Buiten is het 15 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 114.681 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

48reacties

Na de bouwvak wordt de Rijpelbaan voor een periode van 7 weken in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. Het betreft het deel tussen de Rivierensingel en Bakelsedijk én de rotondes aan de Rijpelbergseweg en Rivierensingel.
Vanaf maandag 21 augustus wordt daar in de Rijpelberg namelijk het asfalt vervangen. De wegwerkzaamheden in opdracht van de gemeente zijn noodzakelijk vanwege scheuren in het asfalt en omdat er op sommige plaatsen verzakkingen blijken te zijn.
Volgens de planning is dit asfaltonderhoud-project langs het nieuwe kanaal begin oktober (week 40) gereed. Op deze plattegrond (pdf) kunnen alle geplande voorbereidingen bekeken worden. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid via de gebruikelijk gele omleidingsborden. “Houdt u rekening met wat extra reistijd en vertrek op tijd”, adviseert de gemeente.
En over de mogelijke overlast: “Tijdens de werkzaamheden wordt rekening gehouden met de leefbaarheid van de omgeving. We proberen (geluids-) overlast zoveel mogelijk te beperken. We kunnen dit helaas niet helemaal voorkomen. Wij hopen op uw begrip daarvoor.”
Ook in 2019 werd de Rijpelbaan 7 weken afgesloten. Destijds om leidingen en kabels van de stadsverwarming te vervangen. Dirk van Dam maakte toen onder meer de onderstaande foto’s.

In de reacties staan updates.

48 reacties:

Daar hadden ze toch al die 3 weken van de bouwvak aan kunnen werken. Nu wordt het leuk voor het werkverkeer , nog langer verre omwegen rijden. Succes dan maar.

Beantwoorden
Leo en Rita van Laarhoven

Kolder.
Een stukje weg, 7 weken.
Geen tempoteam.
Stikstof?

Beantwoorden

@Leo en Rita van Laarhoven op dinsdag 1 augustus 2023 om 09:31:

Tuurlijk want die mensen hebben geen vakantie nodig? Overigens is het werkvolk op elke hoek van de straat te vinden

Beantwoorden

Omleiding via Rembrandtlaan en Wethouder van Wellaan. Nog meer zwaar vrachtverkeer door Helmond-Oost. De gemeente zal wel weer zeggen dat het niet anders kan, maar uiteraard kan dat anders. Wel groene plannen maar geen ontsluitingsplannen?

Beantwoorden

Joh ze hadden ook al de wegen naar de roccade weg afgesloten gehad net voor de bouwvak . Wees blij dat de echte doorgaande weg weer berijdbaar is. Autoboulevard is weer bereikbaar met de rocade hehe normaal naar het werk ! Geen gezeik mee om binnen door brouwhuis te moeten om op de Heibloemweg te komen!

Beantwoorden

Doorgaande wegen zijn ook slecht.
Dit door zwaar verkeer en natuurlijk de zwaardere elektrische auto’s.
Misschien overwegen om als Helmond uit het akkoord te stappen om van benzine en diesel af te gaan. Waarom toch zo klungelig alles verknoeien door dommige links groen angstbeleid.

Beantwoorden

Wat een vreemde reactie, André.

Beantwoorden

7 weken…en dan is tegelijk weer een deel van de vossenbeemd dicht?
Eindhoven AirPort is in 3 weken helemaal opnieuw geasfalteerd, hoezo kan dit niet in 1 of 2 weekenden?

Beantwoorden

Let op:
vanaf morgen is de Rijpelbaan tussen de Rivierensingel en Bakelsedijk voor 7 weken in beide richtingen afgesloten voor verkeer.

Beantwoorden

Update 1:
Vanmiddag hoorden we van verschillende Helmonders dat er in de Rijpelberg borden staan met 2 verschillende startdatums van de werkzaamheden.
Harrie Fotografie ging om 14.00 uur ter plaatse en maakte op de Rijpelbergseweg de onderstaande 3 foto’s. Hij zag meerdere gele borden met daarop telkens dezelfde datum: maandag 28 augustus. Maar hij zag ook het grote projectbord dat jij nu ziet op de eerste 2 foto’s. Daarop staat echter 21 augustus en in het rode kader deze link naar de projectwebsite
Helaas is er bij de gemeente Helmond vandaag niemand aanwezig om duiding te geven. Wellicht morgen…

Beantwoorden

Ik neem aan dat ze 21e beginnen en pas de 28e de weg afgesloten wordt.

Beantwoorden

@Andre op zondag 20 augustus 2023 om 17:07:

Bij die link van de weblog staat onder andere

Looptijd werkzaamheden en verkeersomleidingen
De werkzaamheden starten op 21 augustus 2023 en zijn begin oktober 2023 klaar. In deze periode is de Rijpelbaan tussen Rivierensingel en Bakelsedijk in beide richtingen afgesloten voor verkeer.
Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid. De omleidingsroutes worden aangegeven via gele omleidingsborden. Houdt u rekening met wat extra reistijd en vertrek op tijd.

Beantwoorden

Net langsaf gereden staat op vanaf de 28e

Beantwoorden

Nou hadden ze dan niet beter tijdens de bouwvak kunnen beginnen, ze stippelen t wel weer uit he… gemeente is beetje dom

Beantwoorden
Sylvia van den Berg

Update 2:
Meevaller van 1 week want aannemer kan asfalteerwerk sneller uitvoeren

De aannemer heeft aangegeven de werkzaamheden in een kortere periode te kunnen uitvoeren. Om die reden starten de werkzaamheden niet vandaag (maandag 21 augustus) maar op maandag 28 augustus 2023. Dit betekent dat de weg en de rotondes een week later wordt afgesloten voor verkeer. Tot die tijd kan er dus gewoon gebruik worden gemaakt van de Rijpelbaan en de aangelegen rotondes.

Dat liet de woordvoerster van de gemeente ons zojuist weten. Op de website Rijpelbaan Helmond (die ook genoemd wordt op het grote bord, zie update 1) staat in de rechter kolom (screenshot) inmiddels ook waarom de datum is aangepast.
#DvdR meldde ons dat het afschrikeffect van de afsluiting campagne van 21 augustus wel zijn effect heeft: “erg rustig qua verkeer.” Met de drone werden vanochtend de onderstaande foto’s gemaakt.

Beantwoorden

Waarom dan niet alsnog vandaag beginnen en een week eerder klaar? Straks zit er iets tegen en loopt het uit. Deze week is het nog vakantie dus is het sowieso rustiger op de weg. Is er dan echt niemand die over dit soort dingen nadenkt voordat zo’n belangrijke ontsluitingsweg voor Brouwhuis/Rijpelberg wordt dichtgegooid? Dit kan makkelijk in 2 weekenden klaar zijn.

Ik ben benieuwd hoeveel ongelukken er gaan gebeuren bij de oversteekplaats van WC Brouwhorst, half Brouwhuis gaat straks via deze onoverzichtelijk oversteekplaats omrijden terwijl de jeugd weer massaal naar school fietst.

Beantwoorden

Er stonden inderdaad al een tijdje borden met dat het vanaf de 28e was. Denk miscommunicatie binnen de gemeente. Zal niet de eerste keer zijn 🙂

Beantwoorden

@snapniet op maandag 21 augustus 2023 om 10:37:

Misschien omdat er nog veel werkvolk een week langer vakantie hebben en ze nog niet op volle sterkte zijn

Beantwoorden

Wat fijn voor de mensen die aan de weg wonen, even 7 weken rust.

Beantwoorden

Als het er beter op wordt is het te doen zeg ik dan maar….

Beantwoorden

Update 3:
De Rijpelbaan was vanmiddag volledig afgesloten. In het kader van “je kunt immers niet alles tegelijkertijd dichtzetten” bleek vanochtend 1 rijrichting nog begaanbaar voor het verkeer.
Op de rotonde Rivierensingel zijn alle betonnen randen en bestrating rondom het middenplein verwijderd. Op de rotonde Rijpelbergseweg waren ze vanmiddag bezig alles te verwijderen. Verder lijkt het erop dat alle oude putdeksels worden verwijderd om de riolering eronder te kunnen bereiken. Op veel plekken worden de oude deksel ‘uitgeboord’ en zolang afgezet met kegels
#DvdR maakte vanmiddag de onderstaande foto’s.

Beantwoorden

Het is nog niet zolang geleden al een hele poos dicht geweest, ivm stadsverwarming. Had het toen toch gelijk aangepakt.
Scheelt veel tijd, en geld denk ik.

Beantwoorden

Hadde ze dat asfalt niet goed kunnen doen toen het de vorige keer open lag in plaats van het af te raffelen

Beantwoorden

Nou vanuit helmond noord kun je ook niet naar de rijpel, nee we mogen fijn helemaal om de rijpel heen rijden. Dus ik ben benieuwd of heeeel die rijpelbaan in 1x wordt opengebroken.

Beantwoorden

Alweer

Beantwoorden

HOE RA de zijkers weten het weer beter

Beantwoorden

Update 4:
De werkzaamheden zijn begonnen zoals je op de onderstaande foto’s kunt zien. De bovenste asfaltlagen worden verwijderd. Het opbreken van de rotondes aan de Rijpelbergseweg en de Rivierensingel veroorzaakt enig geluidsoverlast zo hoorden wij. Van het fiets- en bromfietspad langs de Rijpelbaan kun je als voorheen gebruik maken want die zullen geopend blijven.
Heb je vragen over deze werkzaamheden? Bel dan Melle Bloemen van Jens Ingenieurs & Adviseurs via 06 – 2880 9245.

Beantwoorden

Werd wel tijd, lappendeken 2.0

Beantwoorden

Aan iedereen die schrijft over het gebrek aan vakantiedagen voor werknemers: in verschillende landen kun je een andere vakantiedatum kiezen, behalve bouwvak heb ik deze optie ook als ik in Nederland werk. Geen jaarrondplan of alles voor medewerkers ten koste van anderen? Een beter robotjaarplan en het zou voorbij zijn.

Beantwoorden

Update 5:
Het oude Rijpelbaan-asfalt is inmiddels verwijderd. De volgende stap is het opnieuw aanleggen van de rotondes bij de Rivierensingel en de Rijpelbergseweg. Daartoe wordt de fundering rondom de rotondes nu deels vervangen zodat die weer bestand zijn tegen zwaar (vracht)verkeer. Vervolgens worden de nieuwe betonnen randen van de rotondes geplaatst en nieuwe afvoerputten geïnstalleerd.
Afgelopen donderdag maakte #DvdR 3 foto’s vanuit de lucht, deze week werden 3 werkzaamheden daaronder met de camera vastgelegd.

Beantwoorden

Och wat genieten wij nu van de rust, heerlijk!
Geen vrachtverkeer, geen hard optrekkende motoren, geen scheurende auto’s, echt fijn!
Hoop zo dat er stil asfalt komt of een geluidswal ter hoogte van de Volkstuintjes.

Beantwoorden

Zo slecht vond ik de weg niet, zijn beroerdere wegen in Helliemond.

Beantwoorden

Update 6:
Nieuw asfalt op de Rijpelbaan
Sinds vorige week is de wals van de aannemer bezig met het asfalt langs het nieuwe kanaal. In lagen van een aantal centimeters dik wordt het asfaltmengsel ‘verdicht’. Verdichten is het samenpersen van alle losse delen in het asfaltmengsel. Een goede verdichting is belangrijk voor de uiteindelijke kwaliteit van het asfalt. Na deze werkzaamheden worden de markeringen op- en langs het wegdek geplaatst. Ook de verkeersborden komen dan terug.
Eind september worden de bermen netjes gemaakt en ingezaaid. Naar verwachting zijn alle werkzaamheden begin oktober afgerond.
De 3 onderstaande dronefoto’s werden gisteren gemaakt door #DvdR.

Beantwoorden

Kenne we weer gas geven 💪💪

Beantwoorden
Marko Streetmaker Moors

@Marko Streetmaker Moors op donderdag 21 september 2023 om 06:20:

Doe maar niet want dat is een pokkeherrie voor de oudjes in de zeilschipwoningen. Netjes 70 rijden ;

Beantwoorden

Beantwoorden

Als je de foto’s kijkt wat is het er toch mooi groen eromheen

Beantwoorden

Mooi hoor, maar al dat vrachtverkeer gaat op de rotondes alles weer wringen en de bermen kapot rijden. Waarom vrachtverkeer niet verbieden, laat maar omrijden. En breid dus de n279 ook uit.

En controleer op decibellen overlast door lawaaidebielen in auto’s op motoren en scooters.

Beantwoorden

@Andre jij bent dus voor dat stuk in de mobiliteitsvisie ?

Beantwoorden

Update 7:
Gisteren bleken de belijning en voorrangstekens op het wegdek bij de rotondes te zijn aangebracht. Het lijkt erop dat (zoals we hierboven op 1 augustus aankondigden) dit asfaltonderhoud-project conform planning begin oktober gereed is. Eerder deze week maakte #DvdR onderstaande dronefoto’s.

Beantwoorden

Al uitkijkend naar de opstelling van deze straat: nog een weekje geduld.

Beantwoorden
bewoner van de Rijpel

Update 8:
De Rijpelbaan blijft week extra afgesloten om veiligheidsredenen
De werkzaamheden aan de Rijpelbaan zijn bijna afgerond. Er worden op dit moment nog gewerkt aan de Braaksestraat.
“Werkverkeer dat in de Braaksestraat moet zijn, maakt deels gebruik van de Rijpelbaan. Zolang de werkzaamheden aan de Braaksestraat nog niet zijn afgerond, kunnen we niet garanderen dat de Rijpelbaan veilig genoeg is voor weggebruikers. Daarom is besloten om de Rijpelbaan een extra week gesloten te houden, tot uiterlijk vrijdag 13 oktober om 16.00 uur.” Aldus de gemeente Helmond vanochtend. Zij bieden hun excuses aan voor eventuele hinder die dit met zich meebrengt en ze waarderen het als je begrip hebt voor hun besluit.

Beantwoorden

Ffff nog langer omrijden

Beantwoorden

@snapniet op maandag 21 augustus 2023 om 10:37:

Hate to say I told you so

Ze zijn dan maar beter klaar want vanaf 13 oktober 16:00 uur is de N279 tussen Rochadeweg en Deurneseweg dicht.

Beantwoorden

Hadden ze beter toch die uitgestelde week eerder kunnen beginnen, dan was het nu klaar geweest. Ze dachten eerder klaar te zijn en begonnen daarom week later. Andersom was beter geweest, dan was het nu klaar.

Beantwoorden

Waarom dan niet het stuk tussen Weg Door de Rijjpel, Deurnese weg en Brouwhuis niet open ? Beide rotondes zijn klaar, zou enorm de bereikbaarheid van Rijpelberg en Brouwhuis bevorderen

Beantwoorden

@snapniet op woensdag 4 oktober 2023 om 10:12:

Van 13-10-2023 20:00 tot 16-10-2023 6:00

Dat valt dan weer mee he?

Beantwoorden

Kan me er niet druk over maken

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *