Buiten is het 19 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.274 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
7reacties

Aspendos bezorgt het beste broodje döner kebab in Helmond. Alleen afgaande op de smaak, dan moet je bij Lodos zijn. En bij Rhodos kun je maar beter geen döner kebab bestellen. Dat blijkt uit een bijna wetenschappelijke onderzoek van de Explorers van Scouting Brouwhuis.
Bij 12 zaken bestelden zij het standaard broodje kebab. Dat hele proces (vanaf hun telefonische bestelling tot en met het opeten) werd op maar liefst 14 criteria beoordeeld door 12 Explorers en 3 begeleiders. Zij beoordeelden hun bestellingen op aspecten als bezorgtijd, vriendelijkheid, prijs (inclusief bezorgkosten), temperatuur en het gewicht.
Pizzeria Grillroom Aspendos was dit jaar duidelijk de winnaar in hun test. Daarmee volgde zij Pharao op, de winnaar van hun döner kebab test in 2010. Aspendos leverde het goedkoopste broodje (4,50 euro) en scoorde de hoogste overall score. Pharao eindigde dit jaar in de middenmoot.
Enkele andere opvallende resultaten: met 577 gram is het broodje van Lodos veruit het zwaarst, zelfs 2,4 keer zo zwaar als het lichtste broodje (dat van Cyprys met 240 gram). Maar toch moest bij de Cyprus-chauffeur 50 cent meer worden afgerekend. Raar maar waar. Döner King bracht het broodje wel als snelste (in 10 minuten), maar ook als koudste (38 graden). En tenslotte bij Enfes: daar moest wat langer op worden gewacht: 65 minuten.
De volledige resultaten van de test staan in dit Excel-overzicht.
Explorers van Scouting Brouwhuis is een gemengde groep van 15 tot 18 jarigen die op woensdagavonden bij elkaar komt. Wat later op die avonden rond het kampvuur, begint menig maal de maag te knorren. Vaak wordt dan besloten om döner kebab te bestellen als hun laatste avondmaal. Maar waar??? Zij besloten daarom tot de döner kebab test om daarmee die discussie uit de weg te gaan.

7 reacties:

Ik bestel altijd bij Istanbul…die staat er nie bij 🙁
(maar wel altijd een bult vlees waar de akelig van wordt)

Beantwoorden

Leuk zo’n shoarma-test!

Beantwoorden

Kebab-test bedoel ik natuurlijk, maar dat is omgeveer hetzelfde.

Beantwoorden

Super!
Dat vinden wij ook! We waren geen fan van shoarma en kebab, maar sinds aspendos bij ons in brouwhuis zitten komen we er regelmatig. Lekker eten, nette zaak en een aardige eigenaar!

Beantwoorden

Voor mij is Istanbul in de Azalealaan de beste van Helmond. Een super prijs-kwaliteitverhouding.

Beantwoorden

aspendos is gewwon de beste zat zelf bij de test

Beantwoorden

Erg leuk zulke initiatieven 🙂 Ik wacht op de editie Chinese restaurants! 🙂

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *