Buiten is het 8 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.733 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Coffeeshop Bonne Ville Wolfstraat HelmondHet Helmond Interventie Team (HIT) heeft gisteren een reguliere controle uitgevoerd bij Bonne Ville, de coffeeshop aan de Wolfstraat. Bij deze controle bleek dat de coffeeshop, op enkele kleine punten na, de zaken goed op orde heeft.
De coffeeshop aan de Wolfstraat betreft de eerste coffeeshop in Helmond. De controle staat dus volledig los van de tweede – inmiddels gesloten – coffeeshop aan de Noord-Koninginnewal, Carpe Diem genaamd.
Voor de exploitatie van een coffeeshop wordt door de gemeente een overlastvergunning verstrekt. In deze vergunning staan eisen waaraan de coffeeshop moet voldoen. Regelmatig vindt een controle plaats om te zien of de coffeeshop aan deze eisen voldoet. In dit geval ging het ook om zo’n reguliere controle, waarbij onder meer wordt gecontroleerd op de hoeveelheid softdrugs die in voorraad ligt, op de eventuele aanwezigheid van harddrugs en of er geen drugs wordt verkocht aan minderjarigen. Ook controleert de brandweer op de brandveiligheid.
Bij de controle bleek dat de coffeeshop vrijwel volledig aan de eisen van de overlastvergunning voldoet. Er werden slechts enkele kleine onvolkomenheden geconstateerd. Dit betrof onder meer het niet zichtbaar aanwezig zijn van de overlastvergunning in de zaak en het ontbreken van informatie over de werking van softdrugs. Patrick van de Pol, de uitbater van de coffeeshop heeft hiervoor een waarschuwing gekregen en dient deze zaken op orde te brengen.

3 reacties:

” Regelmatig vindt een controle plaats om te zien of de coffeeshop aan deze eisen voldoet. In dit geval ging het ook om zo'n reguliere controle,… ”

Als er regelmatig controle plaats vindt, is het dan niet eerder opgevallen dat de overlastvergunning niet zichtbaar was en dat informatie ontbrak over de werking van softdrugs ?
Dat zullen ze bij de vorige controle toch ook wel gezien hebben ? Of hing het er toen wel en daarna weggehaald ?
Beetje raar verhaal.
Maar goed, verder zaakjes goed in orde, zoals het hoort. Proficiat zou ik zeggen.

Beantwoorden

Er stonden de hele tijd 2 agentjes voor de deur van de coffeeshop te hangen tijdens die controle, hebben die dan niets van die ruzie aan de overkant opgemerkt in het appartementen complex waar die dode Poolse vrouw een dag later is gevonden?

Beantwoorden

Henk denkt dat de Helmondse politie in bezit is van een “in-de-toekomst-kijk”-bril! Want waarom heeft de politie niets gezien van iets wat *de volgende dag* plaatsvond?!

Mijn god. Wat een kansloze opmerking.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *