Buiten is het -1 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.039 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
18reacties

Binnen in het bedrijf Xycarb Ceramics aan de Zuiddijk (op het industrieterrein) heeft zich een groot(?) ongeval met letsel voorgedaan. Daarbij zijn 2 gewonden gevallen, laar de politie weten. Deze 2 medewerkers moesten gereanimeerd worden. Bij het bedrijfsongeval zijn gevaarlijke stoffen betrokken. Uit een silo zou een “soort lucht: koolmonoxide/co” zijn gekomen.
Enkele minuten na 13 uur zijn de hulpdiensten waaronder 2 traumahelikopters, 3 ambulances en brandweerwagens uitgerukt.

Updates staan in de reacties hieronder.

18 reacties:

Ojee…. Ken iemand die daar werkt…
Hopelijk komt het snel weer goed met de slachtoffers…

Beantwoorden

Hangen die gevaarlijke stoffen nu boven het Brouwhuis?

Beantwoorden

Anne Petri maakte onderstaande foto van de gelande traumahelikopter.

Beantwoorden

Beantwoorden

Twee van onze medewerkers zijn vandaag onwel geworden tijdens onderhoudswerkzaamheden. Zij zijn in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen. De oorzaak wordt nader onderzocht. Onze zorg en aandacht gaan uit naar onze medewerkers en familie. Relevante updates worden gedeeld via ons Twitter account XycarbCeramics.

Beantwoorden

@Xycarb Ceramics op woensdag 13 augustus 2014 om 21:41:

Heel veel sterkte. Ik hoop dat de toestand van beide mannen heel snel verbetert.

Beantwoorden

De 2 medewerkers zijn na de afgelopen nacht nog steeds in kritieke toestand. Dat laat Xycarb Ceramics zojuist weten.

Beantwoorden

Van de 2 medewerkers die in kritieke toestand in het ziekenhuis lagen, is er vanmiddag om 15 uur 1 overleden. De tweede medewerker ligt in kritieke toestand, maar is stabiel. Dat werd zojuist bekend gemaakt door directeur Peter Spit van Xycarb Ceramics.op een persconferentie.

Beantwoorden

Het integrale persbericht van Xycarb Ceramics

Xycarb Ceramics in rouw om overlijden medewerker na bedrijfsongeval
Op woensdag 13 augustus 2014 zijn twee medewerkers van Xycarb Ceramics onwel geraakt tijdens onderhoudswerkzaamheden aan een reinigingsinstallatie. Ter plaatse is hulpverlening geboden, waarna beide medewerkers naar het ziekenhuis zijn overgebracht voor nadere behandeling.
Helaas verslechterde de toestand van één van beide medewerkers gedurende de dag. Zojuist hebben wij het droevige bericht ontvangen dat onze gewaardeerde collega is overleden. De toestand van onze andere collega blijft kritiek.
Onze aandacht gaat nu, en de komende periode uit naar de familie, direct betrokken collega’s en Xycarb’s medewerkers. Onze eerste prioriteit is het steunen van betrokkenen en het geven van de volledige medewerking aan de autoriteiten die de exacte oorzaak van het ongeval gaan onderzoeken.
Directie en medewerkers willen via deze weg hun medeleven en steun betuigen aan familie en vrienden van onze overleden collega. We wensen hen veel steun en kracht met het verwerken van dit enorme verlies.

Beantwoorden

Zeer triest bericht…
Ik wens de nabestaanden heel veel kracht en sterkte met dit grote verlies.

Beantwoorden

Ik ben toch benieuwd hoe de veiligheid in acht is genomen met gevaarlijke stoffen? Want bij de meeste bedrijven hebben ze schijt aan je gezondheid.

Beantwoorden

Zeer triest.
Alle nabestaande heel veel sterkte.
Hoop dat het ander slachtoffer erboven op komt.
Ook heel veel sterkte aan de collega`s

Beantwoorden

De toestand van de andere medewerker is na afgelopen nacht ongewijzigd.. Dat laat Xycarb Ceramics zojuist weten.

Beantwoorden

In verband met het overlijden van Toon van der Loo heeft Xycarb Ceramics vandaag onderstaande rouwadvertentie in de krant geplaatst.


Er is een online condoleanceregister geopend.

Beantwoorden

Tweede slachtoffer bedrijfsongeluk Xycarb Ceramics overleden
Ook het tweede slachtoffer van het ongeluk bij Xycarb Ceramics is vannacht overleden. Dat maakte het bedrijf vanmiddag bekend. De man lag sinds het ongeluk in kritieke toestand in het ziekenhuis.
Het onderzoek van de Inspectie SZW naar de oorzaak van het ongeluk is nog niet afgerond.

Beantwoorden

Heel veel sterkte en kracht voor alle nabestaanden!

Beantwoorden

Het online condoleanceregister voor de tweede overleden medewerker van Xycarb Ceramics wordt maandag of dinsdag opengesteld. Dat condoleanceregister zal dan ook weer gekoppeld zijn aan de rouwadvertentie van het bedrijf, zo laten zij weten.

Beantwoorden

In verband met het overlijden van Tonny Vissers heeft Xycarb Ceramics vandaag onderstaande rouwadvertentie in de krant geplaatst.

Er is een online condoleanceregister geopend.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *