Buiten is het 9 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 109.554 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

29reacties

De politie hield gisteren een 34-jarige Helmonder aan voor de beroving van een 72-jarige plaatsgenoot vorige week woensdag. “Het ouder vrouwtje dat elke dag waggelend met kleine stapjes en een slechtziende stok door heel Helmond loopt.” Zo benoemde Jeroen van Lierop zijn moeder (zie foto) vorige week in zijn getuigen-gezocht-Facebookbericht. Mede met behulp van camerabeelden en enkele getuigen die zich bij de politie hadden gemeld, kon deze verdachte aangehouden, zo meldde de politie.
Zoals je in het inmiddels 2,7 duizend(!!) keer gedeelde Facebook-bericht van haar zoon kunt lezen, liep zijn moeder vorige week woensdag vanaf de Lidl in de Heistraat naar haar appartement in de Ameideflat. Een man achtervolgde haar en bood herhaaldelijk hulp aan en pakte meerdere keren haar arm vast.
De slechtziende vrouw liet steeds weten geen hulp nodig te hebben. De verdachte werd steeds brutaler en liep zelfs met haar mee naar binnen in haar woning. “Toen heeft hij het geld eruit gehaald en de portemonnee leeg voor haar op de grond gegooid, waarna hij antwoordde: “Zo nu is het gebeurd.” Het gaat hier nog niet zozeer om de €30,- die erin zat. Te meer om de angst die zo’n daad achter zich laat.”
Met het slachtoffer gaat het weer wat beter, zo meldde haar bezorgde zoon zondag. “Maar ze durft niet meer naar de Lidl helaas. Misschien op een later moment weer.”

29 reacties:

Ongelofelijk!! Wat een smeerlap!
Zag haar wel eens lopen, wat een lief vrouwke!
Ze schuifelt misschien, maar toch heel krachtig!
Veel beterschap en sterkte gewenst!
Goed werk politie!

Beantwoorden

Gerum die kwam gister nog 2 maal aan de kassa bij mij, lief vrouwtje sterkte aan haar! Diep triest da mensen da doen bahbah

Beantwoorden
Simone van den Einden

Hij moet echt een flinke straf krijgen hij weet niet wat hij met zijn daad de vrouw aan doet.

Beantwoorden

Heel veel sterkte vrouwke! 💐
Gij deed het hartstikke goed.
Camerabeelden van Ouwmeidenflat?

Beantwoorden

Wat een godsgruwelijke kutzak!!
Sterkte vrouwke!

Beantwoorden

Aan de schandpaal die gast! Midden op de markt !

Beantwoorden

woorden schieten mij tekort. we ontmoeten elkaar wel eens vluchtig. Ik voel me extra solidair met haar, omdat we lotgenoten zijn. Ik wens haar heel, heel veel sterkte en steun.

Beantwoorden

Kapot schuppe zo’n een pffff

Beantwoorden

@c.beekmans op woensdag 26 oktober 2022 om 12:01:

Wat triest, ik schaam me plaatsvervangend. Hopelijk krijgt die vent wat hem toekomt. Dat is wat extra’s boven op zijn verdiende gevangenisstraf.
Toen ik over die laffe beroving aan het lezen was, moest ik meteen aan jouw verhaal denken natuurlijk. Hopelijk overkomt het jou nooit. Weet je misschien hoe het met haar is nu?

Christ is die Helmonder met een witte stok

Beantwoorden

We krijgen vast geen naam en adres van veroordeelde dader… Dit bloedt vanzelf weer dood.
Iedereen die wel eens canceled of bv opmerkingen als ongepast verwijdert werkt mee aan dit soort criminaliteit. Je stevig uitspreken mag niet, want dat is extreemrechts.

Beantwoorden

@Andre op woensdag 26 oktober 2022 om 12:41:

De ´veroordeelde dader´ is een verdachte van het plegen van een strafbaar feit.
Hij zal zich moeten verantwoorden bij een rechter. Pas dan worden het motief van de dader en het oordeel van de rechter bekend.

Beantwoorden

Zal wel een moeilijke jeugd gehad hebben, niet meer doen hé jongen.

Beantwoorden

Ja ik vindt het Gemeen dat ze zo iemand die niet goed uit de voeten kan dat te doen. Heeft het zelfde ook een paar keer ondervonden. Met zal ik je helpen ik hield voet bij stuk en zei steeds nee nee, dat doe ik zelf

Beantwoorden

Beste Marko:
Wat een bureaucratische reactie. Natuurlijk heb je gelijk dat deze stumpert nog maar een verdachte is maar het gaat hier om de gebeurtenis en de emoties die hierbij opgeroepen worden……misschien wat meer inlevingsvermogen is hier wat meer op zijn plaats

Beantwoorden

Schandalig dat je een gehandicapt persoon dit aan doet. Dan deug je als mens niet!
Complimenten aan de politie voor het snel oppakken van de 34 jarige man.

Uiteraard mogen wij als burgers niet op de stoel van de rechter gaan zitten maar diep in mijn hart hoop ik dat er een flinke straf uitrolt.
Het bevestigt tevens mijn beeld dat wij als gemeenschap beter op onze medemensen moeten letten die o.a. slecht zien. Het verhaal van Christ Beekmans was hierover al duidelijk. Nu komt er nog een incident als dit overheen.

Beantwoorden

@Hans op woensdag 26 oktober 2022 om 12:29:

@Hans op woensdag 26 oktober 2022 om 12:29:

helaas weet ik niet hoe het nu met haar is. ik ken haar ook niet goed, we komen elkaar regelmatig tegen in de stad of tijdens een van haar wandelingen. ik ben bang dat dit voorval nog erg lang een pijnlijke nawerking heeft. ik wens haar nogmaals alle sterkte.

Beantwoorden

@J op woensdag 26 oktober 2022 om 16:16:

In de volksmond wordt hij meteen de dader genoemd. Die omschrijving begrijp ik wel maar is formeel gezien onjuist.

Beantwoorden

Van mij mogen alle mensen de gevolgen ondervinden van het beleid van onze regering. Drugsoverlast wordt gemeld maar er is geen mankracht om er iets mee te doen. De junks lopen over straat in Helmond en vragen mensen om geld en slaan ze als ze niets geven.
Ik lach er tegenwoordig om.

Beantwoorden

Geweldig dat de dader is gepakt….zo’n lief vrouwke….altijd klaar met hondenkoekjes en ze legt afstanden af met haar gebreken dat doen weinigen haar na…..ik hoop dat u snel goede professionele hulp krijgt en weer naar de Lidl durft…..ik mis u al een tijdje op straat want zag u bijna dagelijks wel ergens. Heel veel sterkte lieve mevrouw!

Beantwoorden

zo een moeten ze op sluiten en nooit meer loslaten die vent of tewel die snotpin

Beantwoorden

@marko… Wijsneus. Daarom schrijf ik ook veroordeelde dader. Wat is er mis om mensen met naam, toenaam en verblijfplaats in lokaal nieuws te vermelden. Na veroordeling. Neem aan dat deze verdachte veroordeeld gaat worden.
Dit werkt twee kanten op, sociale controle door samenleving. En ook de dader mag weten dat mensen ‘t weten, en kan zich niet verstoppen. Boete doen. Laten zien, dat hij of zij veranderd is.
Ik vind dat gemeenschap recht heeft om te weten welke veroordeelde er bij hun in de buurt geplaatst wordt. Recidive kan zo beter voorkomen worden, voor iedereen beter.
Dat was mijn punt.

Beantwoorden

Zodra er iemand ziet dat er met haar iemand mee blijft lopen politie bellen. Want ze loopt altijd alleen.

Beantwoorden

Die lafbek goed straffen. Ik heb deze mevrouw vanochtend nog zien lopen in de Molenstraat richting de Ameideflat. Mooi dat ze niet achter de geraniums gaat zitten.

Beantwoorden

@Marko op woensdag 26 oktober 2022 om 12:51:

Dit soort van formeelheden maakt Nederland kapot. Betrof het een BNr was hij/zij al veroordeeld en gestraft door de burgerij… Alle mensen gelijk dus ook de ‘gewone man/vrouw’ met naam en toenaam ..

Beantwoorden

Dan vraag ik mezelf een ding af, hoe goed is de ameideflat beveiligd dan voor de oudjes? Als er zomaar een onbekende dief ongewild mee naar binnen kan met de oudere dame? Is het niet iets om daar wat van beveiliging of dergelijke neer te zetten ofzo dit is toch niet normaal?!😠

Beantwoorden

@Esmiralda VS op vrijdag 28 oktober 2022 om 06:01:

ameideflat is beveiling lek mun vesje

Beantwoorden

In het vervolg als je zulke mensen ziet die het wat moeilijker hebben even extra aandacht geven kijken naar verdachte situatie’s en gelijk optreden dit mag nooit iemand overkomen. ( trouwens iedereen goed naar elkaar omkijken)

Beantwoorden

Pisnijdig word je hiervan! Hoe haalt het iemand het iemand in zijn hoofd om zo een laaghartige misdaad te plegen. Doodschamen moest hij Zich! Zet zijn foto maar in krant wordt hij publiek wel gestraft

Beantwoorden

wat mij betreft opruimen zo iemand!!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *