Buiten is het 6 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.397 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
46reacties

Net als vorig jaar slaan het Drakenboot festival en Foodstock ook dit jaar weer de handen ineen. Het te renoveren Havenpark (sinds vorige maand heet dat Burgemeester Geukerspark) is van vrijdag 14 tot en met zondag 16 juni weer de locatie voor die 2 evenementen, zo laat de organisatie in haar persbericht weten. De toegang is gratis.
“De organisatie heeft naar de wensen van zijn bezoekers geluisterd en werkt dit jaar niet meer met consumptiemunten. Bij de barren geldt daarom dit jaar een ‘Pin Only’ beleid, zodat niemand meer met overgebleven munten huiswaarts keert.” Dus vergeet je pinpas niet als je daar een drankje wilt bestellen.
Voor het vijfde jaar organiseert Rotaryclub Helmond Regio de drakenbootraces, zie de eerste in 2015. Zaterdag vanaf 13.00 uur starten de races voor 36 bedrijventeams uit Helmond en omstreken, op zondag om 11.00 uur beginnen de Helmondse clubs en verenigingen aan de strijd om de felbegeerde Drakenboot-bokaal.
Het parcours tussen Keyserinnedael en het Havenplein is 250 meter lang en wordt in ongeveer anderhalve minuut afgelegd in echte drakenboten. Elk drakenboot-team bestaat uit 16 peddelaars en een trommelaar die met luid tromgeroffel het tempo aangeeft. Het gelijktijdig insteken van de peddels en kracht bepaalt de snelheid. Langs het kanaal kunnen supporters en toeschouwers de teams aanmoedigen. Helmondse blaaskappelen zorgen voor muziek. Op het festivalterrein zijn loten te koop voor de Drakenbootloterij, waarvan de opbrengst is bestemd voor een aantal goede doelen: Inloophuis De Cirkel, Starttobefit en De Bundertjes. De trekking van de loterij vindt plaats op zondag om 19.00 uur in het Boathouse.
Het Foodtruck festival Foodstock begint een dag eerder. Van vrijdag tot en met zondag staan ± 20 foodtrucks met onder meer Surinaams, Vietnamees, Spaans, Mexicaans en Aziatisch eten. Daarnaast is een gevarieerd muziekprogramma met onder andere Bontgenoten Soundsystem, Benny Cool, Ballhaus en STVN & Lemon Aid. De kinderen kunnen zich vermaken op springkussens, nostalgische schommels en met andere kinderactiviteiten. 

De aftermovie van vorig jaar:

46 reacties:

Dus bij de barren ‘pin only’ is dit ook voor de rest van Foodtruck? Of gelden hier nog wel munten?

Beantwoorden
Claudia Schoormans

Waarom geen cash geld fuck off met pin

Beantwoorden

Beetje dom om alleen met pin te doen.

Beantwoorden

En wat denken jullie van de veiligheid geen cashflow dus niks te halen

Beantwoorden

Dus de munten van vorig jaar van foodstock waarbij verzekerd werd dat ze altijd geldig blijven kan ik niet meer gebruiken?

Beantwoorden

Er is niets zo fijn, veilig en snel als met Pin betalen. Goede keuze, mits duidelijk gecommuniceerd.

Beantwoorden

Wat belachelijk,er zijn genoeg mensen die niet met pin kunnen betalen,om wat voor reden dan ook.Dus die kunnen niks drinken.Jullie moeten eens wat meer denken aan de mensen die niet de luxe hebben over een positief saldo????

Beantwoorden

Pin-only ? En bij technische storingen is er back-up ? Duurt tevens langer alleen maar gebruik van pin betalingen. Jammer dat een bepaalde groep mensen op deze wijze al bij voorbaat lijkt te worden uitgesloten.

Beantwoorden

@Gabi,

Als ze geen positief saldo hebben hebben ze er ook niets te zoeken.

Beantwoorden

Let op als je door Helmond wilt rijden:

Beantwoorden

Voor wie zaterdag en/of zondag naar het Drakenboot festival gingen, de volgende vraag: Wat was top en wat was flop?

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 17 juni 2019 om 09:47:

Was helemaal top, lekker druk en ze hadden superweer geregeld 🙂 Hopelijk volgend jaar weer.

Beantwoorden

Veelste duur en slecht voor de vrijwilligers gezorgd

Beantwoorden

Top mooi evenement en lekker druk .
Idd foodtruck was redelijk duur.

Beantwoorden

Flop en food truck ging verloren tussen het drakenboot festival. En over de prijzen daar hebben we het nog geen eens over, beetje heel erg duur alles.

Beantwoorden

Top: De gezellige sfeer
Flop: De prijzen van eten en drinken ????

Beantwoorden

Perry Vermeulen maakte zondagmiddag de bovenstaande foto van het team van het Carolus Borromeus College.

Beantwoorden

Foodtrucks waren erg prijzig is een beetje te veel van het goede

Beantwoorden

Pin only vind ik niks.

Beantwoorden

Top

Beantwoorden

We zijn er zaterdag einde middag overheen gelopen. Goede sfeer bij het Drakenboot festijn. Vooral veel deelnemers, weinig publiek, zo leek het. Bij de foodtrucks was er nauwelijks iets te doen. We schrokken wel erg van de prijzen. 2,75 voor een plastic glas bier en dan staan of zitten op een houten klap bankje. We zijn daarom uitgeweken naar het terras van ‘De Jongens’ op de Haven.

Beantwoorden

Wie heeft er tegenwoordig nou geen pinpas? Want een non probleem. Komt anders t zwart geld niet op?

Beantwoorden

moet zo elk jaar zo zijn , het was top ,ik heb genoten

Beantwoorden

Topevenement! Fijn dat het dit jaar toch nog doorgegaan is.

Beantwoorden

Weinig echt spektakel…….vooral leuk voor de deelnemers denk ik

Beantwoorden

Laten we hopen dat dit evenement niet verloren gaat,het is elk jaar weer een geslaagde happening, alleen de consumptie prijzen zijn iets aan de dure kant ????????????

Beantwoorden

Heel jammer dat er zo weinig foodtrucks waren, weinig variatie en bijna alles was er enorm duur. Helaas dat het nabij gelegen terrein van vorig jaar afgezet was. De Drakenboten race was wel leuk om te zien.

Beantwoorden

Zaterdagmiddag was het erg rustig, vooral veel deelnemers, maar weinig publiek. De Foodtrucks stonden erg verspreid aan beide kanten van het kanaal. En geen een die een hamburger had. Vooral veel Aziatisch en Mexicaans. Dat de prijzen hoog zijn weet je bij zo’n evenement.
Zondag was wel lekker druk, maar toen waren de verenigingen aan de beurt, dat scheelt wellicht.

Beantwoorden

Het was erg gezellig, maar prijzen inderdaad erg duur. We hebben een broodje hamburger (bij de Mexicaanse foodtruck) en zoete aardappel Fries gekocht voor 19 euro…echt belachelijk duur, daarom zelf ook drinken en nootjes etc meegenomen voor aan de waterkant…

Beantwoorden

Flop en food truck ging verloren tussen het drakenboot festival. En over de prijzen daar hebben we het nog geen eens over, beetje heel erg duur alles. En pin only beleid is waardeloos, pin en geld en niet de verplichting van alleen pin.

Beantwoorden

Leuk en gezellig evenement dat veel mensen naar het centrum trekt! Ons team Helder Helmond heeft genoten! ????????????

Beantwoorden

Top! Gezellige sfeer, prima evenement voor jong en oud! Jaarlijks organiseren!

Beantwoorden

Super gezellig met het hele team van Openbare basisschool ‘t Hout!!
Goede organisatie en een prachtig evenement voor Helmond!
Was druk op zondag!

Beantwoorden

Als je alleen prijzen bent gewend van een Heistraat braderie of Pasar Malam in Helmond dan is zo’n foodstock event al gauw te duur ja ;-). Men hanteert landelijke prijzen en dat is eigenlijk wel logisch als je door heel NL rond trekt met je event. Het zou beter zijn voor Helmond als de ze prijzen aanpassen per stad zoals de Kermis dat doet. Die is hier ook goedkoper dan in Tilburg maar dan ook weer duurder dan in een dorp ????. Tis ook nooit goed he… ????

Beantwoorden

Dat de weg afgesloten was was een flop????????????

Beantwoorden

Je kon blijkbaar niet bij alle kramen pinnen, er waren veel foodtrucks niet aanwezig waardoor het aanbod matig was. Op een vraag van mij op facebook is niet door de organisatie gereageerd of ik met munten van vorig jaar kon betalen. Ik vond het barpersoneel traag maar gelukkig was het niet heel druk maar dat zal met de prijs te maken hebben.

Beantwoorden

Topevenement. Leuk om te zien. Foodtrucks veeeeeeeeel te duur. En zitten op houten bankjes. Bij Il primo ijsje gekocht. Die had het razenddruk ????

Beantwoorden

Blijft een geweldig evenement!

Beantwoorden

Ik verbaas mij ten hoogste dat niemand hier op dit weblog of waar dan ook in Helmond, óók de duizenden deelnemers aan dat drakenbootfestival er ook maar één moment bij hebben stil gestaan waar de Pannenkoekenboot is gebleven. Ik zal het u vertellen. De gemeente Helmond doet voorkomen alsof de boot een onderhoud zou hebben. Niets is minder waar. De (Friese) eigenaar is een 7-8 tal dagen voor het feest gesommeerd te vertrekken van zijn standplaats om maar een week te verkassen (op te rotten dus)… Niet alleen fijn een staaltje van Brabantse (Helmondse) gastvrijheid, maar ook weer schitterende politiek hier in Helmond. Dus terwijl volwassenen onnozelen als kinderen bezig waren aan een drakenbootfestival was de boot met een verbolgen uitbater inmiddels in de Friese meren aanbeland. Goed gedaan Helmond, een fantastisch feest en…. evenens goed gedaan door iemand de nek om te draaien die jaren lang z’n bedrijf had aan de kade. Oh ja, ook het personneel was hier de grote verliezer, ze staan op straat…Fijn fissie hier….

Lees ook dit verslag maar eens:

https://indebuurt.nl/helmond/nieuws/huh-de-restaurantboot-in-de-haven-is-opeens-weg-en-dit-is-waarom~67336/

Beantwoorden

@Twan Peeters op maandag 17 juni 2019 om 21:58:

Of je leest het verslag daarover en de reacties daarop vanaf https://www.deweblogvanhelmond.nl/actuele-onderwerpen-helmond/pannenkoekschip-als-eerste-via-julianabrug/#comment-235758

Beantwoorden

Ja redactie,

ik heb dat relaas gelezen, ben nu bezig de eigenaar te achterhalen van de voormalige Pannenkoekenboot om zijn verhaal te mogen vernemen. Een ding is me duidelijk, deze man is niet met een fijn gevoel vertrokken…

Beantwoorden

Maar heel even geweest, een mooi evenement voor Helmond, niet veel kijkers wel veel deelnemers.
Top: de speaker.
Flop: zijn geluid.

Beantwoorden

vergunninghouder ?

Beantwoorden
Wim van den Broek

Mooi evenement al 5 jaar lang, helaas de toegangkelijkheid laat dan ook elk jaar weer te wensen over. Voor iederéén die met kinderwagens rollators rolstoelen etc er was. Mijn ervaring dat alle organisaties van evenementen hier dan ook rekening mee zouden kunnen houden. De hobbels zaten hem vooral bij alle bekabeling de volgende keer zou je kunnen kiezen voor rubbere matten, dan wordt je niet gelanceerd bv.

Dus volgend jaar weer van de partij hopende dat iederéén mee kan doen, wellicht misschien eens nadenken over 1 of 2 vaarten voor mensen met een beperking denk aan autisme, visuele beperkingen samen met een begeleider ernaast, dit zou mooi zijn.

Beantwoorden

Beantwoorden

Mooi filmpje!

@Helder Helmond op donderdag 20 juni 2019 om 12:01:
Kunnen jullie daar als politiek niks aan doen? De gemeente geeft dat festival duizenden euro’s subsidie, dan mag je zoiets als toegankelijkheid toch wel als tegenprestatie terugvragen lijkt mij.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *