Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.350 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
22reacties

Café de Vlegel aan de Kasteellaan in helmond

Een man is buiten gezet bij café de Vlegel omdat …….  zijn haar te lang is!
De man in kwestie meldt ons het volgende:"Zaterdagavond 6 juni zijn wij zoals bijna ieder weekend met een gezellig groepje mannen en vrouwen uit op het Havenplein. Wij gaan altijd naar De Kapper en later op de avond naar café de Vlegel aan de Kasteellaan. Zo ook deze zaterdag. Nadat het rustiger werd bij cafeeke de Kapper, besluiten we om naar De Vlegel te gaan.
We zitten net met z’n allen, hebben iets te drinken besteld, als er plotseling 2 uitsmijters op mij af komen gelopen met het verzoek om te vertrekken. Hoogst verbaasd vraag ik hun uiteraard naar de reden hiervan. Ik kom namelijk al jaren in De Vlegel. Er werd mij toen dus gewoon glashard in m’n gezicht gezegd dat mijn haren te lang waren en de eigenaar, Jos Wijnen, dit niet wenste.Ik verzocht hun toen om dan de eigenaar er bij te halen want ik vind dit ronduit schandalig. Jos Wijnen was er niet maar volgens de uitsmijters waren dit hun instructies voor het (nieuwe?) deurbeleid. Zelfs het personeel achter de bar, die ik ook ken, stond met hun mond open te kijken. De uitsmijters zelf vonden het ook heel vervelend, althans dat zeiden ze, maar het was hun opdracht om de regels te handhaven.Nu ben ik echt geen herrieschopper of iets dergelijks en je kunt overal navragen dat ik puur voor de gezelligheid kom en men nooit overlast van mij heeft. Ik vraag me nu dus af wat ik hiertegen kan doen want ik wil dit niet over mijn kant laten gaan."
Aldus de 45-jarige Wim Meijer met zwart schouderlang haar, die ook nog vertelt ter plekke van een politieagent te horen hebben gekregen 'dat hij maar een klacht met indienen.'
Dat laatste klopt min of meer. Eigenaar Jos Wijnen van De Vlegel is niet voor uitleg bereikbaar. Het verhaal wekt wel verbazing bij andere caféhouders rond de Kanaalzone. Na diverse problemen is het volgens hen de laatste jaren veel rustiger geworden in het uitgaansgebied, juist door het inzetten van onder meer beveiligingspersoneel.
De beveiliging rond het Havenplein is in handen van Network Protection Beveiligingsdiensten BV uit Helmond. Directeur-eigenaar Hans Donkers zegt in ieder geval niets te weten van een nieuw deurbeleid bij De Vlegel. Wat hem betreft is het probleem ook niet zo groot: er zijn voor dit soort gevallen diverse mogelijkheden om te klagen of de zaak uit te praten. Dat kan rechtsreeks bij hem onder telefoonnummer 56 42 56, of via Peter van den Heuvel, voorzitter van de Horecavereniging Havenplein. En dan kan in Helmond ook nog via politie of gemeente geklaagd worden. In alle gevallen zullen klager, beveiligingsdienst en de café-eigenaar gedrieën rond de tafel gaan zitten om de zaak uit te praten.

22 reacties:

Het is niet de eerste keer dat iets dergelijks gebeurd in De Vlegel. Een kennis van mij heeft ook vrij lang haar, en kwam ook geregeld bij De Vlegel. Plotseling mocht hij er niet meer binnen.

Overigens heeft klagen bij Peter van den Heuvel geen of weinig zin. Hij discrimineert zelf ook als de pest. Buitenlanders zijn volgens hem ongedierte. Ik heb het hem zelf horen zeggen i.v.m. een horecaoverleg over discriminatie.

Beantwoorden

Tja ik vind het ook nergens op slaan….temeer omdat ik kan getuige dat dezelfde persoon met hetzelfde lange haar…zelfde kleur(ben namelijk al jaren zijn kapster)er eerder wel gewoon binnen mocht…dus ben erg benieuwd of meneer Wijnen nog gaat reageren.Mijn inziens heeft inschakelen van instantie’s weinig zin want dan ga je van het kastje naar de muur.Goede zaak dat zoiets openbaar gemaakt is…volgens mij is het discriminatie…vraag me af wanneer je met verkeerde neus of oren niet meer innen mag….1 ding weet ik wel…ik ga er absoluut niet meer heen….zal dit ook zeer zeker tegen mijn bekende zeggen…..een welgemeend excuus lijkt mij door de Vlegel wel zeer op zijn plaats.

Beantwoorden

Helaas ben ik een van de getuige van dit ronduit discriminerende ‘deurbeleid’.
Dezelfde week werd mij door de barman van De Vlegel zelfs de vraag gesteld ofdat er soms iets voorgevallen was, dit betrof voor de duidelijkheid NIET Jos Wijnen, die staat namelijk nooit te werken.
Nee wij wisten niet wat Wim Meijer zou moeten hebben gedaan, alleen dat hij zijn haren laat groeien……….
Ook hij was niet op de hoogte, en dus zeer verbaasd die betreffende avond, en vond dit zeer vervelend!
Jammer dat het uitgaansleven van de geniddelde 40+ser op deze manier wordt belemmerd.
Mij zien ze daar niet meer, ronduit schandalig! Josje…beterschap

Beantwoorden

ALS VORM VAN PROTEST VOOR ANTIE DISCRIMINATIE MOET JE HET VOLGENDE DOEN .
IN DE PLAATSELIJKE KRANT ZETTEN KOMT ALLEN MET PRUIK LANG HAAR NAAR DE VLEGEL OM AFTEROPARTY TE VIEREN ECHTER WEL MET LANG HAAR ANDERS KOM JE NIET BINNEN
MVG ARJAN

APSURTE HALVE CRIMINEEL KOMT DE ZIJNE NOG WEL TEGE EEN DEZER DAGEN .

Beantwoorden

Wim, knap dat jij dit durft te vertellen. Hans Donkers zal het je niet in dank afnemen. Maar je hebt gelijk, die uitsmijters weten soms niet het verschillen tussen belangrijk en onbelangrijk. Ga zo door.

Beantwoorden

Wim goed dat je dit naar buiten brengt. Discriminatie is schandalig! Je staat machteloos voor de deur. Je zou ter plekke aangifte moeten kunnen doen of het laten noteren. Dit kost haast geen tijd en kan direct door de politie worden afgehandeld.

succes!

Beantwoorden

Dat het gemiddelde intelect van de gemiddelde NLér vergelijkbaar is met een krop sla……..is hiermee weer eens bewezen.

Laat een gezellig avondje uit, nu eens de graatmeter zijn wat voor klanten je binnenlaat.

Maar dan moet de gemiddelde uitsmijter wel zelfstandig na kunnen denken……….
Das lastig!!

Succes daar in het mooie Helmond.

Lieve Wim, Succes met de strijd.
Wilma

Beantwoorden

Waar moet dat heen met uitgaan in Helmond? Veel van die uitsmijters zijn niet meer dan wat iedereen van ze denkt. Omdat die Hans Donkers de meeste in dienst heeft, is het duidelijk wiens schuld het is.
Mohammed Chahin, goed dat je ook aan zulke onderwerpen aandacht schenkt, vind ik. Wellicht is het goed te weten dat diezelfde Hans Donkers jullie adviseur is op de gemeente… Daar krijgt hij betaald voor zijn advies om zijn portiers in welke aantallen in te zetten bij evenementen. Eerlijk is eerlijk, dat heeft ie slim geregeld.

Beantwoorden

wij .2 vriendinnen van wim waren er ook bij op 6 juni toen hem de toegang geweigerd werd. gisteren avond besloten wij .2 doodnormale vrouwen die geen vlieg kwaad doen en ook al tijden bij de vlegel komen om er weer eens heen te gaan ..wat schetst onze verbazing..ons werd ook verteld dat we niet binnen mochten..op de vraag waarom niet kregen we geen antwoord..vermoedelijk omdat we vrienden zijn van wim..ik vind het ronduit schandalig dat dit op deze manier moet.het werd me nota bene verteld door dezelfde uitsmijter die me al 10 jaar bij de bascule binnenlaat..

Beantwoorden

Dat je überhaupt terug bent gegaan naar De Vlegel nadat een goede vriend uit die zaak is gezet. Of waren jullie iets van plan? 🙂

Beantwoorden

ik ging uit zaterdagavond 19 juni samen met een vriendin zoals wij dat vaker doen wij gaan altijd eerst naar de kapper en erna vaak naar de vlegel en de kei altijd zonder problemen tot onze verbazing mochten wij bij de vlegel niet binnen wij vroegen waarom niet maar daar kregen wij veders geen antwoord op dat had hij doorgekregen van zijn baas paar weken geleden is er wel een vriend van ons eruit gezet misschien heeft het daar mee te maken wat ronduit belachelijk is wij hebben nog nooit iemand kwaad gedaan wij voelden ons wel gediscrimineerd maar mij zien ze daar niet meer

Beantwoorden

DE EIGENAAR IS N VLEGEL ALS HET VOLGENDJAAR HARLEYDAG IS IN HELMOND ZET HIJ DAN DIE LANGHARIGE MOTERMUIZEN OOK BUITEN DAN WENS IK HEM VEEL PLEZIER AFZ FR

Beantwoorden

prachtige opmerking frans

Beantwoorden

Wat belachelijk!

Een cafe is een ontmoetingsplek, daar zou geen onderscheid in gemaakt moeten worden hoe iemand er uit ziet. Pas als iemand echt discrimeerd, vrouw of homo-onvriendelijk is of geweld gebruikt, zou hij of zij eruit getrapt moeten worden.

Nu was ik een paar jaar geleden met een vriendinnetje uit op De Steenweg. Zij droeg een skatebroek en mocht daarom niet binnen bij Deux. Belachelijk gewoon!

Jammer dat mensen nooit verder kijken dan uiterlijk.

Beantwoorden

De vlegel?
No thanks.
Daar wil je nog niet dood gevonden worden.
Bah

Beantwoorden

Gewoon lekker naar het Muziekcafe gaan. Daar heb je nergens last van.

Beantwoorden

Nou ik kom heel vaak in de Vlegel en heb ongeveer 40cm lang haar, en ik ben nog nooit geweigerd. Dus ik denk dat deze persoon het maar is bij zich zelf moet gaan zoeken waarom die niet meer binnen gelaten word. Mijn Kennis en vrienden daar hebben ook sommige langer haar van, en die zijn ook nog nooit geweigerd dus ik weet niet waar je het over hebt. Deur beleid van de vlegel is naar mijn wete nog nooit aangepast en als je eerst wel altijd binnen hebt mogen komen dan zal er wel iets zijn voor gevallen waarom je nu niet meer binnen mag komen.

Mijn ervaringen bij dit café zijn dat het er altijd super gezellig is. Er lopen leuke mensen rond en de bar medewerkers helpen je snel en keurig netjes.

Groeten Michiel

Beantwoorden

Inderdaad in de vlegel word niemand zomaar geweigerd of buiten gezet meestal ligt dat probleem bij de gasten zelf…. als je je gedraagd net als ieder ander heb je geen probleem….

Beantwoorden

@John
Maar ik vind wel dat veel van de mensen die de Vlegel bezoeken gewoon foute mensen zijn. Mensen die wellicht wat kortere haren hebben, maar door naar de kapper te gaan wordt je niet minder fout.

Beantwoorden

Nu heb ik ook vernomen dat als je van die plakplaatjes hebt, zoals ze dat daar zeggen, je ook niet binnen mag. ronduit schandalig.

Beantwoorden

Volgens mij ligt het probleem bij Jos W. Hij heeft er volgens mij altijd een eigen deurbeleid op na gehouden. Op het moment dat hij iemand – al dan niet terecht – niet moet, kom je er niet meer in. Was vroeger bij Plaze ook al zo. Maar, hij is de eigenaar dus het lijkt me lastig om iets tegen te doen.

Beantwoorden

ze moeten eens in utrecht komen controleren daar weren de cafés LHC, Poort, Le Journal, De beurs, Stadsgenoot, Olivier Hofman, Broers, Zussen, Lofen, stichtsetaveerne petjes! dit om moslims en joden buiten de deur te houden, aldus een van de medewerkers van de cafés…. duitse tijden herleven weer, alleen staat er niet voor joden verboden, of voor moslims verboden maar : ‘voor petjes verboden” schandalig!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *