Buiten is het -2 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 80.232 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

de 'afterparty' in West EndeGisteravond stemde de gemeenteraad in met het ‘historische’ en veelomvattende plan (pdf) voor ‘Sport- en (be)leefcampus De Braak’. Onderaan een bloemlezing van 10 enthousiaste Twitter-reacties op dat besluit gisteravond.
Gaat alles volgens plan dan is deze Campus met multifunctionele sportaccommodatie in 2023 gerealiseerd. Onder meer de Knip, de Praktijkschool, Helmond Sport en amateurverenigingen zullen daar dan gehuisvest zijn. Voor wie het niet (meer) weet, het nieuwe voetbalstadion voor Helmond Sport had een lange voorgeschiedenis die je hier deels kunt teruglezen.

5 reacties:

Allemaal heel mooi voor de stad n Helmond Sport maar ik mis in dit hele plan een nieuw zwembad ???
Zijn ze dat maar vergeten om het plan rond te krijgen !!?

Beantwoorden

Even zeiken (helaas).

Dit gaat me toch een fiasco worden, sowieso financieel gaat het “het Hellemondertje” veel belasting centjes kosten, begroting is veel te laag en HS heeft geen geld (is eigenlijk failliet, sorry).
Komende jaren zullen de gemeentelijke belastingen gevoelig omhoog gaan, mark my words!

Beantwoorden

Ondertussen wordt een club met veel meer historie de nek omgedraaid door dit college…

Beantwoorden

@Eria op woensdag 1 november 2017 om 07:59:

Ik denk ook dat ze het vergeten zijn (willens en wetens)? Of ze maken een doorgang tot aan het kanaal en maken daar een zwemplek van. Water genoeg in de buurt!
Ben benieuwd wat er wel of niet gerealiseerd gaat worden……

Beantwoorden

@Eria op woensdag 1 november 2017 om 07:59:

Het zwembad is aan de orde gekomen en zal wellicht ook daar een plek krijgen.

Bijdrage raadsvergadering 31 oktober
AP.18.Sport- en (be)leefcampus De Braak.
Voorzitter,
Helder Helmond heeft een voorbehoud gemaakt niet omdat wij twijfelen. Integendeel het is het belangrijkste besluit dat deze raad in deze bestuursperiode gaat nemen! En alleen daarom al, met een gemeentelijke investering van 25 miljoen euro en met een nog grotere investering van het Dr.KnippenbergCollege, lees de OMO-scholengroep, van 30 miljoen euro, is even stilstaan bij dit agendapunt meer dan logisch!

Voorzitter,
Helder Helmond wil beginnen met te bedanken dat het Dr.KnippenbergCollege, de OMO-groep, met haar idee voor een nieuwe school , met hart voor de sport, op een andere plek, en wel de Braak, naar de gemeente is toegestapt. Daarmee is het sport-spreekwoordelijke balletje gaan rollen! En daardoor zitten en staan wij hier allen vanavond om het uitgewerkte voorstel voor een ‘Sport- en (be)Leefcamus’ vast te stellen. Natuurlijk danken wij ook alle andere partners met name Helmond Sport, de fysiotherapeuten en de amateurverenigingen Mulo en Helmondia, die in dit project mee gaan doen.

Voorzitter,
Met het besluit van vanavond maken we het niet alleen mogelijk dat het Dr.KnippenberCollege een grote stap voorwaarts zal maken maar het betekent ook dat een toch min of meer versleten sportpark De Braak een complete gedaantewisseling zal ondergaan! Weliswaar is er bijvoorbeeld formeel sprake van een Multifunctionele Sport Accommodatie maar dat mogen we stiekem toch ook wel voor een beetje het nieuwe stadion voor Helmond Sport noemen. Het heeft decennia geduurd maar dan heb je toch eindelijk wat! Een complex waarin o.a. de Knip zal zorg dragen voor het sporthal gedeelte maar waar ook de amateurverenigingen onderdak zullen gaan vinden. En niet te vergeten in het kader van de zorg de fysiotherapeuten. De sport- en (be)leefcampus De Braak zal niet alleen van en voor de direct betrokken gebruikers dé plek worden om te zijn maar nadrukkelijk ook voor de 4 nabijgelegen wijken Noord, binnenstad en oost en Dierdonk. Sterker nog de sport- en (be) leefcampus De Braak vormt het sportieve hart van de stad! Met een uitstraling zelfs naar de regio! Wat zou het mooi zijn als hier dan ook nog eens het nieuwe zwembad zal komen! Raad!, toon je kaderstellende spierballen, en ga hier allemaal voor! DAN wordt sport- en (be)leefcampus De BRAAK ECHT het sportieve HART van Helmond!

Voorzitter,
Financieel gezien wil ik namens Helder Helmond graag herhalen wat ik in de commissie al heb gesteld. Want het is natuurlijk niet niets om als gemeente een investering van 25 miljoen euro te gaan doen. Maar wij hebben o.a. met opbrengsten van derden te maken, zoals 1,5 miljoen van Helmond Sport, de meevaller van de kasteelherenlaan van 7,5 miljoen en de reeds gereserveerde 9 miljoen bij de begroting van 2016. Resteert “slechts” 7 miljoen. Waarbij wij juist nadrukkelijk in ogenschouw dienen te nemen dat we als we dit project niet zouden aan gaan, we ook miljoenen zouden moeten investeren om dit versleten sportpark weer op te krikken. Miljoenen die we nu in de nieuwbouw kunnen stoppen.

Voorzitter,
Tot slot. Wij vernamen de hartenkreet van bestuursvoorzitter Lambert van Genugten van het Jan van Brabant College. Hij stelde dat met een nieuw Carolus sinds 3 jaar, en een aanstaand nieuw Dr.KnippenbergCollege, de 3e middelbaar onderwijsinstelling, niet zou mogen achterblijven. Er zou dan een meer dan kwalitatief verschil zijn met de beide andere middelbare scholen. Kan de wethouder vertellen of deze hartenkreet terecht is? En zo ja, wat gaat de gemeente Helmond hier dan aan doen aangezien wij economisch eigenaar zijn van de Jan van Brabant? Binnen welke termijn? En wat zijn de te verwachten kosten?
Tot zover in eerste instantie.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *