Buiten is het 3 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 79.836 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Niet iedereen houdt van ons. Mooi!

Ik bing oe an een beumke vast © Frogson & Dani

67reacties

Er is een een dode man in zijn woning aan de Monseigneur Swinkelsstraat in de Binnenstad bij Speeltuin Leonardus aangetroffen. Dat liet de politie om 3.03 uur vannacht weten. Het slachtoffer is door geweld om het leven is gekomen. Zijn partner, een vrouw, is inmiddels als verdachte van dit misdrijf aangehouden en naar het politiebureau gebracht.
Rondom de woning zijn hekken geplaatst, forensische rechercheurs zijn gestart met een onderzoek. “Identificatieproces nog niet afgerond, vandaar formele bevestiging nog niet mogelijk” aldus de politie. Zodra wij meer weten, laten we dat via updates hieronder weten.
Harrie Fotografie maakte de 5 onderstaande foto’s.


Onderstaande foto werd gemaakt door de politie:

In de reacties hieronder staan de updates.

67 reacties:

En dat weet ik denk ik ook nog wie het is

Beantwoorden
Gwendolyn Gwiep Bienkowski

Moet nie gekker worden

Beantwoorden
Gwendolyn Gwiep Bienkowski

Update 1:
Aanhouding in onderzoek aangetroffen dode man in woning
De politie startte een onderzoek nadat woensdagochtend 4 mei in een woning in Helmond een dode man werd aangetroffen. Ter plaatse werd een verdachte vrouw aangehouden.
De meldkamer kreeg in de vroege ochtend van woensdag 4 mei, rond 2.00 uur, een melding van een verdachte situatie bij een woning aan de Mgr. Swinkelsstraat in Helmond. Agenten gingen poolshoogte nemen en troffen in de woning een dode man aan. Vermoedelijk gaat het om de bewoner van het pand. Het identificatieproces zal de identiteit van het slachtoffer formeel moeten uitwijzen. Het slachtoffer kwam door geweld om het leven.
In de straat troffen de agenten de partner van het vermoedelijke slachtoffer aan. Zij werd in de buurt van haar woning rond 2.20 uur als verdachte aangehouden. De vrouw zit vast voor verder onderzoek. De recherche werkt volop aan de zaak om helder te krijgen wat er precies is gebeurd.

Beantwoorden

Wat erg is 3 huizen van ons af

Beantwoorden

Pffff wat erg !

Beantwoorden

Weblog moet zijn vrouw vermoord haar man

Beantwoorden

@Maurice Zwart op woensdag 4 mei 2016 om 08:04:

Nee hoor. Ze is verdacht, dus die titel kan alleen als het zeker zo is en bewezen is.

Beantwoorden

Update 2:
Het onderzoek van de politie is nog in volle gang.
Harrie Fotografie maakte vanochtend om 8.10 uur ook de onderstaande foto.

Beantwoorden

Je hoort niks anders meer…. Nederland moet maar is na gaan denken waarom er de laatste tijd zoveel gebeurt , in relationele sfeer… (Allemaal om kinderen ) heel veel sterkte voor de na bestaande

Beantwoorden
Mariano Escribano

Slachtoffer zou rond de 30 jaar zijn . Er zou ruzie geweest zijn waarbij de man de vrouw bij de keel gegrepen zou hebben waarna de vrouw de man met een hamer geslagen zou hebben . Ook zou er n bedrijf op het adres ingeschreven zijn. Volgens Omroep Brabant

Beantwoorden

@Wesley Slegers op woensdag 4 mei 2016 om 10:04:

Dank voor deze info.
Wat betreft het bedrijf Re-Gio Voegwerken (gespecialiseerd in metselen en voegen) dat Omroep Brabant benoemt als geregistreerd op dat adres: volgens de Kamer van Koophandel is dat uitgeschreven, zie http://www.kvk.nl/orderstraat/bedrijf-kiezen/?q=Swinkelsstraat%2013%20Helmond#!shop?&q=Swinkelsstraat%2013%20Helmond&start=0&prefproduct=&prefpayment=

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 4 mei 2016 om 10:48:

Is tegenwoordig niet normaal meer wat er allemaal gebeurd . Ik zag net de witte hekken nog steeds staan overigens

Beantwoorden

Verschrikkelijk veel sterkte voor de nabestaanden

Beantwoorden

Update 3:
De recherche is nog volop bezig met het onderzoek dat vannacht werd gestart. Het technisch onderzoek is klaar. Er vindt nu een zoeking in de betreffende woning plaats. Dat laat de voorlichting van de politie zojuist weten.

Beantwoorden

Ik hoop niet dat er voor oordelen geplaatst worden
De vrouw was niet zomaar even door het lint gegaan. Pas op. Ordeel alle niet. Als onbekende het verhaak niet weten. Iedergeval zeg ik alle Heb respect voor elkaar en praat niet als je nikz weet van deze praat!!

Beantwoorden

bij toeval kwam ik daar door gerede, moest omrijden
later las ik wat er gebeurt is, wat een ramp 50 jaar terug woonde ik in de buurt, toen was alles nog oke, nu is het voortaan wild west, maar maar waar moet dat heen
sterkte voor de fam

Beantwoorden

Ff fijn naar de speeltuin met je kinderen! In de ghetto

Beantwoorden

Als je in de P2000 historie kijkt is er al vaker een ambulance uitgerukt naar dit adres, namelijk op 4 September 2015 en 4 Augustus 2015.
Met een opvallend detail dat het elke keer op de 4e van de maand is geweest.
http://www.oozo.nl/hulpdiensten/helmond/binnenstad/leonardus/ambulance/2850222/ambulance-naar-mgr-swinkelsstraat-in-helmond

Beantwoorden

Wat een flauwekul hier de speeltuin bij te betrekken deze staan er geheel buiten.

Beantwoorden

@Niknak op woensdag 4 mei 2016 om 18:13:

Ik denk dat Erik jou gisteravond aanvulde met de feiten die jij bedoelt. Ik kan me niet voorstellen dat de ambulance daar vorig jaar twee keer moest komen omdat zij haar man iets had aangedaan, andersom lijkt mij toch net iets logischer. Ik ben benieuwd naar het hele verhaal want dat zal de politie nu wel snel bekend maken of bij de rechter uitgebreid aan bod komen.
Ik las vorig jaar ergens een verhaal over een jonge vrouw in ik meen Turkije. Die werd ook door haar man vaak mishandeld en vermoordde daarna haar man. Zij werd een heldin in dat land, ik weet eigenlijk niet meer of ze een straf kreeg.

Beantwoorden
Toon van Laarhoven

@Niknak @Erik @Toon
Michael en Susan hadden hadden al zo lang ruzie. Triest dat dit het einde moest zijn. Zeker voor hun kids. Maar misschien is het maar beter zo. Geen politie, ziekenbroeders of goed bedoelende hulpverleners meer aan huis. Ze hebben nu alle vijf rust, ieder op hun eigen manier en plek.

Beantwoorden

Vroeger gebeurde er ook dingen die niet door de beugel konden maar die kwamen toen nog niet uitgebreid “op internet” of in het nieuws. Dat werd verzwegen. Je hing de vuile was niet buiten. Maar nu komt alles breed uitgemeten op allerlei blogs en berichten en iedereen kan dan reageren en hun eigen mening geven, en daarom lijkt het soms of er zoveel meer gebeurt.
En misschien gebeurt er ook meer, maar de maatschappij is ook heel erg veranderd. Relaties, kinderen, opvoeden, bezit, ruzies, alles is in een heel ander contrast komen te staan als 50 jaar geleden….

Beantwoorden

Hier geld ook de uitspraak waar je ogen niet waren moet je mond niet praten het is allemaal al erg genoeg vooral voor famille en vrienden

Beantwoorden

@Liesje op vrijdag 6 mei 2016 om 08:17:

Ik vind die openheid in deze moderne tijd juist een vooruitgang. Had de politie of omgeving de vuile was van dat huiselijk geweld maar wat eerder buiten gehangen. Wie weet was deze familietragedie op de Mgr. Swinkelsstraat dan voorkomen, maar dat zullen we nooit meer weten.
ik ben het met je eens dat er soms veel te grof wordt gereageerd op internet. Hier wordt gelukkig vrij beschaafd gereageerd en elkaar gecorrigeerd. Maar als je ziet wat je soms op Facebook en omroepbrant.nl leest, is het soms wel erg onnodig en pijnlijk vind ik.

Beantwoorden

Weet je wel wat je zegt?? Zei heeft totaal geen rust denk je dat dit is wat zei heeft gewild?? En drie kinderen opeens zonder ouders, je moet echt is nadenken voor je wat zegt!! En dan ook nog namen bij gaan plaatsen misschien ook aan de nabestaanden gedacht ???

Beantwoorden

Namen staan ook op omroep brabant

Beantwoorden

Ik hoorde dat Bureau Jeugdzorg ’s nachts al meteen de voogdij van de drie kinderen had.

Beantwoorden

Update 4:
In verband met de dood van haar vriend Michael Smitt, is de hechtenis van Suzanne de V. met 60 dagen verlengd. Dat meldde het ED zojuist.

Beantwoorden

Nee toch 🙁 meiske toch

Beantwoorden

Dat ze maar snel naar huis komt suusje denk aan je en ons mam ook xxxx

Beantwoorden

ja das minder maar ook begrijpelijk hij is toch overleden

Beantwoorden
Bianca En Jan Henraath

Suzanne de Vries is inmiddels thuis.

😍😍♥️♥️ Suusdemianalivanademiano de Vries

Posted by Jennifer de Vries on Freitag, 24. Februar 2017

Beantwoorden

@dartjan op vrijdag 24 februari 2017 om 13:22:

Dank voor Update 5:
De woordvoerster van het Openbaar Ministerie bevestigde zojuist de schorsing van het voorarrest van Suzane de V. Sinds haar aanhouding in mei 2016 werd haar voorarrest steeds verlengd, voor de laatste keer begin deze maand. In hoger beroep is besloten dat de Helmondse haar rechtszaak thuis mag afwachten.
Begin april is die inhoudelijke behandeling voor de rechtbank vanwege de verdenking dat zij haar vriend Michael Smitt met een hamer doodsloeg. Zij zou al 12 jaar door hem mishandeld zijn en die nacht uit zelfverdediging hebben gehandeld toen hij haar aanviel.

Beantwoorden

Ooooo wat een goed nieuws zeg dat is mooi lekker weer thuis bij haar kindjes heerlijk⚘⚘

Beantwoorden

Goed nieuws voor der lekker genieten bij de kinderen.

Beantwoorden

Eindelyk is ze thuis waar ze hoort !!!!

Beantwoorden
Joyce Julian Van Schaijk

Goed nieuws

Beantwoorden

Geweldig nieuws dat dat zolang heeft moeten duren niet normaal maar gelukig is ze bij haar kids en familie welkom terug meid

Beantwoorden

o geweldig

Beantwoorden

Lekker genieten meid !

Beantwoorden

Verdacht? Lijkt me een verkeerd woord in dit verhaal..

Beantwoorden

Geweldig welkom thuis

Beantwoorden

Super! Had veel eerder moeten gebeuren! Ze verdiend dit! Lekker genieten nu van de kindjes!

Beantwoorden

Motverdikke!! wat fijn dat zonne mooie meid weer terug is in Helmond. Ik ken je niet maar wie weet zie ik je met deze carnaval.

Beantwoorden

geniet van je kids!!! en vrijheid! welkom thuis

Beantwoorden
Danielle van Huizen

gelukkig

Beantwoorden

Super dat ze nu bij haar kindjes , familie en goede vrienden is . Het is ook voor haar allemaal niet niks wat er is gebeurd .
Suus alles komt goed !!

Beantwoorden

genieten met je kids??????,ik zie toch een heel ander genieten op dat filmpje,er is wel een slachtoffer gevallen,hoe zouden die nabestaanden hier tegenaankijken

Beantwoorden

zeker niet gepast zie alleen maar filmpjes van deze dames dat ze flink aan de drank zitten en van de kinderen geen spoor te bekennen zo erg worden de kinderen dus gemist .
misschien dat het het OM deze filmpjes eens moet gaan bekijken !!!

Beantwoorden

Precies niet normaal alleen maar zuipen en zie geen kinderen.. Ik vind dit niet kunnen ba ba daarbij ga je als mama zijnde toch lekker van je kinderen genieten na zo’n gemis. Ipv een fles alcohol..ze denken dat ze nu heel wat zijn.. Maar minder dan dat…het is gewoon misselijk makend

Beantwoorden

Niet typen waar je mond niet geweest is zweverd rond die tijd horen ze in bed te liggen en daarbij typ niet zo’n onzin we hebben een feest gehad omdat ons suus terug is denk na man jij spoort niet

Beantwoorden

Wat jij zegt ook is misselijkmakend misgunnen meer niet bah bah laat haar gewoon met rust en kijk eerst naar jezelf Kids komen niks te kort en zijn het belangrijkste niet praten over iets waar je mond en ogen niet zijn geweest suus is back das voor nu het belangrijkste en de misgunners schijt

Beantwoorden

Super goed nieuws alleen had ze eerder naar huis moeten mogen gaan ze verdiend het om lekker thuis bij haar kindjes te zijn welkom thuis en geniet van alles

Beantwoorden

Anoniem? Maak je eigen ff bekent wel mijn Facebook pagina hier op zetten zeg ok ff hoe je heet dan ? Drank leef jij op een andere wereld tis carnaval kinderen hebben plezier wij hebben plezier wa is hier verkeerd aan ? En trouwens jullie moeten niet lulle wie da ook is want toen ons suus niet geschort werd wie gingen er drinken ? Jessica Stephanie Marion heeeeeeel fam schmitt dus ga nie zeiken dat wij genieten dat ons suus weer thuis is jullie bepalen ons leven niet !

Beantwoorden

Hoppa Jennifer nu zijn wij blij xxxxxx xxxx

Beantwoorden

En ik jij moet helemaal niks typen noem dan gewoon je naam maar nee stiekem nou ik ben gwiep ik verstop me nie achter mijn naam en jen ook nie hoppa

Beantwoorden

blij om te horen dat ze terug bij der kindjes is ,heeft al genoeg meegemaakt gerrum .

Beantwoorden
Nelleke Scheutjens

Terecht dat ze thuis bij haar kinderen is want zo te lezen heeft deze dame al genoeg ellende meegemaakt.

Beantwoorden

gewoon walgelijk wat je ziet overal drank in huis kleintjes lopen met flugeltjes rond ohhh wat n goede moeder hrb je etgrns iets leuks gezien van haar en de kinderen alleen neeeeee en taoeages zetten vsn pleegzorg grld tfoeeee wat n goede moeder

Beantwoorden

Update 6:
OM eist 9 jaar cel tegen vrouw die haar man doodsloeg met een hamer
Het Openbaar Ministerie Oost-Brabant (OM) eist 9 jaar gevangenisstraf tegen een 28-jarige vrouw die terecht staat voor doodslag op haar 28-jarige vriend. Hij werd in de nacht van 3 op 4 mei 2016 in Helmond door de verdachte met een steigerhamer 2 keer hard op het hoofd geslagen en verschillende keren op het lijf, waarna het slachtoffer is overleden.
“Een zware verdenking, 1 van de zwaarste delicten uit het Wetboek van Strafrecht. Een ernstig feit met grote gevolgen voor velen. Het slachtoffers’ leven is veel te vroeg tot een einde gekomen. Hij zal nooit zijn jonge kinderen zien opgroeien en de kinderen zullen nooit hun vader leren kennen,“ opende de officier van justitie zijn requisitoir.
In de bewuste nacht belde de verdachte onder het bloed en in paniek aan bij de buren, eerst de buurvrouw daarna de andere buur. Deze buurman gaat kijken en vindt het slachtoffer op zijn rug, liggend, dood op bed. De verdachte zei vervolgens dat er vooraf ruzie is geweest, dat hij haar heeft geprobeerd te wurgen en dat ze daarop geslagen heeft met een hamer.
Maar wat er precies gebeurd is, dat weet de verdachte niet. Wel weet zij precies wat er aan vooraf is gegaan. Zij moest voor hem wat drinken halen en een jointje voor hem draaien. Ze kregen ruzie en hij probeerde haar te wurgen. Maar wat er zich daarna heeft afgespeeld, weet zij zich nauwelijks te herinneren. Zij heeft daar alleen over verklaard dat het slachtoffer op enig moment met beide handen en later met één hand, haar hals had omvat en haar probeerde te wurgen, dat zij wit licht zag en opeens een hamer in haar handen had en hem blijkbaar daarmee heeft geslagen. “Nog los van het feit dat het op basis van gezond verstand onwaarschijnlijk is dat iemand zich uitsluitend het haar belastende deel van een gebeurtenis niet kan herinneren, zien ook de deskundigen aanwijzingen voor geveinsde of aangedikte geheugenproblemen,” aldus de officier van justitie.
Het slachtoffer en de verdachte hadden een langdurige relatie en gezamenlijk 3 jonge kinderen. De relatie werd gekenmerkt door veelvuldig huiselijk geweld tegen de verdachte. Uit veel verklaringen van personen uit hun omgeving komt een beeld van het slachtoffer naar voren van een dominant en bazig type. Ook al blijkt dat de verdachte best weerwoord gaf aan haar partner, de relatie was ongelijk en zij legde het fysiek af tegen hem.
“Zij is meermalen bij hem weggeweest, maar kwam toch steeds terug”, betoogt de officier.” Nu was weggaan ook een reële optie, maar daar heeft ze niet voor gekozen.”
De verdachte zegt dat ze niet anders kon, dat er sprake was van noodweer. Maar dit komt niet overeen met de feiten uit het forensisch onderzoek. Daaruit blijkt dat de klappen op het hoofd de eerste verwondingen zijn die zijn toegebracht. De verdachte heeft verklaard dat ze geslagen moet hebben toen zij tegenover het slachtoffer stond en hij haar bij de keel vast had. Het toebrengen van de verwondingen vanuit deze positie is volgens het OM onmogelijk. De twee hoofdwonden, die precies de afdruk nalaten van de hamer, moeten van rechtsachter ten opzichte van het hoofd van het slachtoffer zijn toegebracht. Daarmee is het geschetste noodweerscenario onlogisch. Evenmin acht het OM een beroep op psychische overmacht haalbaar. Er waren voor haar alternatieven. Zij had nog andere mogelijkheden.
Het OM komt tot bewezenverklaring van doodslag, omdat er geen sprake is van voorbedachte raad en moord daarom niet bewezen kan worden verklaard. Wel rekent het OM de vrouw de doodslag zwaar aan. Zij heeft het leven van haar vriend, maar vooral het leven van de vader van haar kinderen ontnomen. Ook al was het slachtoffer voor haar niet goed, hiertoe had zij niet het recht. Uiteraard speelt de aanloop naar de doodslag wel een rol en werkt dit strafmatigend. Een gevangenisstraf van 9 jaar is gezien alle feiten en omstandigheden volgens de officier van justitie dan ook een gepaste straf.
De rechtbank doet 22 januari uitspraak.

Beantwoorden

Ze heeft al genoeg meegemaakt vind ik. Laat het zoals het is! Het OM vind het al spijtig dat er geen vader meer is dus willen ze de moeder dan ook maar in de cel stoppen. Ik snap het systeem niet in Nederland en zal het ook nooit gaan snappen. Want het systeem hier is zo krom als het maar zijn kan. Als dader zijnde ben je meer in je voordeel dan als slachtoffer. En als je dan ingrijpt als slachtoffer en het loopt verkeerd af zit je nog meer in de penarie. ONGELOOFLIJK!!!

Beantwoorden

@Marc op zaterdag 16 december 2017 om 11:29:

Helemaal mee eens. Je moet helemaal tot moes geslagen worden (was blijkbaar nog niet voldoende), gehandicapt raken of nog meer van zoiets ergs. Misschien……misschien dan gaan de ogen open van het “systeem”. Nederland wordt met de dag krommer en onbegrijpelijker!!
Maar ja wat wil je. Zelfs als er een enkel sneeuwvlokje valt raakt een ander systeem ook al in de war. En hoe, dat hebben we afgelopen week wel weer gezien. In de noordelijke landen lachen ze zich helemaal een bult (sorry, ik raak “off topic”)!

Beantwoorden

Ik snap.nie dat de des.betrefende instantie.s is niet worden aangepakt …

Beantwoorden

Het is onbegrijpelijk. Met de beperkte informatie die met ons gedeeld kan en mag worden, moet deze vrouw een lintje krijgen! Als maar 10% waar is van de verhalen uit de buurt. Mag deze moeder de kerst met haar koters niet missen. Moet ze geholpen worden om dit trauma te verwerken… Maar eerlijk, we hebben slechts beperkte informatie…

Beantwoorden

wat een dommigheid hier,als je zo slecht behandeld word stap je uit de relatie ,een keer slaan en weg,en ga naar politie of naar je ouders,die vader is tenslotte toch die held die iedereen in elkaar slaat(tenmiste achter een glas bier praat ie zo)en die filmpjes oeioeieoei

Beantwoorden

Ze denken niet naar ze kijken alleen naar hem kan en niet wat de moeder mee heeft gemaakt ze hoort bij haar Kids

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *