Buiten is het 1 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.356 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
16reacties

Prinfoto FotografieDe net gerenoveerde Aarlese brug ging gisteren weer eens open. Vrij uniek want sinds jaar en dag blijft die brug dicht voor het scheepvaartverkeer. Deels om opstoppingen en gevaarlijke verkeerssituaties te voorkomen, maar vooral ook om de passantenhaven van Laarbeek (Aarle) vol te krijgen. Op een willekeurige zomerdag liggen daar zeker 20 bootjes. De gemeente Laarbeek tooit zich dan ook sinds enige tijd met de slogan ‘Waterpoort van de Peel’. En meldt trots ‘Wist u dat Laarbeek per duizend inwoners meer bruggen en bruggetjes kent dan Sint Petersburg, de Russische bruggenstad?’
Een situatie waar veel Helmonders het niet mee eens zijn.
Prinfoto FotografieAl meteen vanaf de afsluiting zijn pleidooien gehouden voor het openstellen van de brug en leidt dit punt tot stevige discussies in Helmond en Laarbeek. En vooral ook tussen die 2. Onze stad ziet liever dat de brug open kan, zodat (plezier)vaartuigen Helmond aan kunnen doen. Aanmeren aan het Havenplein is de wens van zowel inwoners als schippers, zoals blijkt als 1 van hen laat weten ‘Fantastisch om weer in Helmond city af te kunnen meren!’
Veel meer dan daar afmeren kan ook niet, want dankzij allerlei nieuwe bruggetjes en dammen loopt het kanaal ten zuiden van de Veestraatbrug dood. Bovendien zal dan de Julianabrug ook open moeten en het is maar de vraag of dat kan en of die onderbreking van de Helmondse rondweg wenselijk is.
Ooit was sprake van een Helmondse passantenhaven aan de kanaalomleiding. Die kwam er echter tot op heden niet. Helmond is dankzij de Zuid-Willemsvaart groot gegroeid. Daar is door de afsluitingen weinig meer van te merken. De discussie zal dus nog wel even doorgaan…

16 reacties:

Uit graven dat haven plein en die gras vlakte ………….

Beantwoorden

Oude ptt post terrein is er ook mooi voor

Beantwoorden

Eerst zien dan geloven

Beantwoorden

Helmond moet niet zeuren op Aarle, ze maken zelf de bruggen toch ook niet open? Nee de schippers naar Helmond laten varen waar ze niet verder kunnen en allemaal moeten draaien, dat is handig?

Beantwoorden

Plaats genoeg om een écht haventje aan te leggen is er genoeg in Helmond, zoals bv Tom zegt. Maar nee, Helmond mag niet zeuren, dat doet Aarle wel. Zielepoten!!

Beantwoorden

Mooie jachthaven erbij. Toppie. Maaruh. Goed nieuws.

Beantwoorden
Danny van den Heuvel

@Danny van den Heuvel op woensdag 22 juli 2015 om 22:34:

Kunnen die miljoenen toch nog terugverdiend worden

Beantwoorden

natuurlijk kan een/de brug open, daarom heet dat ding BRUG en ja daarom willen wij hem liever dicht houden

Beantwoorden
Carinne van der Horst

keer die golven over over het fiets pad?

Beantwoorden

Flikkers .duikers erin en zand erover. Iedereen weer staan te wachten met zun onzin

Beantwoorden

Aarlese brug kán open…?
Hightech slot?

Beantwoorden
Wim van den Broek

@ Mark….wie heeft het over draaien? Voormalig terrein van de Stiho/Ptt post is perfect om een haven te maken. Dan hoeft ee Julianabrug niet open…en draaien kan met gemak in de haven dan hè. Maar Aarle is egoïstisch.

Beantwoorden

Nu Helmond een musical gaat doen over de Knaal, zou het een mooi gebaar van Aarle-Rixtel zijn als zij de Knaal nu eindelijk weer open gooien. Afsluiten is zo kinderachtig.

Beantwoorden

Dat ze die brug maar lekker dicht laten. Zo niet, kunnen we elke dag met een paar honderd man om de haverklap voor een geopende brug staan wachten omdat er een sigaarrokende gepensioneerde door moet met zijn bootje om een kop koffie te drinken bij De Bank. Nee, dat minimale beetje aantrekkingskracht en inkomsten, weegt totaal niet op tegen de ellende die we er van krijgen.

Beantwoorden

Open maken de brug in Aarl Rixtel is goed voor de middenstand in Helmond en leuk voor de Jachtenschippers want die kunnen dan op loopafstand naar het centrum ik heb zelf met mijn jacht in Aarle Rixtel twee dagen gelegen en een paar Jachtenschippers ondervraagd en die vonden het ook een goed plan dus Gem Helmond aan de slag met het bouwen van de Passantenhaven

Beantwoorden

jachthaven???
wat moeten wij helmonders in godsnaam met een jachthaven???
voor die enkele plezierjachtjes die misschien even helmond aandoen???
wie heeft hier profijt van?
een beter idee is het om het helmondse deel van de aarlese brug tot sluis 9 een grondige schoonmaakbeurt te geven en de planten en algengroei tegen te gaan door middel van het inbrengen van enige stroming.
omdat het water al enkele jaren stil staat is het zo helder geworden als kraanwater en heeft het daglicht en zon vrij spel.
daardoor groeien plant en alg als kool,en is dit mooie stuk kanaal veranderd in een dichtgegroeid open riool.
vele helmondse vissers moeten nu uitwijken naar elders omdat een hengeltje uitgooien totaal onmogelijk is.
mocht u als gemeente dit probleem oplossen,doet u veel helmonders een groot plezier,en is het helmonds kanaal weer voor de helmonders.
beter toch dan een miljoenen kostende jachthaven die misschien gebruikt gaat worden door een handjevol vreemdelingen met hun varende badkuipjes?????

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *