Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.544 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
8reacties

cafetaria New Boemerang Helmond

Een gebied rond cafetaria New Boemerang aan de 3e Haagstraat in de Helmondse wijk Helmond West is aangewezen als een gebied waarbinnen gebiedsverboden kúnnen gelden. Dat hebben burgemeester en wethouders van Helmond besloten. Eerder deden zij dat al voor de city en het horeca-uitgaansgebied.Directe aanleiding voor dit besluit is de overlast die de exploitant van cafetaria New Boemerang heeft van jongeren, waarvoor zij aandacht heeft gevraagd van het gemeentebestuur. In een gesprek vorige week woensdag heeft zij hierover gesproken met de burgemeester en de politie. Besloten is om samen op te trekken om de overlast – veroorzaakt door een gemengde groep jongeren – terug te dringen.
Naast de inzet van het straathoekwerk is een gebiedsverbod een mogelijkheid om de overlast terug te dringen. Met een aantal jongeren heeft burgemeester Jacobs inmiddels een gesprek gehad. Hun rol bij de overlast is daarbij aan de orde gesteld. Gevraagd is of zij zich zelf willen inspannen om de overlast te beperken. Zij hebben aan de burgemeester toegezegd dat zij uit de buurt zullen blijven van de cafetaria. Burgemeester Jacobs heeft gemeld dat, als zij zich niet aan hun woord houden, zij er rekening mee moeten houden dat daadwerkelijk een gebiedsverbod wordt opgelegd. Dat is vandaag ook schriftelijk bevestigd aan de vier betrokken jongeren.
Burgemeester Jacobs liet eerder weten dat de exploitante zelf maar haar zaakjes moest regelen en wellicht 'te onervaren' was. Na stadsbrede verbazing hierover, tapt hij nu uit een ander vaatje en komt de friettent toch te hulp…

8 reacties:

Wat een bestuurder toch die Jacobs, zo standvastig en zeker geloofwaardig.
Wanneer gaan we er eindelijk eentje kiezen
die op tijd ook afgerekend kan wworden.
Een gebiedsverbod opleggen…..

Beantwoorden

Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald, denk ik maar. Wat zal dat Chinees vrouwtje blij zijn dat ze nu toch gesteund wordt.

Beantwoorden

te veel geschreeuw en weinig wol,,doe is iets laat die mensen niet in de kou staan onderneem ,s wat niet ,n kans op verbod maaaaar doen al dat geklets,,jonge,jonge,lijkt den haag wel veel kletsen,weinig doen,,

Beantwoorden

Onlangs om 22:00 uur een garnalenkroketje gegeten bij de Boemerang. Vriendelijke uitbaters aldaar.
Ik had wel een ‘unheimisch’ gevoel omdat een aantal jongeren ‘en groupe’, rondom het cafetaria rondhing en voortdurend het cafetaria in de gaten hield.
Of een gebiedsverbod van 7 dagen werkt? I hope so? Keep fingers crossed.

Beantwoorden
verontruste burger

Wat wordt ik moe van al dat weke gedoe als er weer eens problemen zijn met jongeren.Mijn leeftijdsgenoten,ik ben nu 50,kunnen zich ook nog wel herinneren dat er bij vechtpartijen in de conbrio de aanstichters werden meegenomen en op het politiebureau flinke rake klappen kregen en daarmee was de rust voor een redelijke periode weer gegarandeerd.Het inzetten van straathoekwerkers,buurtwerkers etc etc maakt dat zulke situaties eerder verergeren dan verbeteren. Aanpakken en knalhard aanpakken dat gajes en de ouders eens flink achter de veren zitten en als dat niet helpt dat is er nog maar één weg en dat is de weg terug naar land van herkomst.Zonder pardon.

Voor de mensen die deze maatregelen afkeuren,en dan zijn er nog wel een paar, ff het volgende… zie helmond eens als uw eigen huiskamer, zou u dan toestaan dat deze keer op keer vernield wordt en dat u moet vrezen voor lichamelijk geweld ????????

Zachte heelmeesters maken stinkende wonden, een o zo waar gezegde

Beantwoorden

mensen van helmond, succes ermee, we weten inmiddels hoe het daadkrachtige optreden van burgemeester Jacobs geholpen heeft..

Beantwoorden

Na de coffeeshop-ellende ,nu het volgende incident.De burgemeester is al die tijd te laks geweest,nu wordt het langzamerhand tijd dat F.Jacobs opstapt.

Beantwoorden

Hoezo schiet Fons Jacobs de fliettent tegemoet? Fons heeft tot op heden niets anders gedaan dan een gesprek met een aantal Marokkaantjes (bla, bla, bla, bla) én laten weten dat de mogelijkheid bestaat dat voor het gebied rondom de fliettent een gebiedsverbod mogelijk zou zijn. Let wel: mogelijk zou zijn. Loos ‘gemieleneuk’ en te kinderachtig voor woorden. En allemaal weinig indrukwekkend, immers, juridisch is voor héél Helmond al sinds mensenheugenis een gebiedsverbod mogelijk.
Nee, Fons lult een beetje met die gastjes, brandt zijn tong aan de té hete thee en beklimt vervolgens als een haas in doodsnood weer zijn fort achter de permanente politiepost.
Als ik die poepchinees uit de 3e Haagstraat was zou ik nu ‘Slappe kwezel’ op het menu zetten. Met sambal er bij.

Beantwoorden
Olivier Dhuysthergast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *