Buiten is het 3 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.381 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Niet de mussen, maar de dakpannen vallen van het dak. Dat merkte mevrouw Van Vliet gisteren bij de ingang van De Elzas-flat in het centrum.
Een betonnen dakpan viel van 7 hoog naar beneden en miste deze bewoonster maar net. Zij kwam met de schrik vrij. Dat is te lezen op een aangeplakte brief  in dit appartementencomplex tussen het Havenplein en Speelhuisplein. Voor de ingang is inmiddels een hekwerk geplaatst opdat er geen slachtoffers vallen door vallende dakpannen.
De bewoners wijten het voorval aan het slechte onderhoud van de particuliere verhuurder, Spronck en Jacobs uit Valkenburg aan de Geul. Over het onderhoud in de flat is al meer te doen geweest en naar de mening van menig bewoner is het onderhoud verre van up-to-date.

6 reacties:

Dan kun je maar beter mussen hebben, ik ben wel erg blij dat deze mevrouw er goed vanaf gekomen is.

Dus bewoners ga ervoor zoals de brief aan geeft, het gaat om ieders veiligheid. Ik zeg maar zo “veiligheid voorop” voor dat er werkelijk gewonden vallen.

Beantwoorden

De bewoners betalen neem ik aan servicekosten, deze worden gebruikt voor het onderhoud van het complex, of………

Beantwoorden

Vandaag in de krant ook een keurig stuk hierover. Alleen hun titel is wel een beetje overdreven, het zou hier in de Elzasflat levensgevaarlijk zijn. Gelukkig is dat niet het geval, er kan overal wel een keer een dakpan vallen. Het al een paar jaar jaar trillen vanwege de afbraak van het Speelhuis en nu weer de werkzaamheden bij Obragas zal de oorzaak wel zijn.

Beantwoorden
bewoner van de Elzasflat

De pannen vallen al van het dak zonder dat Impact heeft plaatsgevonden. Wat moet dat wel niet worden begin september.

Beantwoorden

Wellicht zullen er nog enkele stenen uit hun voegen schieten tijdens Impact maar er zijn maatregelen getroffen.
Ik heb begrepen dat alle omwonenden tijdens Impact in een tent in de kasteeltuin mogen bivakkeren. Ook de bewoners van Keyserinnedael en hun verzorgers mogen daar hun tenten opslaan nu Impact is verplaatst.
Voor omwonenden die geen tent hebben wordt gezorgd, zij krijgen allemaal oordopjes uitgereikt en hun schokbrekers worden daags na het festival extra nagekeken.

Beantwoorden

3x problemen met dak

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *