Buiten is het 25 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.044 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

Zaterdag bezoekt een brede vertegenwoordiging van het Helmondse college van burgemeester en wethouders de wijk Brouwhuis. Burgemeester Fons Jacobs zal daarbij aanwezig zijn. De wijkraad Brouwhuis heeft het initiatief voor een 3 uur durend programma genomen. Iedere 4 jaar krijgt elke wijk zo’n hoog bezoek van het college. Op zich dus niet vreemd dat ook Brouwhuis aan de beurt komt.

Maar of het zaterdag daar in Brouwhuis een gezellig treffen wordt? Er kleeft aan dit bezoekje namelijk een pikant tintje.
Vorig jaar oktober liet Fons Jacobs in het openbaar weten helemaal geen behoefte meer te hebben aan contact met deze wijkraad. Zij hadden hem diep gegriefd door stevig op de man te spelen in alle commotie voor en na de demonstratie van de extreemrechtse NVU op 1 oktober.
De wijkraad verzette zich destijds met hand en tand tegen die demonstratie. Want hun wijk was aangewezen voor de betoging en was daarmee (volgens hen) dus het afvoerputje van Helmond. In brieven zouden zij raadsleden hebben opgeroepen het vertrouwen in de burgemeester op te zeggen.

Nadat Jacobs had aangegeven klaar te zijn met hen, liet de wijkraad Brouwhuis weten dat dat omgekeerd ook zo was. Zij zaten ook niet te wachten op een gesprek met het college van burgemeester en wethouders.
Het gedoe rondom de NVU-demonstratie was voor de wijkraad feitelijk de spreekwoordelijke druppel of alweer een teken dat Brouwhuis niet meetelt. Want er was al zoveel onvrede vanwege het verminderen van voorzieningen, het steeds slechter wordende woonklimaat en de stankoverlast van het industrieterrein (om er eens enkelen te noemen).

5 reacties:

Ook de gemeenteraad (tenminste ik wel 🙂 ) zal aanwezig zijn bij het bezoek aan Brouwhuis. Ik zal goed opletten of ik spanningen signaleer tussen de Burgemeester en de wijkraad 😉

Heb er wel zin in!

Beantwoorden

Het is nu eenmaal beter erover te praten dan te zwijgen.

Beantwoorden

Besteed ook eens aandacht aan de kunstenaars van de Cacaofabriek in
bibliotheek Brouwhuis !

Beantwoorden

@Horste Hoezo, vertel? Gewoon (weer) een ruimte die leeg staat, of niet?

Beantwoorden

Onderstaande tekst en foto zijn afkomstig van de gemeente Helmond:

Geslaagd werkbezoek Brouwhuis

Afgelopen zaterdag, 9 juni, bezocht een brede vertegenwoordiging van ons college de wijk Brouwhuis. De wijkraad Brouwhuis had het college uitgenodigd om kennis te nemen van de successen in de wijk. Vanzelfsprekend zijn er ook wensen en verbeterpunten besproken.

De genodigden werden ontvangen bij ’t Bakhuisje. Na een korte toelichting op het programma en uitleg over ’t Bakhuisje ging de groep uiteen in drie subgroepen. Een groepje bezocht te voet De Loop, de kerk, het Dorpsplein en het park. Het tweede groepje bezocht de N279 en het BZOB. De derde groep heeft zich bij het Tienerhuis en omgeving laten informeren. De groepen kwamen om 12.00 uur weer samen voor de afronding en een informele nazit.
Zeer geslaagd

Wethouder Van den Heuvel: “Tijdens het wijkbezoek staat ontmoeten centraal. Dat heeft de wijkraad Brouwhuis feilloos opgepakt. Hun kleinschalige aanpak zou een voorbeeld voor andere wijkraden kunnen zijn. Het contact, het horen van successen en verlangens. Daar gaat het bij de wijkbezoeken om. Het college vond het bezoek bijzonder geslaagd”.
Wijkbezoek

Het is het eerste wijkbezoek sinds de invoering van Wijkgericht Werken. Het wijkgericht werken kent drie elementen: de wijktafel, het wijkactieplan en het wijkbezoek. Tijdens de wijktafel is de wijkraad in gesprek met het college over de ontwikkelingen in de wijk. In het wijkactieplan worden toezeggingen van wijkraad, college en andere partijen beschreven. Het zijn concrete afspraken die binnen twee jaar worden gerealiseerd en die bijdragen aan een het woon- en leefklimaat in de wijk. Het wijkbezoek is een kennismaking van een brede vertegenwoordiging van het college met de wijk. De wijk zoals die door bewoners, vrijwilligers en professionals uit die wijk gezien wordt. Dit contactmoment biedt het college en geïnteresseerde raadsleden de mogelijkheid om op een laagdrempelige wijze contact te hebben met inwoners. Het wijkbezoek vindt, vanzelfsprekend, in de wijk plaats. Het heeft een openbaar karakter. Wijkraad en gemeente organiseren samen het bezoek. Het college bezoekt elke wijk één keer tijdens een collegeperiode.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *