Buiten is het 8 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.743 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
10reacties

Vanavond is er een dode vrouw in de Wolfstraat aangetroffen. De vrouw werd gevonden in een benedenwoning in een apartementencomplex dat op de hoek met de Heistraat ligt. De politie vermoedt een misdrijf. Er is een man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid. De massaal aanwezige politie verricht onderzoek ter plekke. Buurtbewoners denken dat het om een Poolse vrouw gaat, die nog niet zo heel lang geleden daar is komen wonen.
Er is een grote oploop van mensen. In de consternatie reed een politiewagen tegen een busje aan.

Helmond
Helmond
                                                                                                           foto’s van Chloë Cremer

10 reacties:

Gaat weer lekker hier in Helmond.. :S

Beantwoorden

RIP
Als ik het goed zie is dat tegenover de coffeeshop. 🙁

Beantwoorden

Het officiële persbericht dat de politie hierover 2 minuten geleden uitgaf:

Politie start TGO op in verband met dode vrouw in woning
Na het aantreffen van een dode vrouw in een woning aan de Wolfstraat vrijdagavond startte de politie een onderzoek. De politie gaat uit van een misdrijf. Inmiddels wordt het onderzoek uitgevoerd door het Team Grootschalig Opsporing (TGO) van Politie Brabant Zuid-Oost en bestaat uit ongeveer twintig medewerkers.
Op straat werd de politie vrijdagavond rond 20.45 uur aangesproken door mensen die vertelden dat er iets was gebeurd in de betreffende woning. Toen de politie de woning ging inspecteren werd de dode vrouw aangetroffen. Kort hierna werd een 28-jarige Pool in de Wolfstraat aangehouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.
De identiteit van het slachtoffer is nog niet vastgesteld en is een van de zaken waaraan het TGO werkt. Het stoffelijk overschot werd in de loop van de nacht overgebracht naar het mortuarium. Het is de bedoeling dat er zondag sectie op het lichaam wordt uitgevoerd. Technische rechercheurs zijn nog bezig met forensisch onderzoek in de woning waar het slachtoffer werd aangetroffen en kan nog enkele dagen duren. Een buurtonderzoek maakt deel uit van het geheel.

Beantwoorden

'Géén ruzie in het appartement van gedode vrouw'
Vanmiddag maakte onze fotografe Chloë Cremer onderstaande foto's van de Wolfstraat. Daar is nog steeds een afgezet gebied door de hekken die vrijdagavond werden geplaatst.
De eerste foto is vanaf de Heistraat met daarop rechtsonder de benedenwoning waar de gedode vrouw woonde. De tweede foto werd gemaakt vanaf de andere kant in de Wolfstraat.


De buurman links van dat appartement vertelde dat de dagen voorafgaand aan haar dood er helemaal geen herrie was vanwege bijvoorbeeld ruzie. Als buurman zou hij dat hebben moeten horen gezien het feit dat hij al die dagen thuis was. 'De mensen hier bazuinen maar wat rond', daarbij deels verwijzend naar de media die het allemaal maar neerpennen.
Diezelfde buurman vertelde dat de bewoners van het appartementencomplex tot en met de ochtend na de vondst van de dode vrouw hun appartement niet uit mochten. Nu kunnen ze met toestemming van de politie er weer uit. Een ieder die naar binnen wil moet zich eerst legitimeren.

Beantwoorden

Identiteit dode vrouw Helmond vastgesteld
De identiteit van de vrouw die vrijdagavond door de politie dood werd aangetroffen in een woning aan de Wolfstraat is maandagmiddag officieel vastgesteld. Het gaat om een 26-jarige vrouw uit Polen. De politie startte in de nacht van vrijdag op zaterdag een Team Grootschalig Opsporing (TGO) op omdat zij door geweld om het leven was gebracht. Een familielid, overgekomen uit Polen, en een vriend van het slachtoffer bevestigde de vermoedens die de politie al had betreffende haar identiteit.
Een 28-jarige Pool die kort na de vondst van de dode vrouw werd aangehouden had een relatie met de vrouw. Zij woonden samen in het appartement. De verdachte heeft inmiddels een verklaring afgelegd.
Het forensisch onderzoek in de woning, denk aan bijvoorbeeld bloed- en DNA-sporen, werd zondagavond afgerond; hierna werd in de woning een algemene doorzoeking uitgevoerd. De bevindingen van de zoekingen zullen de komende tijd nader worden onderzocht. Zondagmiddag heeft er sectie plaatsgevonden op het stoffelijk overschot van de vrouw en hieruit blijkt dat zij door geweld om het leven is gebracht.
De verdachte is maandag aan de Rechter-Commissaris voorgeleid. Het TGO-onderzoek wordt voortgezet.

Beantwoorden

Echt heel erg!!
Ik werk bij een bedrijf in Helmond. Vanochtend riep de baas alle werknemers van het werk bij elkaar. Hij had iets belangrijks te vertellen.
De moordenaar van die Poolse vrouw was een collega van ons. Nadat hij ontslagen was heeft hij zijn vrouw vermoord. Die vrouw was zwanger.
Ik kende die Pool niet echt want hij werkte op een ander afdeling, maar ik weet wel wie dat die was. Leek me wel een aardige vent. Wat kun je je vergissen in mensen.
Verschrikkelijk!!

Beantwoorden

Proforma zitting in hoger beroep tegen 10 jaar cel en tbs
Vanmiddag om 14.15 is er in Den Bosch een proforma zitting in het hoger beroep dat de veroordeelde heeft aangespannen tegen zijn straf voor het doodsteken van zijn vriendin die hij op 2 maart 2012 kreeg.
De rechtbank veroordeelden de toen 28-jarige Poolse man (overeenkomstig de eis van de officier van justitie) tot 10 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging voor de moord op zijn vriendin in Helmond. De man is daarnaast veroordeeld tot het betalen van de gevraagde schadevergoeding van ruim 1300 euro aan de vader van de vrouw.
De man heeft de 26-jarige vrouw uit Polen in augustus 2011 van het leven beroofd door haar met diverse messen ongeveer 100 keer te steken. Ook heeft hij de vrouw geslagen en haar keel dichtgeknepen. Volgens de rechtbank was er sprake van voorbedachte raad, omdat de man meerdere keren heeft verklaard dat hij zijn vriendin van het leven wilde beroven. Tussen de geweldshandelingen liep hij bovendien 2 keer naar de keuken om andere messen te pakken.
Bij het bepalen van de straf hield de rechtbank er onder meer rekening mee dat de man zijn vriendin op gruwelijke wijze om het leven heeft gebracht. Hij heeft haar nabestaanden onherstelbaar groot leed berokkend. Voor de rechtbank weegt ook mee dat de man er blijk van heeft gegeven dat hij inziet wat hij het slachtoffer en haar nabestaanden heeft aangedaan.
Daarnaast houdt de rechtbank rekening met de rapportages van een psycholoog en psychiater over de geestvermogens van de man. De deskundigen concluderen dat bij de man sprake is van een psychotische stoornis en hij als verminderd toerekeningsvatbaar moet worden beschouwd. Ze achten de kans op herhaling groot als de man niet adequaat wordt behandeld. De rechtbank neemt de conclusies van de deskundigen over.

Beantwoorden

Dadelijk om 10.15 uur is er in Den Bosch wederom een proforma zitting omdat de veroordeelde in hoger beroep is gegaan tegen de opgelegde 10 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging voor de moord op zijn vriendin.

Beantwoorden

De zaak tegen de toen 28-jarige man vanwege deze moord op zijn vriendin is aangehouden. Reden is dat er een aanvullende gedragskundige rapportage moet worden uitgebracht. Het Openbaar Ministerie gaf daarom vandaag nog geen strafeis. Vanochtend om 11 uur begon dit hoger beroep in Den Bosch.

Beantwoorden

In hoger beroep geen moord maar doodslag op vriendin in de Wolfstraat
​In hoger beroep is vandaag een 31–jarige man veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf en tbs voor doodslag op zijn vriendin in Helmond. Dit is dezelfde straf als de rechtbank op 2 maart 2012 opgelegde. In tegenstelling tot het hof achtte de rechtbank toen wel moord bewezen.
De man heeft de vrouw in augustus 2011 gedood (zie hierboven) door haar met diverse messen ongeveer 100 keer te steken. Ook heeft hij de vrouw geslagen en haar keel dichtgeknepen. Volgens het hof was er geen sprake van een vooropgezet plan. Uit verklaringen van de man zelf en twee getuigen leidt het hof af dat de man in een vlaag van razernij het grote aantal steekwonden heeft toegebracht. Dat hij tussen de geweldshandelingen twee keer naar de keuken is gelopen om andere messen te pakken, en mogelijk toen de tijd heeft gehad zich te beraden, doet daar niets aan af.
Bij het bepalen van de straf hield het hof er onder meer rekening mee dat de man bij het doden van zijn vriendin op gruwelijke en gewelddadige wijze te werk is gegaan. Uit rapporten blijkt bovendien dat het slachtoffer geprobeerd heeft zich tegen de vele messteken te verzetten, die allemaal zijn toegebracht terwijl ze nog leefde. Het hof vindt daarom alleen een gevangenisstraf van 10 jaar passend.
Een psycholoog en psychiater concluderen dat bij de man sprake is van een ernstige psychotische stoornis. Zonder een adequate psychiatrische behandeling bestaat er een grote kans op herhaling. Het hof neemt de conclusies van de deskundigen over en legt de man tbs met dwangverpleging op.
De volledige uitspraak van het Gerechtshof ‘s-Hertogenbosch.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *