Buiten is het 8 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.222 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
15reacties

Zoals De weblog van Helmond al sinds 2013 doet, hebben we ook dit jaar weer een apart topic met het Helmondse hennepnieuws. In de reacties hieronder verschijnen de nieuwste berichten over de opgerolde hennepkwekerijen, door de burgemeester gesloten drugspanden, drugsdealers en aanverwante zaken.
Het hennepnieuws uit voorgaande jaren lees je op 2019 & 2108, 20172016, 20152014 en 2013.

15 reacties:

Burgemeester sluit 2 drugspanden in Helmond Oost en Mierlo-Hout
In een woning aan de Witte de Withstraat in Helmond Oost troffen politieagenten onlangs ruim een kilo cocaïne aan. Dat drugspand gaat vanaf vandaag voor een periode van 4 maanden op slot. Een woning aan de Berkehoutstraat in Mierlo-Hout gaat 3 maanden dicht. Daar werd door de politie een professionele hennepkwekerij met 108 hennepplanten opgerold.
De politie rapporteerde die bevindingen destijds aan de burgemeester. Op basis van deze rapportages heeft zij deze tijdelijke sluitingen per brief aangekondigd bij de eigenaren van de betreffende panden. Deze pandeigenaren hebben vervolgens een zienswijze ingediend waarna Blanksma dit besluit tot sluiting geeft genomen.
Burgemeesters hebben het recht panden te sluiten als er in panden verdovende middelen worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of aanwezig zijn of hiervoor voorbereidende handelingen worden verricht. De sluiting is tijdelijk. Ook is via deze maatregel (Damoclesbeleid) geregeld dat een exploitatievergunning ingetrokken kan worden.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 28 januari 2020 om 16:29:

De burgemeester is goed bezig! Hopelijk zijn het huurwoningen, dat is dan fijn voor de woningzoekenden onder ons. 🙂

Beantwoorden

Elly, ge het ut toch mar druk mi uit sloite van al die heus…wanne?

Beantwoorden

Goed bezig geef ze maar een tentje .

Beantwoorden

De planten zijn verhuisd naar haar ambtswoning om verzorgd te worden 🤣🤣🤣

Beantwoorden

–Burgemeesters hebben het recht panden te sluiten als er in panden verdovende middelen worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of aanwezig zijn of hiervoor voorbereidende handelingen worden verricht–

Is de Heistraat al afgesloten?

Beantwoorden

De hennepkwekerij in de Heistraat is opgerold
De politie heeft gisteren een hennepkwekerij aangetroffen in een appartement op de Heistraat. De dagen daarvoor kreeg de politie meldingen van wijkbewoners en de woningbouwvereniging. Zij meldden dat men in dat appartementencomplex een sterke henneplucht rook en dat men last had van lekkage van vocht via het ventilatiesysteem. Tevens werd door medewerkers van de afdeling Toezicht en Handhaving van de gemeente Helmond geconstateerd dat er bij 1 van de appartementen het balkon was afgeplakt en er sprake was van overdadig condens op de ramen.
Hierop werd maandag een onderzoek ingesteld in dit appartement. De woonkamer en 1 slaapkamer waren ingericht als kweekruimte en daar werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 440 planten, 21 lampen, koolstoffilters en transformatoren aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen en geruimd. Door Essent werd vastgesteld dat er sprake was van diefstal van stroom. Tijdens het onderzoek werd niemand in de woning aangetroffen. De bewoner zal op een later tijdstip door de politie gehoord worden en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 4 februari 2020 om 18:25:

Ha Haha die wouden effe snel rijk worden 🤑

Beantwoorden

Weer heistraat

Beantwoorden

Vorige week bij ons in de straat… daarom is de politie wagen dag en nacht rond aan het rijden hier in het centrum..🙃

Beantwoorden
Mădălina Coțofană

Volgens mij was het toch echt Hemelrijksdijkje waar ze maandag die plantjes aan het vernietigen waren

Beantwoorden

@Inge Martens op dinsdag 4 februari 2020 om 22:51:

Op de hoek Heistraat/Hemelrijksdijkje. De ingang van het appartementencomplex ligt aan de Heistraat.

Beantwoorden

@Frank Vincent op dinsdag 4 februari 2020 om 22:56:

ahaaa, okay, we konden het vanuit ons appartement zien namelijk

Beantwoorden

Burgemeester sluit 2 drugspanden voor 6 maanden
Burgemeester Elly Blanksma heeft gisteren een bedrijfspand aan de 2e Indumaweg op het industrieterrein en een pand aan de Hemelrijksestraat in de Binnenstad gesloten. De 2 panden zijn vanaf die datum voor 6 maanden gesloten. De sluitingen maken een einde aan de verboden situatie ter bescherming van de openbare orde en het woon- en ondernemersklimaat.
De politie had een onderzoek ingesteld bij de panden. Zij trof bij het doorzoeken van het pand op het industrieterrein een professionele hennepkwekerij met 290 hennepplanten aan. In de Hemelrijksestraat bleek een professionele hennepkwekerij aanwezig, daar stonden 343 henneplanten. De politie heeft die bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis van deze rapportage heeft zij de tijdelijke sluiting per brief aangekondigd bij de pandeigenaren. De eigenaren hebben een zienswijze ingediend, waarna Blanksma haar besluit geeft genomen.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 12 februari 2020 om 09:33:

Aan de foto te zien heeft ze er zelf ook plezier in. 😄😄

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *