Buiten is het 4 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 104.156 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
24reacties

de 'afterparty' in West EndeGisteravond stemde de gemeenteraad in met het ‘historische’ en veelomvattende plan (pdf) voor ‘Sport- en (be)leefcampus De Braak’. Onderaan een bloemlezing van 10 enthousiaste Twitter-reacties op dat besluit gisteravond.
Gaat alles volgens plan dan is deze Campus met multifunctionele sportaccommodatie in 2023 gerealiseerd. Onder meer de Knip, de Praktijkschool, Helmond Sport en amateurverenigingen zullen daar dan gehuisvest zijn. Voor wie het niet (meer) weet, het nieuwe voetbalstadion voor Helmond Sport had een lange voorgeschiedenis die je hier deels kunt teruglezen.

In de reacties hieronder staan updates.

24 reacties:

Allemaal heel mooi voor de stad n Helmond Sport maar ik mis in dit hele plan een nieuw zwembad ???
Zijn ze dat maar vergeten om het plan rond te krijgen !!?

Beantwoorden

Even zeiken (helaas).

Dit gaat me toch een fiasco worden, sowieso financieel gaat het “het Hellemondertje” veel belasting centjes kosten, begroting is veel te laag en HS heeft geen geld (is eigenlijk failliet, sorry).
Komende jaren zullen de gemeentelijke belastingen gevoelig omhoog gaan, mark my words!

Beantwoorden

Ondertussen wordt een club met veel meer historie de nek omgedraaid door dit college…

Beantwoorden

@Eria op woensdag 1 november 2017 om 07:59:

Ik denk ook dat ze het vergeten zijn (willens en wetens)? Of ze maken een doorgang tot aan het kanaal en maken daar een zwemplek van. Water genoeg in de buurt!
Ben benieuwd wat er wel of niet gerealiseerd gaat worden……

Beantwoorden

@Eria op woensdag 1 november 2017 om 07:59:

Het zwembad is aan de orde gekomen en zal wellicht ook daar een plek krijgen.

Bijdrage raadsvergadering 31 oktober
AP.18.Sport- en (be)leefcampus De Braak.
Voorzitter,
Helder Helmond heeft een voorbehoud gemaakt niet omdat wij twijfelen. Integendeel het is het belangrijkste besluit dat deze raad in deze bestuursperiode gaat nemen! En alleen daarom al, met een gemeentelijke investering van 25 miljoen euro en met een nog grotere investering van het Dr.KnippenbergCollege, lees de OMO-scholengroep, van 30 miljoen euro, is even stilstaan bij dit agendapunt meer dan logisch!

Voorzitter,
Helder Helmond wil beginnen met te bedanken dat het Dr.KnippenbergCollege, de OMO-groep, met haar idee voor een nieuwe school , met hart voor de sport, op een andere plek, en wel de Braak, naar de gemeente is toegestapt. Daarmee is het sport-spreekwoordelijke balletje gaan rollen! En daardoor zitten en staan wij hier allen vanavond om het uitgewerkte voorstel voor een ‘Sport- en (be)Leefcamus’ vast te stellen. Natuurlijk danken wij ook alle andere partners met name Helmond Sport, de fysiotherapeuten en de amateurverenigingen Mulo en Helmondia, die in dit project mee gaan doen.

Voorzitter,
Met het besluit van vanavond maken we het niet alleen mogelijk dat het Dr.KnippenberCollege een grote stap voorwaarts zal maken maar het betekent ook dat een toch min of meer versleten sportpark De Braak een complete gedaantewisseling zal ondergaan! Weliswaar is er bijvoorbeeld formeel sprake van een Multifunctionele Sport Accommodatie maar dat mogen we stiekem toch ook wel voor een beetje het nieuwe stadion voor Helmond Sport noemen. Het heeft decennia geduurd maar dan heb je toch eindelijk wat! Een complex waarin o.a. de Knip zal zorg dragen voor het sporthal gedeelte maar waar ook de amateurverenigingen onderdak zullen gaan vinden. En niet te vergeten in het kader van de zorg de fysiotherapeuten. De sport- en (be)leefcampus De Braak zal niet alleen van en voor de direct betrokken gebruikers dé plek worden om te zijn maar nadrukkelijk ook voor de 4 nabijgelegen wijken Noord, binnenstad en oost en Dierdonk. Sterker nog de sport- en (be) leefcampus De Braak vormt het sportieve hart van de stad! Met een uitstraling zelfs naar de regio! Wat zou het mooi zijn als hier dan ook nog eens het nieuwe zwembad zal komen! Raad!, toon je kaderstellende spierballen, en ga hier allemaal voor! DAN wordt sport- en (be)leefcampus De BRAAK ECHT het sportieve HART van Helmond!

Voorzitter,
Financieel gezien wil ik namens Helder Helmond graag herhalen wat ik in de commissie al heb gesteld. Want het is natuurlijk niet niets om als gemeente een investering van 25 miljoen euro te gaan doen. Maar wij hebben o.a. met opbrengsten van derden te maken, zoals 1,5 miljoen van Helmond Sport, de meevaller van de kasteelherenlaan van 7,5 miljoen en de reeds gereserveerde 9 miljoen bij de begroting van 2016. Resteert “slechts” 7 miljoen. Waarbij wij juist nadrukkelijk in ogenschouw dienen te nemen dat we als we dit project niet zouden aan gaan, we ook miljoenen zouden moeten investeren om dit versleten sportpark weer op te krikken. Miljoenen die we nu in de nieuwbouw kunnen stoppen.

Voorzitter,
Tot slot. Wij vernamen de hartenkreet van bestuursvoorzitter Lambert van Genugten van het Jan van Brabant College. Hij stelde dat met een nieuw Carolus sinds 3 jaar, en een aanstaand nieuw Dr.KnippenbergCollege, de 3e middelbaar onderwijsinstelling, niet zou mogen achterblijven. Er zou dan een meer dan kwalitatief verschil zijn met de beide andere middelbare scholen. Kan de wethouder vertellen of deze hartenkreet terecht is? En zo ja, wat gaat de gemeente Helmond hier dan aan doen aangezien wij economisch eigenaar zijn van de Jan van Brabant? Binnen welke termijn? En wat zijn de te verwachten kosten?
Tot zover in eerste instantie.

Beantwoorden

Update 1:
Ondertekenen overeenkomsten inzake Sport- en (be)leefcampus De Braak
Op 31 oktober (zie bovenaan) gaf de gemeenteraad groen licht voor de verdere uitwerking van Sport- en (be)leefcampus De Braak. De afgelopen maanden is dat besluit vertaald naar concrete afspraken tussen de betrokken partners. Dinsdagmiddag wordt een volgende mijlpaal bereikt: de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomsten. In het schoolgebouw van het Dr.-Knippenbergcollege zullen die worden ondertekend door Ons Middelbaar Onderwijs, BVO Helmond Sport, Stichting Belangen Helmond Sport, voetbalclubs MULO en Helmondia, JVDI de Fysioclub en de gemeente Helmond.

Beantwoorden

Waarom wordt er niets vermeld wat er met Oranje-Zwart gaat gebeuren ??

Beantwoorden

@Henk op donderdag 15 maart 2018 om 17:03:

Moeten daar voor de zomer weg zijn. Dacht dat Oranje-Zwart nog steeds overlegt of ze mee mogen doen op de nieuwe Braak. Duurt wel lang trouwens.

Beantwoorden

Update 2:
Vanmiddag zijn de handtekeningen gezet onder de plannen voor de nieuw te bouwen sport-en (be)leefcampus op De Braak. Uiterlijk in 2023 dient die te worden opgeleverd.

Beantwoorden

Is dit nu inclusief nieuw zwembad?

Beantwoorden

@Mien op dinsdag 20 maart 2018 om 21:17:

Volgens mij niet, dat moet nog allemaal geregeld worden.

Beantwoorden
Toon van Laarhoven

Update 3:
Nieuwste schets van Sport- en (be)leefcampus De Braak:

De grote versie daarvan staat hier (pdf).
Volledigheidshalve en voor de liefhebbers hierbij de officiële stukken die behoren bij de ondertekening gistermiddag:
• de brief (pdf) die gisteren naar de gemeenteraad ging,
• de ondertekende samenwerkingsovereenkomst (pdf) en
• de projectorganisatie (pdf).

Beantwoorden

Beantwoorden

en waarom moet de schuld weer worden kwijt gescholden vind dit niet meer normaal wat en hoeveel geld er in helmondsport wordt gestoken maar dat is wel allemaal van ons belastinggeld en waarom krijgen bepaalde sportverenegingen alles en anderen totaal niks

Beantwoorden

Gelukkig blijft er nog genoeg over voor het nieuwe zwembad ????

Beantwoorden

Eindelijk nieuw stadion naar zoveel jaren nu toch 100 procent zekerheid mooi voor de stad maar zeker voor ons supporters ????⚫

Beantwoorden

dat vind ik geld weg gooien.. 🙁

Beantwoorden
Erwin van der Heijden

Geen woord over het zwembad.

Beantwoorden

En waar is de parkeerruimte ?

Beantwoorden

Nieuw stadion voor helmond sport voor die 800 supporters? Hahaha wat en grap

Beantwoorden

@Petra Smits op woensdag 21 maart 2018 om 11:35:

Dit is nog maar het begin, het gaat ons nog veel meer kosten…

Flut plan!

Beantwoorden

Eindelijk????

Beantwoorden

Reageren heeft eigenlijk géén zin, ik weet het,maar hier wordt weer op basis van ‘Chinese’ democratie, in dit geval voor een paar supporters, door een aantal personen iets doorgedrukt waardoor het imago/naamsbekendheid van Helmondse verbeterd zou moeten worden.
En ouderen moeten maar zien hoe ze verder de laatste levensdagen regelen; foei.

Beantwoorden

@Henk op donderdag 15 maart 2018 om 17:03:

Vanochtend in de krant:

Oranje Zwart trekt in bij HVV
Verhuizing past in gemeentelijke voetbalvisie
Voetbalclub Oranje Zwart Helmond kan door. De vereniging, die weg moet van sportpark De Braak, kan minimaal één jaar terecht bij stadgenoot HVV.

Voetbalclub Oranje Zwart Helmond trekt na dit seizoen met zijn eerste elftal en zijn jeugd in bij stadgenoot HVV. Dat zijn beide verenigingen overeengekomen. Het samengaan is in eerste instantie voor één jaar en van een fusie is dan ook geen sprake. Over de praktische invulling moet nog gesproken worden.

Oranje Zwart heeft op dit moment nog maar twee seniorenelftallen en één jeugdteam. De club moet na dit seizoen weg van zijn huidige plek op sportpark De Braak. De gemeente heeft dat terrein nodig voor de ombouw van deze locatie tot sportcampus De Braak, met daarin onder meer een nieuw stadion voor Helmond Sport.

De verhuizing van Oranje Zwart naar sportpark Houtsdonk is saillant. HVV is een van de Helmondse clubs waarvan de gemeente het sportpark over uiterlijk twee jaar wil afstoten. Een flink deel van het terrein is echter in eigendom van de vereniging en die is niet van plan te wijken.

Reputatie
Het wegstrepen van de sportparken van HVV en RKPVV (in De Warande) maakt deel uit van de jongste gemeentelijke voetbalvisie. Het stadsbestuur wil toe naar vitale, toekomstbestendige verenigingen. Net als Oranje Zwart worden HVV en RKPVV niet zo gezien; het zijn tegenwoordig kleine clubs met weinig jeugd.

Oranje Zwart was een klein jaar geleden verre van blij met de aangekondigde huuropzegging door de gemeente. De club dreigde met juridische stappen. Inmiddels kijkt Oranje Zwart er anders tegenaan. “We zijn blij met deze oplossing”, zegt voorzitter Karel Schalks.

HVV heeft een aantal duidelijke voorwaarden gesteld, meldt voorzitter Cissie Maas. Want Oranje Zwart heeft geen al te beste reputatie. Daarom is seniorenteam Oranje Zwart 3 (het tweede elftal werd eerder teruggetrokken) niet welkom op Houtsdonk. “Met dat elftal zijn te veel problemen geweest”, aldus Maas.

Ze benadrukt dat HVV sinds enkele jaren duidelijke gedragsregels hanteert. Van aspirant-leden wordt nagegaan of ze eerder betrokken zijn geweest bij incidenten. Volgens Maas is een paar keer iemand als lid geweigerd. Overigens kunnen spelers van Oranje Zwart 3 zich wel als nieuwe HVV-leden melden, stelt Maas, maar alleen op individuele basis.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *