Buiten is het 11 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 108.687 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
38reacties

Om 19.47 uur ging er een alarmering van de politie uit voor een demonstratie op Sportpark De Braak. Via de social media werd een bericht gedeeld om daar om 21.00 uur op de parkeerplaats te gaan demonstreren tegen de avondklok.
Hetgeen we tot op dit moment weten is dat de politie daar nu met meerdere auto’s aanwezig is. Ook was er een kleine brand bij het gebouw van tennisvereniging HTV. De brandweer was snel ter plaatse en kon de beginnende brand snel blussen. 
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto.

In de reactie hieronder staan updates. 

38 reacties:

Hoop dat ze zich bedenken dat, dit gewoon treurig is. En dat ze geen voorbeeld moeten nemen aan Eindhoven.

Beantwoorden

Update 1:
Op dit moment hebben zich zo’n 50 personen bij De Braak verzameld. Ook wordt er vuurwerk afgestoken. De gemeente meldt nu dat het vanwege de avondklok niet is toegestaan om na 21.00 uur buiten te zijn. “Ga dus niet in op de oproep tot demonstratie. Blijf thuis.”
Harrie Fotografie maakte ook deze foto’s.

Beantwoorden

Hou je gewoon aan de regels met dat gedoe altijd moeten ze weer nadoen die ellende pppffff

Beantwoorden

Zojuist kwam ik met de hond uitlaten een groepje relschoppers tegen bij het oude postkantoor. Eentje had een stoeptegel in de hand, 2 anderen gooiden vuurwerk. Was blij dat ik aan de andere kant van de straat liep.

Beantwoorden

Stelletje jankerds zijn het.

Beantwoorden

Koop een hond. Dan mag je na 21.00 uur op straat. Mark en zijn maten houden van burgertje pesten.

Beantwoorden

Kunnen er nog meer hondenuitlaters de weg op gaan voor een update?

Beantwoorden

Update 2:
“Een groep van zo’n 50 personen zorgt voor ongeregeldheden in en rondom de binnenstad van Helmond. Ze gooiden met stenen en vuurwerk naar de politie. De ME is ingezet.” Dat meldde de politie enkele minuten geleden.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto van de inzet van de ME op de Monseigneur Swinkelsstraat in de Binnenstad:

Beantwoorden

Triest…

Beantwoorden

Erik maakte zojuist deze foto van het parkeerterrein bij de Lidl op de Heistraat:

Beantwoorden

Je verwacht het niet hé….

Beantwoorden

Hebben net ookal 2 busjes en 1 undercover auto door de straat zien rijden en mensne zien rennen hier. Stelletje kleine kinderen bahbah. Beetje lopen janken omdat ze na 9 uur nie meer naar buiten mogen🙄

Beantwoorden

Update 3:
Walter van Bussel maakte vanavond de onderstaande 6 foto’s.

Harrie Fotografie maakte ook nog deze foto’s.

Beantwoorden

Bij mij voor de voordeur en ik heb niets gehoord

Beantwoorden

Stelletje kansloze imbeciele randdebielen!

Beantwoorden

Update 4:
Gisteravond werden 9 relschoppers gearresteerd. Het gaat om mannen in de leeftijd van 17 tot 48 jaar. Zij zijn allen afkomstig uit Helmond of de directe omgeving. Van hen zijn er 3 na verhoor weer vrijgelaten. De andere 6 zitten voorlopig nog vast. Dat maakte de politie zojuist bekend.
Tijdens de ongeregeldheden gooiden enkele tientallen personen gooiden stenen, stoeptegels, golfballen en vuurwerk naar de politie. Er werd een baksteen door de voorruit van een rijdende politieauto gegooid, zie 1 van de foto’s hierboven. De bestuurder raakte daarbij niet gewond. Door de golf van geweld tegen agenten werd besloten de mobiele eenheid in te zetten. Die herstelde aan het einde van de avond de rust in de wijk en ook tijdens de nacht deden zich geen nieuwe incidenten voor.
Het aantal arrestaties kan hoger worden door beeldmateriaal dat de politie inmiddels heeft en toegestuurd kreeg. Dat wordt door hen bekeken om relschoppers te identificeren en op te sporen. De politie vraagt Helmonders met klem foto’s, filmpjes en beelden van bewakingscamera met hen te delen, dat kan via het tipformulier. Wie relschoppers bij naam kent en dat liever anoniem doet, kan dat doen via de M-lijn 0800-7000. Wil je het niet anoniem melden, bel dan 0900-8844.
Sinds gisteren gaat er een oproep rond om vanavond om 19.00 uur in het centrum te gaan rellen.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 25 januari 2021 om 13:30:

Complimenten aan de politie, ik hoop dat er veel foto’s binnenkomen en dat er nog veel meer gearresteerd worden.

Beantwoorden

Dit gaat nog veel erger worden met dergelijke onzinnige maatregelen. Niet dat ik het goedkeur wat er gebeurt, absoluut niet. Maar je moet wel onder een steen hebben geleefd als je dit niet zag aankomen.
Dit kabinet is hier direct schuldig aan door hun wanbeleid

Beantwoorden

Op een leef eiland zetten, 4 broden per dag en een mes mee. Kijken hoe lang ze het volhouden.

Beantwoorden

@Lotte van Dijk

Wat is het alternatief? Kunt u dat ook aangeven?

Beantwoorden

Oplaaien die losers

Beantwoorden

Lotte heeft gelijk…en dan hebben we weer zo’n mooiweerpratertje Roland die dan aan Lotte vraagt hoe het anders had gemoeten.
Het is niet alleen de avondklok,die trouwens disproportioneel is, onbewezen effect, sterker zou best kunnen dat het aantal besmettingen verhoogt door minder lange winkeltijden en meer illegale dwangfeestjes.
Genomen door een demissionair kabinet dat lachend stelt dat ze toch demissionair zijn…me tals reden ANGSTZAAIENDE nepnieuws en onzinnige eenzijdigheid. De cijfers zijn dalende! De Ic’s zijn voor minder dan de helft bezet; door notabene 80 plussers met een psoiteve pcr test ..
Veel mensen leven thuis niet makkelijk en eenvoudig met 8 man op een kleine ruimte…denk eens aan de 60% minst verdienende gezinnen…
Dit kabinet heeft 150 miljard naar de EU overgemaakt onder t mom van corona,maar dat geld wordt gewoon als transferunie gebruikt. Men liegt over getallen, men liegt over toeslagen, men vlak dingen weg,maakt dossiers weg, lakt alles zwart…allemaal door Teflon Mark…vergetn hoe er in t begin werd ontkent dat het besmettelijk was..toen PVV en FvD alaandrongen op grenzen dicht…mondkapjes,zinloos volgens de wetenschap, waren allemaal naar china gestuurd..wij hadden niks..wij deden niks..Onze Rutte kabinetleden renden hard weg om stemming voor salarisverhoging zorg te voorkomen! ik kan nog doorgaan hoor Roland,maar waar zit je verstand dat je Lotte aanvalt…

Beantwoorden

Andre

Nog steeds geen antwoord op de vraag van Roland!

Beantwoorden

Belachelijk die rotzooitrappers. En dan zijn er nog Helmonders die het gek vinden dat Helmond zo’n slechte naam in Nederland heeft.

Beantwoorden

Relschoppers vinden altijd wel iets om te rellen en te vernielen

Beantwoorden

Ik hoop dat ze allemaal met een foto op internet komen staan en dat ik ze ken. Ik hang ze er allemaal aan!!

Beantwoorden

@Andre: ik kan geen touw aan je “plak- en knip betoog” knopen. Het is geen schande als de materie te ingewikkeld voor je is en dat je net als Lotte niet verder komt dan “die hoge heren in Den Haag zijn zakkenvullers en ze doen alles fout”. Ik schat in dat Facebook het kompas is waar jij op vaart. IK moet het van jou ook normaal vinden dat er prullenbakken en verkeersborden worden opgeblazen met vuurwerk rond Oud en Nieuw.

Nergens ter wereld is een antwoord gevonden op de pandemie. Ik denk niet dat jij het antwoord wel weet.

Beantwoorden

Dit is gewoon terecht vind alleen wel dat ze geen spullen moeten slopen van andere

Beantwoorden

@Tommie op maandag 25 januari 2021 om 15:11:

zoek jij dat dan lekker uit wijsneus,

Beantwoorden

Aan hen wie het betreft:
laten we het hier op De weblog van Helmond over Helmond hebben. Voor de Nederlandse en wereldwijde oorzaken, problemen en oplossingen zijn andere websites.

Beantwoorden

Helmonder

Ik een wijsneus??? Dacht het niet, ik heb alleen een hekel aan mensen die overal tegen schoppen zonder verdere bijdrage. Ik heb de oplossing ook niet maar hang niet de zeurkous uit

Beantwoorden

zelfs hier op de weblog speur ik censuur als je op een nette manier commentaar geeft, de vrijheid van meningsuiting wordt dus systematisch de nek omgedraaid

Beantwoorden

laat ze lekker doen , dan insluiten en de politiehonden los laten , kijken hoe vlug ze worden .

Beantwoorden

Geweld en vernieling valt nooit goed te praten. Het zal de komende nachten wel gaan van wie er met meer is. Een kat-en-muisspel.

Beantwoorden

@Roland op maandag 25 januari 2021 om 15:48:

Een prima reactie, Roland. Mee eens, maar bespaar je de moeite. Nu is het de schuld van de elite, de journalistiek en dadelijk weer ‘gewoon’ van Die Buitenlanders.

Juist die vrijheid van meningsuiting die volledig is doorgeslagen is mede oorzaak van dit primitief gedrag. Iedereen die feit en mening niet uit elkaar kan houden moet maar alles kunnen roepen. Doorgeslagen individualisering. Ben je te dom, lamlendig of verveeld om rekening met anderen te houden: ga een baan zoeken, lees een boek, zoek het woord ‘beargumenteren’ op in een woordenboek, of ga een cursus volgen. Start eens met gesprekken voeren met zorgmedewerkers, leraren of agenten. Dát is verhelderend.
Doodvermoeiend, dat onnozele gedoe en gejank over censuur en macht van Den Haag. Ben blij met vrije pers hier in Nederland, als je tenminste kunt lezen. Hopelijk blijft de meerderheid begrijpen dat de termen nepnieuws en angstzaaierij niet uitgevonden zijn om enkel te hanteren als je weer eens iets niet begrijpt, je niet verdiept in feiten en vindt dat jouw mening je het recht geeft om als een onbeschofte Romein ‘brood en spelen’ te eisen ten koste van anderen.
Gelukkig zijn er genoeg Helmonders zoals jij die wel begrijpen hoe de vork in de steel zit.

Beantwoorden

voor de avondklok werd ingevoerd en je kwam toevallig na 9 uur eens buiten in deze coronatijd dan was het al geheel uitgestorven op straat dus het risico dat je al iemand tegenkwam was nihil dus de besmettingsgraad ‘s avonds was dus ook nihil, maar als ik overdag door de jumbo albert heijn de plus of de lidl of de aldi loop, dan kom ik honderden mensen tegen die hutje mutje wonen in een door een vleesverwerker of anderszins bedrijf zijn ingehuurd om hier te werken en dus gezamenlijk bij elkaar te wonen. Is denk ik de kans op een besmetting groter maar volgens onze regering is het juist hoger als ik ‘s avonds alleen over straat ga of eventueel met 1 andere persoon… dat is toch de wereld op zijn kop.
Dat er maatregelen getroffen moeten worden ben ik het volledig mee eens maar geen maatregelen nemen die de plank totaal misslaan er is namelijk geen wetenschappelijk bewijs dat de avondklok nut heeft anders dan de bevolking onder totale controle te houden. Dat deden de Duitsers in 40-45 ook om de bevolking onder controle te houden.
De geschiedenis herhaalt zich.

wat is er mis met deze reactie die nog steeds onder de censuur van de weblog valt??

Beantwoorden

@helmonder

Uw verwijzing naar de spertijd uit WO II slaat kan noch wal. Het instellen van een avondklok is een democratisch genomen besluit door mensen die u en ik hebben gekozen om deze beslissingen te kunnen nemen. Bovendien is de avondklok er niet om contacten in de buitenlucht te mijden maar om groepsvorming tegen te gaan, binnen of buiten.

Beantwoorden

@helmonder:

volgens mij snap jij niet wat het doel is van de avondklok.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *