Buiten is het 9 graden, binnen zit al 15 jaar đŸ˜»

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.325 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
10reacties

Circus Events Helmond BV is dinsdag door de rechtbank in Den Bosch in staat van faillissement verklaard. Dit Helmondse bedrijf was tot een maand geleden bij de Kamer van Koophandel ingeschreven als Nederlands Nationaal Circus Herman Renz BV.
Circus Events Helmond BV had naar opgave van het dossier tussen de 20 en 49 werknemers.
Volgens een woordvoerder van Circus Herman Renz is het faillissement niet zo’n strop. Hij laat weten dat het slechts 1 van de BV’s van dit circus is. Alle geplande circusvoorstellingen gaan gewoon doior want vallen onder een andere BV. Vandaag tot en met zondag staat het circus in Heerlen, daarna staan ze deze maand in Den Bosch, Eersel, Uden en Utrecht.
Als curator is mr. Patrick Kager aangesteld. Vanuit die zijde was niemand voor commentaar beschikbaar.

10 reacties:

Vanwege de aanschaf van de nieuwe tent?

Beantwoorden

Het zou jammer zijn als Renz er niet in zijn geheel bovenop komt. Zeker omdat dit circus al jarenlang Helmond als haar thuisbasis heeft. Ik kom dikwijls langs hun thuishaven en zie dan de wagens staan, die eigenlijk elders in het land hun plek zouden moeten hebben. Zeker in het seizoen! Ik heb me weleens afgevraagd of dat wel goed gaat?
Laten we er het beste maar van hopen, maar ik kan me voorstellen dat ze het hard te halen hebben. Er zijn genoeg mensen die zich een kaartje niet meer kunnen veroorloven. Laat staan als er een hele familie aan te pas komt met pa, ma en een stuk of vier koters. “Hals und Beinbruch”, lieve Renz-mensen……

Beantwoorden

Zou echt jammer zijn! Toch een Helmonds monument(je).
Sterkte voor de ontslagen werknemers!

Beantwoorden

Die van Renz heeft vast een hele kerstboomstructuur aan BV’s. Dus die laten met gemak een BV’tje klappen als dat beter uitkomt (financieel).

Beantwoorden

Een gevolg van het terugtreden van Robert Ronday? Vele jaren toch het boegbeeld van het circus. Zag hij de bui ( toen) al hangen? Goed ooit gestreden om het circus in Helmond haar laatse voorstelling i.v.m. de winterstalling te kunnen geven/ laten behouden. Hopelijk blijft dit zou want het zou voor Helmond ( ook voor bijv. organisatie St.Nikolaas intocht ) een aderlating zijn ! Een circus met schitterende voorstellingen en wat betreft de entreekaartjes, met een beetje fantasie zijn de kaartjes met korting te verwerven. Ik wens Anneke en overige veel sterkte met het instand houden van dit schitterende stukje cultuur.
Gr. Berry

Beantwoorden

‘Circus Hermans Renz is een gezond bedrijf’
“Het Nederlandse nationaal Circus Herman Renz is een gezond bedrijf wat super draait en een reclame is voor de Nederlandse Circus wereld.” Dat laat directeur en clown Milko Steyvers van Circus Herman Renz weten.
Hij is woedend op een artikel van Gerda de Leeuw op de website Circusweb. In dat artikel over de perikelen bij zijn circus schreef zij “okĂ©, je moet als circus ontzettend gaan inkrimpen omdat het niet zo lekker gaat. Vervolgens verbazing over een compleet nieuwe circustent en toch 60 man personeel, hoezo inkrimpen? Het zijn van die vragen die bij mij en wellicht bij velen opkomen. Hoe schaar je je in de overlevers. De toekomst moet zoiets uitwijzen. Binnenkort duidelijkheid hoe je in Nederland het gunstigst een circus bedrijf moet runnen?” Daarmee verwijst zij naar de failliete BV waarin een maand geleden de circus-activiteiten nog zaten die inmiddels zijn overgeheveld naar een nieuwe bv: Aan de curator te bekijken of dit juridisch gezien allemaal correct is.
“Beste circus vrienden. Ik heb net vol afschuw het artikel gelezen van Circusweb. Waar haalt Gera de Leeuw het gore lef vandaan om zulke uitspraken te doen” en “Waar haalt mevrouw Gera de Leeuw het gore lef vandaan om al die bullshit op het internet te plaatsen” aldus directeur Milko Steyvers.

Beantwoorden

Schulden failliete BV van Circus Herman Renz bedragen al 1,1 miljoen
Circus Events Helmond BV (van Circus Herman Renz) ging failliet door vooral dalende inkomsten, maar ook oplopende kosten. Tot op dit moment heeft de curator voor 1,1 miljoen euro aan schulden erkent.
Een maand voor dit faillissement werden alle circusactiviteiten en materialen (zoals de tent) ondergebracht en voortgezet in een nieuwe  BV dat ook onder Circus Herman Renz valt. Of die constructie door de beugel kan, wordt nog onderzocht.
Dit alles valt uitgebreid te lezen in het eerste (door de weblog hieronder ietwat ingekorte) verslag van curator mr. Patrick Kager. Over een maand of 5 komt er een volgende verslag, zo liet een woord-voerder van de curator weten.


Bedrijf: Circus Events Helmond B.V. (Hortsedijk 81, unit 48, 5708 HC Helmond)
Activiteit: Uitoefening van circusbedrijf; deelneming in, financieel belang nemen bij, directie en administratie voeren van andere ondernemingen; verstrekken of aangaan van (hypothecaire) geldleningen, aangaan van borgtochten etc.
Directie en Organisatie: Deze BV werd opgericht in 1996. Aandeelhouder tevens bestuurder is de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Beheermaatschappij Circus Renz B.V met als bestuurders Silvia Steijvers, Anneke Olivier en Milko Steijvers.
Omzet en verlies:
2013: Omzet: 2.022.235 euro, verlies: onbekend
2012: Omzet: 2.475.998 euro, verlies: 346.038 euro
2012: Omzet:2.376.698 euro, verlies: 203.716 euro
Erkende debiteuren (voor in totaal 1,1 miljoen euro):
Rabobank: 329.349 euro
Fiscus: 429.284 euro
Andere crediteuren: 354.769 euro

Oorzaak:
Als oorzaak van het faillissement noemt het bestuur diverse redenen. Zo kreeg het circus te maken met hogere kosten zoals vanwege het niet meer kunnen gebruikmaken van rode diesel, voor de benodigde tewerkstellingsvergunningen voor het inhuren van buitenlandse artiesten, voor precariobelastingen, eenmalige kosten in verband met elektriciteit en water bij iedere afzonderlijke standplaats en de verplichting van diverse gemeenten om met lokale reclamebureaus te werken.
Hoofdoorzaak van de teruglopende omzet en de verliezen over de afgelopen boekjaren is volgens het bestuur echter de algemene economische crisis. Het circus heeft de afgelopen jaren te maken met een teruglopende toestroom van bezoekers. Onder meer het niet meer mogen gebruiken van wilde dieren in de voorstellingen is daar in de visie van het bestuur debet aan. Tot slot heeft het bestuur er op gewezen dat in hun visie sprake is van oneerlijke concurrente waar het gaat om buitenlandse circussen. Volgens het bestuur worden buitenlandse circussen in veel mindere mate geconfronteerd met kosten die gefailleerde als Nederlands circus wel in rekening worden gebracht, zoals bijvoorbeeld de kosten in verband met de diverse tewerkstellingsvergunningen.
Als gevolg van de verliezen nam het bestuur maatregelen en is de exploitatie van het circus aangepast. Zo werd sinds enige tijd een kleinere tent ingezet waardoor de vaste kosten zijn verminderd. De in de afgelopen boekjaren opgetreden verliezen werden echter deels gefinancierd met het niet afdragen van de loonheffing aan de Belastingdienst. De vordering van de Belastingdienst is opgelopen tot een bedrag van 429.284 euro. Het bestuur heeft getracht met de Belastingdienst tot overeenstemming te komen doch de onderhandelingen daartoe zijn gestrand waarop de Belastingdienst heeft besloten tot het aanvragen van het faillissement van gefailleerde over te gaan.

Doorstart:
De activiteiten van gefailleerde werden korte tijd voorafgaand aan het faillissement ondergebracht/voortgezet in een nieuw opgerichte zustervennootschap. Deze zuster vennootschap handelt onder de oude handelsnaam van gefailleerde, “Nederlands Nationaal Circus Herman Renz” aan de Vlierdensedijk. De curator heeft een en ander in onderzoek.

Beantwoorden

Toch zonde hoor………….

Beantwoorden

Circus is niet meer van deze tijd!!

Beantwoorden

Adrie: kletskoek! Maar je moet toch wat te zeuren hebben, of niet? Er zijn nog genoeg liefhebbers en ook in het verleden hebben de bestaande circussen in een dip gezeten. En hoe, maar dat is misschien ver voor jouw tijd. Toen hadden we in Nederland meer dan Ă©Ă©n circus en dat was gewoon te veel. Het probleem loste zich van zelf op. En dat zal nu zeker ook wel weer het geval zijn!

Circus is niet meer van deze tijd, omdat ze zelfs bang zijn om gedresseerde vliegen te laten optreden. Dan wordt er gezeurd dat die beesten zo worden afgebeuld. En dat doet een circus de das om. Een circus zonder dieren, is naar mijn smaak geen écht circus meer. Dat is variété en dat is wat anders dan circus!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *