Buiten is het 4 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 92.476 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

11 reacties:

Ik vroeg me vanavond af of je ook deze winter weer contact kunt opnemen met de gemeente om te vragen of de raadsleden je stoep sneeuwvrij komen maken. Of was het de vorige winter toch slechts een verkiezingsstunt?

Beantwoorden

Wat zijn de winkeliers in het centrum toch een stelletje kruideniers! Zowel de Markt als de Veestraat zijn spiegelglad. Kleine stukjes bij sommige winkels netjes schoongemaakt, maar de rest van de straat niet. Gisteren was ik er even. Iedere winkelende Helmonder probeert zo snel mogelijk weer naar huis te gaan.
Zouden die kruideniers niet eens een keer de koppen bij elkaar moeten steken en een beetje geld inleggen om wat zout te kopen zodat hun straten ijsvrij zijn? Of gaan ze wachten tot de gemeente dat een keer voor hen doet….
Dom dom dom!

Beantwoorden

@Noud daar ben ik nou ook benieuwd naar.

Beantwoorden

Nou, het kan misschien nog een leuke kerst worden voor sommige, als ze goed vallen…

http://www.binnenlandsbestuur.nl/nieuws/2010/12/'gemeente-aansprakelijk-voor-val-op-gladde-straat'.487418.lynkx

Beantwoorden

Het sneeuwde een dun laagje vanavond. Morgen kan er weer geveegd worden. 🙂

@Patrick: interessant artikel!

Beantwoorden

Zojuist kregen we van aimee onderstaande foto gemaild om te plaatsen bij dit log.
De begeleidende mailtekst: "De stoepjes worden schoongeveegd, de beelden vegen zichzelf wel schoon."

Beantwoorden

Hevige sneeuwval
Sinds dat het gisteren rond 16 uur begon met sneeuwen is het niet gestopt met sneeuwen. Een ‘weer-hobbyist’ denkt dat het het Helmonds dikste sneeuwdek is sinds minstens 1995 en dat er in 1991 een vergelijkbaar sneeuwdek was.
De gevolgen stapelen zich op.
Rijkswaterstaat adviseert vrachtauto’s in met name de regio Helmond-Eindhoven dringend niet de weg op te gaan. Dat advies werd na overleg met Transport en Logistiek Nederland (TLN) en verladersorganisatie EVO opgemaakt.
Busmaatschappij Connexxion meldt dat er geen bussen rijden tot tenminste 10.30 uur door ‘ongeplande OV-Verstoringen’.
Met de auto schijn je volgens menigeen Helmonder de stad niet meer uit te komen en de fiets van Daan van den Hoven zag er vannacht/vanochtend na een ritje als volgt uit:

Kortom, het sneeuwt in Helmond.

Beantwoorden

Prachtig hoe Helmond er bij ligt met die sneeuw. Ik heb nergens last van.

(Maar goed, ik mag binnen blijven vandaag.)

Beantwoorden

Politie door weersomstandigheden alleen bij noodgevallen beschikbaar
De politie in Zuidoost-Brabant gaat sinds vrijdagochtend 10.00 uur alleen nog maar de weg op als het echt nodig is. Dat is besloten vanwege de barre weersomstandigheden in de regio. Dat kan betekenen dat mensen na een melding langer op de politie moeten wachten dan normaal.
Politiewagens hebben de grootste moeite om op de plaats van bestemming te komen. Er is besloten dat de hulpverlening wordt teruggebracht tot het hoogst noodzakelijke. Er zal voorlopig niet meer (of slechts incidenteel) worden uitgerukt naar minder urgente hulpverzoeken. Ook houdt de politie bij elke inzet rekening met de veiligheid van de politiemensen die op de weg zitten.Zodra de (weers-)omstandigheden het toelaten, wordt de werkwijze weer teruggebracht naar het gebruikelijke niveau.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Politie weer normaal inzetbaar
De politie in Zuidoost-Brabant is sinds vrijdagmiddag 16.00 uur weer normaal inzetbaar.
Tussen 10.00 uur en 16.00 uur ging de politie alleen nog maar de weg op als het echt nodig was. Dat was besloten vanwege de barre weersomstandigheden in de regio. Dat kon betekenen dat mensen na een melding langer op de politie moesten wachten dan normaal. Politiewagens hadden de grootste moeite om op de plaats van bestemming te komen. Er was daarom besloten dat de hulpverlening werd teruggebracht tot het hoogst noodzakelijke. De politie hield bij elke inzet rekening met de veiligheid van de politiemensen die op de weg zaten.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Helmond zuiniger met strooizout
Met ingang van 1 januari gaat de gemeente Helmond iets minder strooien om een tekort aan strooizout te voorkomen. Ook wordt er vanaf heden geen zout meer beschikbaar gesteld aan inwoners.
Door de aanhoudende bevriezing van wegen en fietspaden raakt de gemeente in snel tempo door de voorraad strooizout heen. Met sneeuwschuivers en speciale borstelwagens wordt er hard gewerkt om de belangrijkste wegen en fietspaden sneeuw- en ijsvrij te houden.
Het is onmogelijk alle wegen te strooien. Daarom is er in Helmond een indeling gemaakt in 'Hoofdroutes' en 'Aanvullende routes'. De hoofdroutes zijn de belangrijkste verbindingswegen, de wegen waar de lijnbussen en hulpdiensten rijden en de belangrijkste fietspaden. De aanvullende routes zijn de overige wegen en fietspaden. Bij gladheid worden eerst de hoofdroutes gestrooid. Door het dreigende tekort aan strooizout gaat Helmond ook op de hoofdroutes bezuinigen. De aanvullende routes worden vanaf 1 januari alleen gestrooid als er genoeg zout is.
De wegen die wel nog gestrooid worden. (pdf)

Bron: gemeente Helmond

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *