Buiten is het 27 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 82.747 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
11reacties

Henriëtte Verouden van Lokaal sterk stelde vanochtend 11 schriftelijke vragen aan B&W omdat er op zaterdag 25 augustus én een watersportdag én festival Foutdoor is op Berkendonk.
Hieronder haar raadsvragen (Questions) voorafgegaan door haar inleiding. Zodra we de antwoorden (Answers) van het college hebben, plaatsen we die (zoals altijd) ook in zijn geheel in de reacties hieronder.

Uit uitingen in diverse media hebben wij begrepen dat op 25 augustus a.s. twee evenementen gepland zijn op Berkendonk. Het betreft een watersportdag voor de jeugd van 10:00 u tot 14:00 u georganiseerd door JIBB i.s.m. de kano- windsurf- en zeilvereniging en een festival genaamd Foutdoor van 12:00 u tot 00:00 u. De organisatie van Foutdoor is inmiddels op 4 juli jl. begonnen met de verkoop van tickets en volgens de website zijn de pre-sale tickets al uitverkocht, de verkoop van rest van de tickets is in volle gang.
Wij vinden een combinatie van deze twee festiviteiten op dezelfde dag en dezelfde plek niet gewenst en hebben daarom de volgende vragen voor u:

 1. Bent u op de hoogte van deze beide evenementen?
 2. Moeten beide organisaties een vergunning aanvragen of kunnen zij volstaan met een melding?
 3. Zo ja, wanneer hebben zij dit gedaan?
 4. Heeft u voor (een van) deze evenementen een vergunning afgegeven?
 5. Bent u het met ons eens dat het niet wenselijk is om deze beide evenementen tegelijkertijd op de zelfde locatie te laten plaats vinden?
 6. Indien er maar bij een van beide een vergunning aangevraagd dient te worden, hoe zorgt de gemeente er dan voor dat ze wel op de hoogte is wat erop Berkendonk gepland staat?
 7. Wanneer heeft de organisatie van Foutdoor de benodigde vergunningen aangevraagd?
 8. Wanneer heeft de gemeente aangegeven of deze vergunningen wel of niet verleend gaat worden?
 9. Wat heeft u als gemeente ondernomen richting de organisatie van Foutdoor of de verenigingen, om aan te geven dat de datumkeuze misschien niet zo geschikt is? Heeft u een alternatieve datum aangeboden? Heeft u beide organisaties met elkaar in contact gebracht zodat zij onderling afspraken konden maken?
 10. Gaat u in deze situatie stappen ondernemen om beide activiteiten niet gelijktijdig te laten plaatsvinden?
 11. Wat gaat u ondernemen om in de toekomst dit soort situaties te voorkomen?

11 reacties:

Wel een beetje mosterd na de maaltijd…Duhhj

Beantwoorden

Dan de watersport dag naar zondag verplaatsen?

Beantwoorden

Is het überhaupt verstandig hier iets te organiseren met de Gen-X ellende?
Zie ook https://www.ed.nl/helmond/giftige-en-mogelijk-kankerverwekkende-stof-aangetroffen-in-recreatieplas-berkendonk-helmond~a3671b06/

Beantwoorden

Met de giftige stof die ontdekt is misschien geen watersportdag??

Beantwoorden

Vort echt saai in Helmond bahbah

Beantwoorden

Pas op 24 Juni is door Foutdoor een vergunning aangevraagd zie ik nu. Dat is best laat. In de bekendmakingen alsook de informatiepagina’s Traverse is er nog geen vergunning verleend.

Zeker leuk zo’n feestje, ik hoop alleen niet dat ze op de zaken vooruitgelopen zijn.

Beantwoorden

das dan jammer

Beantwoorden

dat vind ik dan weer lokaal zwak

Beantwoorden

Het festival en watersportdag staat los van elkaar.
Maar ind ik zou de watersportdag aflassen als het blijkt dat de stof er nog in zit ( extra laten controleren dus voor die tijd)

Beantwoorden
Jolanda van Oeffel

Jonge Jonge, leven en laten leven. Waarom zouden er geen 2 evenementen op dezelfde dag kunnen plaatsvinden?? Dit klinkt niet echt als Lokaal Sterk. Je kunt overal wel een probleem van maken😭😭

Beantwoorden

Tssss is ook. Als gemeente Helmond water plas beter zou controleren zou zon giftige stof niet moeten kunnen. Fout ligt trouwens bij de slimmerik die vergunningen heeft afgegeven. Nee maar festival gangers zullen wel weer moeten boeten daarvoor😡😡😡😡😡😡

Beantwoorden
Natasja schetselaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *