Buiten is het 19 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.607 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
54reacties

– PRIMEUR –
Open brief van CDA-gemeenteraadslid Pieter Vervoort  aan burgemeester Elly Blanksma:

Zoals voor vele bekend ben ik directeur en mede eigenaar van Westvoort BV. Mijn bedrijf verricht al zo`n 8 jaar opdrachten voor de gemeente Helmond. Dit gebeurde ook tijdens mijn raadslidmaatschap (sinds 2010). Voor de beëdiging als raadslid heb ik keurig aangegeven bij de gemeente Helmond dat ik DGA ben van onder andere Westvoort BV.
Pas vorige week realiseerde ik mij deze omissie na berichtgeving in de pers over vergelijkbare situaties in andere gemeenten. Ik heb dat ook meteen zelf bij u gemeld. Namelijk in artikel 15 van de Gemeentewet is bepaald dat een raadslid geen werk van de gemeente mag aannemen, tenzij daarvoor vooraf ontheffing is verleend door Gedeputeerde Staten.
Toen ik raadslid werd, had ik die ontheffingen moeten aanvragen op het moment dat er een offerteaanvraag bij mijn bedrijf werd ingediend. Dat heb ik niet gedaan, omdat ik mij daarvan niet bewust was.
Ik heb altijd volledig te goeder trouw gehandeld en er ook nooit een geheim van gemaakt dat mijn bedrijf voor de gemeente Helmond werkt. Daarin was ik altijd open en transparant in. Echter, het feit is dat ik heb verzaakt de bovengenoemde ontheffingen aan te vragen. Ik had dit als raadslid moeten weten, daarvoor neem ik de volledige verantwoordelijkheid.
Daarom dien ik nu mijn ontslag in. Met spijt, want ik heb altijd met veel plezier en betrokkenheid invulling gegeven aan mijn raadslidmaatschap. Helmond en haar inwoners gaan mij aan het hart.
Ik wens mijn collega raadsleden alle succes en veel wijsheid toe bij het besturen van onze mooie stad.
.
Met vriendelijke groet,
Pieter Vervoort

Pieter Vervoort was als raadslid lid van de raadscommissies Middelen, Ondersteuning en Economie en van de Rekenkamercommissie.
De in Stiphout wonende Vervoort is Directeur Groot Aandeelhouder (DGA) van Westvoort BV Aannemers Helmond, een bedrijf in de kabel- en leidingenbranche dat onder meer gas, water en elektra aanlegt. Tevens is hij bij een flink aantal daaraan verbonden ondernemingen ondernemer/aandeelhouder (screenshot).

54 reacties:

Brabant water, gasunie, glasvezel, upc heb uk gezien. Maar voor de gemeente heb ik ze niet gezien. Ach als het eerlijk is gegaan. Probleem niet groter maken als het is.

Beantwoorden

Waar blijven de twitterberichten van de andere CDA ers om deze meneer aan de schandpaal te nagelen

Beantwoorden

Rondom het verkrijgen van een vergunning voor ijssalon Nemanja en Pieter vervoort hangt nog steeds een vies luchtje:

##################################################
B en W legaliseren ijssalon Nemanja

Het Helmondse college van B en W wist dat ijssalon Nemanja aan de Hoofdstraat in Helmond illegaal ijs serveerde in de zaak en op het terras.

Maar het college nam geen maatregelen om dat te verbieden. Het college verstrekte op 12 januari alsnog de vereiste vergunning. “Zoals gebruikelijk bij geconstateerde afwijkingen van beleid wordt betrokkene hiervan op de hoogte gesteld. De gemeente is gehouden om, alvorens met harde hand op te treden, te onderzoeken of er mogelijkheden tot legalisatie zijn”, legt de gemeente uit.

IJssalon Nemanja, waarvan CDA- raadslid Pieter Vervoort mede-eigenaar is, werd in april geopend en mocht op zijn locatie ijs verkopen. Maar voor het serveren van ijs dat ter plekke door klanten wordt opgegeten, had Nemanja een horecavergunning nodig en die ontbrak afgelopen jaar.

De reactiemogelijkheid onder dit artikel is uitgeschakeld. Het ED ontving tendentieuze reacties waarin werd gesuggereerd dat Nemanja inmiddels ijs mag serveren omdat mede-eigenaar Vervoort CDA-raadslid is. Het ED heeft echter geen aanwijzing voor deze stelling.

###########################

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:QJyQgpuftUsJ:www.ed.nl/regio/helmond/b-en-w-legaliseren-ijssalon-nemanja-1.2053928+&cd=2&hl=nl&ct=clnk&gl=nl

Beantwoorden

Dus de raad wist het en het college wist het. Men weet zoveel maar doet niets.

Beantwoorden

Het is te triest voor woorden dat dus ook het college ,lezend het artikel over de ijssalon sommige ondernemers gewoon bevoordeeld, Ik wil hier weg want er wordt gewoon met twee maten gemeten, maar dit is mij al lang bekend ,Dit raadslid geeft gewoon toe dat hij middels art 15 op de hoogte was.
Goeder trouw, laat me niet lachen

Beantwoorden

Als je fouten maakt dan is er maar één conclusie: wegwezen.
We kunnen er dan van alles bijhalen maar dat voegt niets meer toe. Feit is dat dit raadslid heeft vastgesteld dat hij verzuimd heeft iets te doen en daar zijn conclusies uitgetrokken. Niet gaan zitten verdedigen o.i.d. gewoon doen wat je moet doen, je ontslag indienen.

Beantwoorden

Treurig, treurig treurig!!!
Wie is de volgende???
Welke Helmondse politicus is er nog wel te vertrouwen???

@CDAer op woensdag 3 juli 2013 om 00:28:
Lekker journalistiek bezig Eindhovens Dagblad!!! De meningen van de Helmonders verwijderen we want het Eindhovens Dagblad heeft geen aanwijzing voor wat die Helmonders zeggen. Die Helmonders zijn immers maar dom. Want als het alles wetende Eindhovens Dagblad het niet weet, dan is het niet zo en dan mag niemand dat opschrijven in hun reacties. Dus gooien ze het in de doofpot. Censuur en een dikke fail! Bah!
Niet de eerste keer. Het Eindhovens Dagblad wordt ook een lachertje zo. Die hebben hun beste tijd ook gehad. Of is deze reactie van een Helmonder ook een tendentieuze domme reactie volgens het Eindhovens Dagblad. 😉

Beantwoorden

@Ronald op woensdag 3 juli 2013 om 08:24:

Volgens mij gaat het gewoon om een raadslid die wordt geacht om het college kritisch te volgen en dit niet kan omdat hij van datzelfde college afhankelijk is van de opdrachten voor zijn bedrijf.
Hoe dat aan het licht komt vind ik niet zo belangrijk

Beantwoorden

Wat een toestand weer. 🙁 Ik heb wel te doen met de nieuwe burgemeester.
Op de website van dat bedrijf Westvoort staat dat ze in Helmond alleen maar iets voor Hockeyclub Helmond (HCH) deden en dat was in 2005. Maar in zijn brief schrijft Pieter Vervoort dat ze al acht jaar opdrachten voor de gemeente Helmond doen. Ben benieuwd wat die andere opdrachten allemaal zijn. Zeker als dat politiek gevoelige opdrachten zijn als bv iets met het Speelhuis of Xperience World. Of klusjes die ze zomaar toegeschoven kregen. Want wie dicht bij het vuur zit…. Dat met die ijssalon in Mierlo-Hout klinkt ook al niet helemaal fris.

Beantwoorden

Ik denk dat als bij alle “viezigheidjes en onregelmatigheden” een belletje zou gaan rinkelen, we met z’n allen oordoppen in moesten doen en niet alleen in de gemeentepolitiek, maar ook op andere niveaus. Stokdoof zouden we worden. Daar ben ik heilig van overtuigd.
Horen, zien en zwijgen staat met stip bovenaan!

Beantwoorden

@Frank

http://www.ed.nl/regio/helmond/pleisters-plakken-bij-stadsverwarming-1.1630928

Westvoort is in het verleden ook verantwoordelijk geweest voor het onderhoud van de (nu lekkende) stadsverwarming in Rijpelberg en Brouwhuis-Noord. Volgens Essent zijn de huidige lekkages te wijten aan gebrekkig onderhoud in het verleden. Het wordt wel tijd om die stadsverwarming te gaan vervangen en het is de vraag wie voor die kosten op wil gaan draaien. Het wordt dus de komende periode actueel.

Ik weet niet of dat zijdelings bijgedragen heeft aan het besluit tot terugtreden van Pieter Vervoort, ik ga er van uit dat hij inderdaad te goeder trouw gehandeld heeft. Het feit dat hij uit zichzelf terugtreedt nog voordat media of raad de aandacht op hem hebben gevestigd is in ieder geval lovenswaardig.

Beantwoorden

Het opgestapte raadslid Pieter Vervoort reageerde vanochtend bij Omroep Brabant radio:

Beantwoorden

Lovenswaardig? Hij weet al drie jaar dat hij onjuist bezig is.Kan nooit een college objectief beoordelen indien hij wat betreft inkomsten afhankelijk is van deze gemeente. Zou het ook gedaan hebben indien er in Waalre e Laarbeek niets gebeurd was. En welke ambtenaren hebben zijn opdrachten ondertekend en welke raadleden en wethouders waren op de hoogte.
Nee dit is ontoelaatbare belangenverstrengeling
.

Beantwoorden

Geachte mevr. Blanksma,

Deze email even voor nu. Later volgt er een uitgebreide ingezonden openbare brief.

Ik constateer dat uw stad een bestuurlijke chaos is.
Na alles wat we de afgelopen maanden hebben meegemaakt is er geen andere conclusie. Raadsleden die liegen en bedriegen, not my place to be..

U kunt nu angstvallig weer de kaken op elkaar houden.
Ik adviseer en eis van u eigenlijk het volgende:

Onderzoek naar alle raadsleden en hun belangenverstrengeling met het bedrijfsleven.

Onderzoek naar alle corrumperende ambtenaren in betreffende dossiers . Dat moeten er heel veel geweest zijn Hoe zit het ook alweer met de aanbestedingen? Daar hebben jullie toch een aparte ambtenaar voor?.

Opgave van de opdrachten aan Vervoort en natuurlijk niet onbelangrijk de euro’s die dat bij hem in het laatje bracht

Kortom komt het hierop neer…
Of jullie doen een vrijwillig onderzoek of het wordt opgelegd van overheidswege..
En denk nou niet dat jullie dat wel gaan redden. We hebben de bewegingen in Brabant Zuid oost heel goed in het vizier. Jullie zijn op dit moment de regio in Nederland die zo enorm in de belangstelling staat van alle officiële instanties.

Hartelijk gefeliciteerd…

Beantwoorden

Komt er ook een onderzoek voor gefrusteerde weblog reactie’s?

Beantwoorden

Beantwoorden
Wim van den Broek

@Kriel Henneke.
Dag Kriel, waarom vind je sommige reacties gefrustreerd?
Voor zever ik ze heb kunnen lezen staat er niets wat niet waar is.

Wat is dan je probleem?

Beantwoorden

Sommige? En ja inderdaad zever.

Beantwoorden

@Kriel.

Nou nou.
Wat is je probleem en wie ben jij eigenlijk?

Beantwoorden

@ naomi, Wie ben jij dan? Jij weet blijkbaar alles van wat er mis is.
Ja kan wel een brief schrijven maar je hebt niks te eisen. Je klinkt al als eric

Ik wed dat de helft van de ambtenaren niet eens weten wie er raadslid is.. dus zal het allemaal wel meevallen.
Bedrijfsleven gebeurt veel meer. Maar als je te veel voor een tv betaald daardoor hoor je niemand….OF de kosten om een rekening te mogen hebben bij een bank…..

Beantwoorden

Afgetreden raadslid kreeg voor € 108.127 opdrachten van de gemeente
Het bedrijf Westvoort van het afgetreden CDA-raadslid Pieter Vervoort kreeg in een jaar tijd voor in totaal 108 duizend euro aan opdrachten van de gemeente. Dat blijkt uit onderstaande lijst van de gemeente.
Naar aanleiding van de reacties hierboven, vroegen wij aan de gemeente een lijst met daarop alle opdrachten die de gemeente vergunde aan bedrijven waaraan gemeenteraadslid Pieter Vervoort gelieerd is. Die lijst (vanaf het moment dat hij in maart 2010 gemeenteraadslid werd) bevat alleen opdrachten aan Westvoort B.V. Voor zover uit de administratie van de gemeente blijkt, kregen de overige bedrijven (zie het overzicht) waaraan de heer Vervoort is gelieerd, geen opdrachten van de gemeente Helmond.
In onderstaande lijst staan achtereenvolgens de datum waarop de opdracht door de gemeente werd vergund, het gunningsbedrag en ‘n korte projectomschrijving.

Beantwoorden

Goed werk weblog.

Beantwoorden

Dit neigt zo langzamerhand naar corruptie, dames en heren politici. Mijn stem gaat volgend jaar ‘verloren’ (let op de aanhalingstekens!).

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 8 juli 2013 om 12:08:

Ik vind het best wel een groot bedrag voor een jaar. Meer dan ik eerst dacht.

Beantwoorden

108127 euro omzet. 3 % winst? als dat het al haalt in deze tijd. 3600 euro winst.
Das wel meer als Tielemans. Alleen met deze (lage) bedragen geld het aanbestedingsprotocool niet. Enkelvoudig onderhands….(Dus ben wel benieuwd of de werken via aanbestedingen is gedaan en het gewoon dom is.
Of op uitnodiging van een enkeling…….met meer winst….

Beantwoorden

@Ruud, ben het niet met je eens.

Volgens jouw maakt een bouwbedrijf gemiddeld 3% winst. Je snapt zelf toch ook wel dat dit niet mogelijk is. Een bouwbedrijf met 5 man personeel welke gemiddeld € 25.000 pj verdienen. Hoeveel moet deze omzetten om alleen de salaris te kunnen betalen?

Totaal salaris € 275.000 (inclusief werkgeverslasten) Dus minimale winst moet € 275.000. Dit is dan 3% winst, dus de omzet moet dan zijn € 9,1 milj. Dan laat ik de overige bedrijfskosten buiten beschouwing. Je snapt zelf wel dat dit niet kan.

De 3% is een bonus die in de bouwwereld op de offerte wordt gezet onder de noemer winst en risico. Winst en risico is een persentage over het bedrag waarin de verzekering zit (dus kosten onvoorzien. Als ze bijvoorbeeld een gasleiding lekprikken ofzo) en zeg maar algemene kosten (administratie en bouwplaatskosten, afschrijvingen, dat soort dingen).

Maar ik kan het ook mis hebben.

Beantwoorden

@Ik hoop niet dat het personeel uit de winst betaald moet worden. Dan is het geen winst maar omzet. Bedrijfskosten. Net als de huur/hypotheek/afschrijving.
3% overhouden onder de streep is al heel netjes in deze tijd.

Beantwoorden

Vervoort was ook verantwoordelijk voor de tekortkomingen in/van de vergunning voor de wijzigingen op sportpark de Beemd als voorzitter van de voetbalclub M-H destijds…

Beantwoorden

Even een late aanvulling.
Het bedrijf Westvoort verkeert nu in zwaar weer vanwege te weinig opdrachten. Fijn al die muggenzifters die denken iets slechts op het spoor te zijn.
Als het een beetje verkeerd wil staan er straks weer een aantal Helmonders op straat. Van mij hadden ze gewoon voor de gemeente Helmond mogen blijven werken terwijl Pieter Vervoort raadslid was. Kwestie van jezelf beschermen.
De beste stuurlui staan aan wal en hebben alleen maar commentaar.

Beantwoorden

En de “beste stuurlui” zijn ook de mensen die de meeste “ongelukken” of gezeik veroorzaken!! Dus “stuurlui” nemen jullie straks die mensen even in dienst. Doe je iets goeds voor de Helmondse maatschappij…..

Beantwoorden

@brombeer
Er ooit bij stilgestaan waar een samenleving zonder immateriële waarden toe leidt ??

Beantwoorden

Ik hoor net dat Westvoort failliet is en dat Pieter Vervoort voor het CDA in de gemeenteraad gaat. Ruim 100 man op straat. 🙁

Beantwoorden

@Frank op woensdag 30 april 2014 om 11:20:

Op de site faillissementsdossier.nl staat dat zowel Westvoort BV als ook Westvoort Holding BV vandaag failliet zijn verklaard. Voor extra informatie, zie de 2 betreffende links.
Omdat 2 gekozen CDA-raadslieden (Margreet de Leeuw en Frans Stienen) weer wethouder worden, staat de heer P.T.J. Vervoort op de rol (pdf) om komende dinsdagavond als raadslid te worden beëdigd.

Het bedrijf Westvoort kreeg in een jaar tijd voor in totaal 108 duizend euro aan opdrachten van de gemeente. Dat blijkt uit deze lijst van de gemeente die we destijds opvroegen. Voor meer info zie hier.
Omdat Pieter Vervoort én Directeur Groot Aandeelhouder van dat bedrijf én CDA-raadslid was, had hij daarvoor ontheffing moeten vragen. Omdat hij dat hij niet had gedaan, trad hij medio 2013 uit eigen beweging af als raadslid. Zie helemaal bovenaan de logtekst.

Beantwoorden

Maar trad voor faillisement gewoon weer vrolijk aan.

Beantwoorden

Weer een nieuwe aflevering in de soap “de Gemeenteraad van Helmond”. Dit kan toch geen toeval zijn, het terugtreden en faillissement. Ik vermoed dat er iemand schoon schip aan het maken is binnen het ambtelijk apparaat binnen de gemeente, wie volgt……..???

Beantwoorden

Een paar kleine correcties. Vervoort is nog niet aangetreden voor de nieuwe raadsperiode. De benoeming gaat plaatsvinden op 6 mei. Volgens mij heeft het faillissement niets met het raadswerk te maken. Op het moment dat Westvoort failliet werd verklaard was Pieter Vervoort geen raadslid. Alles los van elkaar is het vreselijk voor die vele gezinnen die hier nu brodeloos worden, laten we dat vooral niet vergeten. Het heeft volgens mij ook niets te maken met het feit of het ambtelijk apparaat “schoon schip” aan het maken is.

Beantwoorden

@skruwlelik. Ge snapt er helemaal niks van! Waar jij je vermoedens vandaan haalt is totaal onbegrijpelijk net zoals je denkwijze! Een faillissemment wordt uitgesproken door de rechterlijke macht en in dit geval voor de 129 werknemers een drama ( werkloos !) En vergeet niet de directie waaronder dus Pieter Vervoort. Dat je daarnaast als raadslid wordt gekozen zijn 2 verschillende dingen.
Laten we met elkaar hopen dat er een doorstart mogelijk is en het bedrijf weer vele Helmonders een baan kan geven! Kortom niks met een soap te maken.
Lekker doorblijven dagdromen en je vooral blijven bemoeien met dingen waar je geen verstand van hebt. Berry

Beantwoorden

@Berry
Goeie reactie, dankjewel. Volgens mij heb ik het niet gehad over de gevolgen van het faillesement. Elke keer dat een bedrijf zijn deuren moet sluiten, is een drama voor alle betrokkenen. Ik pretendeer er ook geen verstyand van te hebben, maar het feit dat Dhr Vervoort zijn ontslag heeft moeten indienen is een gevolg van falend beleid van het ambtelijk sysyteem. Hij heeft naar eigen zeggen integer gehandeld, maar er moeten dan toch ambtenaren zijn die op de hoogte moeten zijn van de regels. En dat dit een repeterend verhaal is in het Helmondse is een feit, geen dagdromen.
Verder hoop ik dat het bedrijf een doorstart maken kan, succes daarmee.

Beantwoorden

@ skruwlelik. Dank voor het compliment. Zie je nu wel dat je maar wat uit je …. Hoe zo repeterend? Hoe zo falen ambtenaren in dit geval? Ambtenaren zijn niet verantwoordelijk voor het handelen van raadsleden! Laat staan het controleren van raadsleden! Controleren op declaratiegedrag van bijv. collegeleden is wel zo’n taak. Als je een overtreding maakt tegen de wet dan wordt je gestraft. Of je die nu bewust of onbewust wordt gemaakt maakt voor de wet niks uit. En de uiteindelijke straf was het terugtreden als raadslid. Die zaak ligt overigens nu wel achter ons. Goed gelukkig hopen we samen ( en mogelijk velen met ons ) dat het bedrijf een doorstart kan maken. Alleen zullen schuldeisers daar dan weer de dupe van zijn! Berry

Beantwoorden

@Berry,

Er zal toch wel iets zijn, of in ieder geval moeten zijn, die het reilen en zeilen van gemeenteraadsleden controleert, of hebben we daar journalisten voor nodig? Jij als deskundige zal dat wel even met mij kunnen delen. Dan weten we ook wie we daar in de toekomst op kunnen aanspreken.
Straf is terugtreden???? Ik geloof best dat hij niet op de hoogte was, maar ontslag nemen vind ik geen straf. Als jij of in ieder geval ik per ongeluk door een rood verkeerslicht rijdt dan kun je een geldboete verwachten, dat is een straf. Dat er verder geen consequenties zijn aan het ontslag vind ik wel ok, ik geloof wel in zijn handelen.

Beantwoorden

Vreselijk, vreselijk, vreselijk, voor al die zeer vriendelijke en bovenal harde werkers. Toen een ploeg hier op het St. Annaplein (Annawijk) met een enorm karwei bezig waren (juli 2013) heb ik nog tijdens hun staande koffiepauze een leuke groepsfoto gemaakt. Hun samenwerking was klasse. Chapeau!!!
Mannen, geloof me, er zullen straks genoeg wergevers reikhalzend naar jullie uitkijken.
Wacht maar af, want er komen weer BETERE tijden.

Beantwoorden

Kijk dat is nog eens een positieve reactie van Manuel,er komen zeker betere tijden,ik hoop t voor onze hard werkende mannen,maar je kunt t ook zo zien dat Pieter Vervoort zeker hard genaaid is door bekende,en degene waar t over gaat die weet dat zelf heel goed,!!!Wat lopen er toch veel akelige mensen rond,als er geld in t spel is dan naaien ze altijd de verkeerde.

Beantwoorden

@skruwlelik. Raadslededn zijn gekozen volksvertegenwoordigers. Een echte controle op raadsleden bestaat feitelijk niet! Om / tijdens de 4 jaar leggen zij verantwoording af over hun handelen of niet handelen ! In de gemeentewet staat aangegeven hoe raadsleden dienen te functioneren. Ook een juiste opgave van “nevenfuncties” kan aanleiding zijn om raadsleden te wijzen op mogelijke onvolkomenheden. In het geval van Pieter werd duidelijk dat hij vanuit een van die nevenfuncties ( directeur) werkzaamheden verichtte voor de gemeente. Tja zonder hiervoor dispensatie aan te vragen bij de CvK ( commissaris van de Koning ) is dat dus een overtreding volgens de Gemeentewet. En zondigen tegen de wet is een overtreding. Pieter heeft nadien aangegeven op eigen initiatief terug te treden. Had hij dat niet gedaan dan was aangifte gedaan en dan had een juridische procedure gevolgd waarbij eigenlijk al bij voorbaat vast stond dat er een overtreding tegen de Gemeentewet was gemaakt. ALSd hij nu bij zijn aantreden als raadslid een verzoek ingediend bij de provincie ( CvK ) dan had hij mogelijk gewoon toestemming gekregen! Maar ook in de politiek geldt niet:”ALS”. Ik wens vanaf deze plaats Pieter veel sterkte zowel in zakelijke zin als in de zijn overweging om zijn ( behaalde / verdiende ) raadszetel weer te gaan innemen. Berry

Beantwoorden

Beoogd CDA-raadslid Pieter Vervoort werd gisteravond niet geïnstalleerd als raadslid. Vanwege het faillissement van zijn bedrijf heeft hij zijn aanstaande raadslidmaatschap nader in overweging genomen. Hij heeft 28 dagen de tijd om te beslissen of hij wel of geen raadslid wil worden.

Beantwoorden

@ Berry,schei nou toch uit met je aangifte. Wie heeft er aangifte gedaan tegen Jacobs? Wie heeft er aangifte gedaan tegen Tielemans. Waarom doet niemand iets tegen Marneffe die nog met 27 dossiers in zijn maagzit van het werkplein waarmee mogelijk gemalverseerd is. Nee,wat van de Voort heeft gedaan klopt niet. Maar dit soort retoriek slaat nergens op. Bovendien heeft Stienen mij verteld dat hij zeker niet de enige was.

Beantwoorden

Dat de heer Vervoort opstapte bijna aan het eind van de vorige raadsperiode met als alternatief een procedure vind ik geen echte prestatie.
Als hij niet wist dat hij door belangenverstrengeling het werk voor de gemeente niet had mogen aannemen ,zegt iets over zijn inhoudelijke kwaliteit als bestuurder.

Als een willikeurige burger een wettelijke overtreding maakt is er geen excuus mogelijk want, iedere burger dient de wet te kennen.

Misschien dient de heer Vervoort zijn partij het meest om tot een volgende periode afstand te doen van zijn raadszetel.

Er sttat een ervaren opvolger klaar en je loopt niet het risico dat oppositie al weer meteen begint storen nu we eindelijk een fatsoenlijk college hebben.

Zijn bedrijfsvoering of andere zaken dienen in dit geval buiten de discussie te blijven.

Beantwoorden

Pieter Vervoort wordt toch raadslid voor het CDA
Op 6 mei 2014 werden 4 van de 5 raadsleden toegelaten en beëdigd om de plaatsen in te nemen van de in diezelfde vergadering gekozen en beëdigde wethouders. De vijfde persoon, de heer Pieter Vervoort van het CDA, had vooraf al aangegeven gebruik te maken van de toegestane bedenktijd voordat hij zijn benoeming zou aanvaarden.
Op 23 mei 2014 heeft de heer Vervoort zijn benoeming aanvaard.

Beantwoorden

Gedverdarrie.

Beantwoorden

Hoe kan je nog meer schade veroorzaken voor de politiek?

Maakt de uitslag van de verkiezingen het CDA weer overmoedig?
Het is niet eens echt winst!

Bah! Waar blijven toch die integere bestuurders? Willen zij hier echt niet meer bij horen?

Beantwoorden

De niet integere regenten van CDA laten zich weer van hun beste kant zien. Het pluche,daar draait het om. Heel gemakkelijk had men de discussie kunnen vermijden. Maar ook nu weegt de arrogantie naar macht zwaarder. SP lijkt het allemaal wel weer te slikken. Leuk ook voor hun eigen kiezers.

Beantwoorden

En nu lijkt het erop de corrupte afd BJZ hem ook nog ten onrechte een vergunning heeft gegeven voor zijn ijsterras,zonder de bezwaren van buurman aan te horen. Ziek,zieker, Gemeente Helmond. En weer hoor ik niets van D66,de integriteitspartij van voor de verkiezingen.

Beantwoorden

Ik heb gehoord dat hij de hele gemeenteraad, inclusief partners, belanghebbenden en overige graaiers, binnenkort trakteert op een ijsje! Dit om de goede afloop (dat hij toch op het pluche gaat plaatsnemen) te vieren! Vermoedelijk worden ze allemaal uitgenodigd, om dit voor de deur van een niet nader te noemen ijssalon aan de Hoofdstraat te M-Hout te komen nuttigen. Gezien de opschorting van de terrasvergunning van deze ijs-gebruik-gelegenheid, zal gebruik worden gemaakt van een evenementenvergunning, op slinkse manier te verkrijgen via de welbekende kanalen.
Pieter, Welcome to the old-boys-network! 🙂

Beantwoorden

Wat een mentaliteit!
Ik begrijp het CDA ook niet meer.

Hij neemt nu de plaats in van de eerstvolgende van de lijst, zuur voor al die mensen die door ontslag bij zijn bedrijf zonder werk zitten.

Ik wil niet zeggen dat zijn manier van handelen onwetmatig is , maar over zijn mentaliteit valt veel te zeggen.

In mijn optiek niet passend bij het CDA, of wel?

Beantwoorden

@Leny van Muijen

Je slaat de spijker op zijn kop. Op zijn minst is de benoeming van de heer Vervoort vreemd. Onwettig is het geenszins maar ga dat de gezinnen eens uitleggen die door het faillissement in de WW terecht zijn gekomen.
Daarnaast natuurlijk de terrasperikelen van Nemanja, waar Vervoort volgens mijn informatie nu niets meer mee te maken heeft, maar wel bij de oprichting en opening betrokken was. Allemaal niet erg fris zou ik zeggen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *