Buiten is het 13 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.944 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

Een 13-jarige jongen uit Helmond die zaterdagavond tegenover de politie beweerde dat hij door 3 andere jongens met brandende deodorant in zijn gezicht was gesprayd (waarbij de spuitbus een soort vlammenwerper werd), heeft dat verhaal verzonnen.
Dat is gebleken uit politieonderzoek. De jongen was zaterdag aan het eind van de middag samen met een leeftijdsgenootje met een deodorantbus aan het spelen op het Welpenplein in de binnenstad. Daar is op enig moment vuur bij gekomen, waardoor het slachtoffer brandende deodorantnevel in zijn gezicht kreeg.
Hij is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen, zie de foto. Inmiddels is hij uit het ziekenhuis ontslagen, zo hoorden wij van mensen uit zijn omgeving.
Het blijkt nu dus om een ongeluk te gaan en niet om een misdrijf. Voor de politie is hiermee de zaak afgedaan. In januari deed zich in Valkenswaard een soortgelijk verzonnen geval voor met een 11-jarige jongen.

4 reacties:

en alle kinderen zijn zo puur en onschuldig..lol ze liegen allemaal, sterker nog de waarheid verdraaien is een van de vele negatieve eigenschappen die ieder mens bezit.

Beantwoorden

@LL

Die jongen heeft zich gewoon kapot geschaamd om wat er gebeurd is, zo vreemd is de reactie om erover te liegen dan niet. Niet zo snel oordelen.

Beantwoorden
Michiel van Geel

@Michiel van Geel op zondag 7 juli 2013 om 22:19:

Ik weet niet hoeveel werk de politie hiervan gaat maken, hoewel er staat dat het hiermee is afgedaan, maar in het algemeen worden ze niet vrolijker van het doen van een valse aangifte.

Beantwoorden

@ad. Als er al aangifte is gedaan… Lijkt me niet. Politie doet zijn werk ook wel zonder aangifte in dit soort gevallen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *