26reacties

Conciërge opgepakt voor seks met leerlinge

Een 56-jarige Helmonder is woensdag 14 december aangehouden in zijn woning in Helmond. Hij zou gedurende langere tijd seksueel contact hebben gehad met een minderjarig meisje van 16 jaar. Het slachtoffer zat op een school voor speciaal onderwijs. Hij was op die school werkzaam als conciërge en gaf het betreffende meisje ook muziekles bij hem thuis. In het onderzoek zijn vooralsnog geen aanwijzingen naar voren gekomen dat hij soortgelijk contact onderhield met andere minderjarigen. Dat liet het Openbaar Ministerie vanmiddag weten. Om welke school het gaat werd niet bekend gemaakt.

Bij de politie werd kort voor de aanhouding melding gedaan door Veilig Thuis, dat onder meer alarmerend appcontact tussen de man en een kwetsbaar meisje van 16 had ingezien. Uit verder onderzoek kwam de verdenking naar voren dat de man al enige tijd seksueel contact had met het slachtoffer.
De ouders van het slachtoffer en de betreffende school zijn door de politie op de hoogte gebracht van de aanhouding. De Helmonder is 16 december voorgeleid aan de rechter-commissaris en verscheen op 29 december voor de raadkamer van de rechtbank Oost-Brabant. Die bepaalde dat de man het verdere onderzoek in vrijheid mag afwachten.

In de reacties hieronder staat een update.