdween. Invaller Bart van den Broek van de uitploeg werd in de 88ste minuut terecht van het veld gestuurd wegens natrappen. De laatste minuten van de wedstrijd waren bloedstollend. In de 90ste minuut verrichtte doelman Antonie van Lierop een knappe redding na een fantastisch genomen vrije trap van Sjors Kandelaars van de thuisploeg. In de 93ste minuut viel alsnog het doelpunt en brak er op het veld tumult uit. Deze keer bevond de hooligan zich niet tussen het publiek maar op het veld. DIEPROOD! Er zat een grote smet op het feest dat daarna door beide verenigingen in de kantine gevierd werd. RKPVV mag van geluk spreken als het geen strafpunten in mindering krijgt. De grootste verliezer van deze Heksenketel was echter scheidsrechter Brian Versteegh. Hopelijk is hij van deze rel vlug bekomen.

22 reacties:

Dit bericht staat bol van onwaarheden, een redelijk nette tot af en toe stevige derby met zinderend slot (idd ongeregeld richting scheids) speler in kwestie heeft oprecht spijt betuigd en verdient ondanks wangedrag niet om met de grond gelijk gemaakt te worden. Verder ontbreekt ook bericht dat de 3e helft onder de 2 clubs uitgelopen is op een gigantisch gezellig feest..

Beantwoorden

@Ralf van Deursen op zondag 8 december 2019 om 20:32:

Dan zijn we niet naar dezelfde wedstrijd geweest. En alsof oprechte excuses zijn gedrag te niet doen. Triest.

Beantwoorden

Juist wangedrag mag goed aangepakt worden. Men hoeft niet steeds te denken ermee weg te komen omdat excuses zijn gemaakt. Een excuus is pas geldig als degene waar het excuus voor bedoelt is dit aanvaard. Dat is niet het geval gezien de, terechte, aangifte. Het zal je maar gebeuren als scheidsrechter.

Beantwoorden

@Ralf van Deursen op zondag 8 december 2019 om 20:32:

Een gigantisch gezellig feest. Misschien is er zelfs wel geen aangifte bij de politie gedaan……………??

Beantwoorden

Was echt zo.schandalig wat er daar gebeurde. Niet normaal. Schorsen die handel. Tuig bah bah

Beantwoorden

Scheidsrechter was nog jong, 17/18 jaar werd er geroepen. Maar wanneer je die jongen – met tranen over zijn wangen – voorbij ziet komen met zeker 100 man om zich heen is dat echt verschrikkelijk. Hij floot uitstekend dus hulde.

Beantwoorden

Ken die tonny van de wijst niet,maar wat een strontvlek moet dat zijn. Levenslang royeren en schorsen.
Echt zo’n imbeciel moet overal geweigerd worden.
Laat hem lekker thuis blijven.
Excuses van zulk stuk vullis is neks waard.

Beantwoorden

Daniel stuur me anders even een prive berichtje kan je je frustratie kwijt, kunnen we even overleggen

Met vriendelijke groeten

Beantwoorden

pikske balleke bruur ge moet oe eigen schamen. Maar Goed iedereen maakt fouten Tis oe vergeven.

Groet de grote koning ????

Beantwoorden

En zo’n figuur heeft een eigen zaak.
Waardeloze snotkwal eruit flikkeren en nergens meer laten voetballe

Beantwoorden

Wat heeft een eigen zaak er nou weer mee te maken? Niet echt relevant

Beantwoorden

tonny vd wijst, jij bent af, prutser.

Beantwoorden

AL het geweld op het voetbalveld, ook het verbale, is een schande en primair gedrag. Dit is de houding en gedrag van hele domme, domme mensen. Vraag je maar eens af of er volgende week nog vrijwilligers zijn die die eencelligen nog laten voetballen. Achteraf excuses maken is wel erg makkelijk om er vanaf (proberen) te komen.
Onze welgemeende en oprechte excuses naar alle scheidsrechters die zich ‘s-zondags ook maar vrijwillig zich van alles moeten laten welgevallen.

Beantwoorden

haahaa tonyke einde seizoen voor jou pikkie.. kende wir beter bijbeunen op dn zondag dan de losgeslagen hond uithange haahaahhhh.

Pvv rotzooi houd mar beter op mi bestaan troeppp , van beskaafde kakkerclub naar wanabe kampvolk club haahaaahhhh troepppp.. dien vlagger ok me zun bewerkte wiet op t kamp haaahaahhhhhh rotzooi oplichters troepppppp TROEPPPPP haaaahahaahahahahhahah

groeten van oranje zwart

Beantwoorden

Is wel te zien dat je van oranje zwart afkomstig bent
Moeilijk he een fatsoenlijke zin maken internetheld

Beantwoorden

Scheidsrechter stond met Helmondia spelers te knuffelen en is met een paar op Facebook bevriend
Mijn mening is dat ze beter een sheids hadden kunnen pakken van buiten de stad het leek erop dat de scheids wilde dat het gelijk werd neemt niet weg dat die actie van Tony fout is
Wel mooi die reacties hier allemaal iedereen durft wat te zeggen maar zonder ze eigen naar waarom doe je zondag je bek niet open dan tegen die vlagger van pvv weet zeker dat je hem ook nog begroet heb scheinheilig ventje die je bent Davy

Beantwoorden

Jaa jaa deze mafkees is geroyeerd door de club!!
Nu nog een levenslange schorsing van de knvb dan is t compleet????????

Beantwoorden

@Daniël op donderdag 12 december 2019 om 21:04:

Het slechte nieuws wordt al een beetje goed nieuws. Ralf van Deursen kom er maar in dat dat ook weer onzin is. Zijn eigen club die hem eruit gooit, dat zegt niks?

Beantwoorden

Da’s schijn,had er zelf geen zin meer in. Geloof me,of geloof me niet

Beantwoorden

@jose @daniel

Weet toevallig dat die dat zelf tegen de club gezegd heeft.. jammer he sensatiezoekers!

Beantwoorden

@Karel op maandag 23 december 2019 om 15:13:

Huh?? Dus Tony van der Wijst heeft zelf tegen PVV gezegd dat PVV hem eruit gegooid heeft? Of begrijp ik je verkeerd?

Beantwoorden

Jose ga een boek lezen of iets doen met je leven ipv je eige moeien met andermans zaken

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *