Buiten is het 30 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.307 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
51reacties

Burgemeester Fons Jacobs heeft politiebescherming gekregen vanwege bedreigingen uit het drugscircuit. Dat is zojuist bekend gemaakt.
De Coördinator Bewaken en Beveiligen heeft besloten dat hij persoonsbeveiliging behoeft om hem te beschermen tegen een reëel geachte dreiging uit de onderwereld. Dit betekent onder meer dat bij zijn woonhuis een bemande bewakingsunit staat om te waken over de veiligheid van hem en zijn familieleden.
Eind vorige week werd duidelijk dat er een geweldsdreiging bestaat tegen de burgemeester en tegen coffeeshop Carpe Diem aan de Noord-Koninginnewal. Politie en justitie hebben die dreiging heel serieus opgepakt, mede ook gezien de 2 eerdere in zwaarte toenemende geweldsincidenten tegen deze coffeeshop.
De geweldsincidenten uit het verleden en de mogelijk verdere escalatie daarvan dwingen ook tot het treffen van maatregelen rond de coffeeshop aan de Noord-Koninginnewal, gezien de reële vrees voor de verstoring van de openbare orde. Naast risico’s voor bezoekers en omwonenden speelt hierbij ook een rol dat op de bovenverdieping en het naastgelegen pand mensen gedurende vele uren per etmaal aanwezig zijn.
In samenspraak met de burgemeester heeft de loco-burgemeester besloten dat het noodzakelijk is om het bevel te geven tot de onmiddellijke sluiting van de coffeeshop tot tenminste 1 april 2011. Bij de bepaling van de duur van het sluitingsbevel is meegewogen dat al eerder 2 maal de coffeeshop voor kortere tijd is gesloten. Daardoor is de dreiging echter niet weggenomen. Inmiddels wordt bekeken of het juridisch mogelijk is de verstrekte Overlastvergunning voor de coffeeshop in te trekken. Als dat het geval is, leidt dit tot blijvende sluiting.
De gang van zaken heeft burgemeester Jacobs en zijn echtgenote niet onberoerd gelaten. De mogelijkheid bestaat dat hij elders zal onderduiken. In de komende tijd zal loco-burgemeester Frans Stienen de taken van burgemeester Jacobs zoveel mogelijk waarnemen. Gemeenteraadslid Jan Roefs zal de komende raadsvergadering dinsdag 7 december 2010 voorzitten. Als verantwoordelijk bestuurder heeft de burgemeester in goede samenspraak met de raad het beleid in gang gezet om te komen tot de vestiging van een tweede gedoogde coffeeshop in Helmond. Dat is gebeurd om een einde te maken aan de grote overlast in de wijken als gevolg van illegale verkooppunten en handel van soft drugs op straat.
Politie en justitie willen er alles aan doen om het onderliggende criminele netwerk rigoureus aan te pakken.

51 reacties:

Vandaar de vele politie auto`s vanmorgen in de straat toen ik er langs kwam.

Wens onze burgervader en zijn familie veel sterkte toe in deze donkere dagen voor kerst.

Beantwoorden

Een geruststellende gedachte kan zijn dat onze “burgervader”,reeds ruime ervaring heeft met het verwerken van aan hem gerichte bedreigingen,ook hier komt hij dus wel mee weg.

Beantwoorden
Opgedrongen “gedoogbeleid”burger.

Als we niet oppassen vallen Helmond en Eindhoven binnenkort definitief in handen van de zware misdaad. Mitrailleurs, bommen en Joost mag weten met welk wapentuig Fons bedreigd is (een tank?) lijken normale zaken te worden in beide steden. Aangenomen moet worden dat de politie momenteel overuren draait want geen agent is zo gek om urenlang in deze koude voor het woonhuis van Fons te bivakkeren. Die willen dit zaakje zo snel mogelijk oplossen om thuis weer snel achter de warme kachel te verdwijnen.
Alle gekkigheid op een stok. De Helmondse gemeenschap moet zich diep schamen dat er geboefte in ONZE stad rond loopt dat het kennelijk normaal vindt dat dit kan gebeuren. Want de normale burger (WIJ dus) duldt dit niet! Iedereen die stiekem gniffelt over het lot van Fons Jacobs of er grappen over maakt moet beseffen dat als we op deze manier met elkaar gaan leven we dan allemaal beter een tank in onze voortuin kunnen posteren en iedereen daarna onveilig is.
Wie wil dat?
Hoe zit dat trouwens met die boemboem op Suytkade? Was hier echt sprake van een levensmoede man die de polis van zijn begrafenispolis voortijdig wilde beëindigen of was hier ook al sprake van enig ongenoegen tussen de ene wiettop en de andere wiettop?

Beantwoorden
Olivier Dhuysthergast

Niet normaal dat zoiets allemaal in Helmond kan gebeuren. Colombiaanse toestanden.
Veel sterkte aan de burgemeester. We hoeven het niet altijd met elkaar eens te zijn, maar dit gaat buiten elke grens.

Beantwoorden

Burgemeester Fons Jacobs woont voorlopig niet meer in Helmond, hij verblijft elders. In de straat waar hij woont zijn behalve een politiepost ook camera’s geplaatst. Dat bleek zojuist uit de persconferentie van loco-burgemeester Frans Stienen.

Beantwoorden

De dichtgetimmerde coffeeshop Carpe Diem:

Beantwoorden

en Fons maar zeggen dat er niets aan de hand is, 14 dagen geleden durfde hij nog alleen door de heistraat te wandelen was zijn gezegde.

Beantwoorden

Ik ben geen fan van onze burgemeester,maar de bedreigingen gun ik hem niet.

Beantwoorden

Alhoewel ik qua zijn burgervaderschap Fons liever kwijt dan rijk ben, gaat dit toch echt te ver. Ik hoop dat zijn bedreigers snel gepakt worden. Zodat we weer snel veilig door de Heistraat kunnen. 😉

Beantwoorden

och och bij de boer is het toch ook normaal dat wat je zaait je ook oogst

Beantwoorden

De oorzaak van de explosie op Suytkade schijnt ook bekend te zijn. Zou hier een van de ‘drugscriminelen’ wonen of er een ander verband zijn? Qua problemen in die wijk zou het me niet verbazen…

Beantwoorden

Vandaag kwam de melding dat de negatieve geluiden over (drugs)criminaliteit in Zuid-Oost Brabant en Noord-Limburg nu ook eindelijk in Den Haag opgepikt worden. Dat er maar snel een structurele oplossing mag komen voor al dit geweld. Zeer triest dat de onderwereld nu ook de bovenwereld bedreigt. Heel veel sterkte gewenst aan de burgervader en zijn familie. Genant dat een stadsbestuurder moet onderduiken door deze trieste zaak. Ik hoop voor hem en zijn familie dat hij weer snel een veilige huis en haard mag vinden.

Beantwoorden

Tja,

Ik bent het met Oliver eens, en nog iets:
Natuurlijk is het te triest voor woorden dat een burgemeester moet vluchten, maar dat komt ook een beetje door het wanbeleid in deze stad. Als je een heleboel gedoogt, dan loopt het vanzelf uit de hand. Kijk eens naar de hoveelheid hennepplantages er in de afgelopen, zeg maar 3 jaar zijn opgerold. Veelal kwamen deze uit het criminele circuit. Zelfs gewone mensen die hennep kweken zonder te beseffen wat ze kinderen daarmee aandoen. Er zijn er zelfs bij die hun eigen kinderen wiet laten verkopen. Dan de koffieshop in Hemond: Als je tot 3 keer toe de burgers in deze stad niet serieus neemt, roep je de moelijkheden op jezelf af. Het zou niet moeten kunnen dat er ipv het dealen op straat dan maar wéér een koffieshop moet komen. Daar krijg je de dealers op straat of in hun huizen echt niet mee weg hoor. Koffieshops veroorzaken ernstige overlast en dat hebben meneer Jacobs en zijn gemeenteraad blijkbaar niet genoeg begrepen. Maar Meneer Jacobs en vele van zijn gemeenteraadslieden wonen ook in de ‘betere’ wijken en hebben daar geen last van. Die lijn kun je ook doortreken naar de linkse politiek in Den Haag die gewoon blijven theedrinken met deze (allochtone) gasten. Nee beste lezers, een granaat was niet genoeg om Meneer Jacobs te laten luisteren. Wellicht dat men nu wel luistert?

Welnu,je kan twee dingen doen, iedereen die hiermee in verband staat met welke handel in wiet of drugs dan ook, KEIHARD aanpakken. Dus, ophouden met gedogen, of de hele zooi op Europees niveau vrijgeven, zo kan het niet langer, want dan krijgen we misschien zoals Oliver aangeeft straks tanks in de straten om ons te beschermen tegen dit tuig.

Kortom, Meneer Jacobs en ook Meneer Gijzel van Eindhoven, een totaal ander beleid en beter luisteren naar de burgers van je stad…..

Beantwoorden

@Twan Peeters

Geld dat voor u dan ook voor de harddrug alcohol?

Beantwoorden

@Twan

Dus jij zegt keihard dat het zijn eigen schuld is dat hij bedreigd word.

Dus het is normaal als je iets doet wat illegaal is, maar je wordt door legale regeltjes in de weg gelopen en daarna nog eens even degene bedreigen die jou in de weg loopt?

Als het zo is, veeg die witte neus van je af.

Beantwoorden

JOVD Helmond pleit voor openhouden 'Carpe Diem'

Helmond, 1 december 2010

Vandaag is bekend geworden dat burgemeester Jacobs van Helmond vanwege ernstige bedreigingen uit de onderwereld 24 uur per dag beveiligd moet worden en zijn taken tijdelijk neer heeft moeten leggen. Dit is een triest dieptepunt in een periode van drugs-gerelateerde geweldsincidenten in de regio Zuid-Oost Brabant. Als gevolg hiervan heeft het college van B&W in Helmond besloten dat de tweede coffeeshop in Helmond 'Carpe Diem' gesloten moet worden.

Na eerst de aanvallen op 'Carpe Diem' en nu met de bedreigingen aan het adres van burgemeester Jacobs hebben de criminelen hun zin gekregen; 'Carpe Diem' gaat met onmiddellijke ingang dicht. Feitelijk worden nu dus niet de daders maar een van de slachtoffers gestraft. JOVD Helmond denkt dat de sluiting van de coffeeshop niet de oplossing is voor het geweldsprobleem. Op dit moment verdiend de criminaliteit handenvol geld aan drugs. Het gaat hier niet over de verkoop in coffeeshops maar de verkoop op straat en in drugspanden. Door middel van intimidatie is het de drugscriminelen gelukt om hun legale concurrent uit te schakelen en hun eigen afzetmarkt te vergroten.

Het probleem is niet dat er te veel coffeeshops zijn, maar juist te weinig. Door het lage aantal coffeeshops blijven de drugscriminelen het grootste deel van de markt beheersen. Daarom pleit JOVD Helmond voor meer coffeeshops in de regio. Daarmee word ervoor gezorgd dat de markt voor de verkoop van softdrugs in drugspanden en op straat drastisch verkleint, waardoor ook de winsten van de drugscriminelen verdampen en zij minder middelen voor intimidatie tot hun beschikking zullen hebben.

JOVD Helmond pleit dan ook voor het openhouden van coffeeshop 'Carpe Diem' en is voor meer coffeeshops in de regio Helmond. Volgens JOVD Helmond kan de drugscriminaliteit alleen tegen worden gegaan door middel van aanpak bij de bron. JOVD Helmond wenst burgemeester Jacobs en zijn vrouw veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Beantwoorden

@JOVD Helmond,

Zonder legalisering van softdrugs blijf je toch dweilen met de kraan open.

Daarnaast begrijp ik (nog) niet zo goed waarom de 1e coffeeshop dan buiten schot blijft. Tenminste ik heb niet gehoord dat ze daar (recent) aanslagen gepleegd hebben.

Beantwoorden

Zojuist gelezen:

De Tweede Kamer houdt mogelijk donderdagavond nog een debat met minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) over de situatie in Helmond en Eindhoven. Een verzoek daartoe van Ahmed Marcouch (PvdA) kreeg brede steun.

De burgemeester van Helmond Fons Jacobs wordt momenteel beveiligd, omdat hij ernstig wordt bedreigd. Jacobs heeft zijn taken voorlopig neergelegd en woont tijdelijk ergens anders met zijn gezin. Dat zou te maken hebben met drugsgeweld.

Rob van Gijzel, de burgemeester van het nabijgelegen Eindhoven luidde woensdag om diezelfde reden de noodklok. Een reeks geweldincidenten de afgelopen tijd in Eindhoven heeft te maken met drugs en de georganiseerde criminaliteit, stelde hij.

Verschillende Kamerleden spraken hun afschuw uit over de situatie. “Verschrikkelijk”, zei Ronald van Raak (SP). De VVD noemde de huidige situatie ‘onaanvaardbaar’.

Beantwoorden

Ach, we zullen maar denken dat de JOVD nog jong, onbezonnen en van de hoed noch de rand weet. Ze zijn tenslotte nog jong, nietwaar? Als ze ouder waren geweest (laten we zeggen zo’n jaar of 14) zou het stel over de problematiek iets genuanceerder hebben nagedacht.
Dat er een drugsoorlog gaande is weet inmiddels iedereen. De oorzaak? Ruzie om een meisje? Ruzie over de uitslag PSV-Feyenoord? Ruzie over een parkeerplek? Vindt de ene wietplant Jantje Smit een eikel en de andere wietplant niet?
Ja, zegt iedereen, het gaat over drugs. Dat zal wel maar in héél Nederland staan koffieshops waar drugs worden verkocht. Gelukkig zien we daar zelden gebruik maken van bommen, granaten en mitrailleurs, gelukkig zien we daar zelden een burgemeester de ‘pleiterik’ maken uit angst voor de onderwereld. Waarom hier dan wel?
Olivier zal het nog duidelijker proberen uit te leggen. Als op een provinciale weg een dikke boom ernstige hinder oplevert voor het verkeer wordt de betreffende boom omgekapt. Probleem opgelost. In de denktrant van de JOVD moet de boom het verkeer blijven hinderen en een koffieshop waar het kennelijk de gewoonste zaak van de wereld is granaten(!) naar binnen te gooien gewoon open blijven. Waarna nog slechts het wachten is op een naar binnen gegooide F16.
Wat rest? Er zit niets anders op dan de betreffende koffieshop definitief te sluiten. Ja, ja, toegeven aan de onderwereld, ik hoor het u zeggen. Maar wat willen we dan? Er gezellig met man, vrouw, kinderen, kleinkinderen of uw schoonmoeder langs lopen als in het betreffende pand op dat ogenblik een feestverpakking bermbommen de lucht invliegt? Nou goed, over die schoonmoeder kun je discussiëren, maar jouw partner of een van de kinderen? Dat is pas echt vervelend.
De oorzaak zit dus kennelijk in die bewuste koffieshop en denk maar niet het gajes dat het kennelijk normaal vindt om over dit pand oorlog te voeren nu voor straf in de hoek staat. Die gaan door tot aan het gaatje. Fons Jacobs is heus niet op de vlucht geslagen voor een gillende keukenmeid. Dus JOVD, als jullie het tot dusverre hebben kunnen volgen: het is vervelend te constateren maar de onderwereld heeft in dit geval gewonnen. En als het ze hier lukt gaat het ze waarschijnlijk ook elders in Nederland lukken.
Enfin, geef die verdovende middelenhandel maar vrij. Leg het maar gewoon bij de Appie in de schappen en geef toe dat de samenleving op dit punt glad heeft verloren. Maar tot die tijd moeten we het betreffende pand gewoon definitief sluiten. Het is niet anders.

Beantwoorden
Olivier Dhuysthergast

Dreigende capaciteitstekort van de politie is afgedekt
Politie Brabant Zuid-Oost meldt dat zij voor een aantal ernstige geweldsdelicten de bestaande samenwerkingsverbanden heeft gezocht en gevonden bij de buurkorpsen, de Nationale Recherche en de Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland.
Het dreigende capaciteitstekort is hiermee voldoende afgedekt.

————-


Tevens een kort filmpje van de gemeente Helmond over de veiligheidsmaatregelen vanwege de geweldsdreigingen:
http://youtu.be/lzTj18qpttk?a

Beantwoorden

Sterkte voor onze burgemeester.
Maar de 2e coffeeshop moet open blijven.
Permanent dicht is een overwinning voor de georganiseerde misdaad en een klap in ons gezicht.

Desnoods een tank op de markt, een bodyscan voor de deur, en tijdelijk die Hubble fotocamera daarboven effe op helmond richten.

En nee, ik rook niet.
Groete,

Beantwoorden

Meneer Peter van Asten,

U begrijpt kennelijk niet zo goed waar het hierom gaat. Lees m’n bericht nog maar eens goed en lees het bericht van Olivier ook nog maar eens twee keer, die verwoord het allemaal nog beter dan ik. En Hr. Jasper de groot, de aanpak voor redicieven m.b.t alcohol zou wat mij btreft net zo hard aangepakt moeten worden. Met alcohol of drugs achter het stuur, rijbewijs voorgoed kwijt en een zeer hoge boete er boven op.

Kijk maar eens wat de drugsproblematiek en alcoholdelicten de samenleving jaarlijks kosten Ik noem maar even de vele doden die het kost,gewonden zorg en hulp. Als dat al voor de helft minder zou zijn hadden we waarschijnlijk geen bezuiniging nodig van 18 miljard die de regering ons de komende jaren allemaal door de strot zal duwen………….

Beantwoorden

Intrekking Beleidsregel maximumstelsel coffeeshops Helmond 2008
De beleidsregel maximumstelsel coffeeshops Helmond is met ingang van heden ingetrokken. Dat maakte de gemeente zojuist bekend. Aanleiding daarvan is de ontstane situatie bij coffeeshop Carpe Diem.
De burgemeester gaat het maximumstelsel waarbij 2 coffeeshops worden gedoogd, kritisch heroverwegen. Het intrekken van deze beleidsregel belet ongewenste ontwikkelingen die deze heroverweging zouden kunnen beletten.
Tot de heroverweging is afgerond kan coffeeshop Bonne Ville aan de Wolfstraat 124 de verkoop van softdrugs voortzetten.
Voor de volledige berichtgeving, lees Intrekking Beleidsregel maximumstelsel coffeeshops Helmond 2008 (pdf).

Beantwoorden

‘De criminaliteit is de schuld van de overheid’, aldus Frank Bovenkerk, emeritus hoogleraar criminologie van het Willem Pompe Instituut op de website binnenlandsbestuur.nl. ‘Het openbaar bestuur en de politie in Zuidoost-Brabant hebben de criminele praktijken in woonwagenkampen te lang ongemoeid gelaten, puur uit schijterigheid, uit angst voor het geweld dat de criminelen gebruiken,’ aldus onze Frank.
Dus als wij Frankie moeten geloven is het de schuld van Fons Jacobs zélf dat hij momenteel zit te bibberen van de kou én de angst in een
onverwarmd zomerhuisje ergens op de Noordpool.
Tja, zo zou je het als emeritus ook kunnen bekijken. Maar geldt dit ook voor Helmond?
Je kunt er een valse Rolex op gelijk zetten (af en toe) dat ‘kampbewoners’ in Helmond af en toe knap lastig voor de overheid kunnen zijn. Gelukkig ben ik geen overheid, ik ben slechts trouw supporter van Dijkse Boys en dat heeft zo zijn voordelen.
Maar nu iets waar mijnheer de emeritus eventjes NIETS over zegt. Want wat lees ik op http://misdaadjournalist.web-log.nl? Dit: ‘Wat wel opvalt is de betrokkenheid van Marokkanen en de oude Brabantse penoze. De hennepteelt en hasjhandel is de laatste jaren langzamerhand overgenomen door Marokkanen, met concentraties rond Utrecht, Brabant en Noord-Limburg. Ik heb het idee dat niet alleen de (misdaad)journalisten, maar ook politie en justitie niet weten wie hier de dienst uitmaken: het is voor niet Marokkaans sprekende Nederlanders een ontoegankelijke wereld.’
Dus mijnheer de emeritus wijst wél met een beschuldigende vinger naar de woonwagenkampen maar doet geen emeritusmond open over de reeds lang gesignaleerde rol van de Marokkanen in de drugsoorlog.
Ik houd het er maar op dat mijnheer de emeritus dit doet uit pure schijterigheid en uit angst voor geweld van de zijde der Marokkanen.

Beantwoorden
Olivier Dhuysthergast

Dit toont maar weer eens aan dat wanbeleid altijd slechte gevolgen kent maar het is dan ook veel makkelijker om een nieuw stadion te plannen voor een zieltogend clubje dan een harde lijn uit te zetten voor bestrijding van criminaliteit. Criminelen worden in ons gedooglandje zowiezo al beter behandeld dan de werkende mens en owee degene die er een vinger naar uitsteekt.

Overigens meneer JeanCat, de problemen in Anna wijk zijn misschien wel groot maar ik zou niet graag al die zogenaamde gegoede burgers van hogere stand te vreten geven als het drugs of alcohol-ge(mis)bruik betreft.

Beantwoorden

Als direct omwonende vind ik het belangrijk dat er ook gekeken wordt naar de veiligheid van de omgeving. Als die in het geding door de coffeeshop open te houden, dan is er maar een oplossing en dat is de boel sluiten. Dan wint de onderwereld maar een keer. De veiligheid van burgers gaat boven alles. Het afgelopen maanden is gebleken dat het openhouden van de coffeeshop de veiligheid niet kan garanderen. Mocht de coffeeshop toch weer open gaan, want ik overigens niet denk gezien de ontwikkelingen, dan is het wachten op het volgende probleem.

Beantwoorden

In het noorden vind het tegenovergestelde plaats daar doet een burgm aangifte dat een inwoner hem dood wou maken
Maar dit was gelogen door de burgm en de inwoner kreeg een vergoeding van de rechter.
Zie http://www.dedoorzetter.nl link 2 en Video link 76.
Wat vind u van deze beloning? link 100

Beantwoorden

@Twan Peeters

De linkse politiek uit den haag? Wanneer was ook alweer de laatste linkse regering? den uyl in de jaren 70. Sinds dien zijn er enkel rechtse en midden regeringen aan de macht geweest. Links de schuld geven van alles wat mis is een truuk van rechts om de mensen te bedonderen, zodat de mensen niet door hebben dat veel van die dingen die mis gaan eigenlijk door rechts veroorzaakt zijn. Simpelweg omdat er geen linkse regering meer is geweest sinds de jaren 70. Dus houdt je wel aan de feiten en geef de rechtse politiek netjes de schuld, want rechtse politici blijven wereldvreemde mensen uit wassenaar en dergelijke, die alleen de belastingen van de grootverdieners, zij die al zoveel hebben, omlaag willen en willen bezuinigen om de rest, die het eigenlijk niet kan missen.

Beantwoorden

In het programma Een Vandaag komt er een item over de drugsproblemen in de regio. Waarschijnlijk komt een oud-weblogmedewerker ook aan het woord.
Een Vandaag begint na het 6 uur journaal op Nederland 1.

Beantwoorden

De brief (pdf) ten behoeve van het spoeddebat morgenavond van Ivo Opstelten, de minister van Veiligheid en Justitie, over de aanpak van de georganiseerde misdaad in Brabant.

Beantwoorden

@ olivier

“koffieshop waar het kennelijk de gewoonste zaak van de wereld is granaten(!) naar binnen te gooien gewoon open blijven”

“De oorzaak zit dus kennelijk in die bewuste koffieshop ”

natuurlijk vindt iedereen t erg voor de burgermeester, maar ik denk dat de eigenaar van de coffeeshop zelf hier nou ook niet op zat te wachtten.

Beantwoorden

Zal ik jullie eens iets geks vertellen? Ja?
Ik krijg zomaar het donkerbruine vermoeden dat wij hier in Helmond Fons Jacobs nooit meer terug zien. Het zou mij niet verbazen als Fons het ondertussen (Limburg, Brunssum, Nederweert, PSV, Klein Arsenal en nu Helmond) hartstikke zat is. Fons heeft teveel bommen en granaten om zich heen horen knallen en ploffen, Fons wil eindelijk een beetje rust.
Enfin, we zullen zien.

Beantwoorden
Olivier Dhuysthergast

Feit: Wilders wordt bedreigt door het internationale islam-terrorisme, resultaat: ze bewaken hem en hij doet ‘gewoon’ zijn werk.
Burgemeester Jacobs wordt bedreigt door drugscriminelen, resultaat: hij duikt onder en kan niet werken.
Feit: zodra Jacobs weg is kreeg de loco-burgemeester zijn taken en bevoegdheden. Jacobs bedreigen vanuit zijn functie is dus niet echt zinvol.

Met een paar man kwamen we op de volgende mogelijke verklaring na het lezen van die van Oliver.

Waarom krijgt Jacobs geen bescherming zoals Wilders? Zou Burgemeester Jacobs als persoon bedreigd worden? Er dus zelf iets mee te maken hebben? Dat hij aan de verkeerde personen iets heeft beloofd voor een tegenprestatie en dat hij hetgeen hij beloofde niet (meer) kon waarmaken? En dat de bedreiging daarmee verband dus houdt? En dat hij dus een stapje terug heeft gedaan om later gracieus definitief van het toneel te verdwijnen?
Het is maar een theorie, maar toch…. Niet te hopen dat het waar is natuurlijk.

Beantwoorden

Burgemeester Jacobs terug in Helmond
Burgemeester Fons Jacobs is vanaf vandaag (zondag 19 december) weer terug in Helmond. Hij hervat gedeeltelijk zijn werkzaamheden. De persoonsbeveiliging van de burgemeester blijft van kracht en de bemande bewakingsunit van de politie blijft voorlopig bij zijn woning staan, om te waken over zijn veiligheid en die van zijn familieleden.
De burgemeester en zijn echtgenote zijn vanaf begin december buiten Helmond geweest vanwege een serieuze geweldsdreiging tegen zijn persoon.
Burgemeester Jacobs hervat op beperkte schaal zijn werkzaamheden. Dat houdt in elk geval in dat hij de komende tijd nog beperkt in de openbaarheid verschijnt. Locoburgemeester Frans Stienen blijft het grootste deel van zijn taken voorlopig waarnemen.
De hele gang van zaken heeft burgemeester Jacobs en zijn echtgenote niet onberoerd gelaten. Zij voelen zich gesteund door de vele reacties. Deze positieve aandacht heeft hen goed gedaan. Zij danken iedereen hier hartelijk voor, maar vragen nog wel enige tijd om rust rondom hun persoon.

Bron: gemeente Helmond

Beantwoorden

Fons, prettige feestdagen en een goed 2011.

Beantwoorden
Olivier Dhuysthergast

Welkom terug, Burgemeester, in onze stad Helmond!

Beantwoorden

Gelukkig is de burgemeester weer terug. Welkom terug! Hopelijk kan hij weer snel in zijn normale doen komen.

Beantwoorden

De grote krantekop vandaag in het ED relateert aan een oude bedreiging aan het adres van de burgemeester, zou het daar bij bliven ? Wel is hij tijdig terug in zijn
stad om een zalvende kerstboodschap uit te spreken, goede planning.
All things bright and wonderfull…..

Beantwoorden
“gedooghelmonder”.

Welkom terug Fons in deze supergezelligeknallende stad!

Beantwoorden

Fijn om gisteren de burgemeester te zien in het Speelhuis. Raar dat ik dat zeg als niet de meest gezagsgetrouwe Helmonder en eigenlijk ook niet zo’n fan van hem. Maar het gaf me toch een prettig en warm gevoel de burgemeester weer onder de Helmonders te zien. Het had toch iets van de kapitein is weer terug op het schip.
Vond hem wel wat mager geworden, maar dat is te begrijpen.

Beantwoorden

Fons Jacobs vanavond te zien in een gesprek bij Een Vandaag.

Beantwoorden

Mooie column vandaag op http://www.nu.nl door Peter Wierenga:

K*t-bestuurder

Een held ziet er niet altijd uit als een held. Soms ziet een held eruit als Herman Koch die een burgemeester speelt. Als Fons Jacobs dus.

Nooit gedacht dat ik nog eens zo zou meeleven met een typische CDA-bestuurder uit de provincie: Fons Jacobs. Bril, pak, zilveren haren keurig in scheiding.

De man die met zijn vrouw Helmond moest ontvluchten omdat hij bedreigd werd door het criminele circuit.

Naar het buitenland, als "toeristen". Je ziet ze al onwennig lopen, op die camping in Lloret de Mar – slippers aan, pruik en zonnebril op, wc-rol in de hand.

Mexicaanse toestanden
Fijn ook om een politicus te horen praten zonder overdosis jargon, hoe hij en zijn vrouw elkaar tijdens die retraite eerder de put in praatten dan eruit. En die toegeeft dat hij baalde, het gevoel had dat hij capituleerde. Maar eenmaal terug bezweert hij: we hoeven niet bang te zijn voor Mexicaanse toestanden – en dan hebben we het niet over griep.

Wiet is zo'n ongelooflijke business geworden dat zware jongens de markt domineren. En die gaan zeer innovatief om met concurrentie. Als een tweede coffeeshop in Helmond zijn deuren opent, is een rondje kogels het welkomstgeschenk. Jacobs zag geen andere optie dan de zaak te sluiten, maar moest toen zélf onderduiken.

Schietpartijen
Zoals bekend is het ook elders raak. Een jongerenwerker die me een paar jaar geleden rondleidde in Eindhoven wees terloops locaties aan van schietpartijen. Om softdrugs.

Wat zou Gerd Leers daarvan denken, die als ervaringsdeskundige in Maastricht een carnavalskraker zong voor een liberaal drugsbeleid… Justitiebaas Donner – al eeuwen aan de macht – sloeg meteen terug met een rap. Nu de twee kemphaantje samen in het kabinet zitten, zal Leers zijn eigen lyrics wel vergeten zijn. Legalisering lijkt verder weg dan ooit.

Bolkestein
Jammer. Want door domweg verbieden gaat de verkoop ondergronds, met meestal nog meer ellende, zo laat internationaal onderzoek zien. Jammer ook dat oud-politici als Bolkestein dit inzicht nu pas verkondigen. Maar beter laat dan nooit.

De Nederwiet is niet meer wat ie was. Het spul is sterker geworden, schadelijker ook. Dat heeft juist te maken met die onduidelijke status: je mag het wel gebruiken, maar je mag het niet produceren. De voordeur staat open, maar de achterdeur is dicht.

Freddy Heineken
Rara waar het dan vandaan komt. Criminelen zijn niet gek: wat illegaal is, is lucratief. Al Capone was gewoon de Freddy Heineken van zijn tijd. Nu drank legaal is, spekken drugs de imperia, van de maffia tot de taliban.

Maar het kabinet kiest juist voor de hardere aanpak. Als het zich aan zijn voornemen houdt om scholen op minstens 350 meter te houden van de wiet, moet zestig procent van alle coffeeshops sluiten, zo berekende NRC Handelsblad.

Als ze overal zo trigger happy zijn als in Helmond, wens ik het kabinet veel succes. Maar eerst buig ik, voor een keertje dan, voor een burgemeester. Voor Fons Jacobs. Want het zijn misschien soms k*t-bestuurders, maar het zijn wel ónze k*t-bestuurders. Afblijven!

Beantwoorden

Olivier Dhuysthergast | 02 december 2010 om 15:45
een koffieshop waar het kennelijk de gewoonste zaak van de wereld is granaten(!) naar binnen te gooien gewoon open blijven.
Natuurlijk openblijven! Zwichten voor een paar criminelen gooit de wereld voor dit crimineel tuig open!
JHet slachtoffer straffen is totaal van de gekke!
Bewaking bij Carpe Diem lijkt me beter voor iedereen.

Beantwoorden

Burgemeester Jacobs van Helmond normaal in functie
Burgemeester Fons Jacobs van Helmond heeft sinds vrijdag 14 januari j.l. weer permanente persoonsbeveiliging. Ook wordt zijn woning beveiligd. De reden is dat hij opnieuw is bedreigd. De burgemeester is normaal in functie en zal, op gebruikelijk wijze, zijn werkzaamheden afstemmen met loco-burgemeester Frans Stienen.
Eind vorig jaar heeft de burgemeester van Helmond al bescherming gekregen nadat er serieuze geweldsdreigingen zijn geuit tegen zijn persoon. Hij is toen enige tijd met zijn vrouw elders verbleven.
De nieuwe bedreigingen houden verband met de eerdere dreigementen tegen de burgemeester. Die hebben te maken met de opening van een tweede coffeeshop in Helmond. Doel van het – door de gemeenteraad – genomen besluit om de vestiging van een tweede coffeeshop in Helmond toe te staan, is om de illegale handel in drugs op straat en in woningen in Helmond terug te dringen.
Burgemeester Jacobs heeft aangegeven ontstemd te zijn over de nieuwe bedreigingen. Ook heeft hij te kennen gegeven de komende periode geen interviews te geven over deze situatie.

bron: gemeente Helmond

Beantwoorden

Het vermoeden rijst dat alle ellende rondom de coffeeshop niets met de het instituut burgemeester heeft te maken doch met de heer Fons Jacobs persoonlijk. Immers mij zijn geen bedreigingen bekend tegen de huidige loco-burgemeester noch tegen een wethouder. De onderwereld is 'slechts' boos en humeurig op de persoon Fons en de burgemeester zal ze worst zijn. Aftreden als burgemeester heeft voor Fons Jacobs dan ook geen enkele zin want na Fons komt er een nieuwe eerste burger. Maar gevreesd moet worden dat de onderwereld boos blijft op de persoon Fons Jacobs.
En dat betekent weer dat Fons een serieus probleem heeft.

Beantwoorden
Olivier Dhuysthergast

denk toch na jonge

Beantwoorden

Reactie fractievoorzitters op geweldsdreiging
De fractievoorzitters van de gemeenteraad van Helmond zijn vandaag in vergadering bijeen gekomen. De fractievoorzitters hebben er kennis van genomen dat burgemeester Jacobs wederom wordt bedreigd. Zij betreuren het zeer dat tegen burgemeester Jacobs serieuze geweldsdreigingen zijn geuit. Zij achten dit een zeer ernstige schending van de rechtsorde.
Zij wensen de burgemeester en zijn familie veel sterkte toe.

De fractievoorzitters hebben afgesproken dat zij geen interviews zullen geven of op andere wijze ingaan op verzoeken van de media.

bron: gemeente Helmond

Beantwoorden

Bij het televisieprogramma Nieuwsuur was vanavond een item over Carpe Diem en een kort interview met de eigenaar John Vosmeer.
http://nieuwsuur.nl/video/212567-justitie-onderzoekt-drugsvete-helmond/

Beantwoorden

Opvallende rechtszaak die er nu in Den Bosch is. De gemeente Helmond verdedigt tegenover omwonenden vandaag het verlenen van de vergunning voor de coffeeshop Carpe Diem. En binnenkort heeft de gemeente een rechtszaak in Den Bosch om de vergunning juist te vernietigen.

Zou dat vanwege schadevergoedingen zijn?

Beantwoorden

Twijfels over moordcomplot burgemeester Helmond
DEN BOSCH – ‘Sleman L. heeft de opdracht gekregen om op korte termijn een aanslag te plegen op de burgemeester van Helmond. L. heeft reeds een voorverkenning gedaan bij de woning van de burgemeester.’ Dat staat in het vertrouwelijke informatiebericht van de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE) op basis waarvan burgemeester Fons Jacobs eind november is ondergedoken.
L. heeft elf dagen vastgezeten; hij is nog altijd verdachte. Zijn advocaat Bert de Rooij beaamt dat je een dergelijke tip serieus moet nemen. Maar op grond van het beschikbare bewijsmateriaal heeft hij ‘ernstige twijfels over het waarheidsgehalte van deze CIE-informatie’.

In het strafdossier van L., dat de Volkskrant heeft ingezien, stelt de CIE dat ‘alle informatie als betrouwbaar moet worden aangemerkt’. Waar dat op is gebaseerd, meldt de ‘geheime dienst van de recherche’ niet. Wel verstrekt deze eenheid aanvullende informatie: ‘Sleman L. beschikt momenteel over meerdere vuistvuurwapens en draagt met regelmaat een kogelwerend vest.’

Op vrijdag 26 november 2010, direct nadat de politie werd getipt door de CIE, begint het Openbaar Ministerie in Den Bosch een onderzoek ‘inzake het treffen van voorbereidingshandelingen tot moord’ op Jacobs. In de nacht van vrijdag op zaterdag wordt de 38-jarige Eindhovenaar van Marokkaanse afkomst Sleman L. door een arrestatieteam van zijn bed gelicht.

De verdachte heeft een indrukwekkend strafblad, maar hij ontkent dat hij een aanslag aan het voorbereiden was. ‘U maakt zeker een grapje’, zegt L. op zaterdag 27 november tegen de rechercheurs die hem verhoren. ‘Ik weet niet eens wie de burgemeester van Helmond is.’

Concreet bewijs voor de verdenking ontbreekt. De politie heeft geen wapens aangetroffen tijdens huiszoekingen op drie adressen in Eindhoven: bij L. thuis, bij zijn vriendin en bij zijn ex-vrouw. Wel is in de woning van zijn ex, in een woonwagenkamp, een kogelhuls gevonden. In zijn eigen verblijf, ook in het kamp, lag een scherp patroon van hetzelfde kaliber: 9 millimeter.

Opvallend is dat rechercheurs tijdens de zes verhoren van L. nauwelijks inhoudelijke vragen stellen over de wapens, de voorverkenning, de opdracht en een motief. ‘Een praatje pot’, zo noemt advocaat De Rooij de gesprekken in de verhoorkamer. Alleen als L. opmerkt dat hij kennelijk ‘verdacht wordt van het beramen van een moordaanslag’, zegt de politie: ‘Wat kunt u hierover vertellen?’ De verdachte antwoordt dat hij van niets weet.

Bron: de Volkskrant

Beantwoorden

Nog even en dan heeft de altijd sympathieke Sleman Fons Jacobs slechts een bloemetje willen overhandigen.

Beantwoorden
Olivier Dhuysthergast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *