29reacties

Slechtziende vrouw beroofd, dader gepakt

De politie hield gisteren een 34-jarige Helmonder aan voor de beroving van een 72-jarige plaatsgenoot vorige week woensdag. “Het ouder vrouwtje dat elke dag waggelend met kleine stapjes en een slechtziende stok door heel Helmond loopt.” Zo benoemde Jeroen van Lierop zijn moeder (zie foto) vorige week in zijn getuigen-gezocht-Facebookbericht. Mede met behulp van camerabeelden en enkele getuigen die zich bij de politie hadden gemeld, kon deze verdachte aangehouden, zo meldde de politie.

Zoals je in het inmiddels 2,7 duizend(!!) keer gedeelde Facebook-bericht van haar zoon kunt lezen, liep zijn moeder vorige week woensdag vanaf de Lidl in de Heistraat naar haar appartement in de Ameideflat. Een man achtervolgde haar en bood herhaaldelijk hulp aan en pakte meerdere keren haar arm vast.
De slechtziende vrouw liet steeds weten geen hulp nodig te hebben. De verdachte werd steeds brutaler en liep zelfs met haar mee naar binnen in haar woning. “Toen heeft hij het geld eruit gehaald en de portemonnee leeg voor haar op de grond gegooid, waarna hij antwoordde: “Zo nu is het gebeurd.” Het gaat hier nog niet zozeer om de €30,- die erin zat. Te meer om de angst die zo’n daad achter zich laat.”
Met het slachtoffer gaat het weer wat beter, zo meldde haar bezorgde zoon zondag. “Maar ze durft niet meer naar de Lidl helaas. Misschien op een later moment weer.”