Buiten is het 19 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 97.647 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

Jaap's auto dinsdagIn de eerste 10 dagen van deze maand waren er 19 auto-inbraken in Helmond. Meestal werd er een ruit ingeslagen en was het navigatiesysteem de buit.
Jaap Visser die pas 3 maanden in Helmond woont, is 1 van de 19 gedupeerden. In de nacht van maandag op dinsdag was zijn auto aan de Boerhaavelaan 2 aan de beurt. Uit de kofferbak werden 2 dozen gevuld met controllers, games, navigatiesystemen en andere gadgets gestolen.
“De politie heeft extra aandacht voor deze manier van inbreken” zo laat de politie vandaag op haar Facebook-pagina weten. Vaak zijn het gelegenheidsdieven die door straten lopen, zoekende naar waardevolle goederen in geparkeerde auto’s. Daarom waarschuwt de politie niets waardevols in je auto achter te laten. Zie je iemand met iets te veel aandacht voor een geparkeerde auto: bel 112.
19 Auto-inbraken in 10 dagen klinkt veel, vonden wij. Maar bekijk je de cijfers uit de afgelopen jaren, dan is dat aantal statistisch gezien maar ietsjes hoger dan het gemiddelde. Triest maar waar: In 2012 en ook in de opgetelde jaren 2009 tot en met 2012 werd er gemiddeld per 10 dagen bij 16 auto’s ingebroken.

5 reacties:

Het is natuurlijk niet normaal. Het gemiddelde aantal is normaal, het feit dat er zo’n triest volk rondloopt dat niet met zijn poten van andermans eigendom af kan blijven is niet normaal. Gewoon werken voor je centen zoals ieder ander moet. Maar goed, een wereld zonder misdaad is helaas een utopie.

Je kunt er ook weinig tegen doen, behalve alles goed opbergen en hopen dat ze jouw auto overslaan. Ik probeer zelf ook indien mogelijk zo dicht mogelijk bij een lantaarnpaal te parkeren. Weet niet of het helpt, maar voor mijn gevoel staat hij dan wat veiliger.

Beantwoorden

Triest hoor. Sterkte gewenst aan Jaap en de 18 naamlozen.

Beantwoorden

Vannacht rond 04.15 uur werd een autoradio gestolen uit een personenauto op de Broekwal in Helmond-Oost. Gevlucht via de Anjerstraat Getuige hebben een signalement aan de politie doorgegeven.

Beantwoorden

Heeft politie weer een streepje erbij, want je moet het melden bij 112 alleen maar voor statistiekjes is mijn indruk

Beantwoorden

Op de Neerwal in Brandevoort is vannacht in een personenauto ingebroken. De ruit aan de bijrijderszijde werd ingeslagen en ook ditmaal werd het navigatiesysteem weggehaald.
Omdat de personenauto uit de regio Nijmegen kwam en er telefonisch geen contact met de eigenaar was te krijgen, werd het voertuig afgesleept en daardoor veiliggesteld. De politie heeft in de directe omgeving verder geen andere auto-inbraken geconstateerd.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *