Buiten is het 15 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 84.985 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
15reacties

Café-Bar Maxim Helmond inval politie

Gisterenavond heeft de politie een inval gedaan bij het Café-Bar Maxim aan de Marktstraat op de verdenking dat daar in harddrugs werden gedeald.
Op last van de burgemeester Fons Jacobs werd Maxim meteen voor 52 weken gesloten. Nadere besluitvorming hierover volgt volgende week. Een 28-jarige man en een 40-jarige vrouw zijn aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.
De politie had informatie dat er door het tweetal vanuit het café in harddrugs werd gehandeld en daarom werd vrijdagavond een inval gedaan. Zowel de man als de vrouw waren op dat moment in het café aanwezig. De man bleek een aantal grammen cocaïne bij zich te hebben, verpakt in verschillende kleinere seals. Wat later op de avond doorzocht de politie ook de woning van de vrouw. Daar werden enkele tientallen grammen cocaïne gevonden en een kleinere hoeveelheid XTC-pillen. De drugs en de verpakkingsmaterialen zijn in beslag genomen.
Bij het café erlangs reageerden ze verrast. Ze hadden niets van de inval gemerkt en wisten vanochtend nog van niks.
In mei 2009 kwam Maxim landelijk in de publiciteit toen Renato Zamagna daar in elkaar zou zijn geslagen omdat hij homo was. Renato was destijds de partner van de huidige wethouder Peter Tielemans.
Hoewel wij op dit moment nergens een bevestiging kunnen krijgen, zou Maxim begin 2006 op last van de burgemeester al een tijd gesloten zijn geweest.

15 reacties:

De coffeeshop is dicht, om de hoek beginnen ze met harddrugs. Niet goed.

Beantwoorden

@Irma,
Ik denk niet dat een en ander met elkaar te maken zal hebben.

Beantwoorden

Maxim heeft wel de zaak gewonnen tegen de heer zamagna en heeft een schadevergoeding van €1358,- gekregen. (meneer zamagna kwam met zijn sterke verhaal helaas niet overtuigend over in de rechtzaal en heeft de rechtzaak tegen maxim verloren.)

Beantwoorden

@T van eck,

Was cafe Maxim een zaak tegen Zamagna begonnen, of Zamagna tegen cafe Maxim?

Beantwoorden

Burgemeester Fons Jacobs halveert de periode dat Café-Bar Maxim gesloten wordt. Was het eerder de bedoeling om het café voor 52 weken te sluiten (hetgeen op de caféruit werd aangeplakt), vandaag viel het besluit om die periode in te korten tot 26 weken (tot en met 15 oktober).

Beantwoorden

dealerhok gewoon sluiten,af uit, ze weten barstens goed waar ze mee bezig zijn,wat voor bewijs wil je nou eigenlijk hebben om ’n keer daadwerkelijk hard op te treden,is dit nu belonig aan de politie voor al de tijd die ze er ingestoken hebben?de politie heeft goed werk geleverd dan sluiten die hap.nou fons als het om drugs gaat moeten we jou niet hebben wat een slappe zooi zeg.kwestie van tijd gaan ze gewoon weer verder,hier verdienen ze meer geld aan als aan biertappen,dus 26 weken dicht maakt toch niks uit dat geld hebben ze in no time weer bij elkaar.

Beantwoorden

Omdat maxim gesloten is (trouwe bezoeker)ben ik dit weekeind naar d’n Hap en d’n Tap gagaan,maxim is gesloten i.v.m drugstoestanden moet je eens bij d’n Hap en d’n Tap komen,daar staat alles strak van de coké,de eigenaar zelf weet met z’n eigen geen raad staat te trepelen en zweten en aan zijn neus te pulleken,dat zoontje weet amper waar ie is,kijkt wel zo dol uit z’n ogen,en ook aan zijn neus te frotten en die moet dan friet bakken en bier tappen,gedverderrie wat een onsmakelijk hok is dat,en een hoop herrie en door elkaar kwéken,echtwaar nog erger als een kindercreshe,en teringlijer, wietkop,enzovoort dat is blijkbaar de taal die ze daar spreken,en ga je naar de wc zijn de pisbakken vrij en staan ze te wachten met 2 man om naar de afsluitbare wc
te kunnen,om te snuiven en houd uw briefje in de gaten bij mij stonden en 2 spatjes op die ik niet gehad heb,nooit meer naar dit café,de klanten moeten het bezuren dat de eigenaars aan de coké zitten,die coké moet toch btaald worden niet waar,en dat betaald de klant lekker is dat.burgemeester AUB gooi maxim weer open dit is heilig vergeleken bij d’n Tap.

Beantwoorden

Die Hans van Dam zwetst toch echt wel een eind in ruimte, gezien de schrijfstijl weet ik wel wie er strak staat. Hap en d’n Tap is een nette kroeg waar ouderwets gefeest word! Helemaal niets mis mee.

Er word inderdaad regelmatig een liedje gezongend door de klanten, maar bottomline is het een goed bezochte kroeg waar mensen graag terugkomen.

Normaal reageer ik niet op deze onzin, maar dit slaat echt alles.. Het zal wel jaloezie zijn, de kroeg draait immers als een zonnetje.. Maar ik nog iedereen uit om zelf te oordelen, ga er eens langs.

Ik heb die dingen allemaal nog niet gezien waar hierboven over geluld word, en ik kom er toch regelmatig.

En dan ook nog anoniem posten… held!

Beantwoorden
Hap en Tap bezoeker

geachte redactie sinds enige tijd verschijnen er zeer grievende berichten over mijn cafe/friture en mij zelf en gezin . er is een grens overschreden bij de beschuldigingen geuit in die berichten ,bij de reacties van cafe het vat is het al niet leuk meer maar de reactie op cafe maxim slaat slaat werkelijk alles . ik exploiteer sinds anderhalf jaar mijn cafe/friture en sinds ik enkele zeer vervelende personen de toegang heb ontzegd wordt ik op jullie site en op die van het ED .voortdurend in een kwwad daglicht gezet. ik ben hier niet van gediend ,en heb na overleg met diverse juridisch adviseurs aangifte gedaan van laster en smaad .ik heb een zeer drukke cafe en goede friture er zijn nog nooit aanhoudingen geweest en er zijn alleen maar enkele vervelende mensen buitengezet.ik hoop dat jullie de grievende berichten over mijn zaak van de site verwijderen.ik wil jullie er nog op wijzen dat er in mijn zaak een zero tolerence beleid is met drugsgebruik en handel , en wil hier ook niet met in verband worden gebracht. hoogachtend ramon van ras .

Beantwoorden

@ramon van ras:
We kunnen ons heel goed voorstellen dat niet elke reactie die op De weblog van Helmond wordt geplaatst een ieder welgevallig is. Hopelijk begrijp je dat wij (spam uitgezonderd) bijna nooit een reactie verwijderen of er een deel uit wegstrepen. Vrijheid van meningsuiting staat hoog in het vaandel op de weblog. En het controleren van feiten en onwaarheden in reacties is voor ons natuurlijk ondoenlijk.
We nemen aan dat je met “de reactie op cafe maxim slaat slaat werkelijk alles” de reactie van Hans van Dam op 03 mei 2011 om 12.00 uur bedoelt. Opdat we jou goed begrijpen, deze vraag aan jou: welke zinsdeel of -delen in die reactie vind jij om welke reden zeer grievend?

Beantwoorden

vanaf regel drie tot het einde van het bericht is totaal gelogen en is lasterlijk voor mijn cafe en gezin.met vriendelijke groet ramon van ras.

Beantwoorden

zozo ramon, bedankt voor de tip wat we allemaal goed moeten lezen ik was hier nog niet van op de hoogte,nu zijn we zeker gewaarschuwd,en zal dit allemaal gelogen zijn.natuurlijk niet.weet jij wel dat jezelf de veroorzaker bent van deze laster,als jij de mensen eerlijk behandeld word je de hemel ingeprezen besodemieter je de mensen krijg je dit.
jij praat over juristen,zijn die ook op de hoogte van jou scheve schaats praktijken en je hottub affaire en van de openstaande rekenening her en der??dacht het niet.
en jij zegt vervelende mensen buitengegooid,waarom werden die vervelend??omdat het briefje niet klopt en dan kunnen ze vertrekken,ja dat is korrect nietwaar.
er komt steeds meer boven water over jou,die laster creer jij zelf jij ,dat je dat nog niet beseft zeg,kun je nagaan wat die poeier met iemand doet.
mensen moeten werken voor hun centen en als ze wat gedronken hebben moeten ze de kastelein kunnen vertrouwen en jij maakt er misbruik van,je bent een niet koosjer persoon.

Beantwoorden

die ramon toch,verschillende juristen,is er eentje beter dan de andere,heb je niet genoeg aan eentje.en wie betaald die juristen ,jij,zoals je ieder ander ook zou betalen,die nog steeds niks gebeurd hebben ,als die anderen nou eens juristen in gaan schakelen heb je nog wat te verduren(en terecht)zijn die juristen van jou overal van op de hoogte,dan kun je wel inpakken slimmerik,er zijn zoveel getuigen van verschillende zaken van en tegen jou dus als ik jou was zou ik m’n gemak maar houden als alles boven water komtover jou(en dat komt wel) zie ik het somber voor je in,de burgemeester heeft 1 jurist en jij verschillende,knap hoor.
je doet wel net of je de burgemeester bent maar stap van deze vertoning maar gouw vanaf.je staat nogal graag in de publiciteit nou die heb je wel gecreërd,je kunt beter voor je gezin gaan zorgen dan alles voor jezelf te verbrassen,een zaak heb je namenlijk niet alleen maar voor het hele gezin denk daar maar eens over na alhoewel denken bij jou niks uitmaakt in het verleden heb je wel bewezen hoe je inelkaar steekt,ook alles verpest en verbrast zelfs de centen van je broer
(super slechte zaak)jammer voor je gezin maar het komt allemaal wel door jou.

Beantwoorden

weet je nog diegene die je geld hebt gegeven omdatie jou tegen kwam in ’n hoerentent,om zijn mond dicht te houden tegen je vrouw,juristen berijd je eigen maar voor.

Beantwoorden

Het klopt wat hierboven geschreven staat meneer ramon van ras.
Je hoeft het echt niet te ontkennen want bijna iedereen die in deze kroegen opstap gaat kent de verhalen en als ze bij jou in de kroeg komen zien ze het zelf.
Maar ook voor jou komt er binnenkort een sluiting aan.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *