Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.707 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
24reacties

“Afstand genomen van uitspraak Wilders! Samen met fractievoorzitters #Helmond solidariteit tov alle bevolkingsgroepen in statement verklaard” zo laat burgemeester Elly Blanksma vanavond via Twitter weten.


Dit naar aanleiding van het feit dat PVV-leider Wilders zijn publiek tijdens een toespraak op de uitslagenavond woensdag van zijn partij in Den Haag vroeg of ze meer of minder Marokkanen in de stad en in Nederland willen. De zaal scandeerde daarop herhaaldelijk ‘minder, minder, minder’.. Daarop zei Wilders: “dan gaan we dat regelen.”
Gisteren liet Geert Wilders weten geen spijt te hebben van zijn uitspraken over Marokkanen en geen excuses te willen aanbieden. Hij blijft bij zijn uitlatingen.

24 reacties:

En gelijk hebben ze.

Beantwoorden

En wat is de meerwaarde van dit ?

Beantwoorden

Mooi. Nu de rest van Helmond nog. Al vrees ik dat in mei veel Helmonders er anders over denken.

Beantwoorden

PH neemt afstand en biedt excuses aan de heer Wilders voor de “populistische” reacties van de Gemeente Helmond, de politieke partijen in het algemeen en de initiatief nemers van deze hetze, Voor zover ik weet is dhr Wilders altijd al tegen de Marokkanen geweest, niks nieuws. Dus waarom nu opeens zo veel media aandacht? Om aandacht weg te drijven naar de massale verliezen van de eigen partijen soms? CDA, PVDA, VVD.

En nee ik stem SP en soms Groenlinks. Maar ik begin me nu af te vragen of ik dat nog wel ga doen gezien ook de reacties van die hoek, een mening hebben over de fiasco wat de PVV heeft is 1 ding, maar allemaal tegen het buitenbeentje van de klas aan schoppen terwijl hij al op de grond ligt, roept bij meer kwade gevoelens op dan dhr wilders ooit teweeg heeft brengen.

Beantwoorden

Ach ach ach toch. Afstand nemen van iets wat alleen op waarheid berust. Ze blazen dit met maar één reden op en dat is dat ze hopen er politiek gewin uit te kunnen halen. Maar dat zal ze niet lukken want de waarheid haalt de leugen immers altijd in.

Beantwoorden

Minder, minder, minder, minder!

Beantwoorden

@Specht op maandag 24 maart 2014 om 18:22:

Minder Wilders !!!!

Beantwoorden

@asteintje.

Minder maro……

Beantwoorden

ja veel minder (he pssst meisje)
en meer wilders

Beantwoorden

Het is iedere keer hetzelfde liedje, kunnen de mensen niet eens onderscheid maken tussen het een en ander zonder dat hele racistisch gedoe erbij te halen ???

Er zijn criminelen Nederlanders en criminelen buitenlanders, dat is EEN groep en worden door mij ook over een kam geschoren.

Er zijn ook gewone Nederlanders en gewone buitenlanders, dat is groep TWEE, die gewoon hun leven leiden net als iedereen. Onze buren leven net als wij, en we zijn er heel erg blij mee.

Dat Wilders zich zo in de kijk zet om specifiek een hele bevolkingsgroep te noemen, geeft aan wat voor instelling hij in het gewone leven heeft. Ik zou hem niet als buurman willen hebben, zo’n schreeuwlelijk.

Wat betreft de overlast van de genoemde bevolkingsgroep in het centrum van Helmond: opvoeden begint thuis en het eindresultaat was te zien in deze overlast.
Dat kunnen dus ook Nederlanders zijn als ze niet goed opgevoed worden. Aanpakken en niet gaan soubatten met de overlastveroorzakers, je krijgt wat je verdient als je wat uithaalt wat niet hoort.

Beantwoorden

En als die opvoeding kennelijk is mislukt dan is het de taak van onze slappe overheid en met onze belachelijke slappe wetten om die overlast en criminaliteit te verhinderen. Voor bv. een verkeersovertreding betaal je de hoofdprijs, maar geweld vooral in groepen blijft ongestraft.
Dus aanpakken die hap!! En voor de minderjarigen een heropvoeding samen met de ouders op cursus om het ouderlijk gezag op te halen.
In het buitenland staan bijna op elke hoek van de straat agenten die wel gezag uitstralen.
Daar haal je het niet in je hoofd om rotzooi te schoppen.
Ik ben tegen nodeloos politie geweld maar het moet nu toch eens onderhand
afgelopen zijn met dat pappen en nathouden.

Beantwoorden

Dat slappe gedoe is nooit goed geweest en daar mag hoognodig wel eens een eind aan komen. Maar of het nu Nederlanders zijn of buitenlanders, het gaat erom hoe ze aangepakt worden op hun overlast.

En niet politiek correct reageren met 2 verschillende maten, een manier voor de Nederlanders en een andere manier voor de buitenlanders, zo blijven ze het zelf in stand houden.

Dus … niet soubatten, maar allemaal op de zelfde manier aanpakken hiervoor of het nu in het centrum is of ergens anders in de stad/wijken ( zie vernielingen in Brandevoort ).

Beantwoorden

Persverklaring
De leden van de raadscommissie Internationale Betrekkingen hebben kennis genomen van de uitspraken van Geert Wilders met betrekking tot in Nederland woonachtige Marokkanen.
In het licht van de taak- en doelstellingen van de commissie zijn de leden de mening toegedaan dat de uitlatingen van Geert Wilders niet toelaatbaar zijn en spreken zij hun afschuw daarover uit.
Temeer blijkt dat in onze samenleving bewustwording van de positie van vele wereldburgers een voortdurende opgave is.

Helmond, 24 maart 2014,
De commissie Internationale Betrekkingen,

Theo van de Ven, voorzitter
Ron Peters,
Ling Ko,
Jan van Aert,
Abdel Tijani
Jan Hendriks, secretaris

Beantwoorden

Pfff wat een onzin. Ten eerste omdat Wilders eigenlijk niets anders geroepen heeft dan wat hij al jaren doet en ten tweede omdat dat los staat van de politici hier in Helmond die sowieso al niets met de PVV te maken hebben.

Het komt op mij vooral over als: kijk ons eens populair onze mening tentoonstellen om onze politieke correctheid aan te geven.

Beantwoorden

@Hein op dinsdag 25 maart 2014 om 15:34:

volledig correcte reactie van je. Vooral de politieke correctheid druipt er weer vanaf en ondertussen weer gewoon koppen in het zand bij de echte problemen. Ebru Umar gaf ook gewoon een correcte reactie en dat mag blijkbaar niet.
Het komt op mij over als totaal verkeerd “time-management”, prioriteiten stellen heren en dames politici, dat zouden jullie moeten doen.
Trots Op Nederland had ook behoorlijk scherpe randjes, daar heb ik jullie nooit over gehoord. Leverde zeker niet genoeg “zelfgenoegzame publiciteit” op?

Beantwoorden

Hoort daar niet “Nederlandse Marokkanen” of “Nederlanders van Noord-afrikaanse afkomst” te staan?

Of geldt deze regel in dit geval niet? maar alleen tijdens de wekelijkse politie berichten?

Beantwoorden

Iemand opsporing verzocht gezien? Ehh tja

Beantwoorden

@joep op woensdag 26 maart 2014 om 13:51:

Ja elke keer, maar heel eerlijk!
Wat hij roept en hoe hij het zegt is niet zo slim, anders verpakken en dan wint deze partij puur omdat hij wel de waarheid spreekt.
Maar ja dat mag je niet zeggen openlijk.
Je moet in helmond of in brandevoort gaan wonen of in dierdonk, dan kun je jou kinderen nog op een fatsoenlijke school krijgen, en rustig wonen waar 95% moet werken voor hun geld ipv rotzooi trappen.
maar zelfs naar deze wijken trekken ze al naartoe.
Gewoon alles uitzetten wat hier iets fout doet naar land van herkomst (dubbel paspoort) dan hebben wij meer ruimte! en ook geen onzinnige geldverslindende projecten starten allemaal geldverspilling.
Dan hoeft geert deze uitspraken niet te doen, maar wat doen ze in het buitenland met een Nederlander die wat drugs bij heeft? of iets uitspookt wat niet deugd?
Aanpakken zoals het hoort, water en brood en opgepropt in de gevangenis!

Beantwoorden

@Pc 100% mee eens! Niets aan toe te voegen..

Beantwoorden

Jammer dat PIM niet meer leeft! helaas die kreeg een paar kogels omdat hij de waarheid sprak.
En deze dader komt al weer vrij, werkelijk te gek voor woorden.
Die moesten ze gewoon een spuitje geven, opgeruimd staat netjes.
Maar ja, jongens komt allen naar het paradijs nog even en ons land bestaat uit 80% buitenlanders.
Kost alleen maar geld voor de belastingbetaler!
De helmonders moeten wachten op een huis, en ga zo het rijtje maar af.
Maar je ziet al aan de reacties dat er meer interesse is voor en over wiet dan dit onderwerp.
GOH?

Beantwoorden

Nemen onze politici nu ook officieel schriftelijk afstand van criminele allochtonen, dit naar aanleiding van de gebeurtenissen in Deurne ?????

Wat een schijnheilige vertoning is dit toch, Wilders mag dan vaak grensoverschrijdende dingen roepen, en je hoeft het er ook helemaal niet mee eens te zijn, er zit wel altijd een kern van waarheid in en daarmee is hij betrouwbaarder dan de meeste andere politici

Beantwoorden

Minder Macro criminelen, dus minder minder. De golfclub Marokkanen zijn gepakt

Beantwoorden

Ennu PVVwordt groter dan ooit!

Beantwoorden

geef buitenlanders de RUIMTE,
dan pakken wij de AARDE

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *