Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 97.304 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
12reacties

Gisteren werd De Waanzinnige Karavaan en Vaart achter Techniek (VAT) in 't Speelhuis en de City Sporthal feestelijk afgesloten. Kinderen uit groep 7 en 8 van 19 basisscholen ontwierpen in februari/maart daarvoor ieder een voertuig om het in de weken tot gisteren ook zelf in elkaar te zetten. Kinderen enthousiast maken voor techniek, dat is de taak van de stichting Technific. Dit projectbureau van de Stichting Techniek Educatie & Promotie (STEP) nam de organisatie van dit hele project op zich.

geparkeerd voor 't Speelhuis, wachtend op de beoordelingZo'n 900 leerlingen, 19 zelfgemaakte voertuigen, tig begeleiders en ouders verzamelden ’s morgens op het Kasteelplein en gingen vandaar naar ’t Speelhuis. Daar aangekomen werden zij opgesplitst. De ene helft presenteerden hun voertuig in een afgeladen Speelhuis aan de jury. De andere teams gingen naar de Citysporthal om zich met diverse ‘techniekactiviteiten’ (zoals TechBot 3 en een klokje bouwen) te vermaken. Na de lunch wisselden de 2 groepen van locatie.

Sint Trudo HelmondHelmond was met De Paardebloem, 't Baken, De Rank, Silvester-Bernadette, De Korenaar, St. Trudo, St. Joris en De Rakt goed vertegenwoordigd. Hoewel de jury vond dat zij met 6 prijzen eigenlijk te weinig prijzen hadden, moesten zij (na een indrukwekkende schouwburgjump van de kinderen in de zaal) toch beslissen wie won.Zij kozen goed want de Silvester-Bernadette en de St. Trudo sleepten een prijs in de wacht. Gefeliciteerd.

Wil je meer foto's zien, klik hier.
Dank aan fotograaf Bart Notermans voor zijn aanvullende foto's.

12 reacties:

Het was heerlijk om er tussen te staan, dat enthousiasme, heerlijk.

Prachtige auto’s hebben ze gemaakt.

Beantwoorden

het was kei gezellig en het mooiste was nog dat we hadden gewonnen met onze school(silvester-bernadette) haha losers

Beantwoorden
joop van der velden

Lekerrrrrr we hebbe gewonne

Silvester is oke Ole ole ! 😉 Cioaaaaa

Nigaa Loserss:D

Beantwoorden

@Weblog, wat leuk een keer aandacht voor de tieners van Helmond. Het lijkt ons erg leuk om de foto’s te bekijken, omdat onze oudste aan het winnende voertuig heeft meegewerkt, maar helaas krijg ik de foto’s niet uitvergroot te zien als ik op “hier” druk.

Beantwoorden

@Helga:
Bedankt voor je melding. Als het goed is, hebben we dat probleempje nu opgelost. Veel plezier met het bekijken van alle foto’s.

Beantwoorden

@Weblog bedankt, leuke foto’s!!!

Beantwoorden

Zijn er geen foto’s van de knikkerbaan.
Als er die zijn kunt u die hier dan plaatsen. b.v.d.

Beantwoorden

M’n dochter heeft ook meegedaan met haar school.En jawel hoor de Silvester-Bernadette had prijs.Ze vond het een geweldige dag 😉

Beantwoorden

@Wil:
Eerlijk gezegd kan ondergetekende zich geen knikkerbaan op die dag herinneren. Waar was die dan? Maar hoe dan ook, de 66 foto’s die we plaatsten, zijn alle foto’s die we hebben.

Beantwoorden

De knikkerbaan moest je volgens mijn zoon zelf bouwen in de City sporthal.

Beantwoorden

Lkkre

Silvester-Bernadette Gew0nne we
zYn de best Hahaha

en piramide en die ene uit deurne ok goed Gedaan

GroetJess Shiirley

Beantwoorden

lkkr gewonne

silverster is the best whhhooooo!!!!! P:

maar de rest ook toppie

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *