Buiten is het 9 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 109.555 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

112reacties

Zoals De weblog van Helmond al sinds 2013 doet, ook dit jaar weer een apart topic met het Helmondse drugsgerelateerde nieuws. In de reacties hieronder verschijnen de nieuwste berichten over de opgerolde hennepkwekerijen, door onze burgemeester gesloten drugspanden, drugsdealers en aanverwante zaken.
Dergelijk nieuws uit voorgaande jaren lees je op 2019 & 2108, 20172016, 20152014 en 2013.

112 reacties:

Burgemeester sluit 2 drugspanden in Helmond Oost en Mierlo-Hout
In een woning aan de Witte de Withstraat in Helmond Oost troffen politieagenten onlangs ruim een kilo cocaïne aan. Dat drugspand gaat vanaf vandaag voor een periode van 4 maanden op slot. Een woning aan de Berkehoutstraat in Mierlo-Hout gaat 3 maanden dicht. Daar werd door de politie een professionele hennepkwekerij met 108 hennepplanten opgerold.
De politie rapporteerde die bevindingen destijds aan de burgemeester. Op basis van deze rapportages heeft zij deze tijdelijke sluitingen per brief aangekondigd bij de eigenaren van de betreffende panden. Deze pandeigenaren hebben vervolgens een zienswijze ingediend waarna Blanksma dit besluit tot sluiting geeft genomen.
Burgemeesters hebben het recht panden te sluiten als er in panden verdovende middelen worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of aanwezig zijn of hiervoor voorbereidende handelingen worden verricht. De sluiting is tijdelijk. Ook is via deze maatregel (Damoclesbeleid) geregeld dat een exploitatievergunning ingetrokken kan worden.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 28 januari 2020 om 16:29:

De burgemeester is goed bezig! Hopelijk zijn het huurwoningen, dat is dan fijn voor de woningzoekenden onder ons. 🙂

Beantwoorden

Elly, ge het ut toch mar druk mi uit sloite van al die heus…wanne?

Beantwoorden

Goed bezig geef ze maar een tentje .

Beantwoorden

De planten zijn verhuisd naar haar ambtswoning om verzorgd te worden ????????????

Beantwoorden

–Burgemeesters hebben het recht panden te sluiten als er in panden verdovende middelen worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of aanwezig zijn of hiervoor voorbereidende handelingen worden verricht–

Is de Heistraat al afgesloten?

Beantwoorden

Vluchtende Helmonder (53) aangehouden bij hennepknipperij
De politie ontdekte vandaag een hennepknipperij in de gemeente Eersel. In totaal namen zij 96,5 kilo aan natte hennepplanttoppen in beslag. De stroom werd illegaal afgetapt.
Zij hielden daarvoor 4 mannen aan: een 53-jarige Helmonder, 2 Eindhovenaren (35 en 55) en een man (61) uit Eersel. Toen de politie binnen viel, sloegen de eerste 3 op de vlucht. Tevergeefs. “Uiteindelijk hebben we ze alle 3 in de kraag gevat. Onze lokale collega’s kregen daarbij hulp van een politiehelikopter van de Landelijke Eenheid” zo meldde de politiewoordvoering.

Beantwoorden

De hennepkwekerij in de Heistraat is opgerold
De politie heeft gisteren een hennepkwekerij aangetroffen in een appartement op de Heistraat. De dagen daarvoor kreeg de politie meldingen van wijkbewoners en de woningbouwvereniging. Zij meldden dat men in dat appartementencomplex een sterke henneplucht rook en dat men last had van lekkage van vocht via het ventilatiesysteem. Tevens werd door medewerkers van de afdeling Toezicht en Handhaving van de gemeente Helmond geconstateerd dat er bij 1 van de appartementen het balkon was afgeplakt en er sprake was van overdadig condens op de ramen.
Hierop werd maandag een onderzoek ingesteld in dit appartement. De woonkamer en 1 slaapkamer waren ingericht als kweekruimte en daar werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 440 planten, 21 lampen, koolstoffilters en transformatoren aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen en geruimd. Door Essent werd vastgesteld dat er sprake was van diefstal van stroom. Tijdens het onderzoek werd niemand in de woning aangetroffen. De bewoner zal op een later tijdstip door de politie gehoord worden en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 4 februari 2020 om 18:25:

Ha Haha die wouden effe snel rijk worden ????

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 4 februari 2020 om 18:25:

Goed zo vooral doorgaan. ????

Beantwoorden

Weer heistraat

Beantwoorden

Vorige week bij ons in de straat… daarom is de politie wagen dag en nacht rond aan het rijden hier in het centrum..????

Beantwoorden
Mădălina Coțofană

Volgens mij was het toch echt Hemelrijksdijkje waar ze maandag die plantjes aan het vernietigen waren

Beantwoorden

@Inge Martens op dinsdag 4 februari 2020 om 22:51:

Op de hoek Heistraat/Hemelrijksdijkje. De ingang van het appartementencomplex ligt aan de Heistraat.

Beantwoorden

@Frank Vincent op dinsdag 4 februari 2020 om 22:56:

ahaaa, okay, we konden het vanuit ons appartement zien namelijk

Beantwoorden

Burgemeester sluit 2 drugspanden voor 6 maanden
Burgemeester Elly Blanksma heeft gisteren een bedrijfspand aan de 2e Indumaweg op het industrieterrein en een pand aan de Hemelrijksestraat in de Binnenstad gesloten. De 2 panden zijn vanaf die datum voor 6 maanden gesloten. De sluitingen maken een einde aan de verboden situatie ter bescherming van de openbare orde en het woon- en ondernemersklimaat.
De politie had een onderzoek ingesteld bij de panden. Zij trof bij het doorzoeken van het pand op het industrieterrein een professionele hennepkwekerij met 290 hennepplanten aan. In de Hemelrijksestraat bleek een professionele hennepkwekerij aanwezig, daar stonden 343 henneplanten. De politie heeft die bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis van deze rapportage heeft zij de tijdelijke sluiting per brief aangekondigd bij de pandeigenaren. De eigenaren hebben een zienswijze ingediend, waarna Blanksma haar besluit geeft genomen.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 12 februari 2020 om 09:33:

Aan de foto te zien heeft ze er zelf ook plezier in. ????????

Beantwoorden

Drugspand aan de Beelsstraat voor 6 maanden gesloten
Burgemeester Elly Blanksma heeft vandaag een pand aan de Beelsstraat voor 6 maanden gesloten. In dat pand in de Binnenstad is een professioneel opgezette hennepkwekerij met 420 hennepplanten aangetroffen. Dat bleek toen de politie daar op 23 januari een onderzoek ingesteld had. Naar verluidt stonden die hennepplanten verdeeld over 5 ruimtes in die woning.
De politie heeft de bevindingen werden gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis van deze rapportage heeft zij de tijdelijke sluiting per brief aangekondigd bij de eigenaar van het betreffende pand. De eigenaar diende geen zienswijze in waarna de burgemeester dit besluit heeft genomen. De sluiting maakt een einde aan de verboden situatie ter bescherming van de openbare orde en het woon- en ondernemersklimaat. Het besluit van de burgemeester is genomen op grond van de ‘Beleidsregel handhavingsprotocol Opiumwet 13b Helmond 2019’.

Beantwoorden

Drugspand aan de Zuiddijk voor 3 maanden gesloten
Burgemeester Elly Blanksma heeft gisteren een bedrijfspand aan de Zuiddijk op het industrieterrein voor 3 maanden gesloten. In het pand zijn voorwerpen aangetroffen die gebruikt worden voor het opzetten van een professioneel opgezette hennepkwekerij. Het is de tweede keer dat de burgemeester gebruik maakt van haar bevoegdheid om ook bij voorbereidende handelingen tot tijdelijke sluiting van een pand over te gaan.
De politie stelde een tijd geleden een onderzoek in bij het pand aan de Zuiddijk. Zij trof bij het doorzoeken van het pand 2 ruimtes aan die voorbereid waren om een hennepkwekerij op te starten, met hiervoor aangelegde elektra. Daarnaast werden assimilatielampen, armaturen inclusief reflectorkappen, transformatoren, schakelborden, koolstoffilters, slakkenhuizen en hennepresten aangetroffen.
De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan de Blanksma. Op basis van deze rapportage heeft zij de tijdelijke sluiting per brief aangekondigd bij de eigenaren van het betreffende pand. De eigenaren hebben een zienswijze ingediend, waarna de burgemeester dit besluit heeft genomen. Want zo laat de burgemeester van Helmond weten: “er zijn geen bijzondere omstandigheden om af te zien van tijdelijke sluiting.
De sluiting maakt een einde aan de verboden situatie ter bescherming van de openbare orde en het woon- en leefklimaat. Het besluit van de burgemeester is genomen op grond van het de ‘Beleidsregel handhavingsprotocol Opiumwet 13b Helmond 2019’.

Beantwoorden

Vrouw in de Binnenstad opgepakt voor handel in harddrugs
De politie vond vanmiddag in een woning aan de Willem Prinzenstraat in de Binnenstad allerlei soorten drugs. De bewoonster is aangehouden voor de handel in (hard)drugs.
Zij hadden informatie over het mogelijke dealen door de vrouw. Daarom werd rond 14.00 uur een inval gedaan in haar woning. Daar troffen de agenten 10 tot 15 liter GHB en handelshoevelheden heroïne, XTC, MDMA, ketamine en amfetamine aan. Deze zijn in beslag genomen en zullen na verder onderzoek worden vernietigd. Ook werd een geldbedrag van enkele duizenden euro’s in beslag genomen.
De vrouw is aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. In de woning werd ook een man aangehouden. Dit betrof vermoedelijk 1 van de klanten. Hij is na verhoor weer heengezonden.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 14 april 2020 om 16:59:

Over een paar maanden weer een woning te huur via WoonIezie. 🙂

Beantwoorden

Goed zo zo hoort het weg met die rotzooi en nu lang opsluiten

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 14 april 2020 om 16:59:

Er gebeurd toch meer in de stad dan corona, wooow

Beantwoorden

De hennepkwekerij op de Hortsedijk is opgerold
Gisteren heeft de politie een hennepkwekerij aangetroffen op de Hortsedijk. In de schuur bij de woning stonden 511 hennepplanten.
Wijkagent Francisca Kamphuis meldde deze illegale hennepteelt vanavond. Zij doet de oproep om Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 te bellen als jij het vermoeden hebt van een hennepkwekerij in jouw buurt.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 30 april 2020 om 21:23:

Ik rook vandeweek al wat toen ik er langs fietste.

Beantwoorden

Hortsedijk? Hmm welke huis

Beantwoorden
Durmuş Doermoesj

Jonge jonge eerlijke mensen

Beantwoorden

Drugspand aan de 2de Tussendijk voor 6 maanden gesloten
Burgemeester Elly Blanksma heeft vandaag een drugspand aan de 2de Tussendijk op het industrieterrein voor 6 maanden gesloten. In het pand is een professioneel opgezette hennepkwekerij met 989 hennepplanten aangetroffen.
De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan onze burgemeester. Op basis van deze rapportage heeft zij de tijdelijke sluiting per brief aangekondigd bij de eigenaar van het betreffende bedrijfspand. De eigenaar diende geen zienswijze in, waarna Elly Blanksma het besluit nam.
De sluiting maakt een einde aan de verboden situatie ter bescherming van de openbare orde en het woon- en leefklimaat. Het besluit van de burgemeester is genomen op grond van het de ‘Beleidsregel handhavingsprotocol Opiumwet 13b Helmond 2019’.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 4 juni 2020 om 16:51:

Wat ik begrepen heb is dat de planten hier wel op anderhalve meter van elkaar stonden…

Beantwoorden
Jean-Paul Fransen

Goede actie van de burgemeester. Ik ben benieuwd of dat pand al een keer eerder werd gesloten. Jammer dat ik de andere kant uit moet dadelijk, anders reed ik er even langs.

Beantwoorden

@josé De inval door de politie was al op 4 mei jl.

Beantwoorden

Burgemeester sluiting stal aan de Hortsedijk in Stiphout
Burgemeester Elly Blanksma heeft vandaag een stal aan de Hortsedijk in Stiphout voor 3 maanden gesloten. De politie heeft een onderzoek ingesteld bij de stal en trof bij het doorzoeken een hennepkwekerij aan met 511 hennepplanten en andere zaken die wijzen op een professionele opzet van de hennepkwekerij. Die bevindingen zijn vervolgens gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis van de feiten en omstandigheden heeft zij besloten tot deze tijdelijke sluiting.

Beantwoorden

Wow…een stal nogwel…. bravo burgemeester

Beantwoorden

Gezocht opvang plek voor een paar paarden (moest ik vragen van een vriend…..)😂😂😂

Beantwoorden

Drugspand in Brouwhuis voor 3 maanden gesloten
Onze burgemeester heeft vandaag een woning aan de Vechtstraat in Brouwhuis voor een periode van 3 maanden gesloten. Daar werd woensdag 10 juni door de politie namelijk een professionele hennepkwekerij met 170 hennepplanten aangetroffen.
De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan burgemeester Elly Blanksma. Op basis van deze rapportage heeft zij de tijdelijke sluiting van het drugspand per brief aangekondigd bij de eigenaar van het pand. Die heeft vervolgens een zienswijze ingediend waarna de burgemeester haar besluit nam.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 9 juli 2020 om 14:35:

Mogen ze er na 3 maanden wir in dan?

Beantwoorden

@Stefan Tabor op donderdag 9 juli 2020 om 16:07:

Nope! En ook geen huurwoning in Helmond van een woningbouwvereniging meer, in ieder geval niet bij Woonpartners.

Beantwoorden

Stoer hoor

Beantwoorden

Burgemeester Elly Blanksma sloot vandaag de shishalounge, dit #drugspand aan de Marktstraat in het centrum van #Helmond gaat voor een periode van 12 maanden dicht. Daarover stuurde haar ambtenaren vanmiddag het volgende persbericht:

Sluiting bedrijfspand Marktstraat
.
De burgemeester van Helmond heeft op dinsdag 14 juli 2020 een bedrijfspand aan de Marktstraat voor 12 maanden gesloten. In het pand is een hoeveelheid drugs aangetroffen die boven de norm voor eigen gebruik ligt en er zijn geen bijzondere omstandigheden om af te zien van tijdelijke sluiting. Het bedrijfspand is onderzocht als gevolg van een grootschalige aanpak tegen drugsgerelateerde overlast in de Helmondse Binnenstad. Hierin trekken de gemeente, de politie, de Belastingdienst, het OM en andere diensten samen op om de stad veiliger te maken. Samen werken zij aan een leefbare stad.
.
Aanleiding besluit
De politie heeft op 18 juni 2020 een onderzoek ingesteld bij het pand. Zij trof bij het doorzoeken van het bedrijfspand 3,5 gram cocaïne en 97,2 gram hasj aan en andere zaken die wijzen op handel in drugs. Harddrugs en softdrugs vallen onder de verbodsbepalingen van artikel 3 van de Opiumwet.
De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester van Helmond. Op basis van de feiten en omstandigheden heeft de burgemeester besloten tot de tijdelijke sluiting. De sluiting maakt een einde aan de verboden situatie ter bescherming van de openbare orde en het woon- en leefklimaat. Zowel de eigenaar als de ondernemer hebben een zienswijze ingediend. Uit deze zienswijze zijn geen bijzondere omstandigheden gebleken. Het besluit van de burgemeester is genomen op grond van het de ‘Beleidsregel handhavingsprotocol Opiumwet 13b Helmond 2016’.
.
Wat houdt de beleidsregel in
Op grond van artikel 13b Opiumwet (Damoclesbeleid) is de burgemeester bevoegd bestuursdwang toe te passen indien in woningen of lokalen (dan wel in of op bij woningen of lokalen en daarbij behorende erven) verdovende middelen worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of aanwezig zijn. Deze maatregel betekent dat de burgemeester een woning of lokaal en daarbij behorende erven mag sluiten en (indien aanwezig) een exploitatievergunning mag intrekken.
De beleidsregel is tot stand gekomen met inachtneming van de uitgangspunten van het landelijke drugsbeleid en in samenspraak met het Openbaar Ministerie en de politie. Samen zetten zij zich in voor een harde aanpak van handel in verdovende middelen.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 14 juli 2020 om 12:12:

Mooi, al die broeinesten van criminaliteit dicht gooien en verbieden, Shishalounge, kom op zeg.

Beantwoorden

Hier in helmond da kan toch niet 😂😂

Beantwoorden

Iedereen die daar gespot is moeten ze in de gaten houden.
Ik weet zeker dat het kan leiden naar het oppakken van meer gajes en gespuis die de straten onveilig maken voor de normale burger.
Weg ermee en terugsturen naar hun eigen land.
GAJES HOORT IN DE BAJES

Beantwoorden

Och, dan verkassen die “Shisha-broeders” zich toch gewoon naar een andere plek. Kan het allemaal weer van voren af aan beginnen. Dweilen met de kraan open, noemen ze dat! De tijd zal het leren waar het volgende broeinest gesloten gaat worden.

Beantwoorden

Das pech je zaak weg en dat voor paar grammetjes🤣🤣

Beantwoorden

10 punten voor burgemeester Elly

Beantwoorden

Nu kunnen onze jongens in de heistraat en omgeving helemaal goed vooruit..ook hier de gemeente leert het nooit niet

Beantwoorden

Nou nog die shisha tent in de Molenstraat !!!

Beantwoorden

Mevrouw Blanksma is goed bezig!
Voor wie nog meer bij de besluitvorming is betrokken: mijn complimenten.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 14 juli 2020 om 12:12:

Nou pas 🤣🤣🤣 was overduidelijk niet?

Beantwoorden

In de Molenstraat deugt ook niet. Maar die straat telt niet mee. Een grote zooi wat daar zit aan buitenlandse tenten

Beantwoorden

los van buitenlands of niet buitenlands; de horeca in dit land is verziekt; de hele middenstand is verziekt…dit land is verziekt; en niet door buitenlanders maar door de elite bestuurders die er al decennialang niks van bakken en alleen voor hun eigenste op het pluche zitten; vvd-cda-pvda-d66.
Gehele bestuur wordt door deze groepen gevormd en afgeschermd door andersdenkenden te demoniseren en weg te zetten of keihard te discrimineren.
Trap er niet in dat dit door “buitenlanders”komt, dat wil men graag, dat u dat denkt en zegt, dan kan men u weer wegzetten als racist of islamofoob.

Beantwoorden

ag ut ken daar verekens gezellig zijn en nette wc,s en zo en gezellige mensen niks mis mee

Beantwoorden

Alsof hun alleen de slechte mensen zijn rot op man racisten tussen ons kaaskoppen zit net zo’n verrot volk die ook van alles doen wat niet deugt…..

Beantwoorden

Echt waar zie ooit reacties hier whahaha ik lach me kapot, stel huichelaars

Beantwoorden

‘t Oude Brouwhuis is niet meer, triest hoor, dank je wel mede-Helliemonders 🙁

Beantwoorden

@Piet de Wilde op woensdag 15 juli 2020 om 21:21:

‘t Oude Brouwhuis. In de goede tijd kon je er prima eten op abonnement. Je hoefde zelf niets in te kopen en af te wassen en er zat (tenminste in mijn tijd) een heerlijk groepje lekker te ouwehoeren.
Voorbij die tijd. Nu is het een verziekt zootje. Jammer.

Beantwoorden

Enkele jaren geleden stelde de gemeente de folder Voorkom hennepkwekerij woning of bedrijfspand (pdf) op. Daarin wordt beschreven wat de risico’s zijn die je loopt als pandeigenaar. En er staat een lijst van maatregelen die je kunt nemen om de kans op een hennepkwekerij in jouw pand te verkleinen.

Beantwoorden

Politie in de Rijpelberg neemt 5 hennepplanten in beslag
Vandaag nam de politie 5 hennepplanten in beslag die in een achtertuin stonden in de Rijpelberg. Hennepplanten zijn niet toegestaan en veroorzaken bovendien stankoverlast, zo meldt de politie.
Bij 5 hennepplanten of minder wordt er aangenomen dat er geen sprake is van beroeps- of bedrijfsmatig handelen. Daarom wordt er niet strafrechtelijk vervolgd, tenzij de verdachte minderjarig is. In sommige gevallen maakt de politie wel een proces-verbaal op.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 5 augustus 2020 om 15:59:

Zo zo en trots wat ie is 😂

Beantwoorden

Megavangst 🤣🤣🤣🤣

Beantwoorden

Je mag toch 5 plantjes hebben
Dat hij maar niet bij mij mijn 5 plantjes komen halen

Beantwoorden

Knap hoor zal wel maanden aan onderzoek vooraf zijn gegaan.

Beantwoorden

Ze moeten dit helaas doen Maar ze doen het liever niet.
Heeft geen prioriteit in mijn ogen.

Beantwoorden

Zow Zow! Ken die knakker niet beter hier in het bos gaan surveilleren al 4 daag op rij bosbrand?

Beantwoorden

Goed gedaan. Punt.

Beantwoorden
Lenie Weijnen Stienen

Complimenten weer hard gewerkt 😡

Beantwoorden

Fijne buren die er voor bellen
5 plantjes eigen gebruik
Zo zie je maar
Je ken beter schoepen of wat anders
Daar komen ze niet voor

Beantwoorden

Nou moe. Wereldnieuws. Geen arrestatieteam aan te pas gekomen of de ME????…..toppie gedaan jongens. De stad is weer veilig👊

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 5 augustus 2020 om 15:59:

Het valt me op dat ze bijna altijd maar maximaal vijf hennepplanten in de tuin hebben staan. Zou dat zijn omdat je bij zes plantjes wel voor de rechter moet verschijnen?

Beantwoorden

Ga de duizenden maar zoeken die zyn er ook

Beantwoorden

Klopt Jan, tot een met 5 is voor eigen gebruik (zegt men), daarna, meer dus, is het handel. 5 wordt gedoogd mits er geen klachten zijn van omwonenden.
Ik weet niet waarvoor dit persoon 5 planten had, misschien medisch, reuma of zo, in geval schijnt het te werken voor pijnbestrijding.
Politie gaat nogal prat hierop, althans zo lijkt het, joehoe!
Surveilleren kunnen ze beter doen dan dit geneuzel, neemt niet weg dat omwonenden van die planten last hebben gehad, het riekt nogal…

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 5 augustus 2020 om 15:59:

Ik heb dit live zien gebeuren haha die man op de foto had een trapje nodig om de poort over te klimmen 🙈🙈🙈

Beantwoorden

Wat een helden zijn het toch, maar maar droeftoeters!!!

Beantwoorden

Wel 5 hele planten tering das voor eigen gebruik

Beantwoorden

Als je de straat dealers van straat wikt wilt hebben laat de blowers dan lekker een paar plantjes in hun tuintje zetten….

Beantwoorden

grote jongen!

Beantwoorden

Niet beroepsmatig handelen, wel de plantjes kwijt, vraag me toch af of dat dealers die de weed wekelijks of op bestelling thuis brengen die niet beroepsmatig bezig zijn.. of is het als het niet stinkt dan hoef je niet te bellen.

Beantwoorden

De misdaad in helmond heeft een flinke deuk opgelopen , 5 !! hele hennepplanten !!!???

Beantwoorden

@Niek van Veghel op woensdag 5 augustus 2020 om 16:49:

Jezelf aangeven kun je het beste bij het politiebureau op de Traverse doen. 🙂

Beantwoorden

Wow ! Mega vangst…. wees trots mieren neu*kers . Coffeeshops, legale wietteelt, etc etc… gedoogbeleid. Maar , nee iemand die paar plantjes zelf heeft komt menneke met pet en pistool, en neemt plantjes in beslag . Respect ( NOT) . Schaam je
En dan ook nog heel trots op de foto ermee 😤😤. Zum Kotschen!

Beantwoorden

Diep triest. Zelf een paar plantjes kweeken past in onze duurzame zelfvoorzienende wereld! 100% beter als kleine diefstalletjes voor heeling om het in de shop te kopen. Dus nog duurzamer voor iedere burger op langere termijn.

Beantwoorden

Drugspand in de Binnenstad voor 4 maanden gesloten
Burgemeester Elly Blanksma heeft vandaag de benedenverdieping van een woning aan de Vossenstraat in de Binnenstad voor 4 maanden gesloten. Daar werd donderdag 18 juni een hoeveelheid drugs aangetroffen die boven de norm voor eigen gebruik ligt. De woning werd onderzocht tijdens een actiedag als gevolg van een grootschalige aanpak tegen drugs gerelateerde overlast in de Helmondse Binnenstad. De politie trof bij het doorzoeken van de benedenverdieping 132 amfetamine aan en andere zaken die wijzen op handel in drugs. De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis van de feiten en omstandigheden heeft zij besloten tot de tijdelijke sluiting.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 13 augustus 2020 om 15:09:

Blanksma is goed bezig! 👍

Beantwoorden

Ze is een topper onze Elly Blanksma de Burger moeder

Beantwoorden

Top nog meer sluiten. 👍👍👍

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 13 augustus 2020 om 15:09:

Wel een beetje laat vanaf juni

Beantwoorden

Drugspand in de Binnenstad voor 6 maanden gesloten
Burgemeester Elly Blanksma heeft vandaag een bedrijfspand aan de Prins Karelstraat in de Binnenstad voor 6 maanden gesloten. In het pand trof de politie op donderdag 9 juli 120 gram hennep, 1 gram hasj en andere zaken aan die wijzen op handel in drugs. Het bedrijfspand werd die dag onderzocht als gevolg van een grootschalige aanpak tegen drugsgerelateerde overlast in de Helmondse Binnenstad. Hierin trekken de gemeente, de politie, de Belastingdienst, het OM en andere diensten samen op om de stad veiliger te maken.
De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis van de feiten en omstandigheden heeft zij besloten tot deze tijdelijke sluiting.

Beantwoorden

Proef tegen drugscriminaliteit op de bedrijventerreinen
De Stichting Bedrijventerreinen, het Openbaar Ministerie en de gemeente Helmond werken samen aan het bestrijden en voorkomen van crimineel misbruik van bedrijfspanden. Deze maand starten zij een proef met gestandaardiseerde huurovereenkomsten. Dat houdt in dat bij het aantreffen van een drugslab, kwekerij of verdovende middelen in een verhuurde bedrijfsruimte de verhuurder niet meteen strafrechtelijk vervolgd wordt als de verhuurder de gestandaardiseerde huurovereenkomst heeft gebruikt, 3 controles per jaar heeft uitgevoerd en er verder geen aanwijzingen zijn van onregelmatigheden.
De ondertekening van het convenant ‘Pilot bedrijventerreinen Helmond’ is volgende week woensdag. Burgemeester Elly Blanksma, hoofdofficier Heleen Rutgers en voorzitter van de Stichting Bedrijventerreinen Helmond Gertjan Aarts zullen daarbij aanwezig zijn.

Beantwoorden

Grote hennepkwekerij in de Binnenstad opgerold
De politie heeft vanochtend een professionele hennepkwekerij aangetroffen in de Wolfstraat in de Binnenstad. Daar bleken zo’n 1300 stekjes en hennepplanten te staan. Die worden opgeruimd. Op dit moment werd er nog niemand aangehouden, zo laat de politie weten.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op vrijdag 11 december 2020 om 11:08:

Goed werk

Beantwoorden

.
Politie ontdekt drugsopslag in bedrijfspand en houdt verdachte aan
In een bedrijfspand aan de 1e Hogedijk op het industrieterrein heeft de politie vanmorgen een opslaglocatie voor synthetische drugs ontdekt. In het pand werd een man aangehouden.
Er zijn onder andere chemicaliën en eindproduct, vermoedelijk amfetamine, gevonden. Om hoeveel drugs het gaat, is nog onduidelijk. Specialisten komen ter plaatse om technisch onderzoek te verrichten en een en ander veilig af te voeren. De politie doet verder onderzoek.

Zie ook het filmpje en update hieronder.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 28 december 2020 om 12:49:

De man werd vanochtend aangehouden door de politie met getrokken pistolen. Remco Wiersma was ter plaatse en filmde dat.

Beantwoorden

Update:
@De weblog van Helmond op maandag 28 december 2020 om 12:49:

In het pand trof de politie een grote hoeveelheid chemicaliën aan. Het gaat daarbij in ieder geval om duizenden liters. Vermoedelijk zijn het grondstoffen voor de productie van amfetamine. Ook werd een hoeveelheid amfetamine gevonden.
Tijdens de inval was er 1 man in het bedrijfspand aanwezig. Deze 41-jarige man met de Poolse nationaliteit is aangehouden, zie het filmpje hierboven. Daarbij werd een arrestatieteam ingezet.
De specialisten van LFO (Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen) zijn vermoedelijk nog een tijd bezig met het technisch onderzoek, de inventarisatie van de aangetroffen chemicaliën en het veilig afvoeren daarvan. In het bedrijfspand werden geen synthetische drugs geproduceerd.
Bij de politie kwam eerder informatie binnen dat er op in het pand aan de 1e Hogedijk synthetische drugs zou liggen. Daarop werd direct een onderzoek gestart. Uiteindelijk werd vanochtend besloten een inval te doen.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 28 december 2020 om 17:28:

Goed gedaan politie!!

Beantwoorden

Waar is 1e hogedijk.
Nergens te vinden, alleen 1e idumaweg.

Beantwoorden

@Annie op maandag 28 december 2020 om 18:26:

Beantwoorden

Beantwoorden

Ik rook al lange tijd erg vreemde lucht.
helaas kan je melden wat je wil ze poeieren je toch af.
Gemeente ten top milieu klachten lijn kan ook niets.

het is dus wachten tot het mis gaat of iemand meld dat er wat te doen is
op een aangewezen adres anders kunnen ze niets.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 28 december 2020 om 15:45:

Ze mogen wel even een cursus Engels volgen dus hup terug naar de schoolbanken
🤣🤣🤣🤣🤣

Beantwoorden
Reggiededichter Klemss

Drugspand in de Binnenstad voor 3 maanden gesloten
Burgemeester Elly Blanksma heeft vandaag een woning aan de Wolfstraat in de Binnenstad voor 3 maanden gesloten. De politie trof vorig jaar op 11 december bij het doorzoeken van de woning een hennepstekkerij aan met 1263 hennepplanten aan en andere zaken die wijzen op professionele handel in drugs. De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester. Zij besloot op basis van de feiten en omstandigheden tot de tijdelijke sluiting. De sluiting maakt een einde aan de verboden situatie ter bescherming van de openbare orde en het woon- en leefklimaat.

Beantwoorden

Drugspand op industrieterrein 12 maanden dicht na vondst harddrugs
Vandaag heeft burgemeester Elly Blanksma een bedrijfspand aan de 1e Hogedijk op het industrieterrein voor 12 maanden gesloten. In het pand is een hoeveelheid drugs aangetroffen die boven de norm voor eigen gebruik ligt.
De politie had een onderzoek ingesteld bij het pand. Zij trof bij het doorzoeken van het pand op maandag 28 december ongeveer 10 kg mephedrone aan. Mephedrone is als harddrugs aangewezen in lijst I van de Opiumwet. Daarnaast is een grote hoeveelheid grondstoffen voor de productie van harddrugs aangetroffen.
De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis van deze rapportage heeft zij de tijdelijke sluiting per brief aangekondigd bij de eigenaar van het betreffende pand. De eigenaar heeft een zienswijze ingediend. Hieruit zijn geen bijzondere omstandigheden gebleken, waarna Blanksma het besluit heeft genomen.
Het onderstaand filmpje werd gemaakt van de arrestatie van een 41-jarige Pool bij het betreffende pand.

Beantwoorden

Drugdealer betrapt en aangehouden
De politie heeft gisteren een drugsdealer opgepakt die zij betrapten in de Binnenstad. De aanhouding van deze 31-jarige Helmonder gaf hen voldoende reden om 2 woningen in de Binnenstad te doorzoeken. In een woning vonden zij 22 gram cocaïne. De gemeente Helmond verdenkt de Helmonder ook van adres- en sociale zekerheidsfraude en gaat dit onderzoeken.

Beantwoorden

Drugspand op het industrieterrein 6 maanden dicht
Vandaag heeft burgemeester Elly Blanksma een bedrijfspand aan de 2e Indumaweg op het industrieterrein voor 6 maanden gesloten. In het pand is een hoeveelheid voorwerpen aangetroffen waarvan aannemelijk is dat deze bestemd zijn voor het opzetten van een professionele hennepkwekerij.
De politie stelde op 20 maart een onderzoek in bij het bedrijfspand. Zij trof bij het doorzoeken van het pand een grote hoeveelheid voorwerpen aan waarvan de eigenaar en ondernemer van het pand weet of ernstige reden heeft te vermoeden dat deze bestemd zijn voor bedrijfsmatige illegale hennepteelt. Aangetroffen werden o.a. 9 assimilatielampen, 19 armaturen inclusief reflectorlampen, 19 transformatoren, 2 CO2 Climate Systemen, 10 nieuwe E-light 1000W armaturen inclusief lamp, een schakelbord, een snelheidsregelaar, een koolstoffilter, 3 ventilatoren, 2 groeitenten. De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis van de feiten en omstandigheden heeft zij besloten tot de tijdelijke sluiting.

Beantwoorden

Drugspand in de Rijpelberg 3 maanden dicht
Gisteren heeft burgemeester Elly Blanksma een woning aan de Nemerlaerhof gesloten voor 3 maanden. De politie had op 25 mei een onderzoek ingesteld bij deze woning in de Rijpelberg. Zij trof bij het doorzoeken van het pand een professionele hennepkwekerij die in werking was aan met 211 hennepplanten. De politie rapporteerde haar bevindingen aan de burgemeester. Op basis van de feiten en omstandigheden besloot zij tot de tijdelijke sluiting.

Beantwoorden

Weer een drugspand in de Rijpelberg gesloten
Net als vorige week woensdag (zie hierboven) liet burgemeester Elly Blanksma gisteren weer een drugspand in de Rijpelberg voor 3 maanden sluiten. Dit maal betrof het een woning aan de Scheerderhof. In dat pand werd op 25 mei een professionele hennepkwekerij in werking aangetroffen met in totaal 192 hennepplanten. De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis van de feiten en omstandigheden besloot zij tot deze tijdelijke sluiting.

Beantwoorden

2 Drugspanden in de Binnenstad gesloten
Gisteren sloot burgemeester Elly Blanksma in de Binnenstad een bedrijfspand aan de Marktstraat voor 6 maanden en een woning aan de De Ruiterstraat voor 4 maanden. In het bedrijfspand trof de politie softdrugs aan en in de woning vond de politie harddrugs. De sluiting maakt een einde aan de verboden situatie ter bescherming van de openbare orde en het ondernemers- en leefklimaat.
De politie rapporteerde haar bevindingen aan de burgemeester van Helmond. Op basis van de feiten en omstandigheden besloot de burgemeester tot de tijdelijke sluiting.
De politie, gemeente, Belastingdienst, Openbaar Ministerie en andere diensten werken samen aan een veilige en leefbare binnenstad. De grootschalige aanpak tegen druggerelateerde criminaliteit en ondermijning is daar onderdeel van. De politie stelde op 17 juni 2021 een onderzoek in bij het bedrijfspand met bijbehorende erven aan de Marktstraat. Zij trof bij het doorzoeken daarvan een handelshoeveelheid softdrugs aan van 49,69 gram. Op 7 juni 2021 stelde de politie een onderzoek in bij de woning aan de De Ruiterstraat. Hier trof de politie een aantal grammen cocaïne en een aantal grammen cocaïne met cafeïne aan. Daarnaast werden hier goederen en stoffen aangetroffen die gerelateerd kunnen worden en wijzen op het vervaardigen van amfetamine.

Beantwoorden

Burgemeester sluit drugspand in ‘t Haagje
Vandaag sloot burgemeester Elly Blanksma een woning aan de Tournooistraat voor 3 maanden. In die woning in ‘t Haagje trof de politie op 24 juni een professionele hennepkwekerij aan. Daar bleken 200 hennepplanten te staan en attributen die wijzen op professionaliteit van de hennepkweek. De politie rapporteerde haar bevindingen aan de burgemeester. Op basis van de feiten en omstandigheden besloot zij tot de tijdelijke sluiting.

Beantwoorden

Gewoon er uit zetten

Beantwoorden

@Rico op woensdag 4 augustus 2021 om 15:09:

Het zijn heel correcte huurders. Zij betalen netje de huur. Ook als de woning 3 maanden wordt gesloten.

Beantwoorden

Burgemeester sluit drugspand in Helmond Oost
Vandaag sloot burgemeester Elly Blanksma een woning aan de Tulpstraat in Helmond Oost voor 4 maanden. De politie onderzocht op 10 juli deze woning. Zij trof bij het doorzoeken van de woning een grote hoeveelheid harddrugs en softdrugs aan. Het ging om cocaïne, heroïne, hennep en hasj. Daarnaast werden er voorwerpen aangetroffen die wijzen op professionele drugshandel.
De politie rapporteerde haar bevindingen aan de burgemeester. Op basis van de feiten en omstandigheden besloot zij tot de tijdelijke sluiting.

Beantwoorden

Burgemeester sluit drugspand in de Rijpelberg
Burgemeester Elly Blanksma heeft gisteren een woning met bijbehorende erven aan de Kempenhof in de Rijpelberg voor 3 maanden gesloten. Op 28 oktober trof de politie in de woning 426 hennepplanten aan en andere zaken die wijzen op handel in drugs. De politie rapporteerde haar bevindingen aan de burgemeester. Op basis van de feiten en omstandigheden besloot zij tot deze tijdelijke sluiting. Er waren geen bijzondere omstandigheden om af te zien van tijdelijke sluiting.

Beantwoorden

Burgemeester sluit café en woning na vondst drugs
Vandaag sloot burgemeester Elly Blanksma de Atlas Bar aan de Noord Koninginnewal voor 12 maanden en een woning aan de Lithoyenseweg in de Binnenstad voor 4 maanden. In de panden is een hoeveelheid drugs aangetroffen die boven de norm voor eigen gebruik ligt.
De politie stelde donderdag 2 december een onderzoek in bij het café aan de Noord Koninginnewal. Zij trof bij het doorzoeken van het pand 14,48 gram cocaïne en 39,77 gram hasj aan. Er werden 3 mannen aangehouden. De woning aan de Lithoyenseweg werd op 23 november onderzocht. Hier werd 23 gram cocaïne, 1,5 gram amfetamine, 0,6 gram speed en 1.013 gram gedroogde henneptoppen aangetroffen. Ook trof de politie in beide panden andere zaken aan die wijzen op de professionele handel in en productie van drugs. De politie rapporteerde haar bevindingen aan de burgemeester. Op basis van deze feiten en omstandigheden besloot zij tot de tijdelijke sluiting.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *