Buiten is het 5 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.322 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

In 2½ jaar tijd werden de uitzendingen van de Helmondse gemeenteraadsvergadering in totaal 25 duizend keer bekeken. Via internet keken per uitzending gemiddeld 340 mensen live en 485 deden dat op een later tijdstip. Dat blijkt uit de kijkcijfers van de gemeente die tot vandaag zijn bijgewerkt.
Sinds dinsdagavond 10 januari 2017 kan elke Helmonder naar elke raadsvergadering via de gemeentelijke website inschakelen. Van de 30 uitzendingen tot nu toe, was de begrotingsbehandeling op 30 oktober vorig jaar de best bekeken raadsvergadering. Die vergadering van ruim 7 uur werd 1852 keer live bekeken en (tot vandaag) 853 keer teruggekeken.
Zoals je wellicht weet zijn er in de weken voorafgaand aan een raadsvergadering een aantal commissievergaderingen. Vaak vinden daar de werkelijke discussies tussen onze politici plaats. Over veel onderwerpen wordt dan al meteen beslist of hetgeen B&W voorstelt akkoord is en het als hamerstuk op de raadsagenda komt. Er gaan stemmen op om ook die commissievergaderingen uit te gaan zenden. 
Vanavond om 19.30 uur begint de laatste raadsvergadering voor de zomerstop. Een half uur eerder is het vragenhalfuur. Je kunt er in Boscotondo naar gaan kijken of…. via internet.

6 reacties:

Netjes, zeker wel 1% van de algehele Helmondse bevolking kijkt dus naar deze streams. Waren de investeringen zeker wel waard ????

Beantwoorden
Martin Duijmelinck

In de commissie is het misschien wel te doen.
De “hamer”vergadering is maar saai.

Beantwoorden

Haal daar de gemeentemederwerkers en journalisten af en je houdt geen klap over… ofwel opdoeken die hap ????

Beantwoorden
Martijn van Dalen

Het is een goed initiatief van de gemeente Helmond. Je hoeft niet op het puntje van je stoel te zitten. Het is vaak taaie kost. Het is wel een mogelijkheid om inwoners proberen te betrekken in besluitvorming op bestuurlijk niveau.

Beantwoorden

Heel goed Martijn van Dalen,

dat roep ik al 15 jaar. Verspild geld. Ik kijk af en toe wel eens naar het week overzicht, die stemmen, de modulatie, uitstraling, warmte…allemaal om je broek te laten zakken. Het is al zoveel jaren zo slecht maar het wordt door de gemeente in stand gehouden (eigenbelang) anders was dit zielige hoopje amateurs allang ter ziele gegaan…

Beantwoorden

Ik vind het erg waardevol, dat de raadsvergaderingen live worden uitgezonden en worden opgenomen, zodat je ze terug kunt kijken en dat uitspraken en toezeggingen mede op deze wijze worden vastgelegd.
Op 14 maart een ingezonden stuk gestuurd aan de gemeenteraad over Natuurgebied “De Groene Punt” en het vernieuwen van Sluis 9 . Door beide projecten niet geheel los van elkaar te zien kan dit voor beide een beter resultaat opleveren met veel minder kosten. Dit ingezonden stuk kwam zo op de agenda van de raadsvergadering van 9 april en dat bood de mogelijkheid om in te spreken. Helaas is het gebruik mogen maken van een beamer nu nog niet mogelijk in de raadsvergadering. (Een plaatje zegt meer dan 1000 woorden)
Gebiedsbezoek werkt ook verhelderend en versnelt het proces t.o.v. tafelgesprekken. Ik heb daarom op A3 formaat 4 foto’s uitgeprint om die met inspreken te laten zien ook voor de kijkers. Het laten zien ervan ging nogal rommelig . De inspreektijd van 5 minuten is dan zo afgelopen.
Hierbij over het inspreken op 9 april over de sluizen.
https://helmond.raadsinformatie.nl/vergadering/565755/Gemeenteraad%2009-04-2019
Inspreken van mij van minuut 27 tot 35 minuten.)
Ook bij het inspreken commissievergadering op 25 juni en in de raadsvergadering van 2 juli mijn zorgen kenbaar gemaakt over het visieplan voor Varenschut-Zuid “De Groene Punt” , wat ter goedkeuring aan de raad wordt aangeboden.
https://helmond.raadsinformatie.nl/vergadering/568466/Gemeenteraad%20%20%20%20%20%20%20%20%2002-07-2019
Inspreken van mij hierover van minuut 18 tot 25 minuten.
Behandeling door de raad en stemming van minuut 47 tot 1.01 uur.
Het visieplan is unaniem goedgekeurd met de nodige kanttekeningen.
De Burgemeester daagt me na de goedkeuring uit met de volgende tekst:
Meneer Cox U wordt uitgedaagd om toch door te blijven gaan waar U mee bezig bent.
Ik heb de uitdaging op woensdag aangenomen en er zijn al positieve resultaten geboekt. Het 1,2 Ha grote Gerstveld met veel akkerdistel wordt niet gemaaid en blijft staan als voedertafel in de winter. Enkele paden op de leembergen worden zeer binnenkort gemaaid, zodat daar ook weer gewandeld kan worden en al in deze zomer genoten kan worden van de prachtige natuur in dit gebied.
Een optie is om van “De Groene Punt” een apart item te maken om daar de vorderingen te vermelden in de Weblog.
Ik vind de live uitzendingen echt goed en biedt het inwoners kansen om hun stem te laten horen over ideeën, die de gemeenschap mogelijk veel geld kunnen besparen en/of waardoor het eindresultaat extra meerwaarde krijgt.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *