Buiten is het 12 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 108.687 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
12reacties

Met een witte Pontiac reden de bobo’s vandaag rond het middaguur over de nieuwe brug bij Suytkade. Daarmee was de brug – die al voor de zomer klaar was – officieel in gebruik genomen. De brug heeft ruim 3,5 miljoen euro gekost. Dat bedrag is ruwweg in gelijke porties betaald door de gemeente, de provincie en de exploitatie maatschappij die Helmonds prestigieuze nieuwbouwwijk ontwikkeld.

De brug ontsluit de wijk vanuit het zuidwesten, en sluit aan op de verbindingsweg die uitmondt bij het Annaplein en het nieuw aan te leggen Stationsplein met onderdoorgang onder de spoorlijn. Vooralsnog is de brug alleen bedoeld voor bestemmingsverkeer. Eind 2011 moet de verbinding via Stationsplein naar de Kasteel-Traverse klaar zijn.
De brug heeft aan iedere zijde 3 ronde bogen die in de lengte schuin op de brug zijn gemonteerd. In deze bogen is verlichting aangebracht waardoor hij een opvallende gestalte is. De 54 meter lange brug is een ontwerp van de Nederlandse architect Sjoerd Soeters. Hij heeft ook de bouwstijl van het eerste deel van Suytkade ontworpen.

Provincie, bouwers en gemeente hopen met de bijzonder vormgegeven brug, hangende stoplichten, straatlantaarns en ontsluiting de verdere ontwikkeling van de wijk een nieuwe impuls te geven. Deze afwerking is de reden dat de openstelling tot vandaag moest wachten. De hangende stoplichten zijn volgens wethouder Houthooft-Stockx ‘uniek in Nederland’. Op de foto onder zie je op de scooter de eerste echte gebruiker van de nieuwe brug.

12 reacties:

Waren ze bang dat de eerst “springers” al gebruik van de brug gingen maken, of dat de brug de fik in ging? Gezien de brandweermacht die aanwezig was…

Beantwoorden

Eindelijk, eindelijk is de brug dan geopend. Het is jammer dat de bewoners daar zo lang op hebben moeten wachten….. De brug was tenslotte al voor de bouwvakvakantie klaar. Het viel blijkbaar niet mee om een paar hooggeplaatste dames/heren naar Helmond te halen om de brug te openen. Wat wel op viel was dat in de 2 weken voorafgaand aan de opening erg veel gedaan is aan het onderhoud van de wijk Suytkade, daar waar men lange tijd in gebreke was gebleven. Suytkade moet op de kaart komen van de gemeente Helmond, al was het alleen maar omdat daar ook mensen wonen die graag in een omgeving verkeren waar het onderhoud aan de straten en groenvoorziening optimaal is. Dat verkoopt ook beter. Zeker nu er zo’n malaise op de markt van de verkoop van woningen is. Laat Van Wijnen maar beginnen met bouwen, dan loopt het vanzelf wel. Want wonen op Suytkade is heel plezierig…..!

Beantwoorden

Wonen op Suytkade plezierig? Vind je? Overlast door de eigen bewoners gooit nogal roet in het woonplezier daar!

1. Een bewoner/gast urineert tegen het bedieningspanel in de lift, gevolg lift 1,5 week buiten werking. Doe je goed!

2. Regelmatig liggen er vuilniszakken bij de containers. Te lam om ze erin te doen.

3. De parkeergarage wordt regelmatig gebruikt als opslag. Lege dozen, andere spullen staan open en bloot. Leuk als daar de fik in vliegt!

4. Tijdens de mooie zomerdagen was het één grote lawaairige bedoeling. Er worden bloempotten naar beneden gedonderd. “Kijk papa, leuk he, mag ik er nog eentje naar beneden gooien!”

Tssssss Suytkade… zooooooo plezierig wonen.

Beantwoorden

Ik vind het flauw om met Kater te ondertekenen…! Dat wekt de indruk dat beide reacties van dezelfde persoon zijn. Dat bewoners er een puinhoop van kunnen maken, dat komt overal voor. Spreek de mensen er op aan! Probeer een vereniging van bewoners te vormen, dus huurders en kopers in de Parage. Stel een huishoudelijk reglement op waaraan de bewoners zich te houden hebben. Inderdaad de Parage lijkt op een doorgangshuis, dankzij de geldschieters, lees projectontwikkelaars die de gemeente in de arm genomen heeft om Suytkade te kunnen bekostigen. Het gaat hen alleen om het geld. Ze blijven ook weg van vergaderingen, waardoor er geen besluiten kunnen worden genomen. Het lijkt wel of DeltaLloyd, Mulleners Vastgoed en Meeus zich niets aantrekken van de bewoners van Suytkade. Het moet zich allemaal maar vanzelf oplossen…… Toch is het fijn wonen, voor een aantal mensen, helaas, zoals altijd valt er ook nog veel te verbeteren.

Beantwoorden

Was niet mijn bedoeling om jouw naam in te pikken…Er is een vereniging van eigenaren, en de mensen erop aanspreken. Dat heb ik 1 x gedaan en de ochtend daarna waren mijn ramen bekogeld met eieren… het is de mentaliteit van die bewoners daar. Dat kun je niet veranderen.

Beantwoorden

Die bovenste foto is een erg mooie en goede foto. Die kunnen jullie zo in de kalender van Stadspromotie zetten.

Beantwoorden

@Ad op 10-10-08 om 22:27 uur:
Bij het opruimen van de foto's van de opening van de 'silver gate bridge' (zoals wij de Suytkadebrug al hoorden noemen), kwamen we 2 foto's tegen die jouw prangende vragen beantwoorden.
Deze foto


geeft je een idee waarom de Helmondse brandweer aanwezig was.
Met 4 brandblussers werd een mistgordijn gemaakt.
Deze foto

toont, voor zover wij hebben kunnen nagaan, de eerste springer na de opening. De precieze rol van de gehurkten kon onze man ter plekke niet achterhalen.

Beantwoorden

Fijn dat u even gereageerd hebt. Het is zo dat er een vereniging van eigenaars is van de diverse woonblokken van Suytkade. Echter de problemen doen zich het meest voor in de oorspronkelijke koopapparatementen in de Parage die door Detalloyd zijn verhuurd omdat er toch geld in het laatje moet komen. Dat blijkt nu erg vervelende gevolgen te hebben voor de bewoners van dat complex. Richt een bewonersvereniging op waarin de huurders én eigenaars samen proberen een leefbaar klimaat te creeëren.

Beantwoorden

Beste kater,

De problemen die ik omschreef zijn helaas ook deels veroorzaakt door de eigenaars van de apartementen achter de Parage. Ikzelf huur ook, maar ga verhuizen.

Beantwoorden

Ik woon zelf ook in een koopwoning op Suytkade en ik moet zeggen dat ik er tot mijn volle tevredenheid woon. Ruime, goed ingedeelde woning, lekker dicht bij het centrum en van overlast heb ik nog niets gemerkt. Vervelende buren trouwens ook niet. En dat het een wijk in aanbouw is en dat daardoor het e.e.a. nog niet is afgebouwd, prima dat mag je verwachten. Uiteraard zou ik ook willen zien dat het allemaal wat sneller verliep, maar goed, ik kan me daar niet wezenlijk aan storen. Ik zit er goed en ben dik tevreden, ook dat mag best een keer worden gezegd.

Beantwoorden

Ik woon in een van de huurappartementen van Suytkade. De huur liegt er niet om. Ik betwijfel of de problemen vooral door deze groep worden veroorzaakt, zoals “kater” hier suggereert. Geluidsoverlast is niet te voorkomen, gezien de ondoordachte opzet met een groot binnenplein waarin alles weergalmt. Troep niet opruimen is voor huurders net zo vervelend als voor eigenaars. De vuilnisbakken zitten wel te snel vol. Je eigen parkeerplaats als opbergplaats gebruiken, kan tijdelijk heel handig zijn, het oogt minder, maar kom, dat soort kleinigheidjes zullen mensen niet tegenhouden er te gaan wonen. Een kind dat ‘s zomers een bloempot naar beneden gooit, verdient een groot pak slaag, maar klinkt ook als een incident. Net zoals een idioot (kind?) dat de lift onderplast. Ik heb het overigens niet gemerkt. Kortom, allemaal non-argumenten. Het werkelijke probleem is dat het nog minder mooi oogt, en de huizenmarkt instort. Ik hou wel van die ‘kale vlakte’, met krioelende konijntjes, relatieve stilte en beperkte lichtvervuiling. En een onbelemmerd uitzicht op Helmonds imposante ‘skyline’.

Beantwoorden

Ik heb de sfeerimpressie van Suytkade bekeken op de website. Als het er inderdaad zo uit komt te zien, dan vind ik dit project het meest gedurfde en vooral fraai vormgegeven bouwproject van Nederland. Gedurfd in de zin van een gemeente die een totaalconcept durft neer te zetten dat volledig breekt met de eenvormige en inspiratieloze blokjes-en rechthoekjesbouw van de afgelopen decennia.
Fraai omdat er een zeer mooi uitgewerkte en elegante combinatie is gevonden van oud met nieuw. Net als Brandevoort.
Ik hoop dat alles verwezenlijkt gaat worden en dat Helmond de nieuwe stedenbouwkundige inspiratiebron zal worden voor architectuur in Nederland.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *