Buiten is het 8 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.222 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
32reacties

De accountant van de gemeente waarschuwt dat er mogelijk sprake is van staatssteun bij het nieuwe stadion van Helmond Sport. De huisaccountant voorziet namelijk mogelijke problemen inzake de taxatie van het huidige stadion op 1,96 miljoen euro, zijnde het waarvoor de gemeente dat koopt. Onderaan op pagina 8 van haar Boardletter 2019 (pdf) legt Deloitte die zorgen zo helder mogelijk uit.
Gezien het belang van die waardebepaling in de businesscase van het nieuwe stadion op Sport- en Beleefcampus De Braak, krijgt B&W voor de tweede keer het advies dit nader uit te zoeken.
Dat Deloitte-rapport is een onderdeel van hun controle van de gehele gemeentelijke jaarrekening van 2019. In reactie op dat rapport, stuurde B&W eerder deze week een brief (pdf) naar de gemeenteraadsleden.
Inzake de mogelijke staatssteun aan de betaald voetbalorganisatie (BVO) schrijft B&W halverwege pagina 3, dat het huidige taxatierapport op korte termijn zal worden geactualiseerd. “Bij de uitwerking wordt ook rekening gehouden met het mogelijke risico dat de huurverhoging niet aan de BVO zal worden doorberekend.” In reactie op het Deloitte-advies aan B&W om te onderzoeken wat de gevolgen zijn voor de businesscase wanneer Helmond Sport niet meer aan haar financiële verplichtingen kan voldoen, reageert B&W als volgt. “Deze risico’s worden regelmatig geactualiseerd en indien nodig worden passende maatregelen genomen.”
Sinds de gemeenteraad dinsdagavond 31 oktober 2017 besloot dat ‘onze club’ een nieuw multifunctionele stadion gaat krijgen, stapelen de perikelen zich op. Denk daarbij onder meer aan het supportershome en de rol van Frans Stienen waar raadsvragen over werden gesteld. 

In de reacties hieronder staat een update.

32 reacties:

Gewoon afblazen dit achterlijke plan. HS degradeert sws en heeft dit stadion niet nodig. Geld kan beter voor andere dringender zaken ingezet worden.

Beantwoorden

Waarom een nieuw stadion? Helmond Sport staat onderaan de lijst en als ze zo doorgaan zijn ze niet eens in staat om hun eigen broek op te houden; als Helmond Sport een nieuw stadion verdient, dan verdienen mulo, hvv en alle andere amateurclubs óók wel een eigen stadion. Waarom moeten de inwoners van Helmond zoveel geld neertellen voor één club, welke eigenlijk nét iets meer is dan álle anderen. Het zijn profs, dus laat ze hun eigen broek ophouden zoals ieder ondernemer dat moet. Als ik een bakkerij wil beginnen betaalt de gemeente toch ook niet het pand waar ik in wil beginnen: als dat wel zo is hoor ik het graag.

Beantwoorden

Snap niet dat mensen niet eerst lezen voordat ze comentaar geven ….dit stadion wordt een sportcomplex die door meerdere partijen gebruikt gaat worden …dus niet alleen HS

Beantwoorden

Zal best Marcel, maar HS is echt sportief een van de minste profclubs uit de geschiedenis van Nederlands betaald voetbal. Niets mis mee, maar die profs zouden bv nooit meer dan minimumloon mogen ontvangen.
Prima om zo’n complex te regelen met veel partijen,maar het zijn nou net allemaal partijen waar geld bij moet. Geld van alle burgers waarvan 97% geen behoefte heeft in dit bouwsel.

Beantwoorden

Gisteren een Brabantse derby tegen FC Den Bosch: 1500 toeschouwers waarvan een paar honderd uit Den Bosch. Misschien kan Deloitte beter een onderzoek adviseren naar draagvlak voor profvoetbal in Helmond en daarmee ook het bestaansrecht. De nieuwsberichten over Helmond Sport gaan zelden over de kernactiviteit voetbal, meer over randzaken.

Beantwoorden

Oei!

Beantwoorden

Op de plek van het Ted de Braak stadion kan dan bv een mooi jeu de boule baantje komen

Beantwoorden

Goed geschreven Stan, maar het eigenwijze stadsbestuur zal wel weer zeggen dat het goed is voor het imago van Helmond. Grote onzin.

Beantwoorden

Fiasco in wording. Bouw een stadion voor een club, na een aantal jaren gaat de club failliet, maar wacht even dan blijven we met een stadion zitten waar we niks aan hebben, dus houden we de club maar overeind met Helmondse belastingcentjes zoals we de laatste 20 jaren hebben gedaan. En wie weet, komen er ooit wel Helmonders een kaartje kopen.
Helmond Sport; het lachertje van het betaalde voetbal

Beantwoorden

Het meest trieste vind ik nog dat Helmonders niet eens hun eigen club gaan steunen. Ja, ze spelen slecht, maar dat mag toch geen bezwaar zijn? Een kaartje kost 10 euro en je steunt er de club ontzettend mee. Nee, hier in Nederland zeiken we onze eigen mensen liever de hele dag af. In Duitsland en Engeland zit de hele wijk/stad bij de club, al staan ze in de 4de klasse onderaan. Dat is pas mooi om te zien. De Helmonder ligt liever met zijn dikke pens op de bank te kijken naar Lingo en the Voice. Vreselijk!

Beantwoorden

@Maikel Janssen op zaterdag 25 januari 2020 om 22:59:

Zeker wel, het is namelijk al vele jaren kommer en kwel bij HS, net als het voetbal wat al jaren niet om aan te zien is. Al jaren amper betalende toeschouwers, en veel te weinig sponsoren. Waaraan verleent Helmond Sport zijn bestaansrecht? Zonder de gemeente was Helmond Sport al diverse keren failliet geweest, ook nu weer.
Helmond Sport is een veredelde amateurvereniging, die aan een oneindig infuus ligt bij de gemeente.
Dus deze Helmonder blijft net als vele anderen inderdaad liever op de bank liggen om naar Lingo te kijken dan naar Helmond Sport te gaan.

Beantwoorden

Ik ben geen voetbalfan, en al zeker niet van HS. Die komen de laatste tijd bijzonder negatief in het nieuws. Ik zeg geen cent gemeenschapsgeld hierin steken. En als dat wel gebeurd, dan is dat ook mijn geld en dan wil ik zeggenschap

Beantwoorden

Steek het geld liever in een mooi zwembad met buitenbad en alles erop en eraan zodat ALLE Helmonds daar van kunnen genieten 😉

Beantwoorden

De mensen die hier negatief doen over de prestaties van Helmond Sport zijn zeker vergeten dat ze niet al te lang geleden een aantal jaar op rij nacompetitie hebben gespeeld voor eventuele promotie.

Beantwoorden

Ik heb het reeds eerder gezegd dat dit project de Hellemonder veel geld gaat kosten, het is te gek voor woorden.

Beantwoorden

Weer een kwestie van verspilling belastinggeld en geen ambtenaar die ervoor opdraait

Beantwoorden

Beantwoorden

Update 1:
Nieuwste ontwerp gepresenteerd van nieuwe Helmond Sport-stadion
Gisteravond werd de gemeenteraad middels deze presentatie (pdf) bijgepraat over de laatste stand van zaken van het project Sport- en beleefcampus De Braak. Het Voorlopige Ontwerp van het nieuwe Helmond Sport-stadion (zie onderaan) werd daarbij gepresenteerd door de architecten (FaulknerBrowns Architects, MoederscheimMoonen Architects en CULD).
Daarna meldde B&W nieuwe mee- en tegenvallers van het project die bij elkaar opgeteld extra geld gaan kosten. Voor het supportershome lijkt extra ruimte te zijn en Brainport geeft 850.000 euro subsidie voor de inrichting van de openbare ruimte (sport- en spelelementen) en een living lab (data-gerichte ontwikkelingen). Naast die meevallers blijken onder meer de bouwkosten gestegen en er vervuilde grond te zijn.
Het ED meldt vanochtend dat Helmond Sport vindt dat het te weinig vierkante meters in het nieuwe stadion heeft voor de zogenoemde nevenruimte (voor met name het restaurant). Daarover werd volgens de krant spoedoverleg met de gemeente gevoerd. In 2017 zette de club zijn handtekening onder het programma van eisen waarin 979 m² voor de nevenruimte is opgenomen. “Met de kennis van nu is dat te weinig om onze ambities te kunnen waarmaken”, aldus voorzitter Frans Stienen. Hoe het zo heeft kunnen misgaan? “Daar ga ik niks over zeggen. Het is gebeurd.”
Zoals je helemaal bovenaan kunt lezen, zijn dit niet de eerste tegenvallers in het stadiondossier. Oud nieuws inmiddels is dat ze sinds maandag laatste hekkensluiter zijn en vorige week de verwachting uitspraken dat ze over voldoende geldmiddelen beschikken om dit seizoen uit te kunnen spelen…

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 5 februari 2020 om 07:30:

Mooi!

Beantwoorden

Eerst maar is geld heben

Beantwoorden

Gebouw is niet alleen voor Helmond Sport! Wordt bewoond door Praktijkschool Helmond, de sportvereniging SV De Braak, JvdI De Fysioclub én er is de NOC*NSF sporthal voor onder meer leerlingen van het Dr.-Knippenbergcollege.

Beantwoorden

Nieuw stadion voor paar kneuzen op de 20ste plek man man kansloos dit

Beantwoorden

@Perry Vermeulen op woensdag 5 februari 2020 om 08:14:

Als Helmond Sport failliet gaat, zou dat dan inderdaad wel heel erg zuur zijn voor die andere bewoners. Hopelijk is er dan een goed alternatief voor hen!

Beantwoorden

Zojuist kregen we ook de onderstaande afbeeldingen van Campus De Braak met daarop ook het nieuwe Helmond Sport-stadion.

Beantwoorden

Hopelijk draagt dit dan ook bij aan de stand op de ranglijst.

Beantwoorden

hoeveel van die meuk is er al gepresenteerd? op Berkendonk dit dat hier daar!!!! flikker gewoon op met die zooi, wat dat kost. en leverd niks op voor de maatschapij.

Beantwoorden

Megalomaan stadion voor een aankomend tweede divisie club.

Beantwoorden

Ziet er uit als een verrijking.. als de prestaties dan ook meegroeien zou het helemaal fantastisch zijn

Beantwoorden

Geachte klagers over HS
hier…… Ga alsjeblieft naar de klaagmuur!
Als je goed hebt gelezen en de ontwikkelingen op Sportpark De Braak een beetje volgt had je kunnen weten dat het Stadion niet alleen bestemd is voor HS maar dat alle ” bewoners” van de Braak er gebruik van gaan maken. Daarom ook een multifunctioneel stadion met diverse uiteenlopende mogelijkheden. Er gaat daar straks een prachtig sportpark verrijzen waar Helmond trots op mag zijn. Maar ja….. Klagen om te klagen he….. 😕

Beantwoorden

Ik ben zelf geen voetbal liefhebber, maar vind de plaatjes wel indrukwekkend mooi 🤩. Hopelijk een goede opsteker voor Helmond en haar sportieve burgers.

Beantwoorden

Architect Erik Moederscheim (creatief directeur bij MoederscheimMoonen Architects) licht het dinsdag gepresenteerde voorlopige ontwerp (zie update 1) mondeling toe:

Beantwoorden

Rode lantaarn bij Helmond Sport

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *