Buiten is het 12 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.062 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
12reacties

Bestuur, bedrijfsvoering en vrijwilligers van de Stichting Dierenambulance / Dierenasiel Helmond e.o. zijn stomverbaasd en zelfs een beetje boos over het artikel VVD Helmond is dé partij voor dieren in het huis-aan-huisblad De Loop. Daarin stelt Joyce Willems-Kardol dat het slecht gesteld zou zijn met het dierenwelzijn in onze gemeente. De nummer 2 van de VVD-kieslijst beweert onder meer dat er in Helmond geen dierenwelzijnbeleid is, inwoners niet bekend zijn met de dierenopvang, de wettelijke taak niet wordt uitgevoerd en er geldinzamelingsacties zijn.
“Een heleboel onwaarheden waarin zij feitelijk aangeeft totaal geen kennis te hebben op welke wijze het dierenwelzijn in onze gemeente is georganiseerd” zo laat secretaris Berry Smits vanmiddag namens de Dierenambulance weten. Het zijn volgens hem “slagen” in de lucht, die kant noch wal raken en mogelijk voortkomen uit verkiezingsretoriek om zodoende diervriendelijke kiezers achter zich te scharen. “Als mevrouw Willems-Kardol vooraf informatie had ingewonnen en/of zich had gemeld bij de Dierenambulance basis aan de Grasbeemd, dan had dit nonsens verhaal nooit opgetekend geworden! Een visie die feitelijk een klap in het gezicht is voor de vele diervrienden en vrijwilligers die 24/7 en 365 dagen per jaar bezig zijn!” Want de samenwerking met gemeente Helmond, wethouder Erik de Vries, DierenLot, collega-organisaties, sponsors en donateurs en de circa 120 vrijwilligers functioneert perfect aldus Smits. Ook de subsidies zijn voor jaren vastgelegd. 
De provinciale inspanning van Willems-Kardol in haar PVV-tijd om diervriendelijke proeven in Noord-Brabant te verminderen waardeert de Dierenambulance, “maar om je nu gelijk als VVD Helmond de diervriendelijkste lokale politieke partij te noemen? De Dierenambulance nodigt Joyce Willems – Kardol uit voor een kopje koffie en wil haar dan graag informeren hoe het er in Helmond voorstaat. 

12 reacties:

Tja, typisch VVD, gruwel partij.

Beantwoorden

Raar dat de VVD zich nu voordoet als Partij voor de Dieren. Ik dacht dat wij daar als VVD niet zo’n fan van waren. Minpuntje!

Ik denk dat we het hier in Helmond best goed voor elkaar hebben met de Dierenambulance. Opvallend maar wel goed dat zo’n grote organisatie in Helmond zich laat horen als er onzin in de verkiezingsstrijd wordt verkondigd.

Beantwoorden
Jeanette de Vries

De heer de De Vries is wethouder van SP-Huize, dat wil ik hier wel even gezegd hebben.

Beantwoorden

Beste collega raadslid Berry,

Ik begrijp dat u vanuit politiek oogpunt (Helmond Actief/Helder Helmond/Fractie Smits) een andere mening bent toegedaan en dat mag.

Daarnaast heb ik afgelopen najaar juist uitgebreid contact gehad met de dierenambulance / dierenasiel, echter niet met u. Dierenwelzijn is nes een breder thema dan de Dierenambulance en daarom heb ik hier contact over gehad met gemeente ambtenaren, landelijke organisaties als Dierenbescherming en Animal Rights, andere lokale dierenwelzijnsorganisaties en onze inwoners. Op basis van al deze informatie is dit artikel geschreven. Hierin geef ik aan dat VVD voorstander is om:
– meer bewustwording te creëren bij de gemeente op de wettelijke zorgtaak voor dieren;
– dierenwelzijn te beleggen bij een wethouder;
– beleid te creëren op dierenwelzijn;
– betere communicatie richting inwoners over wat te doen bij dierenleed, gevonden danwel zoekgeraakte dieren;
– ruim baan om dierproefvrij onderzoek mogelijk te maken;
– en natuurlijk ook handhaving.
Dit alles juist ook als waardering naar alle vrijwilligers en hopelijk kunnen we zo de diervriendeljikste gemeente van Nederland worden.

Het doet mij deugt te horen dat zaken op orde zijn bij de dierenambulance en dierenasiel, maar het kan nog een stuk beter in Helmond. Ik wil daarover best van gedachte wisselen en maak graag gebruik van het aanbod voor een kopje koffie met u.

Afsluitend, heb ik mij al 8 jaar lang in de provincie ingezet voor dierenwelzijn vanuit persoonlijke drijfveer en hoop dat ook te continueren in de gemeente Helmond. Meer informatie hierover is beschreven in een hoofdstuk in ons VVD verkiezingsprogramma. https://helmond.vvd.nl/gemeenten/734/verkiezingsprogramma

Met hartelijke groet,
Joyce Willems-Kardol
VVD Helmond

Beantwoorden

Belachelijk! En dan is mevrouw tussendoor ook nog politiek actief voor de PVV. Een VVD-er met PVV tijd. Dat zou meneer Rutte eens moeten horen!

Beantwoorden

Verzorgd taalgebruik levert stemmen op, Joyce.

Beantwoorden

Moeten we nu gaan stemmen op een partijshoppende politica die duidelijk niet van de feiten op de hoogte is en bovendien niet eens een normale zin fatsoenlijk op papier kan zetten?

Beantwoorden

@D’n dieje op vrijdag 4 maart 2022 om 22:12:

inderdaad, als ze maar op het pluche kunnen blijven zitten….

Beantwoorden

TRIEST: de voorzitter van VVD vraagt zich een paar weken geleden nog af waarom de Helmonder niet gaat stemmen. Zie hierboven, de één heeft een standpunt, de ander gaat er overheen als een wals, en jawel ook de VVD agaat daar vervolgens weer overheen in ferme bewoordingen. Wat een drama hier in Helmond. Ga elkaar nou niet voor “rotte vis” uitmaken. Luister naar elkaar en vecht het nou netjes uit.

Beantwoorden

@Joyce Willems-Kardol op vrijdag 4 maart 2022 om 19:04:

Fijn dat de VVD zich ook gaat inzetten voor de dieren in Helmond. Fijn ook om te weten dat u de PVV de rug hebt toegekeerd. Beter ten halve gekeerd, dan volledig verkeerd.
Ik heb een paar vraagjes aan u. Hopelijk wilt u die beantwoorden.
– Als Berry Smits zo tegen uw standpunt is, kan hij dan het hele bestuur, bedrijfsvoering en vrijwilligers van de Stichting Dierenambulance / Dierenasiel Helmond e.o. zoiets laten zeggen? Of is hij de eigenaar van de Dierenambulance?
– Waar wordt er in Helmond onderzoek met proefdieren gedaan? Want daar ben ik ook tegen en dan kunnen we dat met protest tegen gaan. Dan hoeven we niet op op de politiek wachten.

@Jurgen op vrijdag 4 maart 2022 om 22:25:

Goed gesproken!!

Beantwoorden

Een woordenstrijd tussen – weer – twee rondshoppende Helmondse politici!
En dat geeft de (Helmondse) burger moed? Echt niet!

Beantwoorden
Peter van Lieshout

Politiek spelletje straks zijn de verkiezingen voorbij en dan hoor je er niks meer van.

Beantwoorden
Een normale burger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *