Buiten is het 15 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.207 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

Soms verneem je wel eens iets van hoe het binnen de Helmondse politiek werkt. Soms via (sterke) verhalen, soms van horen zeggen. Deze keer stuitten we op iets dat we graag voorleggen. Het onderwerp/speelveld is de wijkaccommodaties die moeten sluiten.

Afgelopen donderdag (28 juli) om 17.59 uur dient de SP-fractie het verzoek in om het besluit over die sluitingen 2 maanden uit stellen. Per mail werd het bij de voorzitter van de raadscommissie Samenleving, Harrie van Dijk, ingediend.
Vrijdagochtend volgt meteen overleg tussen Harrie van Dijk en de verantwoordelijke wethouder Margreet de Leeuw. Zij besluiten de SP grotendeels tegemoet te komen. Maar in plaats van 2 maanden uitstel, wordt voor 1 maand uitstel gekozen. Die ochtend om 10.29 uur wordt dat naar betrokkenen van het presidium gemaild die formeel de bevoegdheid hebben de agenda te bepalen. Gegeven het eensluidend besluit van de voorzitter en de wethouder in feite een hamerstuk dat het presidium binnenkort bekend zal maken.
Tot zover niets raars. Maar…
Diezelfde vrijdag (gisteren dus) om 16.26 uur stuurt het CDA een persbericht rond dat begint met “De CDA fractie Helmond ondersteunt het verzoek van de fractie van de SP om behandeling van de herziening accommodatiebeleid uit te stellen met één maand.” Het bericht dat wij daarover maakten is hier te lezen.
mosterd maaltijd HelmondEen vreemd moment lijkt ons om dan nog te pleiten voor uitstel als dat uitstel in feite al rond is. Of zien we dat verkeerd? We legden het bovenstaande voor aan de fractievoorzitter van het CDA, Thijs van Wetten. Die liet ons weten dat het CDA zowel telefonisch als schriftelijk door de SP was gevraagd dit voorstel te ondersteunen. Zij besloten dat te doen en middels een persbericht kenbaar te maken. “We zijn dus met ons persbericht tegemoet gekomen aan het verzoek van de SP en wachten de besluitvorming van het presidium af” aldus Thijs van Wetten.

1 reactie:

Alle steun hierin is meegenomen. Nu maar hopen dat uitstel afstel word, en de wijkaccomodaties open kunnen blijven.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *