Buiten is het 15 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.144 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
14reacties

De portefeuillehouders Welzijn en Zorg van de zes Peelgemeenten hebben vandaag vastgesteld dat de samenwerking in de regio wordt voortgezet. Op een respectvolle, open en constructieve wijze is over de samenwerking gediscussieerd. Alle betrokken gemeenten kijken hierop positief en zien een nadrukkelijke meerwaarde om die samenwerking ook in de toekomst verder te zetten.
Vandaag zijn de hoofdlijnen uitgezet om de dienstverlening nog sterker lokaal (in het belang van de inwoners) te organiseren. Dat vraagt om verdere uitwerking. Daarover zijn met de portefeuillehouders sluitende afspraken gemaakt. De dienstverlening aan onze inwoners in de Peelregio gaat onverminderd door.
De portefeuillehouders betreuren het eenzijdige beeld dat in de media is ontstaan richting inwoners, partners en medewerkers.

Gezamenlijke verklaring van de gemeenten Helmond, Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Laarbeek en Someren.

14 reacties:

Wat een gehuichel

Beantwoorden

Quote uit Gezamenlijke verklaring: De portefeuillehouders betreuren het eenzijdige beeld dat in de media is ontstaan richting inwoners, partners en medewerkers.

“De krant brengt de leugens in het land.” Want het ED is de enige die negatief over Peel 6.1 schrijft. Jammer dat de zes Peelgemeenten dat niet letterlijk durfden op te schrijven terwijl ze dat wel wilden schrijven. Dat hoorde ik van betrouwbare bronnen, betrouwbaarder dan die van de krant in ieder geval. Zou de krant met een excuus komen? Denk het niet.

Even een snelle copy-paste voordat het ED het artikel weer verwijdert of verandert:

Einde samenwerkingsverband Peel 6.1 in zicht
Laatste update 04 december, 06:00

HELMOND – De samenwerking van de zes gemeenten in Peel 6.1 staat op losse schroeven. Het stadsbestuur van Helmond wil zelf zeggenschap houden over het beleid en leiding geven aan ambtenaren die taken op het gebied van zorg en (jeugd)zorg uitvoeren.
Bovendien zou het samenwerkingsverband in Peel 6.1 Helmond te veel geld kosten.
De verantwoordelijke wethouders van Helmond, Margreet de Leeuw (CDA) en Nathalie van der Zanden (SP), lanceren dit voornemen vrijdag in een overleg met wethouders uit Laarbeek, Asten, Someren, Gemert-Bakel en Deurne. Dit bevestigen betrouwbare bronnen tegenover het ED.

Beantwoorden

Geef het ED maar de schuld. Enige positieve dat hier klinkt is 1 lijn. Als het ook echt zo is. Zij zijn niet de enigen die negatief zijn over t beleid. Ook medewerkers Peel6.1 treffen hier blaam. Of vraag eens aan de zorg-gebruikers. Het echte belang van de inwoners zijn ze in Helmond al n tijdje kwijt. Weer hele mooie woorden.

Beantwoorden

Ik mag toch aannemen dat ED met een reactie komt.Wie is geloofwaardiger.Het college of het ED? Zegt u het maar.Ga toch voor het ED.

Beantwoorden

Nou ja, nou krijgt het ED de zwarte Piet toegeworpen, terwijl in de commissievergaderingen van gemeente Helmond steeds minder positieve geluiden te horen waren betreffende de samenwerking tussen de 6.1 gemeenten. De gedachte, om de samenwerking op te heffen, werd steeds vaker uitgesproken!

Beantwoorden

De WMO is ingegaan op 1 januari 2007, bijna 9 jaar geleden dus. Toen was het iedere gemeente voor zich. Gemeente Helmond was de slechtstbetalende gemeente in de later ontstane 6.1 gemeenten. Zij gingen voor de laagste prijs voor huishoudelijke zorg. Met ingang van 1 januari 2008 hadden zij contracten met de “prijsvechter” en niet met de reguliere zorgaanbieder, die gekwalificeerde mensen in dienst hadden. Maar in de jaren daarna, kwamen ze erachter dat er in Helmond veel zog. HV 2 en HV3 cliënten hadden, die niet te plaatsen waren. Dus vanaf 1 januari 2010 weer wel de reguliere zorgaanbieder. Daar zit een prijskaartje aan. Het werd plots waarschijnlijk te goed geregeld. Cliënten kregen vanaf die datum wel vaak vervanging bij uitval door ziekte en vakantie. Dat had men niet verwacht. Dat kostte teveel. Gevolg: vanaf 1 januari 2015 is er een vast bedrag per cliënt beschikbaar, dit is gelijk aan de helft van het aantal uren dat men in de jaren daarvoor had. Nu zit er veel meer zorg in de WMO en Helmond werkt al een aantal jaren samen met de andere Peelgemeenten.. Helmond zegT dat ze het gevoel hebben dat ze nu duurder uit zijn, dat ze voor de omliggende dorpen betalen. Maar ik denk dat het precies andersom is. De problematiek in de zorg van Helmond verschilt enorm met de omliggende dorpen!

Beantwoorden

En wat is dan die zogenaamde samenwerking nog? ED legt de vinger op vele zere plekken. Feit blijft gewoon dat Helmond de regierol van de Peel niet aan kan. En misschien ook niet wil.

Beantwoorden
Lodewijk den Breejen

@Lodewijk den Breejen op maandag 7 december 2015 om 14:43:

Net ED gelezen.De arrogantie van Blanksma en haar kornuiten heeft de Peel 6.1 om zeep geholpen.

Beantwoorden

Na lezen ED vandaag geloof ik nog sterker in de eenheid die ze paar dagen terug nog uit wilde stralen ……… ‘Er is nauwelijks nog sprake van Peel 6.1.””Nu orde op zaken stellen. Astenaren hebben genoeg van onrust en gedoe rondom Peel 6.1. Samenwerken met sommige partners (lees: Helmond) blijkt lastig””Helmond wordt echt een grote stad” ‘aan geen mens meer te verkopen’

Beantwoorden

@henk op woensdag 9 december 2015 om 09:52:

Gemakshalve leest over de opmerking dat Helmond in deze een onbetrouwbare gemeente is heen.

Beantwoorden

Het is een schande dat met SP wethouder aan t roer in Helmond zo’n zorg beleid kan worden gevoerd. Over de ruggen van …. Na al die mooie woorden boekjes en brieven. Ik had verwacht dat juist SP, dit reeds bekende drama snel op hadden gepakt. Maar elke gemeente wil natuurlijk wat anders. Er was nl. voor dit 6.1 verhaal al behoorlijk wat verbetering nodig. Het drama word nu alleen maar groter. En de mensen die erop aangewezen zijn, tja die zijn wederom de dupe. Waarom is zorg anno 2015 afhankelijk van de gemeente waar je woont ?

Beantwoorden

@henk op woensdag 9 december 2015 om 13:11:

Ja,ik heb hetzelf mogen ervaren.Het gepruts van deze SP wethouder gaat ten koste van zorgbehoevenden.

Beantwoorden

Denk dat Jan van den Heuvel in het ED van vandaag de spijker op de kop slaat. Dorps willen blijven en de stad als grote vijand zien is geen basis voor samenwerking. Daarom gewoon met de Peelregio stoppen en onderzoeken of een fusie met Eindhoven voor Helmond een betere optie is.

Beantwoorden

Als we dan geen bezwaren meer hoeven te maken. De mails en telefoontjes ook worden beantwoord. De tussen geschoven helpdesk aanpakken. Ze vertellen gewoon onzin. Ze hebben geen idee van zaken. Keukentafelgesprek voert als men erom vraagt. Geen dure externe adviseurs/mediators uit verre noorden als je iets aanvraagt. Luisteren naar cliënt behoeftes, en niet meteen juridisch medewerkers op je afkrijgt. Wat makkelijker in omgang zijn en vooral ook begrip tonen. Van te voren kunnen informeren wat iets ook gaat kosten. (ivm eigen bijdragen) Geen ingewikkelde rekenmethodes zonder uitleg hanteren richting burger. (zodat je met dikke rekening achterblijft). De burger bijstaan bij een probleem met de door gemeente gekozen leverancier. Hulpmiddelen goed ! onderhouden! Mensen met levenslange beperking niet afdoen met 2e hands ongeschikt hulpmiddel voor soms de hoofdprijs. En vooral geen eigen regels verzinnen eromheen !!! Enz enz ………. nou dan mag t van mij wel. Maar in Helmond ben je overgeleverd aan de …..

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *