Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.190 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
28reacties

Zojuist om 11.34 uur is er bij de Zeeman in Winkelcentrum De Bus een bommelding gedaan. De politie is er met veel eenheden naar toe. Voor de coördinatie van de hulpdiensten is grip 1 afgegeven. Het Zeeman-pand wordt nu ontruimd, daarna ook andere panden zoals het tankstation, ROC en Dr-Knippenbergcollege.

De eerste foto’s die Nick naar [email protected] mailde:

Van Sobiha kregen we onderstaande foto dat alles is afgezet.

“Niemand erin en eruit” aldus Jeroen Loohuis, wijkagent in Helmond Noord. Iedereen in het afgezette deel moet er dus in het afgezette deel blijven.

Meer info en foto’s zodra wij die hebben, hieronder in de reacties.

28 reacties:

Tja…….zál wél weer iemand zijn die de Zeeman wil afpersen.
Schijnt anno 2012 gewoonte te zijn geworden.
Nederland zakt steeds verder af en wordt steeds á-socialer!

Beantwoorden

@Christ op donderdag 30 augustus 2012 om 12:29:

Dat van dat afpersen klopt, er is een dreigbrief ontvangen. Je bent goed op de hoogte.

Beantwoorden

Zeker weer eentje die niks had te doen en dacht “kom laten we het eens spannend maken. Zet een bus (lees bommetje) in De Bus en het gaat vanzelf aan het rollen”. Of één van de scholieren die na zijn vakantie nog een extra dagje wilde hebben.
Grapje, maar zoals gezegd “anno 2012 wordt het langzamaan een gewoonte”. Zo gewoon dat iedereen er straks lak aan heeft als het écht ernst is of wordt. En wat dit weer kost!

Beantwoorden

Tja, maar toch. Het zou maar echt zijn. Denk aan Alphen a/d Rijn. Brrrr….

Beantwoorden

Volgens een agent die ik kort sprak gebeurd er van alles, maar niet te zien. Ze wachten op bericht

Beantwoorden

Directeur Maarten de Veth van het Dr.-Knippenbergcollege stuurde zojuist deze mail naar ouder(s), verzorger(s) van zijn leerlingen:

Vanochtend om 11.30 uur hebben wij de opdracht van de politie gekregen in verband met een bommelding in winkelcentrum “De Bus” en uit veiligheidsoverwegingen, de leerlingen binnen school te houden.

We hebben geprobeerd de lessen zoveel mogelijk door te laten gaan.

Vanaf 13.30 uur mogen de leerlingen met toestemming van de politie het terrein verlaten, mits de lesdag is afgelopen.

Daarnaast heeft het Dr. Knippenbergcollege op verzoek van de Gemeente alle personeelsleden van winkelcentrum “De Bus” opgevangen.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdelingsleider van uw zoon/dochter.

Met vriendelijke groet,
M. de Veth

Beantwoorden

“Gelukkig” de Zeeman, ’t Kruidvat was nog gevaarlijker geweest!

Beantwoorden

Gewoon belachelijk dat ze de kinderen op school laten :(…dat ze , ze gewoon naar huis laten gaan , hoe kunnen die zich nu nog concentreren ???…

Beantwoorden

Vreemd idee om die kinderen gewoon op school te houden.
Gelukkig geen bom aangetroffen, eind goed al goed.

Beantwoorden


.

Beantwoorden

Leuk, die mail van de directeur van de Knip. Mijn zoon zit daar op school, en ik heb dus GEEN mail gekregen. Wordt die selectief verstuurd? Of gewoon pas heel veel later?

Beantwoorden

Enne nog een korte reactie we hebben GEEN mail ontvangen van het Dr Knippenberg college :(…en mijn buurvrouw ook niet terwijl onze dochters daar toch ECHT op school zitten …

Beantwoorden

Hoor net ook via de NOS dat het loos alarm is. Gelukkig maar, want zoiets kan net zo goed anders uitpakken…..er lopen genoeg ‘gekken’ rond.

Complimenten voor de redactie omdat men ook deze keer weer eens bovenop het nieuws zat.

Vico

Beantwoorden

@Helma en Ronald
Als je de leerlingen “gewoon” naar huis zou sturen dan voorspel ik je dat dit soort meldingen nog vaker voor zullen gaan komen.
Ik hoop dat ze de dader(s) snel pakken zodat de diverse rekeninfen verhaald kunnen worden.

Beantwoorden

@Helma en Nicole
Misschien is het goed om dit op de school door te geven, zodat het meegenomen kan worden met een eventuele evaluatie.

Beantwoorden

Ook hier GEEN mail ontvangen…

Beantwoorden

Misschien heeft de Veth niet iedereen’s e-mailadres. Wel stom dat ik INDERDAAD naar school moest komen en in een lokaal werd vastgehouden.. Alsof ik een of ander dier ben, maar goed..

Beantwoorden

ze hebben een potje zure bommen gevonden,levensbedreigend.

Beantwoorden

@ad maar je leest wel in de media dat de school ontruimd zou worden …beetje vreemd allemaal en als ouder weet je dus helemaal niet wat er allemaal gebeurt …niet goed geregeld en mijn e-mail adres heb ik in het begin van het schooljaar nog doorgegeven per brief …iedereen heeft zo’n brief gehad …zou dus vreemd zijn als ze geen mail adres hebben :(…

Beantwoorden

@ad maar je leest wel in de media dat de school ontruimd zou worden …beetje vreemd allemaal en als ouder weet je dus helemaal niet wat er allemaal gebeurt …niet goed geregeld en mijn e-mail adres heb ik in het begin van het schooljaar nog doorgegeven per brief …

Beantwoorden

Het officiële politiebericht:

Hulpdiensten schalen op na bommelding winkel
Donderdag rond 11.00 uur kwam bij de hulpdiensten een bommelding binnen vanuit een filiaal van de Zeeman in WC De Bus in Helmond.
De melding was bij de winkel binnengekomen via een brief en door personeel doorgegeven aan de hulpdiensten. Over de inhoud van de brief worden geen mededelingen gedaan, maar die was dusdanig serieus dat de hulpdiensten hebben opgeschaald. Alle winkels in het winkelcentrum zijn ontruimd en de omgeving van De Bus is afgezet. Personeel van de winkels is opgevangen in een nabijgelegen schoolgebouw. Zes explosievenexperts van de politie hebben ruim een uur in de winkel gezocht maar niets kunnen vinden. Daarop hebben de hulpdiensten rond 14.30 uur besloten om weer af te schalen. Het winkelcentrum is daarna weer opengesteld en de afzettingen werden opgeheven. De politie onderzoekt wie de brief heeft gestuurd.

Beantwoorden

Is de brief via de post binnen gekomen? Of had iemand deze achtergelaten?

Beantwoorden

Beantwoorden

@Vico op donderdag 30 augustus 2012 om 15:33:

Dank je Vico. Met dank aan de Helmonders ter plekke die hun foto’s naar ons stuurden. Dit keer was jij daar niet bij, maar bij een volgende gelegenheid krijgen we ook jouw foto’s weer graag natuurlijk.

Beantwoorden

Foto 1: VC van de Politie Ter Plaatse
Foto 2: De omgeving was hermetisch afgesloten, je kon er helemaal niet bij komen
Foto 3: De CommandoHaakarmbak van de regionale brandweer en de VC-bus van de brandweer TP
Foto 4: WC De Bus helemaal afgesloten

Beantwoorden

NDJ, vanmiddag niet mijn bakkie kunnen doen bij de Supervlaai….

Beantwoorden

ik had nog zo gezegd GEEN BOMMETJE

Beantwoorden

Zondag is er een bommelding ontvangen betreffende het Rozenhof. De melding was loos alarm en de melder is aangehouden. De melder had psychische problemen en werd opgenomen. Dat liet Johan Meeuwsen, buurtbrigadier van de politie, zojuist weten.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *