Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.242 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
42reacties

“Huisdieren hebben een belangrijke waarde in het leven van veel mensen. Zeker als mensen door armoede niet meer voor hun dier kunnen zorgen, speelt het Dierenasiel/de Dierenambulance een belangrijke rol. We trekken jaarlijks 10.000 euro extra uit voor ondersteuning aan deze organisatie.” Deze afspraak uit het coalitieakkoord (pdf) gaat B&W nu uitvoeren. In eerste instantie krijgt de Stichting Dierenambulance eenmalig een extra subsidie van 10.000 euro. Voor dat bedrag zorgen zij dat Helmondse minima op vertoon van een inkomensverklaring:

  • hun huisdier gratis kunnen laten steriliseren/castreren en chippen. Hiermee wordt voorkomen dat huisdieren zich ongewenst voortplanten en vermindert het aantal ongechipte huisdieren.
  • zonder kosten afstand kunnen doen van hun dier wanneer ze er om financiële redenen niet meer voor kunnen zorgen. Hiermee wordt voorkomen dat zij hun dier op straat zetten of verwaarlozen.

Na een jaar wordt het effect van de maatregel geëvalueerd en bekijkt B&W of het afspraak hierover met de Dierenambulance structureel aangepast wordt. Daarnaast komt er komend jaar een plan hoe Helmonders met een minimuminkomen beter kunnen worden geïnformeerd over de kosten van het houden van een huisdier.

42 reacties:

Goed zo.

Beantwoorden

Super fijn ????????????

Beantwoorden

Dan moeten ze ook de honde belasting eraf doen

Beantwoorden
Betsie van Ruitenbeek

TOP ❤️????????????????????????????????

Beantwoorden

Goed plan 🙂

Beantwoorden

Heel erg fijn, want je dieren geven je zoveel liefde☺️

Beantwoorden

kijk dat vind ik nu een goed plan ..zeker voor Katten .. steriliseren/castreren
dat ze geen jonkjes meer kunnen krijgen..mensen die het al moeielijk hebben met geld ..Toppie Plan

Beantwoorden

nu nog de hondenbelasting er af doen..of de helft ..

Beantwoorden

Eindelijk mooi voor de dieren toppy gemeente helmond

Beantwoorden

Belachelijk, dat een hond steriliseren of castreren betaald wordt. Als je wel “rond” kan kopen moet je alles maar betalen in dit land.

Beantwoorden

Goede zaak.. zowel voor mens als dier.????????

Beantwoorden

Geweldig

Beantwoorden

In plaats van afstand te moeten doen van je dier was het slimmer geweest om te zorgen dat ze het dier kunnen houden, zoals een voedselbank voor mensen bijvoorbeeld dit voor dieren op te zetten.

Beantwoorden

Hoe als naar de dierenarts moeten voor ook dan betaalt en hondenbelasting hoeven.ook.niet te betalen

Beantwoorden

Of geen huisdier nemen als je zelf niet eens kan rondkomen!!

Beantwoorden
Dennis van der Heijden

En de hondenbelasting moet gewoon betaald worden.

Beantwoorden

Fijn dat gemeente Helmond mee denkt. Mensen die in armoede leven trekken juist heel erg naar dieren toe. Hoop dat er op deze manier minder dieren in asiels komen zonder erachter te komen wie de eigenaar is. Ook fijn voor de mensen die hun huisdier kwijt zijn/raken en of dood gereden worden zodat ze op de hoogte gebracht kunnen worden.

Beantwoorden

Wat mooi graag voor de buurvrouw heeft twee poesje

Beantwoorden

Mooi gebaar. Gemeente zou nu afschaffen van de hondenbelasting ook best door kunnen zetten. Zoals veel gemeenten hierin ons al enige tijd voor zijn. We weten inmiddels ook dat armoede verder gaat dan de minima. Ook onder werkenden is tegenwoordig sprake van armoede. Dit zou dus voor een nog grotere doelgroep een mooi gebaar kunnen zijn.

Beantwoorden

Prima idee maar stel dan wel een registratie plicht in de meeste huisdieren zijn wel gechipt maar nooit geregistreerd. Als alleenstaande oudere heb ik zelf een klein hondje wat mij op de been houd. Ondanks de armoede onder de arme oudere mensen houden huisdieren het leven van onze ouderen nog zinvol. Honden belasting is dus een niet gewaardeerde kosten post. De dierenartsen zijn al duur genoeg iets wat ik zelf heb ondervonden toen mijn hondje een voor pootje werd afgebeten door een vechthond 1200 euro kwijt en mijn lieve diertje moet verder door het leven op 3 pootjes.

Beantwoorden

Dat is superfijn. Dank je wel.????????

Beantwoorden

Het is een mooi begin maar dierenvoedselbanken of zoiets zou natuurlijk ook een uitkomst kunnen zijn, dat men 1 x per maand een voedselpakketje kan halen voor een dier zoiets. Dan hoeven ze een dier niet per se weg te doen want een dier geeft vaak wel troost en liefde iets waar ook de minder bedeelde mens behoefte aan heeft. Ben het er wel mee eens dat er voorlichting moet komen dat als men bv. al minima heeft niet zomaar een dier moet gaan aanschaffen omdat er ook onvoorziene kosten kunnen komen bv die men toch al niet kan betalen!

Beantwoorden

Zorg eerst eens dat je de kinderen fatsoenlijk kunnen eten, daarna kijken we naar de dieren, schandalig tuig!

Beantwoorden

@Esther Vervoort : het is je gegund !

@ ttt : jou reactie is wel erg kort door de bocht, die van iemand met een IQ van een gloeilamp of zo, de meesten zorgen echt wel eerst voor hun kinderen maar een huisdier maakt het leven in armoede gewoon wat draaglijker…

Beantwoorden

Wat meen je dit? Mensen die het niet kunnen betalen moeten geen huisdier nemen! Ze zouden eens geld moeten investeren in t feit dat zomaar iedereen een huisdier kan aanschaffen. Vind dit echt van de zotte. Kunt je in Nederland daadwerkelijk beslissingen nemen die niet zijn overwogen en als je in de problemen raakt lost de overheid het wel op, ofja de belasting betaalde harde werkers die wel overwogen beslissingen neemt!

Beantwoorden

10.000 pff daar Kan je nog geen 20 gezinnen mee helpen
Zuinige honden

Beantwoorden

Mag je hond gratis opruimen als je het niet meer kan betalen idioten????????

Beantwoorden

Sowieso, huisdieren nemen als je er eigenlijk niet voor kunt zorgen is gewoon niet slim.

Beantwoorden

Een huisdier is meer luxe dan een levensbehoefte. Beter geven ze het geld aan zichzelf uit ipv duur dierenvoer.

Beantwoorden

Dit is toch geen hulp aan minima?
“Huisdieren hebben een belangrijke waarde in het leven” en als je van het minimum leeft mag je je huisdier “gratis” inleveren. ???????? Schenk dat geld aan de voedselbank om dierenvoeding in te kunnen kopen.

Beantwoorden

Hondenbelasting afschaffen, en waar kan ik afspraak maken voor sterilisatie gratis want ik heb 6 huisdieren en er moeten 2 gesteriliseerd worden alleen ik zit in bijstand niveau sinds kort

Beantwoorden

Ze willen gewoon dat de dieren weg gedaan worden dan kunnen ze in geslapen worden als ze vol zitten ????

Beantwoorden

Belachelijk!!!! Laat de werkende het maar weer betalen

Beantwoorden

Prima plan om het aantal zwerfdieren omlaag te brengen, maar je zou nog een stapje verder kunnen gaan. Er blijven altijd nog zwerfdieren over. Het hoogste doel van het dierenasiel is uitstroom van deze dieren naar de reguliere woningmarkt. Liefst bij iemand die de hele dag thuis is, want gezelschapsdieren hebben gezelschapsmensen nodig.

Stimuleer daarom dat mensen zonder uitzicht op werk een asieldier in huis halen. De kosten hoeven geen belemmering te zijn, want een dier kost in het asiel net zoveel als bij iemand thuis. Het moet dus te regelen zijn dat Helmondse minima op vertoon van een inkomensverklaring hun boven-budgettaire uitgaven voor het asieldier kunnen declareren bij het asiel. (Niet alle uitgaven: een dier in huis halen moet een bewuste keuze blijven.)

Vergeet niet dat als je een dier uit het asiel haalt, het asiel juridisch de eigenaar blijft. Van de eigenaar mag je een tegenprestatie verwachten voor de permanente zorgverlening door de minima of -pa aan het dier.

Beantwoorden

Mooi initiatief. Huisdieren brengen veel vreugde in het leven, vooral voor mensen die het al lastig zat hebben. Hoop wel dat er goed word geregistreerd wie en hoevaak er gebruik word gemaakt van de regeling. Misschien is het beter om dit heel direct en kort te reguleren ipv een X bedrag daarvoor vrij te geven. Dit zodat mensen niet meerdere malen hier gebruik van maken en anderen hier geen kans meer op hebben. Vooralsnog is het idee in ieder geval super!

Beantwoorden

Prachtig dit ik ben zo blij

Beantwoorden

Ik heb een zeehond en moet elke dag 200 km rijden om hem uit te kunnen laten,kan ik ook kilometergeld aanvragen?

Beantwoorden

@hoek van holland op zondag 22 december 2019 om 07:01:

Ja hoor, je kunt het rustig aanvragen. Ik denk alleen niet dat het wordt toegewezen.

Zoals ik de voorwaarden lees, kun je je zeehond gratis laten steriliseren/castreren en chippen, of zonder kosten afstand doen van je zeehond wanneer je de reiskosten niet meer kunt opbrengen. Uitgaven in verband met voeding, dierenarts en uitlaten vallen zo te zien niet onder de regeling.

Nog meer vragen?

Beantwoorden

Wtf….geen huisdieren lijkt me als je van anderen mee eet??!!!

Beantwoorden

@Marcel Koopman op zondag 22 december 2019 om 16:35:

Beantwoorden

En dan heb je nog van die mensen die honden gaan fokken om wat euro’s te winnen en hiermee alleen maar ELLENDE in de maatschappij brengen!!

Beantwoorden

Minima’s zouden ook gebruik kunnen maken van onze dierenvoedselbank dierennoodhulp Noord Brabant / Pet Support (te vinden op facebook)
Wij helpen graag waar we kunnen en stellen maandelijkse pakketten op voor max. 4 huisdieren per huishouden die we thuis bezorgen.
Aanmelden kan via: [email protected]

Beantwoorden
Shanon Schepens – dierennoodhulp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *