Buiten is het 3 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 92.428 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

De recherche van de politie Brabant Zuid-Oost heeft vanochtend 5 aanhoudingen gedaan in een omvangrijke witwas- en fraudezaak.
Begin van dit jaar kwam er bij de politie informatie binnen dat een 54-jarige Helmonder grote bedragen geld aan het witwassen was hoofdzakelijk in onroerend goed. De bedragen die daarbij genoemd werden kwamen niet overeen met het inkomen van de man. Het vermoeden bestond dat hij dit geld met criminele activiteiten had verkregen. De recherche startte in april van dit jaar een onderzoek naar deze praktijken.
In dit onderzoek stuitte de recherche op verschillenden strafbare feiten onder meer op het gebied van hypotheekfraude en witwassen. Het zou daarbij gaan om enkele tonnen.
Vanmorgen zijn de verdachte, zijn 46-jarige vrouw en een 49-jarige Helmonder van hun bed gelicht door het team. Een 50-jarige vrouw en een 54-jarige man, die niet meer in Nederland ingeschreven staan zijn in de loop van de dag aangehouden in Veldhoven. Allen worden onder andere verdachte van valsheid in geschrifte, oplichting en het witwassen van geld. Er zijn direct 2  huiszoekingen gedaan waarbij onder andere computers en dergelijk in beslag genomen zijn. Ook is er beslag op 3 panden en 2 voertuigen gelegd. De recherche zet het onderzoek voort.
‘Misdaad mag niet lonen!‘ Daarom intensiveert de overheid haar inspanningen om crimineel vermogen af te pakken. In het kader van ‘afpakken’ werden in dit onderzoek (on)roerende zaken en geld in beslag genomen. Door de status(symbolen) af te pakken van de crimineel, wil de overheid tonen dat misdaad niet loont. Het geld dat zij afpakken kan niet meer gebruikt worden voor het financieren van nieuwe criminele activiteiten. Zo wordt Nederland veiliger.

4 reacties:

Een goede zaak. Maar behalve afpakken moeten deze lieden ook een gevoelige gevangenisstraf krijgen.

Beantwoorden

Door de status(symbolen) af te pakken van de hard werkende Nederlander wil de overheid tonen dat werken niet loont. Het geld dat zij afpakken kan niet meer gebruikt worden voor het financieren van een eigen huis. Zo wordt Nederland armer aldus de nieuwe regering……….

Beantwoorden

@joep op donderdag 8 november 2012 om 16:10:

Maar bovenstaand bericht ging toch echt ergens anders over

Beantwoorden

Dat snap ik is ook een goede zaak dat men dit zo aanpakt, stond er alleen mooi om te editen…;)

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *