Buiten is het 18 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 97.296 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
8reacties

‘Buitengewoon Brandevoort’ is de nieuwe slogan die gisteren bekend werd gemaakt door wethouder Frans Stienen en 23 kinderen.
Of daarmee definitief afgerekend is met de slogan ‘Slimme mensen wonen in Brandevoort’ is niet helemaal duidelijk. Die slogan, die sinds eind 2011 in deze nieuwbouwwijk werd gespot, kon niet op ieders waardering rekenen. Het lijkt er nu op dat ‘het slimme’ voortaan iets anders wordt geformuleerd: ‘Slim wonen doe je in Brandevoort’. Dat valt onder meer te lezen op de ‘nieuwe belevenisplattegrond met de unieke highlights van de wijk’ (zoals het persbericht dat beschreef) die 100.000 huishoudens deze week thuis krijgen.

8 reacties:

Brandevoort. Zucht. Die wijk is te hoog in de boom gezet. Veel te veel blabla. Heb best wel medelijden met de Helmonders die er zijn gaan wonen en er nu niet meer weg kunnen. Dat hebben ze zelf ook trouwens.

Beantwoorden

je kunt wel weg, Zet je eigen huis voor 30% minder te koop dan de waarde voor 2008. EN je koopt zelf een ander huis wat ook goedkoper is.
ZO komt de verkoop weer op gang !

Beantwoorden

Net of het iets bijzonders is. Er wonen gewoon mensen on Beandervoort net als in elke andere wijk in Helmond

Beantwoorden

Eens met Jan, Brandevoort is niets anders dan een VINEX-locatie, wat verwacht je dan dat je huis meer waard is dan een ander nieuwbouwhuis in Helmond

Beantwoorden

Gewoon BUITEN Brandevoort zullen de meeste mensen in Brandevoort denken ze zetten niet voor niets hun huis in die wijk te koop.

Beantwoorden

@jopie

Goed plan, dat idee had ik ook met mijn appartement in de binnenstad. Gewoon 30 a 50.000 euro zakken onder de hypotheekwaarde, verlies incasseren en doorgaan.

Maar de bank moet er ook mee akkoord gaan en daarna moet je nog maar eens een nieuwe hypotheek zien te krijgen met rest schuld en dit proberen mee te financieren met een nieuwe hypotheek die niet hoger mag zijn dan 104% van de marktwaarde van de nieuwe woning, stop je de restschuld in een persoonlijke lening, dan voor vele nooit meer kopen, en lekker duur huren omdat je loonstrookje daar naar staat.

Na berekeningen zou ik maandelijks gewoon zelfs goedkoper uitzijn met de vele malen goedkopere woning + restschuld, dan nu.

Dit is indirect ook een van de redenen waarom de woningmarkt op zijn gaat ligt, niemand krijgt nog een hypotheek omdat naast inkomen ook o.a. de marktwaarde (woz/taxatie) limiet dit tegenwerkt, bijna alle woningen staan dus per definitie te duur te koop.

Bedankt hé, regering.

Beantwoorden

Duur grapje die nieuwe reclamecampagne voor Brandevoort. Als ik deze Facebook https://www.facebook.com/degrotegroeneb mag geloven is er eerst in de hele regio rondgereden met de letter B, waarvan niemand mocht weten waar dat voor was. En nu komt er dus de ‘nieuwe belevenisplattegrond met de unieke highlights van de wijk’ (zoals het persbericht dat beschreef) die 100.000 huishoudens deze week thuis krijgen.
Wie betaalt zoiets? Of is dat bijna allemaal vrijwilligerswerk vanuit de wijk zelf?

Beantwoorden

Jan,

Dat wil je niet weten, daar had een mooie parkje voor aangelegd kunnen worden ergens in Helmond waarschijnlijk of meer, als ik het zo zou moeten schatten.

En dan is het ook nog een compleet overbodige viral geweest waar niemand op zat te wachten, behalve het Reclame Bureau, de Gemeente Helmond en misschien wat Helmonders die er wonen. In die volgorde.

Ik snap ook de hele commotie niet over die wijk, ja er staan huizen…?!? Die staan elders ook. Maar WAT is er eigenlijk zo belangrijk aan deze wijk dat we er jaarlijks mee gebombardeerd moeten worden over hoe goed, mooi, belangrijk, slimmer?!? ja dat was een goeie… maar nu dus ook Buitengewoon is.

Zelfpromotie totdat je ervan gaat gapen en keer op kijkt en zegt ach ja jullie zijn er ook nog. Hallo Brandevoort!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *