Buiten is het 10 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.209 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
40reacties

De Zorgboog heeft besloten de afdeling de Rinck in Keyserinnedael in Helmond tijdelijk te sluiten. Dit is volgens de zorgorganisatie nodig omdat omdat de continuïteit van zorg voor cliënten van deze afdeling niet langer kan worden gewaarborgd. Ook wil de Zorgboog een verdere overbelasting van medewerkers voorkomen. Cliënten en medewerkers van de Rinck verhuizen half oktober naar andere Zorgbooglocaties in de regio.
Afdeling de Rinck is een somatische verpleegafdeling voor 19 cliënten met een lichamelijke beperking. Als gevolg van het onvoldoende kunnen invullen van openstaande vacatures en een hoog ziekteverzuim is het momenteel niet mogelijk het team op die afdeling compleet te krijgen en te houden. “Het besluit de Rinck tijdelijk te sluiten was niet gemakkelijk” aldus Coby Nogarede-Hoekstra, voorzitter raad van bestuur van de Zorgboog. “We hebben op alle mogelijke manieren geprobeerd het continuïteitsprobleem op te lossen. Nu zijn we tot de conclusie gekomen dat dit niet langer meer kan. In het belang van de cliënten en de medewerkers en om de kwaliteit van zorg te kunnen blijven garanderen, moeten we tot tijdelijke sluiting over gaan.”
Het besluit is met cliënten en hun familie en met de medewerkers gedeeld. “Gelukkig kunnen we iedere cliënt een passende woonlocatie binnen de Zorgboog aanbieden”, vertelt de bestuurster. “De verhuizing van de cliënten is maatwerk en zal zeer zorgvuldig gebeuren. Daarnaast gaan we met de medewerkers in gesprek om te bekijken op welke locatie we een passende, vervangende werkplek kunnen aanbieden. Ons streven is een of enkele medewerkers mee te laten gaan met de cliënten naar de door hen gekozen locaties.” De komende maanden gaat de Zorgboog zich concentreren op de toekomst van afdeling de Rinck.

In de reacties hieronder staat een update.

40 reacties:

Dit krijg je als je niemand wilt aannemen

Beantwoorden

Diep triest..????

Beantwoorden

Te triest voor woorden!

Beantwoorden

wordt mooi opgelost.

Beantwoorden
Margaret van der Leest

Diep triest voor de mensen daar

Beantwoorden

@Astrid Noah op dinsdag 25 september 2018 om 15:30:

verklaar je nader! Heb jij daar gesolliciteerd? Dan was je misschien niet capabel!

Beantwoorden

Ik heb gesolliciteerd… Hopelijk kom ik door de selectie ???????? zou stom zijn als ze me afwijzen met te kort aan personeel

Beantwoorden

Nie normaal zo gaan ze met onze oudere om baba

Beantwoorden

Mag de Zorgboog “zomaar” zo’n afdeling sluiten? Of is daar toestemming voor verleend?

Beantwoorden

Wat erg zeg ! Zo gaan ze met de ouderen om.

Beantwoorden

Dit is te triest voor woorden

Beantwoorden

Vindt ik niet gek personeel tekort dat begint al bij stage lopers die ze behandelen als slaven en rot behandelen laat staan hoe ze met vaste personeel omgaan..en nee het is niet alleen de oorzaak van bezuinigen.????en wie zijn hier weer de dupe van de oudere mensen

Beantwoorden

Diep triest ????????gerumm hier in Nederland worden de verkeerde mensen geholpen????????????

Beantwoorden

Wat vervelend dat er geen personeel gevonden kan worden. Jammer dat de cliënten moeten verhuizen.. maar liever dit… als dat ze geen juiste zorg kunnen krijgen. Dapper besluit…

Beantwoorden

Niet normaal

Beantwoorden

Onbegrijpelijk!! En in en in triest ????

Beantwoorden

En maar bezuinigen RUTTE ????
Dan wil er geen mens meer in de zorg werken????

Beantwoorden

Niet te geloven, waar gaan we heen met de zorg?

Beantwoorden

Waar zou dat hoge ziekte percentage toch vandaan komen??

Beantwoorden

Toch nie normaal meer…pffff

Beantwoorden

ik ben benieuwd over hoe lange tijd we het dan hebben? over weken? maanden? de hele winter door? Of nog niet in te schatten?

Beantwoorden

Te gek voor woorden die oude mensen zijn er wel aan in dit land

Beantwoorden
Gerry van den Eijnde

wat erg triest zeer triest !!!

Beantwoorden

O das wel erg voor die mensen die daar wonen heb daar tijdje gewerkt

Beantwoorden

Hey RUTTE zou er ook de afdeling gesloten worden als jou moeder of vader zou zitten. Ik vind het in en intriest wat jij allemaal aan het do en bent.

Beantwoorden

De mensen zijn er vast wel als er een fatsoenlijk loon betaald wordt. Zorgverzekeraars hebben teveel macht en gemeenten moeten zo goedkoop mogelijk aanbesteden. Helaas.

Beantwoorden

Waarom moet het verzorgende personeel zoveel tijd besteden aan allerlei administratieve handelingen? Veel tijd besteden aan vergaderingen en bijeenkomsten?
Het gaat toch om de patient die zorg nodig heeft. De verslagen die men verplicht schrijft worden zelden of nooit gelezen.

Beantwoorden

Meer vergaderen…

Beantwoorden

Moet het management van de Zorgboog zich ook niet even achter de oren krabben?? Managers achter een bureau zijn er voldoende, maar er zijn mensen op de werkvloer nodig zorg daar eens goed voor.

Beantwoorden

Het zou nie moeten en het moes nie maggen????
Wanneer keert het tij!!!

Beantwoorden

Handen te kort Was al zo erg met ons pap.

Beantwoorden
Annemie van de Kerkhof

Het is intens triest dat dit moet.

Beantwoorden

Wat erg Pfff

Beantwoorden

Update:
De 19 lichamelijk beperkte ouderen die noodgedwongen moeten verhuizen (zie helemaal bovenaan) hebben bij De Zorgboog de keuze uit verpleeghuizen in Bakel, Deurne, Laarbeek en Someren-Eind. De cliënten die in Helmond willen blijven wonen kunnen bij Savant terecht.
Eind volgende week moet de keuze voor een nieuw (tijdelijk?) verpleeghuis worden gemaakt. Voor de verhuizingen half oktober zet De Zorgboog professionele verhuizers in, zo laat de woordvoering weten.

Beantwoorden

Em daar is mijn vader de dupe van geworden, hij is daar op 5 mei komen te overlijden. Hij was bedlederig werd niet gedraaid om doorliggen te voorkomen .Lag in een vies en smerig goor bed veel leerlingen noem en maar op. De hele ochtend op ned liggen te wachten op verzorging, te triest voor woorden.

Beantwoorden

Mijn oma zit daar …man man te triest voor woorden

Beantwoorden

Een ding is zeker, alle personeelsleden hebben kei en kei hard gewerkt om het draaiende te houden en personeel te vinden.

Beantwoorden

Die verhuizing half oktober gaat ook weer van budget af zeker?
OF betalen de zgn managers van de Zorgboog dit uit eigen hun DIEPE zakken?

Beantwoorden

VVD-stemmers bedankt.

Beantwoorden

Wel raar…tijdelijke sluiting…..ik hoorde dat er cabine’s kwamen..voor mensen die tijdelijk woonruimte zochten…dus de afdeling is niet tijdelijk gesloten..komt helemaal niet meer terug…..dat wisten ze al…….

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *